Şu kısım şüphelerimi güçlendirdi.
Anneniz psikolojik olarak normal değil.
Lütfen bir psikoloğa götürün. İkna edin, bir şeyler yapın. Sizin hayatınızı mahvediyor çünkü.
Eger işi gücü olmayan, kendi ayakları üzerinde durmayan ve 20-21 yaşında biri olsanız daha farklı şeyler yazardım. Ama artık bireysiniz, başkalarının gölgesinde kararlar alma zamanınız bitmiş.
Annenize kibarca bunu söyleyin.
Hala ısrarla kendi fikrini savunuyorsa nedenlerini açıklasın. Çocuk gibi 'sen yapamazsın', 'öyle iste', 'sorumluluk seni asar' gibi cevapları kabul etmeyin
Belki bizim bilmediğimiz, görmediğimiz bir şey vardır, cok ihtimal vermesem de..
Ah bu anneleri ne yapsak diyorum.
Bakınız ben 26 yaşındaki kızımı hala koruma içgüdüsü ile dikkatle takip etmeye çalışıyorum..
Bu kötü bir örnek değil elbette,hayatına çok karışmadan da olsa ucundan kıyısından gözümüz üstünde..
İnsan kızına kimseyi layık bulmuyor. Evde kaldın, herkes evlendi deseydi daha çok üzülürdün.
Kıyamam sana inşallah hayırlısıyla yuvanı kurarsın annene güzelce anlat bir genç kızın en büyük hayali mutlu yuvadır herşeyi zamanla öğrenirsin bende 3 aylık evliyim yemek konusunda halen afallarım pat diye olmuyo bide annen sana aşırı düşkün gideceksin diye ödü kopuydur ama alışır illaki düzen böyle
Bi iyiki evlenmişim demek var bi de nerden evlendim eski aklım olsa evlenmezdim demek var aldığım sinyale göre dedim
Anneniz Müge Anlı falan mı izliyor acaba) Annenize kızmayın nolur. Erken evlenmenizi istemiyordur belki. Şahsen ben 30umda evlendim ve kızım da erken evlensin istemem. Gezsin tozsun, para savursun, parasız kalsın, dağınıklığın düzensizliğin tadını çıkarsın isterim. Belki de gözlerinizde aynı kendisininki gibi büyük bir aşk görmek istiyordur. Sabırla, tekrar ve tekrar konuşun ama asla kızmayın nolur.
Ama hayatında ki her detayı annene anlatma, sen her basit şeyden bahsedersen, o da bu kadar müdahil olur işte.Evet pek anlamam ev işinden. Temizlik yaparım elimden geldiğince, yemek de yaparım herşeyi değil tabi. Utuden anlamam hiç. Börek, çörek yapamam bir de. Ama pasta yaparım :) zaten yarın evlenmiyorum ama illaki evlenicem, ozeniyorum. Kız arkadaşlarımla toplandık geçen gün, 3 tanesi nişanlı. Tek tas yüzük takmışlar, ozendim yani. Babam bana hediye edicekmis artık, düşün halimi :))
annenin seni evlendirmeye niyeti yok diyim sana
Kendi başımın çaresine her zaman baktım. Güvenip yurtdışına bile yolladılar zamanında. Siz de bir annesiniz, ne yapmamı onerirsiniz ?
Ama hayatında ki her detayı annene anlatma, sen her basit şeyden bahsedersen, o da bu kadar müdahil olur işte.
Bir kız vardı, eve hangi arkadaşı gelse annesi onlarla oturmak istiyormuş hep, çok sıkıcı bir durum. Arkadaşınla paylaştığınla, annele paylaşacağın şeyler aynı olmaz.
Bilmiyorum, ben mi kötüyüm ama ailemle yaşarken bile, dışarı çıkıyorum mesela, 3 nereye diye sorduğundan, 1 ine Kadıköy diye cevap versem, ikisine dışarı derdim. Belli bir yaştan sonra izin almayacağına alışıyorlar.
Tabii ki bir evde yaşanıyorsa bazı kurallara uyacaksın, gecenin 3 ünde gelmezsin ama 25 inden sonra da hala ailenin küçük çocuğu gibi hayatının her anından haberdar etmemeli.
benim arkadaşımın annesi de bu şekilde. büyük ihtimalle seninle vakit geçirmek istiyorEvet ama neden ?
İlginçbekarkende evlilik meraklısı değildim .
sevgililikle evlilik arasında nüans farkı var .
bazen büyük bazen küçük.
hayatına pat diye giren insanlara anne baba dayı hala demek beni sinir ediyo.
çocukken ensevdiğim şey bayramın hayatının sadece enönemli günlerinden birinde yani düğünümde olan insanlarla paylaşmak sinir ediyo.
problem eş değil hatta eş bile kaynaklı değil tamamen saçma sapan adetler
Benim kızda öyledir6,5 yıl tek başına yurt dışında okudu bitirdi geldi iş sahibi oldu şimdi.
Tavsiyem anneni kırmadan incitmeden duygularını anlatman,kendi hayatın olduğunu ama ailem olarak sizlerin hep benim gönlümde olduğunuzu bilmektir demen yeterlidir.
Hala baskıcı davranıp evlilik yolunda taş koyarsa o zaman orada durup tekrar düşğnmen lazım.
Anneni çok iyi anlıyorum bende kızımda yaşadım nişanlı şu anda tartıştık kavga ettik ama annenin tavrı gibi olmasadaarada didiştik..
Bence seni değil evliliği senin için küçük görüyor. Ahhh benim annecim de böyleydi. Küçükten beri kafamı yedi oku oku iyi yerlere gel diye...kimseleri yakıştıramadı. Yaş 30a gelmeye başlayınca da evlen diye tutturmuştu canım annemBaşınız sagolsun. Allah rahmet eylesin, çok üzüldüm. Benim zaten aileme karşı sevgim sonsuz, onların da öyle. Eminim. Ama sürekli olarak beni küçük görüyor, evliliğe yakıştıramıyor gibi hissediyorum.
Çok teşekkür ederim kirmadiniz yazdiniz. Yavaş yavaş uzaklaştırmak en iyisi sanırım.
Bence seni değil evliliği senin için küçük görüyor. Ahhh benim annecim de böyleydi. Küçükten beri kafamı yedi oku oku iyi yerlere gel diye...kimseleri yakıştıramadı. Yaş 30a gelmeye başlayınca da evlen diye tutturmuştu canım annem
Rica ederim ne demek,yardımcı olabildiysem ne mutlu..
Yavaşcana ama anneyide kırmadan olurmu..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?