• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem ve babam boşanıyor

Hayır yanlış anlamadım, epey yol almışsın , az kalmış seninde bunları yapman için.

Üstelik ablamda varmış. Ooo üç kadın neleri basaramaz ki Allah ın izniyle.

Yeter ki çık bu havadan. Sakin kendine acıma, hayatına acıma. Yoksa düşersin.

Oh ne şükür ki , kavgalı, gürültülü , sevgisiz bir birliktelik bitiyor gözüyle bak.

Keşke her mutsuz anne baba ayrılsa da çocuklar rahat etse. En büyük işkenceyi o evde çocuklar çekiyor. Ikı suratsız çekmek zorunda kalıyorlar.
Evet babam başka şehirde çalışmaya başladığından beri herşey çok güzeldi. Biz kaç yildir bir cafeye bile oturmamiştik babam gidince oturduk yemek yedik sinemaya gittik ablamin bursu ile. Bizi görmeye gelince kavga gürültü herşey iğrenç bir hal aldı. Simdi yine gitti inşallah toparlariz.

Nefret etme her insan bir değil baban aile bilinci nedir buna erişememiş kusuru bu Allah uyandırsın...
Onun da kendi babasından dolayı. Dedem de kahveden cikmazmis babam üni okurken beş kuruş para göndermemis. Babam bize hep şey derdi "arkanda dağ gibi baban olduktan sonra basın yere eğilmez" simdi kendisi bizim başımızı yere eğdi. Ha dedeme gelince hastalanıp bir sene once vefat etti. Mezarına da kimse gitmedi cenazesinde kimse yoktu. Babamın sonu da bu olacak gibi hissediyorum.

3 bine az diyorsun ama inan Allah bir şekilde yardımcı oluyor
Benim annemle babam geçen sene boşandı annem 2000 maaş alıyor babam bize sadece 600 veriyor. Allah'a şükür biz bile geçiniyoruz kardeşim dershaneye falan gidiyor hatta. Allah gerçekten yardımcı oluyor sen kalbini ferah tut.

Bende başka eve geçelim dedim inşallah uygun bir yer bulursak. Yıllardır burada oturduğumuz için kira boyle aslında yoksa ev çok büyük ve kirasi daha fazla olmali.
Küçük evin masrafı da az olur tatlım. Yakıt elektrik su. Gayet güzel yeter size fakat ben babanın 3000 i vereceğinden emin olamadım. İyi meblağ

Benim annemle babam geçen sene boşandı annem 2000 maaş alıyor babam bize sadece 600 veriyor. Allah'a şükür biz bile geçiniyoruz kardeşim dershaneye falan gidiyor hatta. Allah gerçekten yardımcı oluyor sen kalbini ferah tut.
Ben de ilkin alınamamıştım ne annemle ne babamla konuşmuştum o zamanlar. Odamdan dışarı adımımı atmiyordum sürekli ağlıyordum. Her ne kadar babamla iletişimimiz kopmasa da eksikliğini hissediyorum bazen. Zor oluyor ama insan alışıyor.

İnşallah ya. Babam burada çalışırken 5 alıyordu biz parayı görmediğimiz için zor yetiyor diye aklima yerleşmiş. Meğer babam yiyormus hepsini kahvede orda burda. Simdi 3 diyince şok geçirdim hickirarak agladim

Vermezse
Küçük evin masrafı da az olur tatlım. Yakıt elektrik su. Gayet güzel yeter size fakat ben babanın 3000 i vereceğinden emin olamadım. İyi meblağ
Vermezse annem dava açar söke söke alır. Hatta daha fazlasını alır. Aldatma , kumar , psikolojik şiddet, çok nadir anneme şiddeti de var. Biz ve apartmandaki herkes buna şahit. Baba tarafım bile biliyor

Ben de ilkin alınamamıştım ne annemle ne babamla konuşmuştum o zamanlar. Odamdan dışarı adımımı atmiyordum sürekli ağlıyordum. Her ne kadar babamla iletişimimiz kopmasa da eksikliğini hissediyorum bazen. Zor oluyor ama insan alışıyor.
Artik gelmeyecekmis buraya. Msj bile atmiyor şuan. Haftada bir arar artık. İnşallah bende alisirim

