Annem nişanlımın ailesini problem ediyor nasıl davranmalıyım?

Bizimki bekarken ailesini sallamadığı halde evlenince overdose aileci oldu. Genelde ceylanı ürkütmemeye çalışır erkekler. Nişanlın ona bile tenezzül etmemiş. Şimdiden söylüyor sürekli mıçmıç olacağınızı. İşine gelirse diyor. Berbat bir evlilik bekliyor seni.

Anneniz hayatınıza çok karışıyor. Siz de onun dolduruşuna geliyorsunuz. Ev konusunda anneniz haklı bence de ev yakın tutulmamalı ama olan olmuş artık. Sonrasında yaşayacaklarınız sizin probleminiz. Anneniz olmuş bitmiş mesele için gereksiz yere hem sizi yoruyor hem nişanlınızla şimdiden yüz göz oluyor. Görümceniz de ev temizliğinize yardım etmek zorunda değil. Annenize göre gidip ziyaret etmeniz sorun arada mesafe olmalı ama iş sizin evinizi temizlemek olunca mesafe kalkıyor mu ortadan? Nişanlınızı en iyi siz tanırsınız. Bu aileyle yapıp yapamayacağınızın kararını siz vereceksiniz

Biz evi ailecek baktık, biraz fiyatı düşündüler ve nişanlım hem uygun hem güzel olsun istedi öylesini de buldu ancak evi gordugumde çok yakınmış dedim şaşırdım. Isi geregi o semtte oturmamiz gerekiyordu o konuda hak verdim karsi cikmadım ama annem böyle olmadigini dusunuyor. Hatta bu evin boşaltılmasını beklemisler bu yüzden nişanlım baska evler icin istekli olmadı begenmedi. Annem kayınvalidene yakın olsun diye tutuldu diyor dk başı size gelicek yandın diyor. Annem de görümce temizlige dahil olmadı ama perde islerine karisiyor dedi ve kızdı. Biraz burnu havada buluyoruz yalan değil ve bu arada kendisi de evlenip ayrılmış.
Şimdi önce siz de annenize uyup kendinizi doldurmayın. Ev içinize sindi mi önemli olan o. Çalışıyor musunuz bilmiyorum ama taktiğiniz şu olsun: siz kayınvalidenize gidin. İş çıkışı haftada 1-2. Yani onların sizin eve damlamasına izin vermeden siz sık sık onlara gidin, iş çıkışı gidin, yemeği yiyin çok kalamayız sabah iş var diyip evinize dönün. Genel düzen sizin onlara gitmeniz şeklinde olsun. Haftasonuna plan yapın. Boş kalırsanız eşiniz ailesine gitmek ister onlar gelmek ister o yüzden pazartesiden haftasonlarınızı arkadaslarınızla dışarı işiyle doldurun. Perde vb almaya bence kimseyi götürmeyin ya eşinizle siz, eşiniz gelemiyorsa sadece siz ve anneniz gidin. Eşinize de olup bittikten sonra haber verin.

Nişanlım dominant biri malesef evet, ben huzursuzluk çıkmasın bunca yıl tanışıyoruz diye ve yine evi begendiğimiz için karşı çıkmadım. Bunun bana evlilikte dönüşü ne olur bilemiyorum.
Yani daha illa evlenecem diyon gülüm, belaya kafa göz dalacam diyon. Ok

Annesinin niyeti ne? Evet aşırı tepki verip haksız duruma düşmüş olabilir ama adam da açık açık diyor ben aileme bağlıyım diye bu ne demek peki? Annesi haklı
Annesinin niyeti açık değil mi damat beyin ailesiyle, kızlarının yakın olmalarını istemiyor.Üzerine bir de ben o aileyle görüşmem diyor. Damat bey bundan hoşlanmamış ve aileme bağlıyım demiş.Tam tersinden düşünün olayı,kız annesine yakın tutsa evi, kayınvalide olmaz böyle şey yakın oturamazsınız dese kız ne derdi? Ailemle sık görüşmek istiyorum yakın olmak istiyorum buna karışmayın dese bunu normal karşılamazmıydık? Ben kızın annesini çok müdahaleci buldum şahsen.

