• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem neden canımı yakıyor...

Konu ile biraz alakasız ama benimki de 3 aylık hamileyken beni yanına çağırıp malı mülkü oğlumun üzerine yapıcam. Nasıl yapalım önce sen al sonra senin üzerinden oğluma ver falan gibi şeyler söyledi. Başka kardeşler hak iddia edemesin falan filan gibi şeyler içinmiş. Dedim ben hamileyim karnımda can taşıyorum. Kimsenin ahını alamam. Bazı noktalarda haksızlıklara karşı çıktım diye hala o günden beri beni aramaz. Hamileliğim nasıl geçiyo, bir sıkıntım var mı diye sormaz. Zamanında beni akrabaların yanında aşağıladığı da olmuştur genç kızlık gururumu hiçe sayarak. Yok bu evlenmez, yok bu evde kalır, kimse almaz bunu. Neticesinde çok güzel bir evlilik yaptım şükürler olsun. Bana zamanında yaptığı baskıyı şimdi kardeşlerime yapmaz. Yakında doğumum var. Çocuğa kim bakacak diye sorduklarında annem bakar diyemiyorum. O güven ve desteği bana vermiyor çünkü. Ben de o yüzden her şeyi kendim yapmaya çalışıyorum.
Ay ne çirkin bir olay. Diyecek söz bulamıyorum. çok çirkin bir olay!

Aile de şans işi
Ben de hep boynu büküklerden oldum
Acı tatlı hiçbir günüm de yanında ailemden kimse olmadı
Ayrıca en güzel günlerim de bir yabancı gibi arandım doğumlarıma ameliyatlarıma diploma törenine alışverişe ve en acısı benim için 1. Sınıfa bile yalnız gittim sıraya oturdum... benim için en kötü anı buydu .

Hep dik durup ''size ihtiyacım Yok '' mesajı verdim
...

Doğumuma az kaldı. Hiç zorlamadım yanımda olsun diye kendi teklif etti gelirim diye. Gelene kadar temizliğini yaptır kirli olmasın dedi. Eşyalarını hazırla dolabına yemek yap koy gelen gideb olur dedi tamam dedim. Tek isteğim o anlarda yanımda olmasıydı. Her aradığında kilomla dalga geçen her şeyimde beni küçük gören biri oldu. Kanamam varken yan gelip yatıyorsun şişersin tabi dedi. :KK1:Her aradığında ağlıyorum kırmıyorum bişey demiyorum. Düşman mı bana anlamıyorum. Yakınımda değil ama aramızdaki mesafe sadece yollar değil artık. Çok imreniyorum anneleri gelip bakıyor kızlarının torunlarının üstüne titriyor benimki kardeşinin karısına gidip kaldı herşeyini yaptı laf kondurmuyor. Benim bi kere bebeğimin sağlığını bile sormadı. Yazarken bile canım yanıyor.
Canın yanmasın mutlu ol ki mutlu edebilesin .
Sen de bir annesin güçlü olmalısın .

Annem benim saçlarımı hiç örmedi( ya da benim saçlarım hiç örülmedi )

Bende yalnız kalıp yapabilirim eşim destek bana. Ama gelen gidenin konuşmalarını da duyuyorum acıyorlarmış kimsesiz sahipsizmişim. İnsanlar yalnız kalabileni de kabullenemiyorlar. Zaten etrafımdaki bu tip insanlar ve lanet olası yargılarından da ayrıca bıktım. Her işimi yapıyorum ve çalışıyorum da üstelik. Kimseden beklentim yok. Ama annemin arayıp böyle yakasına yapışmışım gibi nazlanmasına gıcık oluyorum artık. Babam zorla gönderirse onunla onca zaman nasıl gececek bilmiyorum. Gezmek istiyormuş geldiğinde. Sürekli duramazmış.

