- 1 Ocak 2022
- 4.784
- 17.846
- 158
- Konu Sahibi ebrulimm3232
-
Ben olsam gitmem,çünkü anlattığımız gibiyse anneniz ,hem çok mutsuz hemde negatif yükle geri dönecek birde orada yaşanılan şeyleri kafada evirip çevirip hayatı kendinize ziyan edeceksiniz.Mesafe iyidir az görüş az konuş değiştirmediğin insanlar için zamanını feda etme.......Herkese merhaba,
Dün kardeşimle yaptığımız konuşma sonrasında biraz moralim bozuldu. Sizin fikirlerinizi almak istedim.
Önümüzdeki günlerde teyzemin torunu sünnet oluyor. Yani daha önce sünnet oldu ama ani bir kararla yakın zamanda düğün yapmaya karar verdiler. Memlekette olacak. Memlekette annemlerin şuan yazlık olarak kullandıkları dayalı döşeli bir ev var.
Ben gitmek istemiyorum. Sebebi ise öncelikle annem boşanmamı kabullenemedi. Aynı şekilde boşandıktan sonra ilk kez geniş aile içerisinde bulunacağım için didiklenmek istemiyorum. Annem gelmeme ihtimalimi ve huyumu bilerek daha önce yazlıkta defalarca ağırladığım (evliyken) yakın bir arkadaşımı da düğüne davet etti. Yani beni arayıp X’e de söyle bayadır gelmiyor buralara hem gelsin köy düğünü görsün dedi. Bende söylerim deyip kabul ettim.
İşin açığını sonradan anladım. Çünkü kardeşimle konuşurken “ablan buraya eskisi gibi arkadaşlarını sokamaz” demiş. Açıkçası üzüldüm. Zaten bir tek o arkadaşımı götürmüştüm eşiyle beraber 3-4 kez haftasonları gidip kalmıştık benim de eşim varken.
Annemin bana böyle söyleyip kardeşime farklı konuşması kalbimi kırdı. Zaten pek gitmek istemiyordum bunu duyduktan sonra annemin içten bir pazarlığını görüp hiç gitmek istemiyorum artık.
Ailede boşandıktan sonra ayrı ev açan pek yok. Benden sonraki nesillerde sevgilisi ile yaşayan kuzenlerim vs var ama anlarsınız boşanıp tek yaşayan kadın yok. Ben böyle düşünmüyorum ama aileme göre boşanmış kadın kötüyken boşanıp tek yaşayan kadın ekstra kötü oluyor.
Annemin tehtit ve tepkilerini bildiğim için ona boşandığımı, ev tuttuğumu vs her şey hallolduktan sonra söyledim çünkü bu süreçte ayrılırsam beni ya da kendini öldüreceğine dair bir sürü attığı mesajlar var.
Bir de kıskançlığım yok ama annem evlat ayırıyor. Benim ondan maddi hiçbir beklentim yok bu süreçte de hiç parasını almadım ya da istemedim. Ama o beni parayla yönetmek isteyip yönetemeyince sinirleniyor
Ayrım konusuna gelirsek, geçtiğimiz günlerde kardeşimin bedelli askerlik parasını çıkarıp peşin ödemiş. Benim sonradan haberim oldu. Yine de bir şey demedim. Ne zaman görüşsek bana aynı teklifle geliyor. Beraber yaşayalım; biz çalışalım o evde yemek temizlik yapsın. Sonra sırayla kardeşime ve bana ev alınsın ortak çalışmalarla. Benim bir miktar birikmişim var. Ama ev alınmıyor. Ben beraber yaşayıp hayatıma müdahale edilmesini ve benim 15 yıllık çalışmalarım sonucu yaptığım birikimin üzerine çalışma hayatına yeni atılmış kardeşime kendisi herhangi bir zorluk görmeden her şeyi önüne hazır koymak istemiyorum. Çünkü örneğin askerlik dahil olmak üzere ne isterse yapılıyor. Hayatına karışılmıyor, bütün maddi olanaklar öncelikle ona sağlanıyor vs vs.
Düğüne gitmek istememe fikrim ile birlikte annemin yaptığı bu davranışları sizler de ayrımcılık olarak değerlendirir misiniz?
