- 14 Ekim 2016
- 7.218
- 48.900
- 548
- Konu Sahibi TurkuazKrampon
-
10 yıldır hasta abim. Ama bilinçli, ilaçlarını sürekli kullanıyor düzenli. Sıcak havalar manik ataklarını tetikleyebiiyor yaz ayları başlangıcı ilaç dozu artıyor, kış ayları depreyonunu tetikleyebiliyor, ilaçları ayarlanıyor. 10 yılda 3-4 kere atak geçirdi sadece o da yaz aylarında 1 aylık kısa bir süre için . Yurt dısında üniversite okudu. Şuan kendi evinde yaşıyor. İyi bir işte iyi bir maaşla çalışıyor. Görsdniz yakısıklı dağ gibi adam dersiniz. Dışardan bir sorunu yok. Ama tabi ki aile desteği ve bilinç sayesinde. Ömür boyu yanındayız bu hayatta tek güvendiği biziz çünküCok gecmis olsun ne guzel atlatmissiniz o kotu gunleri.
Annem evde de dinleme cihazi oldugunu düşünüyor biz nereye gidicez nerden gelicez snki biliyorlarmis gibi karsimiza cikiyorlar siz ayakta uyuyorsunuz diyor.
Hatta konuya yazmadim size yazayim. Kardesim uni kazandi 10 saatlik yola gidip gece kalip donduler oraya kadar bile takip ettiklerini soylediginde basımdan asagi kaynar sular döküldü. Orada bi yerde yemek yemisler. Garson telefonunun sarj cihazına takmis annemlerin masasi yakin oldugu icin telefonu oraya koymus. Sesimizi kaydettiler dedi . Dusundukce o kadar kahroluyorum ki . Yarin anneme gidicem ve bu isi halledicem ne tepki verecegini bilmiyorum . Ablamla babamla konusurum ilk bas. Cok cok uzgunum.
Evet anlattigi seyler imkansiz .. evet annem hasta
Bende ondan korkuyorum. Bi tek sen inaniyosun diyodu. Bugün gidicem konusmaya gece uyuyamadim basim agriyor ne tepki vercek ne dicek bilmiyorum hastaligini hala kabullenemedim sanırım inanamiyorum hala.Çok geçmiş olsun. Gerçek de olabilir diyecektim fakat 10 saatlik yoldan takip dinleme de girince araya bilemiyorum sadece ne kadar üzüldüğünüzu tahmin ediyorum önce dr la siz görüşseniz butun semptomlari anlatsanız. Ekstra bir muayene gerekmiyorsa onun hayat kalitesini düzelten ilaçlar verebilir çünkü annenizin size de güveni gitsin hiç istemem.suan onu kimse anlamıyor diye düşünüyor sizinde inanmadiginizi görürse tamamen yalnızlığa düşer.
Zorla veya guzellikle illa goturucem kafama koydum.Akıl oyunları filmindeki şizofren profesör de aynı anneniz gibi kendisinin takip edildiğini, aslında gizli görevde çalışan bir ajan olduğunu sanıyordu.
Hikaye gerçektir. Matematik profesörü john nesh in hayat hikayesidir.
Anneniz hasta. Bu kesin.
Doktora tabiki direnebilir. Sağlıklı bir insan doktora direnmez ama hasta bir insan direnir.
Gerekirse "anne ruh halim iyi değil doktora gideceğim benimle gelsene" diyerek götüreceksiniz.
Ya da üstte bir arkadaşın yazdığı gibi. Yasal sürecin ilerlemesi için savci doktora gitmesi gerektiğini söylesin.
Savci ve doktordan rica edin yardımcı olurlar.
Korkmayın. Çaresi var her şeyin. Yeter ki elinizi çabuk tutun.
Büyük geçmiş olsun
Atak gecirmeleri nasil oluyor?10 yıldır hasta abim. Ama bilinçli, ilaçlarını sürekli kullanıyor düzenli. Sıcak havalar manik ataklarını tetikleyebiiyor yaz ayları başlangıcı ilaç dozu artıyor, kış ayları depreyonunu tetikleyebiliyor, ilaçları ayarlanıyor. 10 yılda 3-4 kere atak geçirdi sadece o da yaz aylarında 1 aylık kısa bir süre için . Yurt dısında üniversite okudu. Şuan kendi evinde yaşıyor. İyi bir işte iyi bir maaşla çalışıyor. Görsdniz yakısıklı dağ gibi adam dersiniz. Dışardan bir sorunu yok. Ama tabi ki aile desteği ve bilinç sayesinde. Ömür boyu yanındayız bu hayatta tek güvendiği biziz çünkü
Hiç uyumaz sürekli para harcar çok enerjiktir cok öz güvenlidir. Cinselliğe düşkünlük olur. Yine kafasında birşeyler kurarAtak gecirmeleri nasil oluyor?
Zaten anneniz bipolarsa eğer uzuuuuun yıllardır atak halinde belli ki çünkü tedavi olmuyor ilaç içmiyor, acilen bir psikiyatr kliniğine götürünAtak gecirmeleri nasil oluyor?
annenizin ben hastayim deme gibi bir ihtimali yok zaten.Annemle konustum guzel guzel anlattim maalesef kabul etmiyor hasta oldugunu benim gorduklerim gerçek diyor. Kimligini aradim bulamadim . Eve gelmek zorunda kaldim yine gidip kimligi bulup randevu alicam
Annenizi hasta olduğuna ikna edemezsiniz. Yalnızca sorun daha fazla büyür. Hiç buna çalışmayın. Size anlatıyor olması bile çok büyük bir avantaj sizin adınıza. En azından güveniyor size.Annemle konustum guzel guzel anlattim maalesef kabul etmiyor hasta oldugunu benim gorduklerim gerçek diyor. Kimligini aradim bulamadim . Eve gelmek zorunda kaldim yine gidip kimligi bulup randevu alicam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?