Farkındayım ama kalbini kirsam, bende üzülüyorum. Yalan söylesem, ortaya çıkınca daha büyük kavga çıkıyor. Bir yere gitsem, teyzem bende diyerek idare ediyor arada sırada. Herkes farkında. Aşırı otoriter bir kadın. Babamın önünde kavga etmek istemiyorum, bu sefer de zafer kazanmış gibi davranıyor. İşten dönüş vaktimi bile hesaplıyor. Gece dışarı çıksam, dünyanın en sorumsuz isiymis gibi yansıtıyor.
Bak sen teyzemeGezmemi de istemiyor. Hiçbir kimse olmasın hayatımda istiyor.
Belki aşk senin kapını 26 yaşında çalacak.
Belki 20, belki 30.
Bir izin versin mümkünse.
Bayıldım, ben artık yokum :)
Bak sen teyzemeSen de tek çocuksun, elinden uçarsan uğraşacak projesi kalmayacak anlaşılan.
Mutsuz bir evliliğin varsa böyle düşünmen normal ama herkes mutsuz olacak diye bi kural yok24te evlendim bana göre çok çok erkendi .
hep diyorum boşansam hergün yeni biriyle takılır akşamına terk ederim.
bekarlık sultanlık
Selam kk hatunları, benim derdim annemle. Yaşım 26 oldu artık, isim de var. Sorun şu ki, annem halen beni çok küçük olarak görüyor ve hayatıma birinin girmesini, benim evlenmemi kesinlikle istemiyor. Çok hoş bir beyle tanıştım arkadaşım vasıtasıyla, daha yüzyüze gelemedik. Telefonlasiyoruz. Ben herşeyi ağırdan almayı seven bir insanım, onun işlerinin yoğunluğu sebebiyle hiç zorlamadim. Açıkçası bende bir ilişki yaşamaktan korkuyorum. Ama dün akşam artık en azından yüzyüze görusmeliyiz fikri oluştu. Anneme de kısaca bahsettim. Ve her zaman yaptığı gibi kusur buldu. Kimse kusursuz değil tabiki ama nasıl desem size, hep aynı şeyi tekrarlıyor. Ve hevesimi kırıyor. Yakışıklı desem, kalbi güzel olmalı der. Durumu iyi desem, parası olması önemli mi der. Ailesi düzgün desem, nerden biliyorsun der. Der de der yani. Herşeye bir cevabı var. Ben neden böyle davranıyor çözemedim. Sen çocuksun, ev hanımı nasıl olacaksın demesi beni öldürüyor. Daha ortada birşey yok ama hep aynı tavırlar. Beni herkesten kıskanan bir yapısı var, biliyorum. Ama bir anne evladının, güzel bir birliktelik yaşamasını istemez mi. Yalan söylemek istemiyorum, idare etmek için söylemeye çalışsam da tam işinin adamasin, vs vs bir ton söz duyuyorum. Gene tartıştık sırf bu sebeple. Beni evliliğe hazır mi görmüyor, evlenebilecegim için korkuyor mu, yoksa kıskançlık mi yapıyor çözemedim. Bu arada annem çok geç yaşta evlenmiş. Okuyan herkese teşekkürler.
Hani acaba tek mi kalmak istemiyor diye düşündüm de..Hayır birlikteler.
