- 26 Ağustos 2024
- 127
- 88
- 13
- 34
- Konu Sahibi ebrulimm3232
-
Hayır annemin tavrı genel olarak bu maalesef. Defalarca aldatıldığım evliliğimi bitirirken bile beni arkadaşlarımın etkilediğini onlara uyduğumu düşündü. Aynı ev konusunu başından beri reddediyorum zaten. Ama söylemekten bıkmıyor. Ayrıca evet ben neden zaten tüm imkanlar kendisine seferber ediliyorken maddi manevi yük altına girip kardeşime (annemin fikrine göre önce bana sonra kardeşime) ev alayım ki?Belki kızgınlık anıyla söylemiştir kardeşinize o lafı. Aranızda ki ilişkiye bağlı olarak isterseniz görmezden gelebilirsiniz. Ama ciddi ciddi böyle bir şey söylediyse o çok kırıcı gitmeyin canınız istemiyorsa. İlişkinize bağlı karar verin.
Aynı evde mutsuz olacaksanız aynı evde kalmayın.
Birikiminizi kimse için heba etmeyin. İnşallah bir fırsat çıkar, ev sahibi olursunuz. Ama kardeşe ev almak ablanın sorumluluğu değil.
Annemin ve teyzelerimin dilinin kemiği yok maalesef. Takıyı gönderip gitmemek o hengameyi çekmekten daha kolay geliyor bana. Çalışıyorum, şuan için sorunum yok umarım ki hiç olmaz. Sadece aynı şeyleri duymak geriyor beni.Düğüne gitmelisiniz bence, uzak birinin düğünü değil.
Hem insan içine çıkmak sizi geriyorsa aradan çıksın gitsin böylece.
Geçinme sorununuz yoksa birlikte yaşamayın, hem birikiminizden hem rahatınızdan olursunuz.
Hayır annemin tavrı genel olarak bu maalesef. Defalarca aldatıldığım evliliğimi bitirirken bile beni arkadaşlarımın etkilediğini onlara uyduğumu düşündü. Aynı ev konusunu başından beri reddediyorum zaten. Ama söylemekten bıkmıyor. Ayrıca evet ben neden zaten tüm imkanlar kendisine seferber ediliyorken maddi manevi yük altına girip kardeşime (annemin fikrine göre önce bana sonra kardeşime) ev alayım ki?
Ben de sizin gibi düşünüyorum ama annemin ailesi birbirine çok düşkün. Kuzenimle de zamanında sıkı fıkıydık. Ta ki ben sorunlar yaşarken sürekli beni arayıp son durum bilgisi isteyene kadar. Bir süre sonra kendimi magazin malzemesi gibi hissetmeye başlamıştım. Teyzemle beraber hep didiklediler sorunlarımı. Son kez karar verip boşanmaya geçtiğimde onunla da görüşmelerimiz seyreldi. Davetiye atmış ama bilemiyorum.diğerlerini bilmem de teyzemin torununu tanımıyorum bile
kaldı ki düğününe gidicem
o kadar vaktim yok benim
evimde dinlenmek daha önemli iş
Annemin bana farklı konuşup başkasına gerçek niyetini ve fikrini söylemesi kalbimi kırdı. İki yüzlülük yapıyor bana göre. İlişkimiz hiç bir zaman normal olmadı. Benim de hatalarım oldu ama karşılıklı olarak hiç sağlıklı iletişim kuramadık diyebilirim.İlk boşanan siz değilsiniz gidin düğüne arkadaşınıza da söyleyin annenizde yanıldığını görsün sizin hakkınızda. Ve ben olsam asla geri annemin dizinin dibine dönmem ilişkimiz böyleyken.
Eğer gidersem kendi istediğim için değil, annemin lafını çekmemek için gitmiş olacağım. O da hala onun dediğini yaptığımı sanıp üzerimde daha fazla tahakküm kurmaya çalışacak. 32 yaşındayım artık canımın istemediği şeyleri yapmak istemiyorumDüğüne gitmek istiyorsanız milletin tavrını düşünmeyin, istemiyorsanız da kimsenin etkisinde kalmayin, bence haklısınız ayrı olmak daha iyi, şimdiden sıkıntılısnz, ailenin teklifini kabul etmek bile bile lades olur
İşte ben de o yüzden dedim düşüncelerinin aksini yapın diye ya da herkesten çekin elinizi kendi yeni dünyanızda kafanızı dinleyin.Annemin bana farklı konuşup başkasına gerçek niyetini ve fikrini söylemesi kalbimi kırdı. İki yüzlülük yapıyor bana göre. İlişkimiz hiç bir zaman normal olmadı. Benim de hatalarım oldu ama karşılıklı olarak hiç sağlıklı iletişim kuramadık diyebilirim.
Asla kabul etme kendi düzenini kur,milletin sevgilisi ile yaşadığı bir sülale de senin tek yaşaman niye sorun olsun ya orayı anlamadım ama olursa da olsun takma,Kendi kendine yetebiliyorsan maddi olarak gücün yetiyorsa ayrı yaşamaya devamHerkese merhaba,
Dün kardeşimle yaptığımız konuşma sonrasında biraz moralim bozuldu. Sizin fikirlerinizi almak istedim.
Önümüzdeki günlerde teyzemin torunu sünnet oluyor. Yani daha önce sünnet oldu ama ani bir kararla yakın zamanda düğün yapmaya karar verdiler. Memlekette olacak. Memlekette annemlerin şuan yazlık olarak kullandıkları dayalı döşeli bir ev var.
