Annem ve benden beklenilenler

Takı falan takma Allah aşkına sanki geri gelecek evlense neyse de sünnet bu bir gram bir gramdır. Aynı eve de sen kredi çek ev al anca öyle çık. 15 senelik birikim 1+1 alır mı? Ben olsam önceliğim ev almak olurdu

Oysa kendide kadın ....ailesinin malı ona verilmese cıngar çıkarır ama aynı şeyi kızına yapmakta bir sakınca görmez
Aa bu benim annem.. dayımlar arsayı kaçak bir şekilde kız kardeşlerden imza almadan satttılsr diye kızdılar, sövdüler, dava açmaya kalktılar. Şimdi kendisi bizim hakkımızı erkek kardeşime yediriyor resmen. Biz kendine ev alırken yardım ettik, o sonrasında erkek kardeşime ev aldı e bize de bilezik yaparsın deyince açık açık yapmam oğlan evlendireceğim dedi. Ablam geçen “oh dayımlar iyi yapmış arsadan havanızı aldınız” deyince de pek bir zoruna gitmiş ben anlayamıyorum bu kafayı kendileri mağdur edilince haklı olarak kızıyorlar ama kendileri de kız çocuklarını mağdur etmekte bir sakınca görmüyorlar

Evet aslında o kızdıkları zihniyeti taşıyorlar.En acısı kendi yaşadıkları hakareti mağduriyeti kendi evlatlarına yaşatıyorlar.En doğrusu kendi hallerine bırakmak ne desen duvara konuşuyorsun gibi oluyor.....

Ben olsam arkadaşımla giderdim. Madem öyle bir ev olanağı eh bir köy düğünü görmek havanızı değiştirir belki. Anneniz de boşandınız diye kendinizi saklamadığınızı arkadaşlarınızla hala aynı olduğunuzu anlasın bence. Biraz normalleştirin siz de. Didiklemek isteyenlere cevap vermeyin sessizce gülümseyin

alamıyorum maalesef, ama şuan zaten öyle bir gündemim yok, eşimden yeni ayrıldım sayılır, kendi evime de yeni çıktım. Niyetim o parayı çoğaltmak. Sonrası kısmetimde varsa beni bulur zaten.

Arkadaşımın gelip gelmeyeceği henüz belli değil maalesef, ama düğün zamanı gelene kadar ben zaten şimdiden bile gitme fikrinden git gide soğudum. Aslında kendimi saklamak değil de seviyesiz sohbetlerden ve hesap sormalardan kaçınmak diyeyim kendi açımdan

Sünnet düğünü ne ya sünnet düğünü mü kaldı düğün değil nişan değil, gitme asla gitme gönder hediyeni, yakın zamanda bir yakınım boşandı en alakasız insan bile konuşacak haddi buluyor çünkü herkesin kulağına gidiyor, çoğu yerde hala tabu bence boşanmak, yerinde olsam hiç gidip milletin çenesini çekmem boşver biraz soğusun unutulsun, ev konusunda da iş konusunda da zaten herşeyin farkındasınız doğru bir karar vermişsiniz, hayatınıza aynen devam edin, zaten düzeni kurmuşsunuz, aile evinde bu anlattıklarınızla ve anladığım kadarıyla çok sağlıklı psikolojisi olmayan anneyle kafayı yersiniz.

Bekar kuzenlerinizin sevgilileriyle yaşaması niye sizin boşanmış olup tek yaşamanızdan daha normal karşılanmış hiç anlamadım
Kadın olmamdan kaynaklı. Annemin bakış açısı çocukluğumdan beri benim kötü yola düşeceğim şeklinde. Genel olarak da dul kadın tehlikeli kadın olarak düşündüğü için hiç ama hiç hoş karşılamadı. Hala aynı evde yaşama fikrini dayatıyor ki ben kendi evime çıkalı 7ay oldu.

Bence bir kez yüzleşin ve sessizliğini koruyun. Normalleşsin bu konu. Biz de göçmeniz. Memlekete gittiğimizde bir kadın boşanmışsa aboooov büyük olay. Küçük yer şimdi. Aslında insanı bağnaz değil. Evlilik öncesi gez toz tatile git sorun yok. Ama boşanınca herkes konuşmak istiyor bunu. Nesi garip geliyor bilmiyorum. Bence dimdik durup normalleştirmeniz lazım bu durumu. Konuşacak bir şey bırakmayın millete de.

Evet annem kendi istediği olana kadar iyi polis rolü yapan biri, çok iyi biliyorum. Sonra yine baskılar, kısıtlamalar eski annem olacak. Ve haklısınız geniş ailem olmak üzere çevremiz de hadsiz maalesef. Bunun psikolojik yükünü çekmektense kendimi çekip geri durmak istiyorum.

Biz de göçmeniz. Evlilik öncesi de pek rahat değildim açıkçası, çünkü annemin kafa yapısı çok farklı ve çirkin çalışıyor. Yine kendi istediğimce olmasa da gezdim tozdum ancak eski eşimle tanıştığında 6 ay içinde evlenme şartı koşmuştu, bu sürede de bize çok gidip gelmemesi şartı.

Hahah Ordan benzeşiyor olabiliriz. Benim annem de pek rahat değildi de. Memlekette gözlemlerim biraz daha değişik. Makedonya’da evlilik öncesi karışmazlar çiftlere. Ama evlilik öncesi ayrılma nişan atma veya boşanma olursa kadın yandı. Erkeğe hiçbir şey olmuyor.
Bu arada biz de nişanlıyken eşim bize hiç gelmedi :) evlenene kadar ailesi olmadan bize gelmesi yasaktı. Arkadaşlarıma bakıyorum nişan olunca bir rahatlık geliyor bizimkiler iyice sıktı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…