24te evlendim bana göre çok çok erkendi .
hep diyorum boşansam hergün yeni biriyle takılır akşamına terk ederim.
bekarlık sultanlık
Canım ne olursa olsun annenin değerini bil. Ben yaklaşık 2,5 ay önce bir konu açtım buraya annemle ilgili. Çocuğum olmuyor diye annem benden utanıyor gibi hissettim. Anneme çok kırılıyordum içten içe ama sonra konuştuk ve konuyu kapattık. Barıştık. Bir daha beni o konuda kırmayacağına söz vermişti. Annemi 2 hafta sonra aniden kaybettim, 48 yaşındaydı. O günden beri ağlamadığım tek bir günüm geçmedi. Akşamları kendimi eve zor atıyorum; ağlaya ağlaya yemek yapıyor, hıçkıra hıçkıra yiyorum.. İçim yanıyor sürekli. Tarifsiz acılar yaşıyorum.
Sonradan pişman olmamak için annenle aranı asla bozma derim. Annen seni kimselere layık göremiyor; onu da anlamaya çalış. Annenle olan her saatinin tadını çıkar.
Heheheh :) çok hossun. Ama benim sorunum sırf evlilik değil. Ki zaten evlenicem, beni evlendirin diye de tutturmadim. Erkek arkadaşım olmasına bile karşı, her zaman böyleydi. Hayır çok tutucu bir insan olsa, aile yapım böyle diyicem ama değil. Her zaman bir kusur bulmalar, eski erkek arkadaşımı da asla yakistiramazdi. Denk degilsiniz diye tuttururdu, diye diye çocuktan soğuttu. 2 senenin sonunda ayırdı.
Gelir durumun ne?
Eve para veriyorsan ondan istemiyor olabilir.
Soyledigim sey cok zalimce farkindayim ama cok gordum bunu cevremde.
Psikolojide "çocuğa bağımlı ebeveyn" diye bir kavram var.
Onu araştırırsanız iyi olabilir.
Benim annem de bana çok düşkün. Balayıma gel desem gelirdi yani o derece. Neyse ki ben de ona bağımlı değilim.
Ama hayatımız zorlaştırıyor. Bana güvenmiyor.
Daha önce başka bir konuya da yazdım. 40 yaşındayım ve 2 çocuğum var. Ama uzaktayken mutlaka arar sorar, ne yiyoruz ne yapıyoruz diye. Açlıktan ölmemiş olmamız onu şaşırtır. Çünkü ona göre ben değil çocuklarımın karnını, kendi karnımı doyurmaktan acizim.
Bence annen abartıyor,
26 yaşındasın, biriyle birlikteliğe başlayıp pat diye evlenmeyeceğine göre..
Sonuçta bu ilişkinin gidişatı olumlu da olabilir, olumsuz da.
En azından bir takım ilişkiler yaşaman bir çok açıdan tecrübe edinmeni sağlar.
Aşk, sevgi bunları da yaşamak lazım..
Anneni garip buldum.
anneler pek yanılmazlar .
gez toz eniyisini bul istiyodur.
Bence de garip. Oldum olası böyle. Sebebini anlayamıyorum. Hadi okurken neyse de, telefonu elime alsam, kim yazıyor ne yazıyor sorgulamaya başlar.
Anneniz kaç yaşında evlenmiş ki? Bir de bu onun kendi tercihi mi yoksa şartlardanmıymış?
Siz hiç lafını etmeyin. Tanışın, görüşün, ciddi bir boyut alırsa o zaman dile dökersiniz.
Annen babandan ayrı mı?Selam kk hatunları, benim derdim annemle. Yaşım 26 oldu artık, isim de var. Sorun şu ki, annem halen beni çok küçük olarak görüyor ve hayatıma birinin girmesini, benim evlenmemi kesinlikle istemiyor. Çok hoş bir beyle tanıştım arkadaşım vasıtasıyla, daha yüzyüze gelemedik. Telefonlasiyoruz. Ben herşeyi ağırdan almayı seven bir insanım, onun işlerinin yoğunluğu sebebiyle hiç zorlamadim. Açıkçası bende bir ilişki yaşamaktan korkuyorum. Ama dün akşam artık en azından yüzyüze görusmeliyiz fikri oluştu. Anneme de kısaca bahsettim. Ve her zaman yaptığı gibi kusur buldu. Kimse kusursuz değil tabiki ama nasıl desem size, hep aynı şeyi tekrarlıyor. Ve hevesimi kırıyor. Yakışıklı desem, kalbi güzel olmalı der. Durumu iyi desem, parası olması önemli mi der. Ailesi düzgün desem, nerden biliyorsun der. Der de der yani. Herşeye bir cevabı var. Ben neden böyle davranıyor çözemedim. Sen çocuksun, ev hanımı nasıl olacaksın demesi beni öldürüyor. Daha ortada birşey yok ama hep aynı tavırlar. Beni herkesten kıskanan bir yapısı var, biliyorum. Ama bir anne evladının, güzel bir birliktelik yaşamasını istemez mi. Yalan söylemek istemiyorum, idare etmek için söylemeye çalışsam da tam işinin adamasin, vs vs bir ton söz duyuyorum. Gene tartıştık sırf bu sebeple. Beni evliliğe hazır mi görmüyor, evlenebilecegim için korkuyor mu, yoksa kıskançlık mi yapıyor çözemedim. Bu arada annem çok geç yaşta evlenmiş. Okuyan herkese teşekkürler.
37 yaşında evlenmiş ve babama aşık olmuş. Aşık olmayı beklemiş yıllarca.
E bu da bir çeşit psikolojik baskı.
Annenin yapıyor olması durumu hafifletip sevimli hale getirmiyor.
Evlensen bile sana rahat yok, benden söylemesi.
Annen babandan ayrı mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?