Mutsuz bir evliliğin varsa böyle düşünmen normal ama herkes mutsuz olacak diye bi kural yok
Selam kk hatunları, benim derdim annemle. Yaşım 26 oldu artık, isim de var. Sorun şu ki, annem halen beni çok küçük olarak görüyor ve hayatıma birinin girmesini, benim evlenmemi kesinlikle istemiyor. Çok hoş bir beyle tanıştım arkadaşım vasıtasıyla, daha yüzyüze gelemedik. Telefonlasiyoruz. Ben herşeyi ağırdan almayı seven bir insanım, onun işlerinin yoğunluğu sebebiyle hiç zorlamadim. Açıkçası bende bir ilişki yaşamaktan korkuyorum. Ama dün akşam artık en azından yüzyüze görusmeliyiz fikri oluştu. Anneme de kısaca bahsettim. Ve her zaman yaptığı gibi kusur buldu. Kimse kusursuz değil tabiki ama nasıl desem size, hep aynı şeyi tekrarlıyor. Ve hevesimi kırıyor. Yakışıklı desem, kalbi güzel olmalı der. Durumu iyi desem, parası olması önemli mi der. Ailesi düzgün desem, nerden biliyorsun der. Der de der yani. Herşeye bir cevabı var. Ben neden böyle davranıyor çözemedim. Sen çocuksun, ev hanımı nasıl olacaksın demesi beni öldürüyor. Daha ortada birşey yok ama hep aynı tavırlar. Beni herkesten kıskanan bir yapısı var, biliyorum. Ama bir anne evladının, güzel bir birliktelik yaşamasını istemez mi. Yalan söylemek istemiyorum, idare etmek için söylemeye çalışsam da tam işinin adamasin, vs vs bir ton söz duyuyorum. Gene tartıştık sırf bu sebeple. Beni evliliğe hazır mi görmüyor, evlenebilecegim için korkuyor mu, yoksa kıskançlık mi yapıyor çözemedim. Bu arada annem çok geç yaşta evlenmiş. Okuyan herkese teşekkürler.
Psikolojide "çocuğa bağımlı ebeveyn" diye bir kavram var.
Onu araştırırsanız iyi olabilir.
Benim annem de bana çok düşkün. Balayıma gel desem gelirdi yani o derece. Neyse ki ben de ona bağımlı değilim.
Ama hayatımız zorlaştırıyor. Bana güvenmiyor.
Daha önce başka bir konuya da yazdım. 40 yaşındayım ve 2 çocuğum var. Ama uzaktayken mutlaka arar sorar, ne yiyoruz ne yapıyoruz diye. Açlıktan ölmemiş olmamız onu şaşırtır. Çünkü ona göre ben değil çocuklarımın karnını, kendi karnımı doyurmaktan acizim.
Anneniz tek mi? Kardesleriniz var mi? Evlilikte zorluk cekmis mi?
Kız sen de evliliğe teşvik elçisi gibisin valla, tüm yorumların bu yönde.Mutsuz bir evliliğin varsa böyle düşünmen normal ama herkes mutsuz olacak diye bi kural yok
Demek annelerin geneli böyle, benim annemde evde yemek yerken "acaba onlar ne yiyor, acaba güzel şeyler yiyorlar mı ?" diye düşünüyormuş :)
Hani acaba tek mi kalmak istemiyor diye düşündüm de..
Ama normalde Türk annelerine göre 26 yaş geç bile kalınmış bir yaştır.
Yani normal standartlarda anneler bir an önce evlensin isterler.
Tanıştırırsan belki fikri değişir.
Şu an birlikte olduğun insanla seviye farkı falan mı var aranızda?
Daha bir şey yoksa bekle. İyice tanı. Biraz gece hayatı var ama sorun değil derken bile memnuniyetsizliğin belli.Daha birlikte bile değiliz. Ben yalanla dolanla görüşmek istemediğim için, soyledim. Daha net hiçbirsey yok ortada. Karşıdaki kişiyle eğitim olarak dengiz. Kişiliği de muris, sessiz biri. Gece hayatı var biraz ama benim için sorun değil. Maddiyat olarak ailem+beni toplarsak katlar.
Yaşınız 26. Hemen yarın da evlenmeyeceginize göre bir insani tanımak için erken bir yaş değil.
Annenizin makul bir gerekçesi yoksa biraz görmezden gelip karşınızdaki insanı tanımaya çalışabilirsiniz.
Hiç bir anne evladı için kötü bir şey istemez. Ama sebepsiz kaprisleri de çekmek zorunda değilsiniz.
Bi iyiki evlenmişim demek var bi de nerden evlendim eski aklım olsa evlenmezdim demek var aldığım sinyale göre dedimbunun mutsuzlukla alakası ne ?
istediğin kadar mutlu ol çamaşır ütü yemek temizlik market bunlar kendikiğinden hallolmuyo.
sen mutlu ol kendi kendine hallolsun herşey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?