Annem nişanlımın ailesini problem ediyor nasıl davranmalıyım?

Erkek arkadaşımla geçen ay nişanlandık, 1 ay sonra da düğünümüz var. Kayınvalidem ve görümcem iyi niyetli olsalar da son zamanda bazı sıkıntılar var. Kısa süre önce ev tutuldu ve bu ev kayınvalideme 2 dakika yürüyüş mesafesinde. Annem bunu cok problem etti. Çok kızdı ve nişanlımı sucluyor. Aslında nişanlım isleri sebebiyle o evi tuttugunu söylese de annem buna inanmıyor. Kayınvaliden sürekli gelicek mutsuz olucaksın diyor. Evi temizledik, 4 kişi gorumcem temizlige dahil olmadı çalışıyordu ama annem buna kızdı. Gecen gün nişanlımla perde bakalım dedik işleri yoğundu ve ablamın tanıdığı var onunla bakın dedi. Annem köpürdü ve gorumcen gelmeyecek dedi. Nişanlımla telefonda tartıştılar. Annem son zamanda surekli söylendigi icin ben de doldum nişanlımın üstüne gittim bir seyler söyledim. Böyle olmaz annen seni etkiliyor biz aile olucaz ama annenin ve senin ailemle sıkıntıların var dedi. Ben aileme bağlıyım haftada 1 veya 2 defa biraraya gelmeliyiz dedi. Sorunlar çözülmeden evlenmek istemiyorum dedi :KK43: Arada kaldım nasıl davranmalıyım?
Anneniz belli ki kendisine kuklalar istiyor. Ama nişanlınızda ağaç kavuğundan çıkmadığı için istediği olmayacak.

Gerçekten de sorunlarınızı çözmeden imza atmayın.

Nisanliniz ev tutarken siz neredeydiniz? Sizin fikriniz yok muydu? Yoksa nisanliniz ne dersen onayliyor musunuz? Ayrica sizin tuttugunuz evi gorumce neden temizlesin ya? Anneniz hakli sizi cok uzerler ama anneniz gorumcenizi ev temizligine beklerse yakin oturmanizi da sorun etmemeli. O evin neden yakin tutuldugunun cevabini nisanliniz zaten vermis ben aileme bagliyim demis.
Ben de bu sorunun yanıtını merak ettim. Nişanlı işlerim sebebiyle o evi tuttum diyor. Yani konu sahibinin nişanlısı tek başına tutmuş. Tek başına nasıl karar veriyor. Konu sahibi biraz fazla iyi niyetli diye annesi her şeye karışıyor gibi oluyor. Bu da hoş durmuyor ama annesi haklı bence.

Şimdiden ailemle haftada iki kez görüşürüz diyen nişanlıyla zor bunlar.
Yeni evleneceksin yahu hemen ailemi su kadar görürüm planlarına ne gerek var?
Her şeyde ailesi olsun isteyecek bir tip belli ki.

O konuda haklısın tabi.
Sınır koymayı bilmeyen kadın erkek farketmez hiç hoşlanmıyorum.

Ben de bu sorunun yanıtını merak ettim. Nişanlı işlerim sebebiyle o evi tuttum diyor. Yani konu sahibinin nişanlısı tek başına tutmuş. Tek başına nasıl karar veriyor. Konu sahibi biraz fazla iyi niyetli diye annesi her şeye karışıyor gibi oluyor. Bu da hoş durmuyor ama annesi haklı bence.

Aa burayı görmemişim. Evi birlikte gidip beğendiler diye düşünmüştüm.

Annenizin olaylara verdiği tepki boyutunu ve üslubunu bilmeden cevap yazacağım. Evet annen genel itibari ile haklı. ( üslup ve tepkinin boyutuna göre değisir aslında). Yani en azından kv evine 2 dk mesafede ev tutulması hususunda. Bu adam ile evlenirseniz daha buraya çok konu açarsınız. Daha evlenmeden hafta da 2 gün demeye başlamış. Evlendikten sonra hayırlısı olsun o 2 gün 2 gün ile kalmaz "aileye bağımlı erkek ile".