Bende yalnız kalıp yapabilirim eşim destek bana. Ama gelen gidenin konuşmalarını da duyuyorum acıyorlarmış kimsesiz sahipsizmişim. İnsanlar yalnız kalabileni de kabullenemiyorlar. Zaten etrafımdaki bu tip insanlar ve lanet olası yargılarından da ayrıca bıktım. Her işimi yapıyorum ve çalışıyorum da üstelik. Kimseden beklentim yok. Ama annemin arayıp böyle yakasına yapışmışım gibi nazlanmasına gıcık oluyorum artık. Babam zorla gönderirse onunla onca zaman nasıl gececek bilmiyorum. Gezmek istiyormuş geldiğinde. Sürekli duramazmış.
Evet etrafta üzülmüş gibi yapıp dedikodu yapan acımasız insanlar oluyor onlara kulak asmıycaksın

okurken canım yandı bir ben sanırdım yaşayan , 37 yaşındayım 18 yaşında ve 13 yaşında erkek evlat'larıım var. ama gel görkü 37 yıl burnumdan fitil fitil geldi ne evli iken huzur verdi ne şu anda .onunn yaptıgını bana hiç kimse yapmadı , insan kendi kızına kendi damadına kendi torunlarına terbiyesizce benim agzıma dahi alamadıgım yazamadığım küfürleri utanmadan söyler mi açık ararmı ve onu küçük düşürürmü ve en kötüsüde hacı hocalardan çıkmaz mı , işte hepsini annem yaptı ve babam dayanamadı annemin huylarına adamcağız kızlarına içten gelerek sarılıp içinden gelerek yavrum diyemeden kahrından öldü. ne ben ne ablam nede amca hanımalrım konuşuyor hepimizi mahvetti . sorsan ona çok haklı .başımızın açık olması bile direk cehenemlikmişiz :( ve yaşarken annem yok sayıyorum .
Doğumuma az kaldı. Hiç zorlamadım yanımda olsun diye kendi teklif etti gelirim diye. Gelene kadar temizliğini yaptır kirli olmasın dedi. Eşyalarını hazırla dolabına yemek yap koy gelen gideb olur dedi tamam dedim. Tek isteğim o anlarda yanımda olmasıydı. Her aradığında kilomla dalga geçen her şeyimde beni küçük gören biri oldu. Kanamam varken yan gelip yatıyorsun şişersin tabi dedi. :KK1:Her aradığında ağlıyorum kırmıyorum bişey demiyorum. Düşman mı bana anlamıyorum. Yakınımda değil ama aramızdaki mesafe sadece yollar değil artık. Çok imreniyorum anneleri gelip bakıyor kızlarının torunlarının üstüne titriyor benimki kardeşinin karısına gidip kaldı herşeyini yaptı laf kondurmuyor. Benim bi kere bebeğimin sağlığını bile sormadı. Yazarken bile canım yanıyor.
rdım

Yaa kızlar okudukça çok üzüldüm gerçekten bu anneler ne yapıyor böyle benim annem hastanede de evdede hep yanimdaydi ilk 1 ay her gece bebeğime nöbetleşe baktık sen git uyu ben onu doyurur uyuturum derdi ve halada öyle ay çok sinir oldum ya benimde kız evladım var ileride onun hizmetcisi de olurum valla yavrum benim böyle annelerde varmış kendi annemin kiymetini anladım ama hepiniz çok güçlüsunüz kiminin annesi sorunlu kiminin babası Allah başka dert vermesin evlatlarınız iyi ya Rabbim onlara saglik versin gerisi boş

Gelme diyemeyecek gibi görünüyorsun. Ama bu şekilde gelirse de annenden soğursun. Kısa sürede toparlanmaya çalışıp gönder anneni.

Bu arada bana kocam baktı sağolsun .iki gün izin almıştı. Annem ve kv de misafir geldikçe gelip, yanında oturdular. 3 gün yemek getirdiler. Ondan sonra zaten kendin yapabilirsin ne gerekirse .