Biz evi ailecek baktık, biraz fiyatı düşündüler ve nişanlım hem uygun hem güzel olsun istedi öylesini de buldu ancak evi gordugumde çok yakınmış dedim şaşırdım. Isi geregi o semtte oturmamiz gerekiyordu o konuda hak verdim karsi cikmadım ama annem böyle olmadigini dusunuyor. Hatta bu evin boşaltılmasını beklemisler bu yüzden nişanlım baska evler icin istekli olmadı begenmedi. Annem kayınvalidene yakın olsun diye tutuldu diyor dk başı size gelicek yandın diyor. Annem de görümce temizlige dahil olmadı ama perde islerine karisiyor dedi ve kızdı. Biraz burnu havada buluyoruz yalan değil ve bu arada kendisi de evlenip ayrılmış.
ama şimdi bu ne alaka ya :( insanlar hep iyi olsun mutlu olunsun diye evlilik yoluna girer tıpkı sizin gibi, ileride anlaşamaz ayrılırsanız biri sizin için o evlenmiş ayrılmış burnuda havada dese olur mu :( evlenip ayrılanlara neden önyargılı oluyorsunuz herkes yaşayabilir bunu ?

uzakta otursalardı gidip gelmek zor oluyor gelmişken kalalım boşuna doğalgaz faturası ödemeyelim kışın sizde kalalım diyedebilirler emin olun sıkıntı yaşatmak isteyen ailelere mesafe engel olmuyor ... burada açılmış çok konu var ta yurt dışından çığırtkanlık yapan kayınvalideler var yani...

siz nişanlınız içinde geçerli evlilik olgunluğuna sahip değilsiniz maalesef

Nişanlım dominant biri malesef evet, ben huzursuzluk çıkmasın bunca yıl tanışıyoruz diye ve yine evi begendiğimiz için karşı çıkmadım. Bunun bana evlilikte dönüşü ne olur bilemiyorum.
Ay inanmıyorum bu yazdiklariniza rağmen evlilik için hala devam ediyor oluşunuza.. huzursuzluk çıkmasın diye susmak ne zamana kadar? Nereye kadar sizi domine etmesine izin vereceksiniz? Kendiniz olamadığınızın bilincindesiniz aslında yol yakın.. şimdi bunca yıl tanışıyorsunuz diye ayrilmiyorsunuz, evlenince de evliyiz diye ayrilmiyorum dersiniz heralde

Benim illaki kendimi korumam gereken bir tehlike yok cünkü. Ama annem icin bu saydıklarınizın hepsi bir problem...Sürekli mutsuz olacaksın diyor, karşiki aile çirkef diyor. Bunu evlenmeden bilemem ama anneme anlatamıyorum.
Evlenmeden bilemem mi? Mesela ortada olan ipuçlarını birleştirebilirsiniz veya annemizin tecrübelerine guvenebilirsiniz. Annenenizle adam akıllı oturup, anne sen neden böyle düşünüyorsun diyebilirsiniz.. evlenmeden bilemezseniz, İyi deneyin bakalım sonuçta ne kaybedersiniz ki?

Erkek arkadaşımla geçen ay nişanlandık, 1 ay sonra da düğünümüz var. Kayınvalidem ve görümcem iyi niyetli olsalar da son zamanda bazı sıkıntılar var. Kısa süre önce ev tutuldu ve bu ev kayınvalideme 2 dakika yürüyüş mesafesinde. Annem bunu cok problem etti. Çok kızdı ve nişanlımı sucluyor. Aslında nişanlım isleri sebebiyle o evi tuttugunu söylese de annem buna inanmıyor. Kayınvaliden sürekli gelicek mutsuz olucaksın diyor. Evi temizledik, 4 kişi gorumcem temizlige dahil olmadı çalışıyordu ama annem buna kızdı. Gecen gün nişanlımla perde bakalım dedik işleri yoğundu ve ablamın tanıdığı var onunla bakın dedi. Annem köpürdü ve gorumcen gelmeyecek dedi. Nişanlımla telefonda tartıştılar. Annem son zamanda surekli söylendigi icin ben de doldum nişanlımın üstüne gittim bir seyler söyledim. Böyle olmaz annen seni etkiliyor biz aile olucaz ama annenin ve senin ailemle sıkıntıların var dedi. Ben aileme bağlıyım haftada 1 veya 2 defa biraraya gelmeliyiz dedi. Sorunlar çözülmeden evlenmek istemiyorum dedi :KK43: Arada kaldım nasıl davranmalıyım?
Annen haklı gibi bence ama yine de sen bilirsin