Bu arada biz bi ara kv ye yürüme 5 dk mesafede oturduk uzunca bi süre hiç sıkıntı yaşamadım, neden çünkü eşim nisanlinizin tabiri ile "ailesine bağlı ( daha doğrusu "bağımlı") değildi. Hic bi şey için geç değil ince eleyip sık dokuyun derim.

Ben çirkef demedim annem boyle dusunuyor. Dusunceleri sabit ve her seyi problem ediyor. Bi yüzden sıkıntı yaşıyorum

Anneniz adamın ailesine çirkef dediğinde nasıl bir tepki gösterdiniz ? Anneniz nişanlınızı arayıp telefonla kavga ederken neredeydiniz ?

2 aile arasında kültürel ve sosyal denklik yok gibi gözüküyor. Yol yakınken kendi yollarınıza gidip , kendinize denk bir insan arayın.

Benim illaki kendimi korumam gereken bir tehlike yok cünkü. Ama annem icin bu saydıklarınizın hepsi bir problem...Sürekli mutsuz olacaksın diyor, karşiki aile çirkef diyor. Bunu evlenmeden bilemem ama anneme anlatamıyorum.
Bu saydıklarım sizin için problem değil mi? Kayinvalide evine 2 dakikada oturmak , kardeşlerinin yardıma gelmemesi , nisanlınızın ailesi ile sık sık görüşeceğinizi söylemesi, sizin için sorun değil mi? Kafanızda acabalar oluşmuyor mu?

Erkek arkadaşımla geçen ay nişanlandık, 1 ay sonra da düğünümüz var. Kayınvalidem ve görümcem iyi niyetli olsalar da son zamanda bazı sıkıntılar var. Kısa süre önce ev tutuldu ve bu ev kayınvalideme 2 dakika yürüyüş mesafesinde. Annem bunu cok problem etti. Çok kızdı ve nişanlımı sucluyor. Aslında nişanlım isleri sebebiyle o evi tuttugunu söylese de annem buna inanmıyor. Kayınvaliden sürekli gelicek mutsuz olucaksın diyor. Evi temizledik, 4 kişi gorumcem temizlige dahil olmadı çalışıyordu ama annem buna kızdı. Gecen gün nişanlımla perde bakalım dedik işleri yoğundu ve ablamın tanıdığı var onunla bakın dedi. Annem köpürdü ve gorumcen gelmeyecek dedi. Nişanlımla telefonda tartıştılar. Annem son zamanda surekli söylendigi icin ben de doldum nişanlımın üstüne gittim bir seyler söyledim. Böyle olmaz annen seni etkiliyor biz aile olucaz ama annenin ve senin ailemle sıkıntıların var dedi. Ben aileme bağlıyım haftada 1 veya 2 defa biraraya gelmeliyiz dedi. Sorunlar çözülmeden evlenmek istemiyorum dedi :KK43: Arada kaldım nasıl davranmalıyım?
Anneniz çoğu noktada haklı ayrıca ev üzerinde ev olacaksınız bir yerde huzuru, ilgiyi unutmaniz gerekecek. Madem çok bağlı öyleyse hiç ayrılmasın onlardan.

Annen fazla mudahale ediyor kendısı mı evlencek bu nedir, nısanlını sevıyorsan annene karsı geleceksın cnm baska yolu yok ayrıca kayınvalıden gelırse gelsın oglunun evı sonucta gormeye yakında olsa uzakta gelır, sen kayınvalıdene herzaman saygılı olsan emın ol kazanırsın aynısı bnm basımda var ustelık benım kayınvalıdem cok yaman oyle boyle degıl ben dengeyi koruyorum :))

Annen daha önce bir travma yaşadığı için ,senin de bunları yaşayacağını varsaymış

Anneninizin tutumunu doğru bulmadım. Nişanlınız annenizin niyetinden dolayı öyle bir cvp vermiş
Annesinin niyeti ne? Evet aşırı tepki verip haksız duruma düşmüş olabilir ama adam da açık açık diyor ben aileme bağlıyım diye bu ne demek peki? Annesi haklı

Anneniz çok müdahil ve sizi de dolduruyor. Bu çok yanlış. Biraz geride tutun.
Evin kayınvalideye yakın tutulması konusunda size baskı yapıldı mı? Veya siz hiç rahatsız olmadınız mı? Siz çalışıyor musunuz?

