Annem ve anlasilamaz tavirlari.

Babamla direkt olarak muhattap olsam, o anlayışlı. Ama arkamı dönüyorum, onu da etkiliyor. Dışarı görüşmeye çıksam, dönünce ne diyecek diye düşünmekten konsantre olamam. Kendi öz ablası bile izin istiyor annemden. Ben ne yapacağımı şaşırdım.

Kendi başımın çaresine her zaman baktım. Güvenip yurtdışına bile yolladılar zamanında. Siz de bir annesiniz, ne yapmamı onerirsiniz ?

Amin inşallah. Ben onu başımdan atmayı düşünmüyorum asla. Beni de bağladı kendine. Ama sinirlerimi bozuyor. Bağlı olduğum birimin yemeği olsa, arkadaşımın nişanı olsa bile götürüyorum istediğinde. Ama ışte durum bu.

Anneniz Müge Anlı falan mı izliyor acaba ) Annenize kızmayın nolur. Erken evlenmenizi istemiyordur belki. Şahsen ben 30umda evlendim ve kızım da erken evlensin istemem. Gezsin tozsun, para savursun, parasız kalsın, dağınıklığın düzensizliğin tadını çıkarsın isterim. Belki de gözlerinizde aynı kendisininki gibi büyük bir aşk görmek istiyordur. Sabırla, tekrar ve tekrar konuşun ama asla kızmayın nolur.

Bi iyiki evlenmişim demek var bi de nerden evlendim eski aklım olsa evlenmezdim demek var aldığım sinyale göre dedim

bekarkende evlilik meraklısı değildim .
sevgililikle evlilik arasında nüans farkı var .
bazen büyük bazen küçük.
hayatına pat diye giren insanlara anne baba dayı hala demek beni sinir ediyo.
çocukken ensevdiğim şey bayramın hayatının sadece enönemli günlerinden birinde yani düğünümde olan insanlarla paylaşmak sinir ediyo.

problem eş değil hatta eş bile kaynaklı değil tamamen saçma sapan adetler

Benimde acelem yok. Aynen aşık olmak istiyorum. Tek korkum gercekten sevdiğim birisi çıkınca karşıma, onu da istemeyecek bu gidişle. Gerçi bu beyi, tanıyamıyorum bile. Sağolsun annem :) pas gecebilirim yani.

Ama hayatında ki her detayı annene anlatma, sen her basit şeyden bahsedersen, o da bu kadar müdahil olur işte.

Bir kız vardı, eve hangi arkadaşı gelse annesi onlarla oturmak istiyormuş hep, çok sıkıcı bir durum. Arkadaşınla paylaştığınla, annele paylaşacağın şeyler aynı olmaz.

Bilmiyorum, ben mi kötüyüm ama ailemle yaşarken bile, dışarı çıkıyorum mesela, 3 nereye diye sorduğundan, 1 ine Kadıköy diye cevap versem, ikisine dışarı derdim. Belli bir yaştan sonra izin almayacağına alışıyorlar.

Tabii ki bir evde yaşanıyorsa bazı kurallara uyacaksın, gecenin 3 ünde gelmezsin ama 25 inden sonra da hala ailenin küçük çocuğu gibi hayatının her anından haberdar etmemeli.

Kendi başımın çaresine her zaman baktım. Güvenip yurtdışına bile yolladılar zamanında. Siz de bir annesiniz, ne yapmamı onerirsiniz ?

Benim kızda öyledir6,5 yıl tek başına yurt dışında okudu bitirdi geldi iş sahibi oldu şimdi.
Tavsiyem anneni kırmadan incitmeden duygularını anlatman,kendi hayatın olduğunu ama ailem olarak sizlerin hep benim gönlümde olduğunuzu bilmektir demen yeterlidir.
Hala baskıcı davranıp evlilik yolunda taş koyarsa o zaman orada durup tekrar düşğnmen lazım.
Anneni çok iyi anlıyorum bende kızımda yaşadım nişanlı şu anda tartıştık kavga ettik ama annenin tavrı gibi olmasadaarada didiştik..

Evet benim de sorunum bu. Haber veriyorum hep, asamayacagim birsryse de saklıyorum. Ortaya çıkınca daha fena oluyor. Bu arada cezaliyim 26 yaşında, akşamları çıkamıyorum. Çıksam babami da üzüyor. Kalbi tutar diye korkuyorum.

İlginç

Çok teşekkür ederim kirmadiniz yazdiniz. Yavaş yavaş uzaklaştırmak en iyisi sanırım.

Bence seni değil evliliği senin için küçük görüyor. Ahhh benim annecim de böyleydi. Küçükten beri kafamı yedi oku oku iyi yerlere gel diye...kimseleri yakıştıramadı. Yaş 30a gelmeye başlayınca da evlen diye tutturmuştu canım annem

Allah mekanını cennet etsin. Üzülmeyin. Kendi yuvaniz var. sizde annesiniz ya da olacaksınız, farklı bir kapı açıldı artık sizin için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…