En irret olduğum konu anneye bağlılık 😏

Madem bağlısın yuva kurup bir birey olabılecek yaşta anne dibinde olacak hiç evlenme koparmayalım o bağı derdım ben bizzat :dondurma:

Çok merhametli bir insandır iyi niyetlidir. 1 senedir evlilik yolundayız. 10 senedir de tanışıyoruz Ancak tek bir noktada kızıyor abla ve annesiyle ilgili bir şey söyledigimde suratı asıliyor bana karşı soğukluk hissediyor. Aileyle vakit gecirmeyi seviyor hep birbirimizi sevelim istiyor. Evlenince nasıl olucak ev de yakın kafam karışık..
Hi hi evlenince nasıl olacak mı açarsın bir konu yediler ömrümü diye ahh be yavrucum ayağına sıkıyorsun.

Bizimki bekarken ailesini sallamadığı halde evlenince overdose aileci oldu. Genelde ceylanı ürkütmemeye çalışır erkekler. Nişanlın ona bile tenezzül etmemiş. Şimdiden söylüyor sürekli mıçmıç olacağınızı. İşine gelirse diyor. Berbat bir evlilik bekliyor seni.
Zaten diyor dominant biri diye, sorun çıkmasın diye susuyormuş konu sahibi. "Bunca yıl tanışıyorlar diye" bu güne kadar hic sesini çıkarmamış..

Erkek arkadaşımla geçen ay nişanlandık, 1 ay sonra da düğünümüz var. Kayınvalidem ve görümcem iyi niyetli olsalar da son zamanda bazı sıkıntılar var. Kısa süre önce ev tutuldu ve bu ev kayınvalideme 2 dakika yürüyüş mesafesinde. Annem bunu cok problem etti. Çok kızdı ve nişanlımı sucluyor. Aslında nişanlım isleri sebebiyle o evi tuttugunu söylese de annem buna inanmıyor. Kayınvaliden sürekli gelicek mutsuz olucaksın diyor. Evi temizledik, 4 kişi gorumcem temizlige dahil olmadı çalışıyordu ama annem buna kızdı. Gecen gün nişanlımla perde bakalım dedik işleri yoğundu ve ablamın tanıdığı var onunla bakın dedi. Annem köpürdü ve gorumcen gelmeyecek dedi. Nişanlımla telefonda tartıştılar. Annem son zamanda surekli söylendigi icin ben de doldum nişanlımın üstüne gittim bir seyler söyledim. Böyle olmaz annen seni etkiliyor biz aile olucaz ama annenin ve senin ailemle sıkıntıların var dedi. Ben aileme bağlıyım haftada 1 veya 2 defa biraraya gelmeliyiz dedi. Sorunlar çözülmeden evlenmek istemiyorum dedi :KK43: Arada kaldım nasıl davranmalıyım?
Valla ne yalan söyleyeyim evet geleninize gideninize karışacak, Cat kapı gelecek ve sizin de sürekli gelmenizi isteyecek. Baştan sınırlarınızı çizin

Yok o kısım yanlış anlaşıldı biz hep birlikte baktık eve gittik gorduk begendik. Fakat annem sonradan bu evim bizzat yakın tutuldugunu söyleyip bana tepki gösterdi. Ben problem olmaz diyorum ama inanmıyor
Olacak olacak , siz bir evlenin de görün. O ev çok araştırılıp bulundu ve özellikle aileye hakını diye seçildi. Görürüz burda 6 aylık evliyim , hergun kayinvalidem ile görüşmek zorunda kalıyorum diye konu açarsınız

Sizin iş olmaz ben size söyliyim.
Siz çok uydum akıllısınız. Nişanlınız da anasının eteğinden çıkmak istemiyor. Anneniz de nişanlınızın annesinin yapmasını istemediği kaynanalığı yapıyor. Vır vır vır her konunun içinde telefonda kavgalar falan. Çok çiğ hareketler.

2 genç evlenmiyor, analar evlenecek.

Bence annende problem nisanlinda.. tek problem olmayan gorumcen yazik gidip isini gucunu yapiyor, annen kiziyor temizlige gelmedi diye😐😂 en iyisi cadi gorumce olmak

Back
X