Görümce ev temizliğine gelmek zorunda değil hatta bence gelmediği daha iyi. Sizin anne bir tür yapacak onlar diğer türlü, iyice sinir olacaklardı birbirine siz de arada kalkacaktınız. Perde bakmaya görümcemizin gelmesini niye istemedi?
Biz evi ailecek baktık, biraz fiyatı düşündüler ve nişanlım hem uygun hem güzel olsun istedi öylesini de buldu ancak evi gordugumde çok yakınmış dedim şaşırdım. Isi geregi o semtte oturmamiz gerekiyordu o konuda hak verdim karsi cikmadım ama annem böyle olmadigini dusunuyor. Hatta bu evin boşaltılmasını beklemisler bu yüzden nişanlım baska evler icin istekli olmadı begenmedi. Annem kayınvalidene yakın olsun diye tutuldu diyor dk başı size gelicek yandın diyor. Annem de görümce temizlige dahil olmadı ama perde islerine karisiyor dedi ve kızdı. Biraz burnu havada buluyoruz yalan değil ve bu arada kendisi de evlenip ayrılmış.

Annesinin niyeti ne? Evet aşırı tepki verip haksız duruma düşmüş olabilir ama adam da açık açık diyor ben aileme bağlıyım diye bu ne demek peki? Annesi haklı
Ailesine bağlı olmasının garipliğini anlayamadım bi türlü. Aralarda soran kişinin yorumlarını okumadım yazdıysa mazur görün ama ben de aileme bağlıyım, ee?

Yok o kısım yanlış anlaşıldı biz hep birlikte baktık eve gittik gorduk begendik. Fakat annem sonradan bu evim bizzat yakın tutuldugunu söyleyip bana tepki gösterdi. Ben problem olmaz diyorum ama inanmıyor

Ailesine bağlı olmasının garipliğini anlayamadım bi türlü. Aralarda soran kişinin yorumlarını okumadım yazdıysa mazur görün ama ben de aileme bağlıyım, ee?
Ben de aileme bağlıyım. Ama burada konu sahibi eşinin ailesiyle sorun yaşamış eşi de cevap olarak ben aileme bağlıyım demiş. Yani kabul et altan al, demek gibi geldi bana. Hiçbir şekilde haklı haksız gözetmeden. Mesela ben aileme çok bağlıyımdır ama eşime ayıp ederlerse eşime böyle demem. Aileme gerekeni izah ederim orta yolu bulurum. Genellikle erkekler böyle ailesine laf ettirmeyip eşlerini dinlemedikleri için ben de direkt böyle anladim. Böyle olmayabilir tabi tanımıyorum

Ben de aileme bağlıyım. Ama burada konu sahibi eşinin ailesiyle sorun yaşamış eşi de cevap olarak ben aileme bağlıyım demiş. Yani kabul et altan al, demek gibi geldi bana. Hiçbir şekilde haklı haksız gözetmeden. Mesela ben aileme çok bağlıyımdır ama eşime ayıp ederlerse eşime böyle demem. Aileme gerekeni izah ederim orta yolu bulurum. Genellikle erkekler böyle ailesine laf ettirmeyip eşlerini dinlemedikleri için ben de direkt böyle anladim. Böyle olmayabilir tabi tanımıyorum
Anladım orayı atlamışım demek muhabbet arasında söyledi gibi algılamışım, teşekkürler 🙃

Anneniz geleceği görüyor.

Back
X