Bence düğüne gıtmelısınız. Insanlara artık daha az böyle şeyler dıdıklıyor. En azından benım köyümde bule böyle. Bır ıkı dengesiz kaldı. Onlarda dengesiz zaten.Belki kızgınlık anıyla söylemiştir kardeşinize o lafı. Aranızda ki ilişkiye bağlı olarak isterseniz görmezden gelebilirsiniz. Ama ciddi ciddi böyle bir şey söylediyse o çok kırıcı gitmeyin canınız istemiyorsa. İlişkinize bağlı karar verin.
Aynı evde mutsuz olacaksanız aynı evde kalmayın.
Birikiminizi kimse için heba etmeyin. İnşallah bir fırsat çıkar, ev sahibi olursunuz. Ama kardeşe ev almak ablanın sorumluluğu değil.
Yok takı miktarını da o belirliyor, gram takacakmışım :)Kazik kadar olmuş çocuk bu ne saçmalık ya. Az bir şey gönder gitsin aynen. Kendi evinde huzurla yaşamaya devam canım o konuda haklısın zaten. Maalesef bazı anneler böyle niye bilmiyorum.
İnadına takmam da gitmem de o zaman kendisi taksin. Sen kendin görüşünce teyzene ya da kuzenine verirsin gelemedim diye.Yok takı miktarını da o belirliyor, gram takacakmışım :)
Evet, inanın evine bile oturmaya gittiğimde çıkışta mutsuz huzursuz hissediyorum. Sürekli kendi istediği gibi olmasını istediği şeylerden bahsediyor. BunalıyorumBen olsam gitmem,çünkü anlattığımız gibiyse anneniz ,hem çok mutsuz hemde negatif yükle geri dönecek birde orada yaşanılan şeyleri kafada evirip çevirip hayatı kendinize ziyan edeceksiniz.Mesafe iyidir az görüş az konuş değiştirmediğin insanlar için zamanını feda etme.......
Ona da karışma be kadın,!!!Hiç sevmediğim insan tipi.Sessiz diye ,tepki göstermiyor diye ,saf diye emir eri gibi kullan,oğluşuna iki laf edemez emir veremez,hayatı onun için kolaylaştırır bunun için kızını bile feda eder.Net söylüyorum uzak durun!!!!!!?Yok takı miktarını da o belirliyor, gram takacakmışım :)
Sorsanız ben yine gezermişim, bana hiç karışmazmış. Hepimiz beraber çalışınca daha çok gelirimiz olur ve daha hızlı refaha erermişiz. İstanbulda olup da ikimizin de ayrı kira vermesi israfmış vs vs. Şuan kendisi de çalışıyor çalıştığını da evlenirken kardeşime takmak üzere birikim yapıyor. Kardeşim bedelli isteyince onu ödüyor vs. Bana gelince dünyanın en anlayışlı insanı oluyor ama pratiğe gelince o işin öyle olmayacağını çok iyi biliyorum.Bence düğüne gıtmelısınız. Insanlara artık daha az böyle şeyler dıdıklıyor. En azından benım köyümde bule böyle. Bır ıkı dengesiz kaldı. Onlarda dengesiz zaten.
Ama annenız evet ayrımcılık yapıyor. Sız çok akıllısınız. Sızın bırıkıme çöküp, sızı eve kapatıp, kardesınıze ev alacaklar. Yok öyle yağma. Herkes ne yaparsa yapsın
Ben kadınım ona göre zaten bir sürü şeye hakkım yok. Hakkım olan şeyleri de zaten boşanarak kaybettim. Kardeşime gelince atışıyorlar kavga ediyorlar ama yine de ondan geçemiyor.Ona da karışma be kadın,!!!Hiç sevmediğim insan tipi.Sessiz diye ,tepki göstermiyor diye ,saf diye emir eri gibi kullan,oğluşuna iki laf edemez emir veremez,hayatı onun için kolaylaştırır bunun için kızını bile feda eder.Net söylüyorum uzak durun!!!!!!?
