Annem onu istemiyor - Bu tesadüf mü?

Ha bak yazmayı unuttum.
Bu sürekli dua ettiğin adam imtihanın olacak bilesin.
Mutluluk kaynagım derken bir bakacaksın dert yükün olmuş.
Rabbim hayırlı olana dua etmek için bize akıl vermiş.
Ama içten içe yanlış olduğunu bildiğin bir adam için sürekli yatıp kalkıp dua edene kadar kendine dua et.
Kaç tane konun var bu dua ve adam için, değer mi yaw ?
Adam rezil.
Sürekli bir kavuşma hevesindesin anlıyorum ama bu kadar da olmaz.
Müptezelliği için kendini düzeltmekten münezzeh bir adama bile ALLAH ''Biz her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık '' diyor.
Madem gönülden inanıyorsun muhakeme yeteneğini de kullanarak inan.
Adamın kalkıp göbegini kaşımaya bile gayreti yok sen oturmuş adama gayret gelsin diye ALLAH'a el açıyorsun.
Ha dua etme demiyorum ama bu adam için değil :)
Bu kadar bedavadan aldığın fikirler bile seni ikna etmiyorsa eğer yaşa ve gör o zaman diyorum.
Ama burayı da sakın ihmal etme çünkü sana daha çooook akıl vereceğiz gibi görünüyor.
Ama baştan şunu diyelim.
Buranın en genel kullanılan laflarından biri olan ''Biz sana demiştik'' diyeceğiz ve daha da üzüleceksin.

Kızlar selam.Burada bahsetmiştim dua ettiğimden. Annem 1,5 yıldır görüştüğüm beyefendiyi istemiyor. Önceden bu kadar istemiyor değildi. Beyefendiyle çok sık tartışmalar başlayınca bir de kendisi çalışmayınca olmaz diyor annem. Arada biraz yaş farkı var. Ben yl ye başlayacağım. O 33 yaşında bu sene de olmadı yüksek lisansı. Annem sen ondan daha aktifsin, çalışıyorsun , çabalıyorum kız halinle o erkek; hicbir iş yapmıyor sorumluluk alamıyor olmaz ondan , dengin değil diyor. Ilerde evlenirsen kapıma ağlayarak geleceksin bu cocuk hayirsiz diyor. Ben de bir umut dua ediyorum. Rızkı veren Allah, Koca dünyayı yaratan da Allah. 🥰. Beyefendi bir de beni bir instagram grubuna ekletmis kendi kültür derneklerinin grubu. Ama sorsanız o ekletmemis. Yeni ekledigim bir kadın cok ısrarla aldi gruba. Gezi var gel diye.Annem bu çocuk eklenti seni diyor. Sizce tesadüf mü ? Ne yapayım ben ?
İşsiz adamı neydeceeğğnn bacı?

Kızlar selam.Burada bahsetmiştim dua ettiğimden. Annem 1,5 yıldır görüştüğüm beyefendiyi istemiyor. Önceden bu kadar istemiyor değildi. Beyefendiyle çok sık tartışmalar başlayınca bir de kendisi çalışmayınca olmaz diyor annem. Arada biraz yaş farkı var. Ben yl ye başlayacağım. O 33 yaşında bu sene de olmadı yüksek lisansı. Annem sen ondan daha aktifsin, çalışıyorsun , çabalıyorum kız halinle o erkek; hicbir iş yapmıyor sorumluluk alamıyor olmaz ondan , dengin değil diyor. Ilerde evlenirsen kapıma ağlayarak geleceksin bu cocuk hayirsiz diyor. Ben de bir umut dua ediyorum. Rızkı veren Allah, Koca dünyayı yaratan da Allah. 🥰. Beyefendi bir de beni bir instagram grubuna ekletmis kendi kültür derneklerinin grubu. Ama sorsanız o ekletmemis. Yeni ekledigim bir kadın cok ısrarla aldi gruba. Gezi var gel diye.Annem bu çocuk eklenti seni diyor. Sizce tesadüf mü ? Ne yapayım ben ?
Aşk olunca mantık gidiyor tabi bende öyleyim aşık olunca gözüm görmüyor kimseyi

Annenız o kadar haklıkı

Ha bak yazmayı unuttum.
Ama içten içe yanlış olduğunu bildiğin bir adam için sürekli yatıp kalkıp dua edene kadar kendine dua et.
Adam rezil.
Müptezelliği için kendini düzeltmekten münezzeh bir adama bile ALLAH ''Biz her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık '' diyor.
Adamın kalkıp göbegini kaşımaya bile gayreti yok sen oturmuş adama gayret gelsin diye ALLAH'a el açıyorsun.
Bu kadar bedavadan aldığın fikirler bile seni ikna etmiyorsa eğer yaşa ve gör o zaman diyorum.
Ama burayı da sakın ihmal etme çünkü sana daha çooook akıl vereceğiz gibi görünüyor.
Ama baştan şunu diyelim.
Buranın en genel kullanılan laflarından biri olan ''Biz sana demiştik'' diyeceğiz ve daha da üzüleceksin.

