annem ve aldatılma

Lale abla yıllardır aynı konuyu her gün dinlemek beni çok yordu. Anneme bu konuda bir mesafe koysam yanlış mı yaparım ?
Haklısın yorulmuşsundur.
Hiç kolay değil.

Mesafeli durmayı başarabilirsen iyi de için rahat edebilir mi?

açık konuşacağım babanın ölmesini bekleyeceksiniz.

aynı durumu yaşayan arkadaşlarım ve anneleri vardı. baba ölünce huzura kavuştular.

ortak ev varsa asla sattırmayın.

Annene açıkça 'boşanmayacaksan kurcalama ve bana anlatma' diyebilirsiniz.

Halanız 18 yaş küçük adamla evlenir, babanız kızı yaşındakiyle annenizi aldatır. Baba tarafınız ne kadar tuhaf.

Aynı durumu yaşıyorum daha önce aldatma yüzünden annem boşanmıştı ama sonra babamdan ayrılamadı bile 1 sene bile ayrı kalamadı babam bir şekilde yine hayatımıza girdi. Şimdi yine devam ediyor ben artık takip etmiyorum 2018-2020 arası yine ayrıldılar ama tekrar barıştılar. Benim annemin ekonomik gücü var çalışıyor mesleği var ailesinin durumu da çok iyi ama bu yolu seçiyor benim de ona artık saygım kalmadı. annem bana babamı şikayet ettiği an sözünü kesiyorum ve bana ne diyorum bana anlatma merak etmiyorum diyorum. Yakın zamanda arkadaşımın anneannesi ve dedesi bu aldatma yüzünden boşandı 70 yaşındaki adam geneleve gitmiş. sonuç ne oldu boşandılar adam evlerini sattı ve kadın evsiz kaldı 2 kardeş evden pay aldılar ve annelerine vermediler. şimdi o yaşta kirada babasından kalan maaşı var sadece nafakası var ama ne kadar yetiyordur bilmiyorum yevmiye usulü çalışıyor.

seni en iyi ben anlarım babam benim defterimden kâğıt yırtar mektup yazardı sevgilisine her sene de değişirdi annemde biliyor du boşanmadı ben hep babam la kavga ettim sonuç yıpranan psikolojisi bozulan ben oldum

Evdeki en büyük bendim kızlar dan

Babam vefat etti konu kapandı annem e de kızdım ama yaş kemale erdikçe anlıyorum

Okumamış meslek dil yok ne yapacak katlanmış

Siz de anneniz boşanmışcak madem boşverin

Bazen çaresiz kalınca boşvermek en doğrusu

Ben aldatılsam anında koyarım kapının önüne

İnsan ailesini seçemiyor maalesef

Özellikle anneler boşanmadığı zaman evdeki çocuklara ayaklı antidepresan dolabı muamelesi yapabiliyor. Eşine söyleyemediğini size söylüyor, bir anlamda siz çocuk o anne değil de siz onun annesiymişsiniz gibi oluyor.

Boşan deseniz de boşanmıyor, kötü evliliğin yükü çocuğa yükleniyor.

Başka şehre gittiğinizde mesafe koymanızı şiddetle tavsiye ederim. Bu şekilde bir bağımlılık uygun değil.
Tek dayanağım sensin demesinden nasıl gereksiz bir yük taşıdığınızı anladım buradan.

Anneniz belli ki boşanmayacak.Bu toksik ilişkisinden memnun.Annenize size bu konulardan bahsetmemesini rica edin.Boşanırsa destek olursunuz.Boşanmazsa bence annenizden de uzaklaşın.Sürekli dert yanan ama bundan kurtulmak için hiç çabalamayan bir insan anneniz.Sizin psikolojinizi de etkileyecek.Kendinizi koruyun.

