Annem nişanlımın ailesini problem ediyor nasıl davranmalıyım?

Kardeşimin nişanlısının annesi ev temizliğine gitmedim diye sorun çıkarsa çok garipserdim doğrusu.. tanıdığım aracılığıyla işlerini halletmeye de zaten hevesli olmazdım bu ancak yaptığım bir iyilik olurdu. Onların bunu kabul etmesi benim için lütuf olmazdı.

bence burada kayınvalidenin nasıl biri olduğu çok önemli. Siz gitmediğinizde alttan alta eşinize, kırılmış gibi yapıp size karşı dolduracak biri mi, yoksa sizin yanınızda duracak biri mi? Maalesef bazı erkekler annelerin kasıtlı yaptığı bu manipülasyonlara kapılıp gidiyorlar. Siz “anne x gelecek ama benim şöyle şöyle durumum var şimdi gelemeyeceğim” şeklinde iletişim kurabilecek misiniz ve o da buna açık bir kadın mı? Eğer iyi biri ise yakın olmanın artıları bile olabilir.

Erkek arkadaşımla geçen ay nişanlandık, 1 ay sonra da düğünümüz var. Kayınvalidem ve görümcem iyi niyetli olsalar da son zamanda bazı sıkıntılar var. Kısa süre önce ev tutuldu ve bu ev kayınvalideme 2 dakika yürüyüş mesafesinde. Annem bunu cok problem etti. Çok kızdı ve nişanlımı sucluyor. Aslında nişanlım isleri sebebiyle o evi tuttugunu söylese de annem buna inanmıyor. Kayınvaliden sürekli gelicek mutsuz olucaksın diyor. Evi temizledik, 4 kişi gorumcem temizlige dahil olmadı çalışıyordu ama annem buna kızdı. Gecen gün nişanlımla perde bakalım dedik işleri yoğundu ve ablamın tanıdığı var onunla bakın dedi. Annem köpürdü ve gorumcen gelmeyecek dedi. Nişanlımla telefonda tartıştılar. Annem son zamanda surekli söylendigi icin ben de doldum nişanlımın üstüne gittim bir seyler söyledim. Böyle olmaz annen seni etkiliyor biz aile olucaz ama annenin ve senin ailemle sıkıntıların var dedi. Ben aileme bağlıyım haftada 1 veya 2 defa biraraya gelmeliyiz dedi. Sorunlar çözülmeden evlenmek istemiyorum dedi :KK43: Arada kaldım nasıl davranmalıyım?
Canım bende bunları yaşadım başta kaynanamla gorumcelerım iyilerdi ama düğüne yakın o kadar bozdularki kendilerini evlendıkten sonrada dahada katlandı bambaska bırı oldular annen öyle dıyorsa vardır bi bildiği bence kimseye güvenmiceksin bu zamanda

konu sahibi de aileme bağlıyım demiyor hiç ama annesinin sözünden çıkmıyor yani al birini vur ötekine aynılar aslında :)

Konu sahibi de ayri beter tabi. Daha once de anlatmistim forumda galiba, bir erkek arkadasimin babasi beni aramisti ve benimle tartismisti (oglunu aglatmisim diye)
Telefonu kapatir kapatmaz bir hışımla agzima geleni de soyleyip ayrilmistim. Kimse benimle hesap sorar gibi tartisamaz hele kendisini hiiiiiiiç alakadar etmeyen konularda.

Evliyken de benzer bir durum olmuştu, direkt eşim mudahale etmişti bir daha ayni tonda bir yaklaşim sergileyemediler. Eşim oyle kenarda durup izlese onu da boşardim.

bu ev kayınvalideme 2 dakika yürüyüş mesafesinde

Ben aileme bağlıyım haftada 1 veya 2 defa biraraya gelmeliyiz

tek bir noktada kızıyor abla ve annesiyle ilgili bir şey söyledigimde suratı asıliyor bana karşı soğukluk hissediyor.

Aileyle vakit gecirmeyi seviyor hep birbirimizi sevelim istiyor.

ilişkinin başında bu kadar bağımlı değildi ancak son zamanda görümcem de kardeşini eskisinden daha çok sahiplenir oldu.

Nişanlım aileye herhangi bir laf istemiyor bu konuda daha da katı oldu.

kayınvalidem nişanlimın bazı esyalarinı evde tutacağını söyluyor duygusallaşıyormuş hepsini gönderirse
Anlayana sivrisinek saz
Anlamayana davul zurna az demişler.

Kara belan davul zurna calarak geliyor. Sen anlamıyorsun aksine anneni suçlayalim istiyorsun.

Yapma. Çok pişman olacaksın.

Azıcık tecrübem varsa, azıcık gözüm açıksa annen haklı.

Ev iş bahanesiyle kayınvalideye yakın tutuldu . Annesi eşyalarını bile veremiyor daha uzağa nasıl göndersin oğlunu buna ihtimal veriyor musun?

Ev senin annene neden yakın tutulmadım

Neden senin ailenle de haftada 2 gün görüşülmesin.

