Annem ve babamla imtihanım

iyikiamaiyiki

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2020
2.294
543
73
Merhaba, sadece annem ve babamla olan sorunlarımı yazmak için üyelik aldım çünkü artık depresyona girme noktasındayım.

Kendimi bildim bileli mutsuz ve kavganın çocuk olduğu bir ailede büyüdüm. Babamın anneme yaşatmadığı kalmadı. Bir insanın evlilikte görebileceği herşeyi gördü. Bir kere boşandılar ve tekrar evlendiler. 2 sene önce tekrar boşandılar. Annem de babamda şuanda başkasıyla evli. Buraya kadar sıkıntı yok

Ancak annem ne olursa eşyalarımı toplucam boşanıcam diyor. Yine tamam diyoruz yeterki mutlu diye. Ancak ayrılıp bize geldiğinde 2 hafta sonra tekrar adamla barışıp gidiyor yine tamam diyoruz ama artık abartmaya başladı, çocuk oyuncağı gibi yaptı bu ayrılık işini. Şimdiye kadar çok sıkıntı yaşadı, anne baba hakkı diye sçhet istediklerini yapmaya çalışıyorum ancak artık dayanamıyorum. Her olan şeyi anlatıyor. Sürekli mutsuz ve benim enerjimi azaltıyor. Takmıcam diyorum. Vicdan azabı duyuyorum

Babamda daha önce çok etkiliyordu, üniversite sınavına girdiğim dönemde.
Kardeşimde bende çok yorulduk artı. Ayrılmasına birşey demiyorum başımın üstünde yeri var diyorum ama ayrılmıyorda.

Çocuğum ve eşime odaklanamıyorum. Son günlerde kabus görmeye başladım. Bugün sürekli ağladım. Şu an ayrıldı ve yine geldi.

Ben ne yapayım söyleyin bana. Var mı benim gibi ailesi olan?

Tekrar geri döndüğü takdirde artık arkasında olmayacağınızı söyleyin. Artık bir karar vermesi gerektiğini net bir şekilde belirtin.

Anne baba hakkı böyle bir şey değil. Siz de insansınız ve bunu çekmek zorunda değilsiniz.

ayy yeminle yetişkinlerin çocuk halleri gel git halleri bi tuhaf. Bence açık açık söyleyin bir karar vermesi gerekiyor. onun böyle zırt pırt size gelmesi sizin aile içinde sıkıntılı yalnız ..

Acikca ,dinlemek istemediginizi ya gidip esiyle gecinsin ya da gidip bosansin net ,sorun yasadiginizi bunaldiginizi soyleyin

Annenizi eşini karşınıza alıp konuşun sorun tam olarak ne anlayın.
İkisini dinlerseniz haklı haksız anlar annenize ona göre davranırsınız.

Geldiğinde sizinle mi yaşayacak? Annenize de üzüldüm.Rabbim selamet versin.yani bu durumlara üzülüp kendinizi yıpratmak yerine daha çözüm odaklı yaklaşın.annenizin tekrar gitmesinin sebebi bence boslukta hissediyor kendini ve psikolojik destek almasını sağlamanız lazım.

Acikca ,dinlemek istemediginizi ya gidip esiyle gecinsin ya da gidip bosansin net ,sorun yasadiginizi bunaldiginizi soyleyin
Dün annemle çok kötü tartıştım.
İşten geldiğimde neden ayrıldınız mı dedim, daha net değil dedi. Bende biraz sinirle konuştum. Kızdı odasına gitti. Arkasından gittim tartıştık. Neden ayrıldığını merak ediyorum dedim sanane dedi
Öyle deyince ben bağırdım annemde gitmeye kalktı.
Kardeşim, eşim geldi. Onlarla birlikte sakinledik ama artık annemi mutsuz görmeye dayanamıyorum.

Ben çocukluğumdan beri senin dertlerinle büyüdüm. Sen mutlu ol diye elimizden geleni yapıyoruz dedi ama sen sürekli agresifsin artık dayanamıyorum dedim

Annem hiç bir zaman bana yük olmadı ama tek istediğim huzur. Artık sinirlerim dayanamıyor. Madem güvenmiyorsun olmuyor ayrıl. Bu senin ilk eşin değil ki ikinci eşin

Söyledim ama biraz sinirliydim. Baya bir tartıştık. Evi terlemeye kalktı. Kardeşim ve eşim sakinleştirdi.
Artık mutsuz olmasına dayanamıyorum

Annen kaç yaşında kadın kim bilir ama çocuk gibi davranıyo bence evi her zaman kaçıp geliceği bi yer gibi görmemesi için konuş seninde ailen var sonuçta öyle ayrıl barış insanı huzursuz etmek olmaz ayıp denen bişey var üzüldüm senin adına

Sen annenin annesi olmuşsun resmen.
Evlisin anladığım kadarıyla , ben eşini merak ettim..
Zirt pirt , kafasına esince ayrılıp ayrılıp geliyor ya..
Seni eşine karşı küçük düşürüyor bir kere.
Akli başında bir insan sırf seni düşünerek seni boyle şeye alet etmez.
Bence sen aradan çekil , esin konussun güzel bir dille..
Sen karışmamış olursun. Annen de öyle zirt pist kafasına estikçe çıkıp gelmemiş olur.

Evlisiniz siz yahu bir düzeniniz var.En olmadı annen kendine bir ev tutsun. Orada yaşasın . Herkesin bir hayati var.
Kafanı takma çocuğuna odaklan.
Annenin yaptığı çok yanlış . Hic uzulme ama idare de etme artik..
Yoksa hep bu döngü içinde yaşayıp gideceksiniz.

Bence az görüş ailenle. Belli ki büyümemişler

Öyle çok yaşlı değil,hareketleri beni çok üzüyor. Herşeyi geçtim sürekli mutsuz kendisi için üzülüyorum. Küçüklüğümden beri dayanamıyorum.
Babamla da öyleydi, evet çok çekti hak veriyorum ama babamla olan evliliğinde yeterince üzüldük. Mutlu olmak için ikinciye evlendi yine kavga, yine ayrıl barış

Bazen bunlar için mi geldim dünyaya diye isyan edesim geliyor. Yaşamaktan bir gram zevk almıyorum

Annem babam ayrı, babam başkası ile evli , ve annemle babam arasinda sorunlar devam ediyor ...
Yaptığım tek şey dinleyici olmak , gelene kapı açık gidene de , tarafsiz duruyorum .
Hep aynı konular konuşuluyor, metin olmaları dışında başka hicbir şekilde karışmıyorum.
Çünkü napsak evlat olarak görevlerimiz de az çok belli ,
Ayrılan ayrılsın barışan barışsın
Onlar takmıyor siz niye takasınız.
Bana anlatma da diebilirsiniz
Sizde kalması sorun değilse birakin ne halleri varsa görsünler.
Mutsuzluğa ortak olmayın kendi ailenize odaklanmaniz lazım bir şekilde odağı oraya çekerseniz annenize ayıracak vakit azalır.
Gerçekten dinlemek zorunda değilsiniz.

Merhaba can Allah hepinizin yardımcısı olsun , evliliğine sarıl , elbette eşini konulara dahil etmemen güzel olur. Annelerimiz baştacı sevgiyle anlaşıyla birazda sabırla sarıl onu bırakma derim . İnan mükafatın öylesine güzel olur . Kendi hayatını ihmal etme evet annene de hep olduğun gibi desteğe devam . Elbet Farkına varacaktır biraz daha sabır kardeşim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…