Annem ve babam bunları hak etmiyor..

evlilik öncesi siz gibi biz gibi orta direk aileler illaki hesaplar yapar. Siz bu hesap kitaptan karşı tarafa bahsettinizmi? atıyorum biz 3000 tl değil 1500 tlye koltuk takımı alabiliriz gibi.Yada abiniz karşı tarafa herşeyi yapabilirim sözü vermiş olabilirmi.Siz yapamayıncada arada kaldığını düşünüp çamur yapıyor olabilir.Zor işler bunlar çok nadir çevremdede gördüğüm kavgasız gürültüsüz tartışmasız geçmiyor malesef düğün nişan zamanları. Önemli olan saygıyı yitirmemek olsun , sizde oda kalmamış ..

Siz de bu gelinden ne çektiniz yahu! Her gün yeni bir sorun. Ağabeyin de öyle. Sizin ruh sağlığınızı bozacak bunlar. Fazla muhatap olmayın bence. Onlar yokmuş gibi davranın.

Muhtemelen abim vermiştir öyle bir söz verdiyse. Yapılacak şeyler yapıldı zaten. Abimin anneme babama hiç saygısı kalmadı ..

Siz de bu gelinden ne çektiniz yahu! Her gün yeni bir sorun. Ağabeyin de öyle. Sizin ruh sağlığınızı bozacak bunlar. Fazla muhatap olmayın bence. Onlar yokmuş gibi davranın.
Ailecek aylardır psikolojik olarak yıprandık bi hayli. Evlensinler en azından ben öyle yapacağım.

bence burda kız haklı oturucağı evi kendisi seçmeliydi biraz empati yapın siz evlenicek olsanız size aynısı yapılsaydı napardınız bi kere evlenicek sonuçta hemde kirada oturucak onu bari kendi istediği yerde otursun.Abinizin saygısızlığı ise yine aileden kaynaklı nasıl bu kadar ağır konuşabiliyorki ailesiyle saygıdan eksik yetişmiş....

Diğer soran arkadaşlara açıkladığım gibi açıklayayım o halde ;
Ev tutun diyerek abim ortalığı karıştırdı ,
Sürekli görüşüyorlar evi getirip gösterebilirdi ,
Aylar sonra neden geliniyor ,
Şimdi tuttuk diye sorun oldu.
Abim sözden bu yana böyle.
Babam yapsa suç yapmasa da.
Kira vermek istemediğinden abim önce bizimle yaşamaya ikna etmiş.
Ailesi istemedi ( burda kıza da hak veririm illa düzeni olsun ister ama ikna olmasın tamam demesin. Ayrıca bizi istememesi de cabası , babasının söylemi bu.)

ben o iki kız meselesini anlamadım. kızlar nereye gidemez miş?
evde 2 görümce var 2 kızlı eve gelin göndemezmiş kızını kızın babası..
oglanın babasıda sokaga mı atıyım demiş...

bence kız tarafı oglanı baya zorluyor oda en iyisi olsun diye baskı yapıyor ailesine

Aynen canım, tutulan evi beğenmeyeceklerdi neden tutun dediler. Kız baştan tamam dedi abimin bizle yaşamak istemesine, demesin kendi düzenim olsun diyebilirdi.

ahh canımm
sorunların hıc bıtecegını dusunmeyın hele bı evlensınler asıl sorun ozaman baslar atsan atamayacan satsan satamayacan

ahh canımm
sorunların hıc bıtecegını dusunmeyın hele bı evlensınler asıl sorun ozaman baslar atsan atamayacan satsan satamayacan
tam da onu dicektim göndere basmış oldum. evlendiklerinde daha fena olcak.. belki ozaman abin durulur roller değişir mi acaba

Hiç sorunsuz evlenenide görmedim ben , sinir harbi herkes yaşıyor

tüm olanları bir kenara bırakıp neden kendi hayatınıza odaklan mıyorsunuz ?

evet anne babanız için üzülüyorsunuz , bunda haklısınız da ..
ama neticede anne babanızı üzen de sizin konumuzda olan birisi.. o da evlat..
ister hayırlı olsun, ister hayırsız...
abinizin yaptıklarından siz sorumlu olmayın, kendinize dert edinmeyin...

siz sizin üzerinize düşen neyse onu yapın..
anneniz üzüldüğü zaman boşver anne diyebilirsiniz, teselli edebilirsiniz..
ama düşünüp orta yol bulayım, neyi nasıl yapayım gibi kendinize gereksiz yere sorumluluk yüklemeyin...
sizde çocuksunuz ya hu !
sizde o anne babanın evladısısınız... neden abinizin etrafında döneceksiniz ?

bence olaylara dahil olmayın, kardeşler birbirine benzer diye bir kural yok ki.
abiniz de böyle bir insan..

iyi bir evlat olmayabilir, belki iyi bir eş olur.. kötü bir abidir çok iyi bir arkadaştır belki...
bilemezsiniz...

sadece onun sorunları için kendinizi üzüp kendiniz nefretle dolmayın..
her şey bir ders bir tecrübe... yarın sizde evlenirken bu günleri düşünür ona göre bazı şeyleri bam başka yaparsınız..

şimdi gelininize kızdığınız noktaları belki yarın sizde yapacak olursunuz ve bu günleri hatırlayıp dikkat edersiniz falan filan...

özetle kendinize ders çıkartın evet ama bu kadar fazla omuzlarınıza yük almayın..
dert sizin derdiniz değil.. kendinize değer verin

Benim evide düğüne 15-20 gün kala ben görmeden tuttular dusunebiliyor musunuz
Cok sinir bozucu bir durum. Cogu seyde siz haklisiniz ama ben olsam bir baskasinin bir baskasina sirf minnet duydugu icin kendi istegimden zorla feragat ettirilmeme karsi cikardim . Ustelik bari biraz oturup ciksinlar lafi da olmamis babanizin bir ev kolay mi tasiniyor esyalarin yipranma payida cabasi. Emrivakiligi hic hos degil babanizin. Begenmiyorlarsada kendileri arayip bulmamalilar evi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…