• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ANNEM SÜREKLİ SAÇLARINI KOPARIYOR VE BENİ DE ALIŞTIRDI

voyvoda

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2022
61
80
3
Merhaba. Benim derdim annem...Annem son birkaç yıldır saçlarını koparıyor.Saçı kalmayacak diye korkuyorum.Birkaç tel saçı düğüm şeklinde yapıyor ve çeke çeke koparıyor.Kendi kendine çok konuşuyor iyi birşey söylesek bile tersini anlar sonra bize babanla seni allah yakacak yalan söylüyorsunuz der. Pek de birşey anlatmayız o yüzden .En kötüsü beni de alıştırdı. Sürekli saçlarımı koparıyorum 2 yıldır. Sadece kırık kısımlarını alıyorum köküne dokunmuyorum.Şimdi saçlarımı omuzumun altında kestirdim böylece saçım zaten çok kısa koparırsam daha kısa olacak diyip kendimi dizginlemeye çalışıyorum. Sizce daha neler yapayım?

Bu bir hastalık.

Bu kendi kendine koparmayacağım artık demekle, veya annenize yapma demekle gecmez. Tedavi olmanız lazım.

Kisi kendine tamam bir daha yapmayacağım dese bile farkında olmadan tekrar yapar. Ondan psikolojik tedavi almalısınız veya hayatinizdaki stres faktorlerini yok etmelisiniz

Bu bir hastalık.

Bu kendi kendine koparmayacağım artık demekle, veya annenize yapma demekle gecmez. Tedavi olmanız lazım.

Kisi kendine tamam bir daha yapmayacağım dese bile farkında olmadan tekrar yapar. Ondan psikolojik tedavi almalısınız veya hayatinizdaki stres faktorlerini yok etmelisiniz
Haklısınız ama ben küçük bir ilçede yaşıyorum çevremde psikolog yok ama üniyi büyük bir şehirde kazanırsam gideceğim

Psikiyatriste gitmeniz lazım saçları koparıp yiyenlerde var ilçede olmanız fark etmez lütfen imkanlar dahilinde bir uzmana görünün

Merhaba. Benim derdim annem...Annem son birkaç yıldır saçlarını koparıyor.Saçı kalmayacak diye korkuyorum.Birkaç tel saçı düğüm şeklinde yapıyor ve çeke çeke koparıyor.Kendi kendine çok konuşuyor iyi birşey söylesek bile tersini anlar sonra bize babanla seni allah yakacak yalan söylüyorsunuz der. Pek de birşey anlatmayız o yüzden .En kötüsü beni de alıştırdı. Sürekli saçlarımı koparıyorum 2 yıldır. Sadece kırık kısımlarını alıyorum köküne dokunmuyorum.Şimdi saçlarımı omuzumun altında kestirdim böylece saçım zaten çok kısa koparırsam daha kısa olacak diyip kendimi dizginlemeye çalışıyorum. Sizce daha neler yapayım?
Kadını senelerdir niye doktora götürmediniz?

Doktora gidin annenizle beraber

yasadiginiz yerde oykdiye uzulmeyin, simdi her doktor, psikolog, psikiyatri online hizmet veriyor. Lutfen daha fazla beklemeyin hem kendiniz hem anneniz icin.

istemiyor. koskoca kadını zorla götüremem ki:110:
E oturun seyredin ailece başlayın o zaman. Kendini götürebilirsin ama değil mi? Doktor sana yardımcı olacaktır doktora gitmek istemeyen ama tedavi alması gereken birisini yönlendirmek hakkında. İstemiyor deyip kestirip atmak kolay

Annenizi bu hale ne ya da kim getirdi? Yillarin birikmisligi sanirim bu sonucu dogurmus. Mutlaka destek almasi gerekiyor.

Pandeminin en güzel tarafı internetten , uzaktan , online olarak bazı hizmetleri alabiliyor olmamız. Bence çok zaman kaybetmeyin , annenize çok üzüldüm. Hasta belli ki . Kendisine zarar vermesine engel olmanız lazım

Bu bir hastalık.

hayattaki stres faktörlerini yok etmek mümkün değil. Dediğiniz gibi terapi şart. Bu arada saçları toplamak da bir parça dizginleyebilir.

istemiyor. koskoca kadını zorla götüremem ki:110:
Goturebilirsiniz benimde annemin psikolojik sıkıntıları vardı o da gitmek istemedi bir yolunu buldum önce gidip doktorla konuştum doktor kendisini kalp doktoru olarak tanıttı (bypass ameliyatı olmuştu annem) o şekilde konuştu annemle sonra ilaç tedavisine başladık ve iyilestikten sonra kendisine söyledik

Back
X