Neden senin ailende de herkes herkesi sevmesin?

Adamin ne kadar aileci ve dolayısıyla ne kadar adaletsiz olduğunu görmüyor musun?

O senin anneni sama şikayet edebiliyor ama sen onun ailesini ağzına alamıyorsun.

Annen de bakmış ki nişanlın gemi azıya almış ve sen tribünlerde seyirci gibi takılıyorsun mecbur sahalara inmiş.

Bu evlilik herkesin başını ağrıtacak. Ama en çok senin.

Annenin evine iyi bak. Çünkü o evi çok özleyeceksin .

Allah yardimcin olsun demek isterdim
Ama ondan da çok umutlu değilim.
Neticede O da diyor ki "biz her insanin kaderini kendi çabasına bağlı kıldık:

Aslinda ilişkinin başında bu kadar bağımlı değildi ancak son zamanda görümcem de kardeşini eskisinden daha çok sahiplenir oldu. Nişanlım aileye herhangi bir laf istemiyor bu konuda daha da katı oldu. Ayrıca kayınvalidem nişanlimın bazı esyalarinı evde tutacağını söyluyor duygusallaşıyormuş hepsini gönderirse 🙄 Galiba cidden başıma bela aldım
Sayende geçmiş tramvalarımın külleri harlandı.
Bunlar seni çiğ çiğ yer bacım benden demesi :işsiz:

Konu sahibi de ayri beter tabi. Daha once de anlatmistim forumda galiba, bir erkek arkadasimin babasi beni aramisti ve benimle tartismisti (oglunu aglatmisim diye)
Telefonu kapatir kapatmaz bir hışımla agzima geleni de soyleyip ayrilmistim. Kimse benimle hesap sorar gibi tartisamaz hele kendisini hiiiiiiiç alakadar etmeyen konularda.

Evliyken de benzer bir durum olmuştu, direkt eşim mudahale etmişti bir daha ayni tonda bir yaklaşim sergileyemediler. Eşim oyle kenarda durup izlese onu da boşardim.
hah çok doğru kesinlikle eşin duruşu ve dengeyi kurması çok önemli

ay sizde iyi yapmışsınız ama :) herkes bir yerini bilmiş silkelemişsiniz direkt aileyi :D

Erkek arkadaşımla geçen ay nişanlandık, 1 ay sonra da düğünümüz var. Kayınvalidem ve görümcem iyi niyetli olsalar da son zamanda bazı sıkıntılar var. Kısa süre önce ev tutuldu ve bu ev kayınvalideme 2 dakika yürüyüş mesafesinde. Annem bunu cok problem etti. Çok kızdı ve nişanlımı sucluyor. Aslında nişanlım isleri sebebiyle o evi tuttugunu söylese de annem buna inanmıyor. Kayınvaliden sürekli gelicek mutsuz olucaksın diyor. Evi temizledik, 4 kişi gorumcem temizlige dahil olmadı çalışıyordu ama annem buna kızdı. Gecen gün nişanlımla perde bakalım dedik işleri yoğundu ve ablamın tanıdığı var onunla bakın dedi. Annem köpürdü ve gorumcen gelmeyecek dedi. Nişanlımla telefonda tartıştılar. Annem son zamanda surekli söylendigi icin ben de doldum nişanlımın üstüne gittim bir seyler söyledim. Böyle olmaz annen seni etkiliyor biz aile olucaz ama annenin ve senin ailemle sıkıntıların var dedi. Ben aileme bağlıyım haftada 1 veya 2 defa biraraya gelmeliyiz dedi. Sorunlar çözülmeden evlenmek istemiyorum dedi :KK43: Arada kaldım nasıl davranmalıyım?
Bu aralar kız anneleri delirdi sanki.

Ayrıca kayınvalidem nişanlimın bazı esyalarinı evde tutacağını söyluyor duygusallaşıyormuş hepsini gönderirse 🙄
Şimdiden katakulli ile üç beş parça eşyaya çöken yarın ilk iş altınlarına çöker . Ondan sonra evine , arabana, maaşına...

Anlayana sivrisinek saz
Anlamayana davul zurna az demişler.

Kara belan davul zurna calarak geliyor. Sen anlamıyorsun aksine anneni suçlayalim istiyorsun.

Yapma. Çok pişman olacaksın.

Azıcık tecrübem varsa, azıcık gözüm açıksa annen haklı.

Ev iş bahanesiyle kayınvalideye yakın tutuldu . Annesi eşyalarını bile veremiyor daha uzağa nasıl göndersin oğlunu buna ihtimal veriyor musun?

Ev senin annene neden yakın tutulmadım

Neden senin ailenle de haftada 2 gün görüşülmesin.

Neden senin ailende de herkes herkesi sevmesin?

Adamin ne kadar aileci ve dolayısıyla ne kadar adaletsiz olduğunu görmüyor musun?

O senin anneni sama şikayet edebiliyor ama sen onun ailesini ağzına alamıyorsun.

Annen de bakmış ki nişanlın gemi azıya almış ve sen tribünlerde seyirci gibi takılıyorsun mecbur sahalara inmiş.