Ben gitmek istemiyorum. Sebebi ise öncelikle annem boşanmamı kabullenemedi. Aynı şekilde boşandıktan sonra ilk kez geniş aile içerisinde bulunacağım için didiklenmek istemiyorum. Annem gelmeme ihtimalimi ve huyumu bilerek daha önce yazlıkta defalarca ağırladığım (evliyken) yakın bir arkadaşımı da düğüne davet etti. Yani beni arayıp X’e de söyle bayadır gelmiyor buralara hem gelsin köy düğünü görsün dedi. Bende söylerim deyip kabul ettim.
İşin açığını sonradan anladım. Çünkü kardeşimle konuşurken “ablan buraya eskisi gibi arkadaşlarını sokamaz” demiş. Açıkçası üzüldüm. Zaten bir tek o arkadaşımı götürmüştüm eşiyle beraber 3-4 kez haftasonları gidip kalmıştık benim de eşim varken.
Annemin bana böyle söyleyip kardeşime farklı konuşması kalbimi kırdı. Zaten pek gitmek istemiyordum bunu duyduktan sonra annemin içten bir pazarlığını görüp hiç gitmek istemiyorum artık.
Ailede boşandıktan sonra ayrı ev açan pek yok. Benden sonraki nesillerde sevgilisi ile yaşayan kuzenlerim vs var ama anlarsınız boşanıp tek yaşayan kadın yok. Ben böyle düşünmüyorum ama aileme göre boşanmış kadın kötüyken boşanıp tek yaşayan kadın ekstra kötü oluyor.
Annemin tehtit ve tepkilerini bildiğim için ona boşandığımı, ev tuttuğumu vs her şey hallolduktan sonra söyledim çünkü bu süreçte ayrılırsam beni ya da kendini öldüreceğine dair bir sürü attığı mesajlar var.
Bir de kıskançlığım yok ama annem evlat ayırıyor. Benim ondan maddi hiçbir beklentim yok bu süreçte de hiç parasını almadım ya da istemedim. Ama o beni parayla yönetmek isteyip yönetemeyince sinirleniyor
Ayrım konusuna gelirsek, geçtiğimiz günlerde kardeşimin bedelli askerlik parasını çıkarıp peşin ödemiş. Benim sonradan haberim oldu. Yine de bir şey demedim. Ne zaman görüşsek bana aynı teklifle geliyor. Beraber yaşayalım; biz çalışalım o evde yemek temizlik yapsın. Sonra sırayla kardeşime ve bana ev alınsın ortak çalışmalarla. Benim bir miktar birikmişim var. Ama ev alınmıyor. Ben beraber yaşayıp hayatıma müdahale edilmesini ve benim 15 yıllık çalışmalarım sonucu yaptığım birikimin üzerine çalışma hayatına yeni atılmış kardeşime kendisi herhangi bir zorluk görmeden her şeyi önüne hazır koymak istemiyorum. Çünkü örneğin askerlik dahil olmak üzere ne isterse yapılıyor. Hayatına karışılmıyor, bütün maddi olanaklar öncelikle ona sağlanıyor vs vs.
Düğüne gitmek istememe fikrim ile birlikte annemin yaptığı bu davranışları sizler de ayrımcılık olarak değerlendirir misiniz?
Bunu yapanlar erkek çünkü. Ve bir de ayrılıp boşanmamışlar. Onlara göre bakış açıları bu.Asla kabul etme kendi düzenini kur,milletin sevgilisi ile yaşadığı bir sülale de senin tek yaşaman niye sorun olsun ya orayı anlamadım ama olursa da olsun takma,Kendi kendine yetebiliyorsan maddi olarak gücün yetiyorsa ayrı yaşamaya devam
Çocuk yeni doğan zamanı sünnet olmuştu. Şuan sanırım 3’e gidiyor. Annesinin de büyük bir takı gelmezse hırsı vardı. Bu kadar arayla muhtemelen bundan yapılıyor. Takı parasını gönderirsem kuzenimin de gönlü olur bence diye düşünüyorumSünnet düğünü ne ya? Gitme tabii ki ilkel ilkel şeyler. Kocaman insansın istemediğin yerlere gitmeyebilirsin.
Annenle de mesafeni koy evlat ayırandan her şey beklenir.
Doğu kültüründe ayrılıp çocuklarımla tek yaşadım,kimsede bir şey demedi,Artık her hanede var illaki boşanıp yeni düzen kuran çok olağan bir durumBunu yapanlar erkek çünkü. Ve bir de ayrılıp boşanmamışlar. Onlara göre bakış açıları bu.
Annemin düşünce yapısı bu şekilde değil maalesef. Biz türkiyenin batısında kalan bir ildeniz. Ama annemin kafasındaki kurallar bambaşka. Benim hep o… olacağımı düşündü afedersiniz, bunu da açık açık dile getirdi. Şimdi özgürce o…luk yapacağımı düşünüyor sanırım kendi kafasındaDoğu kültüründe ayrılıp çocuklarımla tek yaşadım,kimsede bir şey demedi,Artık her hanede var illaki boşanıp yeni düzen kuran çok olağan bir durum
Kazik kadar olmuş çocuk bu ne saçmalık ya. Az bir şey gönder gitsin aynen. Kendi evinde huzurla yaşamaya devam canım o konuda haklısın zaten. Maalesef bazı anneler böyle niye bilmiyorum.Çocuk yeni doğan zamanı sünnet olmuştu. Şuan sanırım 3’e gidiyor. Annesinin de büyük bir takı gelmezse hırsı vardı. Bu kadar arayla muhtemelen bundan yapılıyor. Takı parasını gönderirsem kuzenimin de gönlü olur bence diye düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?