annem ve aldatılma

01.01.2002 Sonrası Evliliklerde Mal Paylaşımı
Türk Medeni Kanunu'na göre 01.01.2002 yılı sonrası edinilen malların tasfiyesi edinilmiş mallara katılma rejimine dahil olmaktadır. Edinilmiş mallara katılma rejiminde, evlilik birliği içerisinde edinilen mallarda eşlerin yarı yarıya hakkı bulunmaktadır.

Evlilik tarihi detayı var tabi ki avukatlar doğrusunu bilir ama büyük ihtimalle bosaninca mal alamaz .

01.01.2002 Öncesi Evliliklerde Mal Paylaşımı
01.01.2002 tarihinden önce yürürlükte olan Türk Medeni Kanunu, yasal mal rejimi olarak mal ayrılığı rejimini kabul etmişlerdir. 01.01.2002 öncesinde alınan taşınmazlar kimin üzerine kayıtlı ise o kişinin kişisel malı olarak sayılacaktır.
2002 yılından önce alındıysa,annesi hak iddia edemiyor.Zaten konu sahibinin annesinin boşanmaya niyeti yok.

Hımm yasadan sonrasi icin gecerli oldugunu bilmiyordum tesekkurler. Valla hanimefendinin annesi de zaten bosanmaz buyuk ihtimal. Konuya da cok bakamiyorum. Soylenmistir belki ama konu sahibi okuyorsa bir de ben soyleyeyim annenizin bir sey yapacagi yoksa girmeyin araya sinir oldugunuzla kalirsiniz.

Bencede bosanmaz boşanacak olsa çoktan boşanmıştı.

annenle konus seninle dertlesebilecegini onun yalniz olmadigini hissettir isterse konusur rahatlar

Dinlemek yorucu olsa dahi annenize tek destek sizsiniz anladığım kadarı ile mecburen dinleyeceksiniz. Ama boşnama niyeti yoksa annenizin kendisininde bu konuyu artık kurcalamaması için telkinde bulunabilirsiniz.

Ne ahlaksız bir adam ya.
İnsanda biraz utanma olur.
Bunlar nasıl insanlar gerçekten aklım almıyor.

Ben bunun ilk olduğunu zaten düşünmüyorum yıllar boyunca anneniz bu adamı hep çekmek zorunda kalmış çok şükür ki artık siz varsınız ve annenize sahip çıkabilirsiniz sakın ha annenizi ezdirmeyin babanız bile olsa alttan almayın annenize hep yaninda olduğunuzu hissettirin içindeki eş boşluğunu siz doldurmaya çalışın

Annem onsuz yaşamak istiyor zaten ama maddi olarak sıkıntı olacağından ayağa kalkamıyor. Alıştığı bir standart var onun altında yaşamak istemiyor
Annenin ekonomik nedenlerle bosanamamasini anliyorum. Aynisini annem yasadi. " O serveti benim destegimle yapti, o.ya yedirtmem" dedi, yalvardim anneme Ben ona bakarim diye ama asla dedi "bosanip parayi mallari kadinla yemesine goz yumarsam, evlatlarimin hakki gider" dedi.

Dogru bir dusunce mi hala bilmiyorum ama olanlari diyeyim. Yaslar ilerledi, genc hatun daha gencini buldu. Babam yaptigindan o denli pisman oldu ki bambaska birine donustu. Simdi beraber mutlu Mesut yaslanip yasayip gidiyorlar.

Annem olanlari tam unutmus mudur, sanmiyorum.

Bu denli kabus gunleri yasayan biri olarak, kendime ve anneme defalarca sordugum tek bir soru var? "Dogru olan nedir, olmasi gereken nedir?"

Anneni yalniz birakma.

Kadın da Hakli.Ekonomik geliri yok.Belli bir yaştan sonra yalnız kalıcak.Siz evlenecekseniz eşinizle anlasamayabilir yük olmak istemez.Napsin.

Annenin bosanmakta gözü yok, çalışmakta da gözü yok, iki ev var biri ona düşer,satar altına dolara yatırıp faiziyle vs geçinirim gibi akılcı bir planı da yok. Tüm imkanları da versen kızı yaşında kıza uçkuru kalkan şeref yoksunu kocasını boşamaz.
Ssn niye onu dinleyip dertlenesin ki?
Bence çok kesin ve net bir şekilde "anne ben senin arkadaşın değilim, özel hayatını anlatma. Senin yerine ben utanıyorum" de. Bir başka gün geldiğinde "kusura bakma, seni dinleidkce babamdan igreniyorum. Sus artık" de, bir baska gelisinde "anne yalvarırım sus,sayende erkek ırkından tiksindim, bir ömür bekar kalırsam suçlusu şu benle dertlesmen" de... Böyle böyle devam et. O da bıkar bir süre sonra.
Ne alaka ya, gündüz sana adamı kötülesin,gece koynuna girsin.
Benim annem kocasını kötüleyenlere 'bosan' der, hala daha boşanma adımı atmayıp dert anlatana da "sen salaksın sana böyle böyle yapan adamın hala yanina yatıyorsun koca diye. Bari bana anlatma ne b.k yersen ye" der. Yıllardır hep bu çizgide ilerliyor, annemden aldığım en güzel özellik. hayatını değiştirme niyeti olanı her türlü dinler gaz veririm, ama bi şey yapmayıp benim de psikolojimi bozmaya çalışani canımdan can olsa dinlemem. Ne hali varsa görsün.
Her koyun kendi bacağından asılır, bir yerde de herkes kendine layık olduğu hayatı yasar

Hiç karışma bence.Dinliyo gibi yap konu değiştir,geçiştir,Gerçekten boşanmak isterse destek ol ama sürekli dırdır ediyosa dinleme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…