Bu evlilik herkesin başını ağrıtacak. Ama en çok senin.

Annenin evine iyi bak. Çünkü o evi çok özleyeceksin .

Allah yardimcin olsun demek isterdim
Ama ondan da çok umutlu değilim.
Neticede O da diyor ki "biz her insanin kaderini kendi çabasına bağlı kıldık:
Ne yapayım peki? Ayril gitsin mi diyorsunuz şimdiden?

hah çok doğru kesinlikle eşin duruşu ve dengeyi kurması çok önemli

ay sizde iyi yapmışsınız ama :) herkes bir yerini bilmiş silkelemişsiniz direkt aileyi :D

Baştan beri anlaşamiyorduk, yeni evliyken bizde sıkıntı vardı zaten aramizda ama ileri gitmislerdi iyice. 5 dakika icinde 180 derece dönüp özür dilemişti annesi. 😂
Cidden izin vermemek lazim, adamin yerinde olsam konu sahibinin annesini dinlemezdim kapatirdim telefonu.

Gerçekten annenizin dolduruşuna gelmişsiniz gibi duruyor. Yoğunsa gelemeyebilir, ev belki gerçekten de işine yakın olduğu için seçilmiştir, görümce çalışıyorsa yardım etmeyebilir. Annenizin her şeye bu kadar kızmasına anlam veremedim. Sizin kaynananızla herhangi bi sorununuz var mı?

Çok merhametli bir insandır iyi niyetlidir. 1 senedir evlilik yolundayız. 10 senedir de tanışıyoruz Ancak tek bir noktada kızıyor abla ve annesiyle ilgili bir şey söyledigimde suratı asıliyor bana karşı soğukluk hissediyor. Aileyle vakit gecirmeyi seviyor hep birbirimizi sevelim istiyor. Evlenince nasıl olucak ev de yakın kafam karışık..
Geçmiş olsun mis gibi anacı bir nisanliniz var.Ben çok seviyorum ayrılamam derseniz ,kv ve görümceyi eşinizden daha çok sevin,o demeden sık sık arayın her gün gidin. Kendi annenize gitmek için izin alın aman çok gitmeyin eşiniz bu olaylardan sonra annenizle görüşmek istemeyecek ısrar etmeyin,tek gidin gelin, kavga çıkmasın mutlu yuvanız sizin omuzlarinizda yükselecek sabır.....

Evet ben de saygı önemlidir diyorum, evlenince göreceğim diyorum ama annem her gün söyleniyor insan ister istemez gercekten kayınvalidem evliligimizi etkiler mi diye düşünmeden edemiyor.

Sizin aileniz uzun süredir tanisiyor anladigim kadariyla. Anneniz kayinvalidenizi yakindan taniyor mu?

Erkek arkadaşımla geçen ay nişanlandık, 1 ay sonra da düğünümüz var. Kayınvalidem ve görümcem iyi niyetli olsalar da son zamanda bazı sıkıntılar var. Kısa süre önce ev tutuldu ve bu ev kayınvalideme 2 dakika yürüyüş mesafesinde. Annem bunu cok problem etti. Çok kızdı ve nişanlımı sucluyor. Aslında nişanlım isleri sebebiyle o evi tuttugunu söylese de annem buna inanmıyor. Kayınvaliden sürekli gelicek mutsuz olucaksın diyor. Evi temizledik, 4 kişi gorumcem temizlige dahil olmadı çalışıyordu ama annem buna kızdı. Gecen gün nişanlımla perde bakalım dedik işleri yoğundu ve ablamın tanıdığı var onunla bakın dedi. Annem köpürdü ve gorumcen gelmeyecek dedi. Nişanlımla telefonda tartıştılar. Annem son zamanda surekli söylendigi icin ben de doldum nişanlımın üstüne gittim bir seyler söyledim. Böyle olmaz annen seni etkiliyor biz aile olucaz ama annenin ve senin ailemle sıkıntıların var dedi. Ben aileme bağlıyım haftada 1 veya 2 defa biraraya gelmeliyiz dedi. Sorunlar çözülmeden evlenmek istemiyorum dedi :( Arada kaldım nasıl davranmalıyım?
Annen haklı asla yakın oturma bir de nişanlın aileme bağlıyım (annesinin ağzı ile konuşuyorsa) diyorsa sen gözden geçir.

Sizin aileniz uzun süredir tanisiyor anladigim kadariyla. Anneniz kayinvalidenizi yakindan taniyor mu?
Hayir biz 10 sene içinde ailecek tanışmadık arkadaştık ve farklı sehirlerdeydik. Bir ilişkimiz olmustu ancak mesafeden dolayı ciddiyet olmadı. Bu sene tekrar gorustuk evlenmeye karar verdik ve ailelerimiz yeni tanışıyor. Annem şehirde buyumus kayınvalidem köyde. Annem kayınvalidemi kendine yakın bulmuyor görüşmek istemiyor ve bu durumu zorlastiriyor...

Back
X