Belirli aralıklarla bir süre görüşmemeyi denedim. Manipüle ediyor, vicdan yaptırıyor derken kırık dökük devam ediyor ilişkimiz. Yeni evime hiç gelmedi, yerini bile söylemedim. Şuan ki tartışma konularımız da bu.iletişiminizi kesmeyi hiç düşündünüz mü?
Belirli aralıklarla bir süre görüşmemeyi denedim. Manipüle ediyor, vicdan yaptırıyor derken kırık dökük devam ediyor ilişkimiz. Yeni evime hiç gelmedi, yerini bile söylemedim. Şuan ki tartışma konularımız da bu.
Yapamadım, hep istedim ama olmadı.size yük olan hiçbir ilişkiyi taşımayın.
Yapamadım, hep istedim ama olmadı.
Zaman zaman üzerine düşündüm ama sanırım konu beni korkuttuğu için sonunu getiremedim. Sebebi sevgi ihtiyacı. Sadece annemle ilgili değil, diğer ilişkilerime de yansıdı bu durum. Ve genelde ben bitiremedim. Hep bırakılan oldum. Ta ki evliliğimi bitirene kadar. Ki gayet haklı sebeplerim vardı. Ona rağmen hala ve hala annem beni suçlar. Seni arkadaşların yoldan çıkardı milletin aklına uydun diye. Bunları da direkt bana söyleyemez kardeşime söyler. Ablanın aklını karıştırdılar diye.bu noktada sorun sizde. bu denli istismar edildiğiniz bir iletişimi neden sürdürdüğünüzün yanıtını bulmanız lazım. sizde eksik olan nedir ki bunu gidermek için annenizden bile medet umuyorsunuz başınıza gelecekleri bile bile? biraz sert söylemiş olabilirim. kusur bakmayın. sadece kendinizle ilgili bu denli farkındalık sahibi biri iken bu noktayı kaçırmış olamazsınız.
Zaman zaman üzerine düşündüm ama sanırım konu beni korkuttuğu için sonunu getiremedim. Sebebi sevgi ihtiyacı. Sadece annemle ilgili değil, diğer ilişkilerime de yansıdı bu durum. Ve genelde ben bitiremedim. Hep bırakılan oldum. Ta ki evliliğimi bitirene kadar. Ki gayet haklı sebeplerim vardı. Ona rağmen hala ve hala annem beni suçlar. Seni arkadaşların yoldan çıkardı milletin aklına uydun diye. Bunları da direkt bana söyleyemez kardeşime söyler. Ablanın aklını karıştırdılar diye.
Teşekkür ederim, inanın sorun yaratan, hayatıma saygı duymayan, sorumluluğunu alacağım birileri olmasındansa kimsemin olmamasına razıyımsevilmeye değer bir insansınız. ama bu şekilde olmayacak.
Oysa kendide kadın ....ailesinin malı ona verilmese cıngar çıkarır ama aynı şeyi kızına yapmakta bir sakınca görmezBen kadınım ona göre zaten bir sürü şeye hakkım yok. Hakkım olan şeyleri de zaten boşanarak kaybettim. Kardeşime gelince atışıyorlar kavga ediyorlar ama yine de ondan geçemiyor.
Bu arada babasından gelecek bir miras da var. Onu bile daha şimdiden tartışma konusu ediyor. Yok ona kim bakarsa ona verecekmiş. Yok ölmeden kimseye beş kuruş vermezmiş, o ölünce ne yaparsak yapaymışız vs. Ama ben eminim ki o para da kardeşime kısmet olacak. Gidiş onu gösteriyor. Bu imkanlarla bunlar yapılıyorsa para olduğunda neler yapılır bilemiyorumOysa kendide kadın ....ailesinin malı ona verilmese cıngar çıkarır ama aynı şeyi kızına yapmakta bir sakınca görmez
İşte sadece kendini düşünen bencil bir anneniz var üzgünüm ,kendi ayaklarınız üstünde yaşamak zorundasınız,gezin tatile çıkın kazandığınızı sadece kendinize harcayın tek kuruş vermeyin, stresten hasta olsanız gelip bir tas çorba vermez versede 40 yıl başınıza kakar .....Bu arada babasından gelecek bir miras da var. Onu bile daha şimdiden tartışma konusu ediyor. Yok ona kim bakarsa ona verecekmiş. Yok ölmeden kimseye beş kuruş vermezmiş, o ölünce ne yaparsak yapaymışız vs. Ama ben eminim ki o para da kardeşime kısmet olacak. Gidiş onu gösteriyor. Bu imkanlarla bunlar yapılıyorsa para olduğunda neler yapılır bilemiyorum
Teyzenizin torununun sünnet düğünü şehir dışından arkadaş çağırılabilecek kadar yakın gelmedi bana. Bir arkadaşım davet etse saçmalama derdim. Annenize direkt gelemiyor o diyin.Herkese merhaba,
Dün kardeşimle yaptığımız konuşma sonrasında biraz moralim bozuldu. Sizin fikirlerinizi almak istedim.