Ha bak yazmayı unuttum.
Adam rezil.
Ama baştan şunu diyelim.
:(( duayı kendim için de ediyorum.İmtihanım olmaması için de. Ama haklisiniz. Içten içe birşeylerin ben de farkındayım. Bir yanım iş bulur diyor bir yanım bulsa ne olacak dengesiz diyor. Biraz denge sorunu da var. Yanlış dua etmekten ,hayırsızi istemekten çok korkuyorum. Hem de çok. Hele hele üzülmekten daha çok. O yuzden bile hep diyorum ; Allahım beni sonunda üzüleceğim şeyin peşine düşürme diye. En iyisi yazmamak. Derler ya oluruna bırakmak. :((

Yazdıklarına bakılırsa oldukça saf birisin, kesinlikle anneni dinlemen lazım. 21 yaşında yüksek lisans yapıp böyle cümleler kurmanı çok şaşırtıcı buldum. Sanki aynı çağda ve aynı yerde yaşamıyoruz, geçmişten veya başka gezegenden falan gelmiş gibisin. Güzel yürekli beyefendi, kültür grubu, dualar... Her mesajın ayrı bi acayip gerçekten. Anneni dinlemezsen başına çok işler gelecek gibi duruyor. Ailen çok baskıcıydı da o yüzden mi böyle aşırı derecede saf kaldın acaba? Ayrıca görüşmediğin biriyle ne evlenmesi? Sene 2021, sen sevgiliye mendil atılan dönemde kalmışsın

:KK43:( duayı kendim için de ediyorum.İmtihanım olmaması için de. Ama haklisiniz. Içten içe birşeylerin ben de farkındayım. Bir yanım iş bulur diyor bir yanım bulsa ne olacak dengesiz diyor. Biraz denge sorunu da var. Yanlış dua etmekten ,hayırsızi istemekten çok korkuyorum. Hem de çok. Hele hele üzülmekten daha çok. O yuzden bile hep diyorum ; Allahım beni sonunda üzüleceğim şeyin peşine düşürme diye. En iyisi yazmamak. Derler ya oluruna bırakmak. :KK43:(
Kız ne oluru ?
Saçını başını yolacagım şimdi ha !
Terket ve açıklama bile yapma diyoruz hala oluruna bırakacağım diyorsun.
Oluruna bırakmak sürüncemede kalsın demektir.
Ne şiş ne yansın ne kebab misali.
Kızım aklını başına devşir.
Sevilmedin mi hiç hayatında sen ne bu ?
En olmadık adamlara gidip niye aşık oluyorsunuz ki ?
En fazla 1 ay sonra saçını başını yolarsın da kimse sana yardım edemez.
Evlenmek hadi kolay da boşanması var bu işin bir de.
Direkt bas engeli rica ediyorum.
Sen yapamıyorsan ver ben yapayım.
ajkdhjadhf
Acayip kızıyorum sana.
Anan olsam terlikle kovalarım seni evin içinde.
Yapma evladım.
Senden 11 yaş büyük ve tembel bir adam için oluruna bile bırakma.
Mesleğini edin, ye, gez iç, dolan.
Sosyalleş.
Bak ne güzel egitim hayatına da devam ediyorsun. Ne güzel bir fırsatın var kendini egitmek için çaba sarfediyorsun.
Önceliğin dersini geçmek için dua etmek olsun.
Bu dübelekle zamanını harcama.
Nasılsın yazması bile sana lüks be yaw.
Bırak, ne hali varsa görsün.
Nasılsın bile diyemesin, irtibatı direkt kopar ve asla iletişime bile geçme çabalasa bile.
Ömür törpün olur, kendi ellerinle kendini yok edersin.
Yeter da cigerim soldu lan burda.

Belli ki adamin psikolojik sıkıntıları var ve evden çıkamıyor, çalışamıyor. Yoksa baska turlu ailesi de bu kadar yıl evde ona bakmazdı.

Ama bence siz de psikolojik olarak pek iyi degilsiniz. Yoksa ne olursa olsun boyle bir hayale 2.5 yıl boyunca kendinizi kaptırmazdınız. Belli ki burada ne yazılırsa yazılsın ikna olmayacaksınız. O yuzden lutfen profesyonel destek alın. Terapi ile neden hic gormediginiz ve belli ki sorunlu birine boyle baglandiginizi cozebilirisiniz. Ancak duzgun bir terapiden sonra saglikli bir karar verebileceksiniz. Daha cok gencsiniz. Hayatinizi bos yere yasamayin. Disarida akıp giden bir hayat var. Zaman cok degerli. Daha fazla bosa harcamayın.