Annene annelik yapıyosun sanki, bunla ilgili görüyorm psikolojik sayfalarda anne babalarınıza ebeveynlik yapmayın.. şeklinde paylaşımlar. Bunu çocuk yaşta yapanlat varken siz yine yetişkinsiniz ama.. etkikenmeniz olası. Annenin profesyonel bir yardım alsa o da siz de çok rahatlarsınz oysa.. almıyorsa da bunu araştırın ben onu sürekli dinkemek ve teselli etmek sizi çok yıpratır, buna bir sınır koyabilirsinz

Lale abla yıllardır aynı konuyu her gün dinlemek beni çok yordu. Anneme bu konuda bir mesafe koysam yanlış mı yaparım ?
Evet koy annecim anlıyorum seni ama yeter o benim babam ne olursa olsun o kadar yoruldum ve üzülüyorum ki de.. benim annemde yıllarca babannemi anlattı en son artık anne yeter gerçekten yıllarca doldum usandım ne olur artık bu mevzuyu konuşmayalım dedim ikimizde rahatladik

Yerinde olsam anneme şunu derdim ‘’Ben babamdan umudu kestim anne boşanırsan arkandayım ama mücadele ederken yanında olmak istemiyorum yoruldum ‘’
Ama bu kısa vadeli çözüm çünkü
Bunu sanada ailenizede yaşatan kaynak baban anneninki sadece bir sonuç asıl uzaklaşman gereken kişi de baban
Bu gün annenin konuşması yarın gayrımeşru kardeş öbür gün hpv sonraki gün bir kadın tarafından dolandırılma başının belaya girmesi ...

Şimdi yorumları okudumda
Evin dağınıklığının suçlusu olarak kadını refere eden bakış açısıyla aynı olan yorumlar üzücü

Son düzenleme:
Annem babamdan nefret ediyor ama boşanmıyor. İyi bir ortamda büyümedik ve yıllarımız annemin babamı bize çekiştirmesi ile geçti ve geçiyor. Annem mallar bölünecek diye boşanmıyor ama babama psikolojik şiddeti dibine kadar yaşatıyor.

Son düzenleme:
Annem onsuz yaşamak istiyor zaten ama maddi olarak sıkıntı olacağından ayağa kalkamıyor. Alıştığı bir standart var onun altında yaşamak istemiyor
O standartlar için sizin psikolojinizi de heba etmeye hakkı olmadığını ona söylemek zorundasınız. Ya boşanıp kurtulacak ya da sessizce kabullenecek

annenin ve babanin iliski problemlerinden sen sorumlu degilsin. tabi ki annene destek olabilirsin ama nihai karari verecek kisi annen. bir cocuk icin bu agie bir yuk.

Annesi ve babası 32 senelik evli olduğu için alınan mallar ortak değil 2 adet ev varmış tapular babanın ise babada kalır evler .

Yeni medeni kanun 2002 sonrasını kapsamaktadır 1 Ocak 2002 de yürürlüğe girmisti diye hatırlıyorum tarihi önceki evlilikleri kapsaması için noterde mal paylaşım rejimi yapmaları gerekti bunuda yaptıklarını zannetmiyorum.

Açılan her alditilma konularında boşanma taraftarıyım ama anneniz bosanmaz 32 sene olmuş .

Bilmiyorum belki bencilce gelebilir ama bosanmasin çünkü bosanirsa elde ki evlerden olacak kimin kimden önce olecegi belli olmaz tabi ama babanız vefat ederse en azından emekli maaşı annenize kalır evde var geçinir gider.

01.01.2002 yılı sonrası edinilen malların tasfiyesi edinilmiş mallara katılma rejimine dahil olmaktadır

Evlilik tarihinin önemi yok galiba.Bu tarihten sonra alınan mallar paylaşılabiliyor.Avukat değilim.Doğrusunu bilmiyorum.İnternette bulduklarım bunlar.

Valla benim annem de aynı. Aldatılsa boşanmaz el ne der diye. Bir de muhasebe müdürü. Evi var. Ama işte coğrafya kaderdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…