İnşallah ya. Babam burada çalışırken 5 alıyordu biz parayı görmediğimiz için zor yetiyor diye aklima yerleşmiş. Meğer babam yiyormus hepsini kahvede orda burda. Simdi 3 diyince şok geçirdim hickirarak agladim
Yeter inşallah. Mesela annem çoğu alışverişi kartla yapıyor ay sonu ödüyor. Böylelikle para elimizde kalmış oluyor.hem ne harcadığımizi da bilmiş oluyoruz böylece.
Artik gelmeyecekmis buraya. Msj bile atmiyor şuan. Haftada bir arar artık. İnşallah bende alisirim
Her şeyden öte sen onun çocuğusun, bir baba evlatlarından asla vazgeçemez. O şuan sinirle söylüyor. Kimse yokluğunu tatmadigi şeyin kıymetini de bilemez. Babam evdeyken bizim iletişimimiz çok azdı, odaya girer laptoptan film izlerdi. Ama şimdi mesaj olsun arama olsun birbirimizle hep iletişim halindeyiz. Annemle boşandılar diye babaliktan da istifa etmedi ya...

Yeter inşallah. Mesela annem çoğu alışverişi kartla yapıyor ay sonu ödüyor. Böylelikle para elimizde kalmış oluyor.hem ne harcadığımizi da bilmiş oluyoruz böylece.

Her şeyden öte sen onun çocuğusun, bir baba evlatlarından asla vazgeçemez. O şuan sinirle söylüyor. Kimse yokluğunu tatmadigi şeyin kıymetini de bilemez. Babam evdeyken bizim iletişimimiz çok azdı, odaya girer laptoptan film izlerdi. Ama şimdi mesaj olsun arama olsun birbirimizle hep iletişim halindeyiz. Annemle boşandılar diye babaliktan da istifa etmedi ya...
y
Bilmiyorum nasıl zoruma gitti dedikleri. Annemi ağlatinca içime oturdu. Annem onun için neler yaptı. Daha da onu nankörlük ile suçladı. Beni babam hasta etti boyle bir adamı nasıl severim bilmiyorum.insan Sinirlenince bile boyle edermi evladına ya. SS in altında bide grzkl yazmış bana nasıl ağladım. Yüzünü görmek istemiyorum. Bizi istiyorsa da bence çok sevdiğinden değil annemi üzmek için ister. Ama ben gitmem öyle birisi ile yasayamam

Evet bende anneme bunu diyorum ama istemiyor. Kardeşim küçük onu falan okula götürüyor. Kardeşin utanır falan diyor. Bana bazen eriniyor gibi geliyor
e annen de biraz kendini toplasın yani.çalışmaktan, kendi emeğinle para kazanmaktan güzel ne var.bunda ne var utanacak? anne dediğin gerekirse taş taşır okutur bakar doyurur.ne bekliyor gel genel müdür ol demelerini mi bekliyor?

y
Bilmiyorum nasıl zoruma gitti dedikleri. Annemi ağlatinca içime oturdu. Annem onun için neler yaptı. Daha da onu nankörlük ile suçladı. Beni babam hasta etti boyle bir adamı nasıl severim bilmiyorum.insan Sinirlenince bile boyle edermi evladına ya. SS in altında bide grzkl yazmış bana nasıl ağladım. Yüzünü görmek istemiyorum. Bizi istiyorsa da bence çok sevdiğinden değil annemi üzmek için ister. Ama ben gitmem öyle birisi ile yasayamam
O zaman kurtulduguna sevin ve kendi açından yeni bir sayfa olarak gör bu durumu. Annen de üzülmesin eğer kötü bir adamsa kurtuldugunuza sevinmelisiniz. O baba ile bir ömür mu daha uzerdi yoksa şimdiki halin mi buna en iyi sen cevap verirsin. Ona göre düşün ve bence kendini daha fazla üzme. Senin yapabilecek hiçbir şeyin yok sadece bu süreçte olabildiğince "çocuk" ol ve hiçbir şekilde annenle babanin arasına girme ki kafan rahat olsun. Çünkü arada kaldığın zamanlar çok olacak, herkes sana yetiskinmişsin gibi davranacak. Ama onlara herhangi bir aile büyüğü/bilgesi olmadığını, "çocuk" olduğunu, bu konu hakkında konuşmak istemediğini, hayatın onlarin hayatı olduğunu ve ne yapmalarini gerektiğine kendilerinin karar vereceğini hatirlatman gerekiyor.

