- 16 Aralık 2020
- 4.060
- 7.972
- 108
- Konu Sahibi TurkuazKrampon
-
Yok bide şöyle bişey var. Eğer gerçek değilse anneniz zaten görecektir takip edildiğini, birinin onu rahatsız ettiğini falan. Yani annenizin gözünden, anlattıklarından değil de, kenardan bir göz olarak olayı araştırmanız gerekiyor benceEvet bende kahroluyorum ya gerçekse diye ama amaclari ne olabilir? Disari cikarken tembihliyorum eger gorursen bisey dikkatini cekerse hemen soyle diye.
Yok ben ablasının anlattığından öyle düşünmüştüm ama sonradan okudum ki ablası değil olayı annesi anlatmış, ablan da gördü diye. O yüzden gerçek olmayabilir diye düşünmeye başladımYolda kendi fotoğrafını, gördüğü evin fotoğrafını,çatıdaki kuşun fotoğrafını çeken kimse yok mu? Bu kadın bu bahsettiğim kendileri ile ilgili olmayan her anın kendilerine yönelik yapıldığını düşünme "eğiliminde". Kuaförden eşinin çıkmasını arabasında bekleyen adam görse ..beni takip esiyor diye zihninde yorumluyor.
Ablama sordum evet biri vardi ama bana cakmak isigi gibi geldi bisey parladi ama rrsim diye dusunmedim dedi. Belki sigara ictiYok ben ablasının anlattığından öyle düşünmüştüm ama sonradan okudum ki ablası değil olayı annesi anlatmış, ablan da gördü diye. O yüzden gerçek olmayabilir diye düşünmeye başladım
Sizin bu anlattıklarınıza benzeyen rahatsızlıkları taşıyan bir akrabam var aynı durumu yaşıyor çok yaşlıda değil ama kadın zamanla degisti . Akrabaların tanıdıkların evini basıyor namusuma göz diktiniz diyip adamları dövüyor gecenin 3 de ..Hasas bir durum olduğu için anneyle bire bir konuşamadım ama şizofren tanısı konuldu cevrede söylendi.
Tedavi ömür boyu ilaç onu kullandığı zaman kimse fark etmiyor demiş annesi ama bir tane dahi atlasa geri sarıyormuş ilaç yeşil recetli raborlu bir ilaç haliyle sicilinede işliyor bu durum.
Sebebini olarak bazı ailevi sorunlara dayamış anne.
Bende bir yerde okumuştum aslında bu gibi hastalıkları özellikle pskolojik rahatsılıklat her insanın var oluştan bu yana beynin bir yerinde saklakladığı hayatımızda etikleyen bir durum olduğunda ortaya çıkması diye okumuştum
Bunu şeye benzetim hepimiz kanser hücresi taşıyoruz ama bunu tetikleyici unsurla karşılaşınca hasta oluyoruz. Piskolojik olaylarda travalara bağlı o olayla karşılaşınca hastalık ortaya çıkıyor
Çoçuk okuyor belirli hayat seviyelerinden geçmiş ama hastalık ortaya çıkınca bırakmış en başında olsa en başında olsaydı yine okumazdı.
Keza konu sahibinin annesi hayatın belirli seviyerinden geçmiş evlenme aşamasından, çocuk sahibi olmuş onlara bakmış ama en başında olsaydı hastalık dolayı yapamazdı.
Bizimde önlemer almamız gerekiyor bedenimiz korumamız gerekdiği gibi akıl ruh sağlığımızıda korumamız lazımSizin bu anlattıklarınıza benzeyen rahatsızlıkları taşıyan bir akrabam var aynı durumu yaşıyor çok yaşlıda değil ama kadın zamanla degisti . Akrabaların tanıdıkların evini basıyor namusuma göz diktiniz diyip adamları dövüyor gecenin 3 de ..
takip ediliyorum diyor çocuklarıma şal verebilirler bayıltabilirler başlarına birden gelebilir diyor.. bazen çok sakin bitseydi yokken birden değişiyor kadın evden fırlıyor .. çok uzun seneler ailesine kendisi baktı geç evlendi kocası ilgisizdi ama ayrılması bile düşünülmezsen esinden ayrıldı herkesten uzaklaşmaya başladı ..
Agırmı geldi acaba yaşadıkları yada birimi tehdit etti korkuttu bilmiyoruz söylemiyor ..
O zaman üzgünüm anneniz gerçekten hastaysa çakmağı bile telefon ışığı sanabilir.Ablama sordum evet biri vardi ama bana cakmak isigi gibi geldi bisey parladi ama rrsim diye dusunmedim dedi. Belki sigara icti
doktora gittiniz mi? bu anlattiklariniz ciddi seyler.Merhaba hanımlar o kadar uzgunum ki anlatamam. Icim yaniyo ..