Senin adına üzüldüm canım.benim teyzem de kuzenim doğum yaptığında hastanede ziyarete giden anneme daha kapıdan girer girmez bebeği verip evine gitmişti.annem kaldı o gece yanında.üç cocugunuda annem yıkadı kirklarinda bile.ben doğum yaptığımda yanımda annem ve o kızında kalmayan teyzem kaldı ne komik ya.annem iki ay kendi evinde baktı banada torununada. benim derdimde lohusayken eve gelen giden aşırı ve yemekli misafirlerdi.çok yoruldu annecim varya.şimdi kızım 3.5 yaşında Allah bin kere razı olsun annemle babam bakıyor.çalıştığım için.akşam 6 dan sonra ve haftasonlari annem asla evde durmaz gezmeyi cooook sever.

Dogumda annelere ne oluyor acaba anlamıyorum. Normalde annem için herkes çok sanslisim hep yanında derdi. Evlendim bayramlik almaya bile beraber giderdik. Ama hamileligimde ne temizliğe yardıma geldi ne yemeğe. Ben gidince baktı saolsun her günde arar sorar ama o kadar. Ben daha fazlasini bekliyordum hatta emindim. Kuzenim hamileyken daha ilgiliydi desem yeridir. Şimdi dogumda 10 gun kal diyor istemiyorum içimden gelmiyor Allah tan bana cook yakın 1 hastane buldum.

İnsan rahatlıyor tek olmadığını görünce. Aynı hikayeler. Doğumda hastaneye geldi sağolsun, eve giderken onu da yolda kendi evine bıraktık. 15 günlük doğum yapmışken eve gelen misafirlerime ben yemek yapıyordum.

İlk çocuktan somra uzun bir ara berdim ben sıkıntılardan dolayı. Çalışmasaydın da yapsaydın diyor. Dedim bebeğin bezini alacak param yoktu, nasıl çalışmasaydım? Elinde yıkasaydın, eskiden öyleydi diyor. Ne denir ki buna?

Bu konular açıldığında, hemen bir bakmak zorunda mıcılar gelir. Zorunda değil ama zorunluluktan değil, içinden gelerek geleni istiyor zaten insan yanında.

İnsan rahatlıyor tek olmadığını görünce. Aynı hikayeler. Doğumda hastaneye geldi sağolsun, eve giderken onu da yolda kendi evine bıraktık. 15 günlük doğum yapmışken eve gelen misafirlerime ben yemek yapıyordum.

İlk çocuktan somra uzun bir ara berdim ben sıkıntılardan dolayı. Çalışmasaydın da yapsaydın diyor. Dedim bebeğin bezini alacak param yoktu, nasıl çalışmasaydım? Elinde yıkasaydın, eskiden öyleydi diyor. Ne denir ki buna?

Bu konular açıldığında, hemen bir bakmak zorunda mıcılar gelir. Zorunda değil ama zorunluluktan değil, içinden gelerek geleni istiyor zaten insan yanında.
Resmen ben çektim sende çek kafasında gibi geldi bana. Kendi annemi cizumleyemiyorum ama babam bir anda seker hastası oldu anneme ağır gelmiş olabilir.

Şu yeni doğum yapan kadının evine ne diye gelirler, niye rahatsız ederler, yiyip içerler aklım almıyor. Büyük konuşmayım ama ben tahammül edemem herhalde.

Aile de şans işi
Ben de hep boynu büküklerden oldum
Acı tatlı hiçbir günüm de yanında ailemden kimse olmadı
Ayrıca en güzel günlerim de bir yabancı gibi arandım doğumlarıma ameliyatlarıma diploma törenine alışverişe ve en acısı benim için 1. Sınıfa bile yalnız gittim sıraya oturdum... benim için en kötü anı buydu .

Hep dik durup ''size ihtiyacım Yok '' mesajı verdim
...
böyle hayatı olanlara güçlü olmayı öğreniyorsun falan deniliyor ya. ne gücü dimi. ne acılar ne yaralar bırakıyor insanda.insanın yaşama sevincimi kalıyor ki güçlü olsa neye yarar.

Back
X