İnşallah amin. Yengemin kocası amcam öldü (babamın kardeşi) o da babam ile aynıydı. Yengem yeni birisi ile konuşmaya başlamış kadına denmeyen kalmadı. Çok iğrenç bir devirde yaşiyoruz
Pardon da ne yapacaktı yengeniz? Tabiki hayatına devam edecekti. Ölene kadar yalnız bir hayatı mı haketti. Ne milletmis bu ya konuş konuş Bi bitmiyorlar

Annenle otur konuş. Ben güçsüz tembel bir anne istemiyorum. Madem olaylar böyle oldu, en güçlü olmamız gereken zamandayız. Sana güveniyorum falan de. Annen bir adım atsa bir başlasa devamı çorap söküğü gibi gelecek

O zaman kurtulduguna sevin ve kendi açından yeni bir sayfa olarak gör bu durumu. Annen de üzülmesin eğer kötü bir adamsa kurtuldugunuza sevinmelisiniz. O baba ile bir ömür mu daha uzerdi yoksa şimdiki halin mi buna en iyi sen cevap verirsin. Ona göre düşün ve bence kendini daha fazla üzme. Senin yapabilecek hiçbir şeyin yok sadece bu süreçte olabildiğince "çocuk" ol ve hiçbir şekilde annenle babanin arasına girme ki kafan rahat olsun. Çünkü arada kaldığın zamanlar çok olacak, herkes sana yetiskinmişsin gibi davranacak. Ama onlara herhangi bir aile büyüğü/bilgesi olmadığını, "çocuk" olduğunu, bu konu hakkında konuşmak istemediğini, hayatın onlarin hayatı olduğunu ve ne yapmalarini gerektiğine kendilerinin karar vereceğini hatirlatman gerekiyor.
Evet tamam teşekkür ederim. İkisi de konuşmak istemiyor benim aracılığım ile irtibat kuruyorlar

Annenle otur konuş. Ben güçsüz tembel bir anne istemiyorum. Madem olaylar böyle oldu, en güçlü olmamız gereken zamandayız. Sana güveniyorum falan de. Annen bir adım atsa bir başlasa devamı çorap söküğü gibi gelecek
Evet şuan iş arıyor. Dün ağladı ama bugün çok iyi. O çok güçlü bir kadin

Evet tamam teşekkür ederim. İkisi de konuşmak istemiyor benim aracılığım ile irtibat kuruyorlar
Sen böyle çok arada kalırsın, üzülürsün, strese girersin. Boşanan onlar, kocaman insanlar. Boy boy çocukları var. Sorunlarini çözmeleri gereken de onlar. Ne zamana kadar bu böyle gidecek? birebir iletişim kuramiyorlarsa ablana şöyle onun üzerinden kurşunlar, sen daha küçücüksün. Harap etme kendini.

Teşekkür ederim. Bu olaylar ve teyzemin vefatı yüzüne epilepsi oldum. Epilepsi için çekildiğim emarda beyin tümörüm de olduğunu öğrendim. O kadar zor zamanlar geçiriyorum ki. (Tümörüm büyümüyor çok şükür)
Allah hayırlı şifalar versin inşallah, sürekli mutluluk depolayın. Mutsuzluk ve stres bir süre sonra kötü patlak veriyor

Sen böyle çok arada kalırsın, üzülürsün, strese girersin. Boşanan onlar, kocaman insanlar. Boy boy çocukları var. Sorunlarini çözmeleri gereken de onlar. Ne zamana kadar bu böyle gidecek? birebir iletişim kuramiyorlarsa ablana şöyle onun üzerinden kurşunlar, sen daha küçücüksün. Harap etme kendini.
Evet teşekkür ederim. Öyle yapayim

kendi işine bakmaya çalış.okuluna odaklan iyi bir yer kazan kurtul.baban büyük ihtimal başka kadınlar olduğu için sizi kolayca gözden çıkardı.annende çalışmak istemiyorsa koskoca kadını ikna edemezsin.paraya sıkışırsa bir çaresine bakar 3000 çok kötü bir rakam değil para lazım olursa annende çalışır belki dedende destek olmaya devam eder.şimdilik canını sıkma.

Back
X