Sizlerden fikir almak varsa yasamis basina gelmis düşüncelerini yazmasını istiyorum.
Annem yaklaşık 10 yildir kendisinin takip edildigini düşünüyor. 15 gun 1 ay arayla fotografinin çekildiğini söylüyor. Disari pazara ciktiginda farkli farklı arabalarin takip ettigini söylüyor. Mesela bi dukkandan cikiyormus ilk bas fark etmemis simsiyah bi araba filmli ici gorunmuyo dukkandan cikiyormus onunde araba. Sonra carsida biraz gezip baska dukkanlara giriyormus yine araba onunde oluyormus. Kim yapiyor kim cekiyor diye sordugumuzda farkli farklı kisiler oldugunu cete oldugunu soyluyor. Disari ciktiginda onunden arkasindan insanlarin yuruyup onu takip ettigini söylüyor. ağlıyor gece uyuyamiyorum diyor ya sizlere zarar verirlerse diyor. Ben artik yasamiyorum diyor dışarı bile cikmak istemiyor. Markete pazara babami gonderiyor. Evde babam ve ablam var ben evliyim. Onlara bu durumu anlattiklarinda "sen manyak misin oyle seymi olur" diye cevaplar aliyormus. Bana anlatti aglaya aglaya ben salakmiyim diyor ne gordugumu bilmiyormuyum diyor. Sonra bana olayi anlatiyor telefonun ona dogru dönük oldugunu flaşın patladigi ana kadar. Annen bu niye yalan söylesin bi kere balkonda ablamda şahit olmus bu olaya. Aksam otururlarken bi adam resimlerini cekmis flas patlamış. Bu zamana kadar anneme hep inandim gorduklerinin dogru olduguna inandim. Ama 10 senedir ne yapmak istiyorlarsa yapmazlarmiydi hirsizliksa hirsizlik kacirmaysa kacirma allah korusun. Anneme de bunu soyluyorum kizim onlari bende dusunuyorum amaclari ne bunlarin diyorum ama sebebini bulamiyorum diyor. Artik hayat annem icin yasanmaz hale geldi. Onu boyle gordukce kahroluyorum.
Dun beni aradi savciliga gittim suc duyurusunda bulundum dedi. Onlemimizi alalim bi daha kafamizi duvarlara vurmayalim bu ulkede kanun var dedi. Aglaya aglaya anlatmis savciyada. Savci husumetliniz varmi diye sormus. Annem yok demis. Bilmiyorum nolcak .
Hep anneme inaniyordum dedigim gibi ama artik bunlarin sadece dusunceden ibaret oldugunu dusunmeye basladjm belki adam kendini cekiyor ama annem kendinin çekildiğini dusunuyor.
Anneme psikiyatriye gitmeyi teklif edicem ama nasil bi tepki vericek bilmiyorum. Zaten evde ona inanmayan ablam ve babama cok öfkeli. Bana bi tek sen inaniyorsun diyo biraz rahatliyo ama benim de ona inanmadigimi dusunup daha da yanlizlasmasindan korkuyorum.
Sirf bu olaylardan dolayı tuşlu telefon yerine dokunmatik telefon aldik. Boyle bisey olursa resimlerini cekeyim diye aldirdi. Bizde destekledik tamam cek bizde bakalim dedik. 2 gun once yine hastaneye giderken resmini cekmisler ama annem o sokla nasil kullanacagini bilememis daha yeni ogrenqmeye calisiyo.
Arkamda kimse olmadigi icin o an soka giriyorum hic sesim cikmiyo bagirip tepki veremiyorum diyor. Ruyalarima bile giriyo bu olaylar ama orada bile bagiramiyorum diyo. O kadar uzuluyorum ki onun o haline.. anneme gidip bu olaylari anlatinca evde benimde gozume uyku girmiyor oyle korkuyorum ki ya gercekse diye. Ama artik gerceklikten uzaklasmaya başladım. 10 sene yahu 10 sene insan ne yapacaksa yapmazmiydi??
ayni evde yasayanlar bazen benzer sanrilari paylasabiliyorlarBu kısım gerçek mi? Ablaniz annenize inanıyor mu?
Abim bipolar hastası ve inanın ilk doktota götürdüğümüzde otobüste takip edildiğini insanlarda dinleme cihazı oldugunu. Sizin bile beni izlediğinizi sanıyorum demişti zaten hemen götürdük tutup kolundan. Acilen doktora götürün. İlaçlar ile stabil bir hayat sürülebiliyor böyle bir rahatsızlıgı olanlarMerhaba hanımlar o kadar uzgunum ki anlatamam. Icim yaniyo ..
Sizlerden fikir almak varsa yasamis basina gelmis düşüncelerini yazmasını istiyorum.