Neden yüksek lisans yap diye ısrar ediyorsunuz ki, adam mevcudiyette zaten çalışmıyor yani yüksek lisans yapsa eline ne geçecek? Yüksek lisans bile kazanamayan adam kazansa bile nasıl bitirecek ve doktora yapacak? Hani adam çalışıyor olur yüksek lisans yapmasının bir artısı olur mesleği açısından eyvallah yada akademik kariyer düşünür ama adamın zaten çalışmada gözü yok ne kariyeri. Adam 2,5 yılda tenezzül edip sizinle görüşmek için bile efor sarfetmemiş ne aşkından bahsediyorsunuz hala.
Bahsettiğiniz adam 33 yaşında yanınıza bile gelmeye aciz sizi ayağına çağırıyor üstüne bir de trip atıyor. Eşimle sevgiliyken ben başka bir ilde üniversite kazanıp gittim. Eşim akşam dershane çıkışı otobüse atlar yanıma gelir saat 22:00 ye kadar gezerdik beni yurduma bırakıp ilk otobüsün saatine kadar kahvede oturur sabah ilk otobüsle geri dönüp dershaneye giderdi. Biz o zamanlar 17-18 yaşındaydık.

Anneni dinle.

Hiç bir anne evladının kötülüğünü istemez siz göz göre göre kendinizi ateşe atıyorsunuz anneniz haklı annenizi dinleyin.

Bir de yüreği güzel diyorsunuz ya ben gerçekten oyle hissettiginize eminim. Ama, insan soyledikleriyle degil yaptıklarıyla degerlendirilmeli. Hic bisey yapmamış bu beyefendi sizin icin. Sırf konuşma….

Tüm kalbimle dilerim ki etrafınızda size denk, sizin gibi iyi niyetli ve gayretli biriyle bir an once tanışmanızı… Sizi seven birinin sizin için ugrasmasinin hissettirdiklerini yasamanizi isterim. Oyle biri olsun ki eli eline yanlislikla degse kalbiniz hizlansin, kalabalikta bakisarak anlasabilin, ortak hedefleriniz icin birbirinize destek olarak hayati paylasin. O zaman bu beyefendiye olan duygularınızın hayatinizdaki boşluktan oldugunu anlayacaksiniz.

İnsallah bir an once karşınıza gerçekten aşık olacağınız biri çıkar.

Bir de yazmadan geçemeyeceğim, bu beyefendinin gerçekten psikolojik sorunları olduğunu düşünüyorum. Lütfen dikkatli olun.

33 yasında çalışmayan adamı ne yapacaksanız? O evde embesil gibi yaşar
Siz de çalışıp bakarsınız artık

Evlenince anyayı konyayı görürsünüz
Anneniz haklı.

Bu konu da sizin değil mi?
Senin dedektifliğine şapka çıkarıyorum tek umutsuzun konular degil gercekten cok sıkı takipteymişsin siteyi konuları hemen buluyorsun 👑💫

Bu konu da sizin değil mi?
Dedektifliğine şapka çıkarıyorum 😄😄🤗🤗🤗 sadece umutsuzun konularını biliyorsun sanıyordum meğer siteyi konuları sıkı takipteymişsin👑💫

Kızlar bitirdim😁 hepinize Teşekkürler 🌸
Senin adına çok sevindim.Öncelikle psikolojik sorunları olduğu için bu kadar iyi yaklaşmanı gayet normal buldum.Ama işler bir yerden sonra değişti gözümde.Mesela; Psikolojik sorunları olması sana yaşı ve hayatı hakkında yalan söylemesi için bahane değil.Ve staj yaparak çalışmış birisi nasıl çalışamıyor nasıl markete gidemiyor? Ve daha da kötüsü bunca zamandır seni görmek için yanına gelmemesi ve kendi ayağına çağırması ben bu adamda sevginin s sini göremedim.İnan başından beri sana dürüst olsaydı ve bir kez bile olsa çalışma hayatına girememiş olsaydı o zaman evet bu adamın psikolojik sıkıntıları var muhtemelen anksiyetesi veya panik atağı olabilir elinden geleni yap bir doktora yönlendir bırakma derdim.Ama anlattığın şekilde içime hiç sinmedi gerçekten

Ama iş bulabilir. Sadece ben beceremem çalışamam diyor. Yeteneğim yok diyor
Yapmayın Allah aşkına. Ben beceremem ne demek.Simdi hayat size toz pembe .Bir kadin erkeğin de sorumluluğunu alınca olmuyor .Bakin benim konularıma bakın.yillarca onun sorumluluklarını da aldım.Ve ailem duymasın araları bozulmasın. 10 yıllık evlilik 2 çocuk perşembe günü boşandık.Annenizin sözünü asla yabana atmayın.Kafanizi taşlara vurursunuz

Back
X