Annem yaklaşık 10 yildir kendisinin takip edildigini düşünüyor. 15 gun 1 ay arayla fotografinin çekildiğini söylüyor. Disari pazara ciktiginda farkli farklı arabalarin takip ettigini söylüyor. Mesela bi dukkandan cikiyormus ilk bas fark etmemis simsiyah bi araba filmli ici gorunmuyo dukkandan cikiyormus onunde araba. Sonra carsida biraz gezip baska dukkanlara giriyormus yine araba onunde oluyormus. Kim yapiyor kim cekiyor diye sordugumuzda farkli farklı kisiler oldugunu cete oldugunu soyluyor. Disari ciktiginda onunden arkasindan insanlarin yuruyup onu takip ettigini söylüyor. ağlıyor gece uyuyamiyorum diyor ya sizlere zarar verirlerse diyor. Ben artik yasamiyorum diyor dışarı bile cikmak istemiyor. Markete pazara babami gonderiyor. Evde babam ve ablam var ben evliyim. Onlara bu durumu anlattiklarinda "sen manyak misin oyle seymi olur" diye cevaplar aliyormus. Bana anlatti aglaya aglaya ben salakmiyim diyor ne gordugumu bilmiyormuyum diyor. Sonra bana olayi anlatiyor telefonun ona dogru dönük oldugunu flaşın patladigi ana kadar. Annen bu niye yalan söylesin bi kere balkonda ablamda şahit olmus bu olaya. Aksam otururlarken bi adam resimlerini cekmis flas patlamış. Bu zamana kadar anneme hep inandim gorduklerinin dogru olduguna inandim. Ama 10 senedir ne yapmak istiyorlarsa yapmazlarmiydi hirsizliksa hirsizlik kacirmaysa kacirma allah korusun. Anneme de bunu soyluyorum kizim onlari bende dusunuyorum amaclari ne bunlarin diyorum ama sebebini bulamiyorum diyor. Artik hayat annem icin yasanmaz hale geldi. Onu boyle gordukce kahroluyorum.
Dun beni aradi savciliga gittim suc duyurusunda bulundum dedi. Onlemimizi alalim bi daha kafamizi duvarlara vurmayalim bu ulkede kanun var dedi. Aglaya aglaya anlatmis savciyada. Savci husumetliniz varmi diye sormus. Annem yok demis. Bilmiyorum nolcak .
Hep anneme inaniyordum dedigim gibi ama artik bunlarin sadece dusunceden ibaret oldugunu dusunmeye basladjm belki adam kendini cekiyor ama annem kendinin çekildiğini dusunuyor.
Anneme psikiyatriye gitmeyi teklif edicem ama nasil bi tepki vericek bilmiyorum. Zaten evde ona inanmayan ablam ve babama cok öfkeli. Bana bi tek sen inaniyorsun diyo biraz rahatliyo ama benim de ona inanmadigimi dusunup daha da yanlizlasmasindan korkuyorum.
Sirf bu olaylardan dolayı tuşlu telefon yerine dokunmatik telefon aldik. Boyle bisey olursa resimlerini cekeyim diye aldirdi. Bizde destekledik tamam cek bizde bakalim dedik. 2 gun once yine hastaneye giderken resmini cekmisler ama annem o sokla nasil kullanacagini bilememis daha yeni ogrenqmeye calisiyo.
Arkamda kimse olmadigi icin o an soka giriyorum hic sesim cikmiyo bagirip tepki veremiyorum diyor. Ruyalarima bile giriyo bu olaylar ama orada bile bagiramiyorum diyo. O kadar uzuluyorum ki onun o haline.. anneme gidip bu olaylari anlatinca evde benimde gozume uyku girmiyor oyle korkuyorum ki ya gercekse diye. Ama artik gerceklikten uzaklasmaya başladım. 10 sene yahu 10 sene insan ne yapacaksa yapmazmiydi??
Evet annemde evde dinleme cihazi oldugunu söylüyor. Abinizin durumu nasil simdiAbim bipolar hastası ve inanın ilk doktota götürdüğümüzde otobüste takip edildiğini insanlarda dinleme cihazı oldugunu. Sizin bile beni izlediğinizi sanıyorum demişti zaten hemen götürdük tutup kolundan. Acilen doktora götürün. İlaçlar ile stabil bir hayat sürülebiliyor böyle bir rahatsızlıgı olanlar
Cok gecmis olsun ne guzel atlatmissiniz o kotu gunleri.Abim bipolar hastası ve inanın ilk doktota götürdüğümüzde otobüste takip edildiğini insanlarda dinleme cihazı oldugunu. Sizin bile beni izlediğinizi sanıyorum demişti zaten hemen götürdük tutup kolundan. Acilen doktora götürün. İlaçlar ile stabil bir hayat sürülebiliyor böyle bir rahatsızlıgı olanlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?