Önümüzdeki günlerde teyzemin torunu sünnet oluyor. Yani daha önce sünnet oldu ama ani bir kararla yakın zamanda düğün yapmaya karar verdiler. Memlekette olacak. Memlekette annemlerin şuan yazlık olarak kullandıkları dayalı döşeli bir ev var.
Ben gitmek istemiyorum. Sebebi ise öncelikle annem boşanmamı kabullenemedi. Aynı şekilde boşandıktan sonra ilk kez geniş aile içerisinde bulunacağım için didiklenmek istemiyorum. Annem gelmeme ihtimalimi ve huyumu bilerek daha önce yazlıkta defalarca ağırladığım (evliyken) yakın bir arkadaşımı da düğüne davet etti. Yani beni arayıp X’e de söyle bayadır gelmiyor buralara hem gelsin köy düğünü görsün dedi. Bende söylerim deyip kabul ettim.
İşin açığını sonradan anladım. Çünkü kardeşimle konuşurken “ablan buraya eskisi gibi arkadaşlarını sokamaz” demiş. Açıkçası üzüldüm. Zaten bir tek o arkadaşımı götürmüştüm eşiyle beraber 3-4 kez haftasonları gidip kalmıştık benim de eşim varken.
Annemin bana böyle söyleyip kardeşime farklı konuşması kalbimi kırdı. Zaten pek gitmek istemiyordum bunu duyduktan sonra annemin içten bir pazarlığını görüp hiç gitmek istemiyorum artık.
Ailede boşandıktan sonra ayrı ev açan pek yok. Benden sonraki nesillerde sevgilisi ile yaşayan kuzenlerim vs var ama anlarsınız boşanıp tek yaşayan kadın yok. Ben böyle düşünmüyorum ama aileme göre boşanmış kadın kötüyken boşanıp tek yaşayan kadın ekstra kötü oluyor.
Annemin tehtit ve tepkilerini bildiğim için ona boşandığımı, ev tuttuğumu vs her şey hallolduktan sonra söyledim çünkü bu süreçte ayrılırsam beni ya da kendini öldüreceğine dair bir sürü attığı mesajlar var.
Bir de kıskançlığım yok ama annem evlat ayırıyor. Benim ondan maddi hiçbir beklentim yok bu süreçte de hiç parasını almadım ya da istemedim. Ama o beni parayla yönetmek isteyip yönetemeyince sinirleniyor
Ayrım konusuna gelirsek, geçtiğimiz günlerde kardeşimin bedelli askerlik parasını çıkarıp peşin ödemiş. Benim sonradan haberim oldu. Yine de bir şey demedim. Ne zaman görüşsek bana aynı teklifle geliyor. Beraber yaşayalım; biz çalışalım o evde yemek temizlik yapsın. Sonra sırayla kardeşime ve bana ev alınsın ortak çalışmalarla. Benim bir miktar birikmişim var. Ama ev alınmıyor. Ben beraber yaşayıp hayatıma müdahale edilmesini ve benim 15 yıllık çalışmalarım sonucu yaptığım birikimin üzerine çalışma hayatına yeni atılmış kardeşime kendisi herhangi bir zorluk görmeden her şeyi önüne hazır koymak istemiyorum. Çünkü örneğin askerlik dahil olmak üzere ne isterse yapılıyor. Hayatına karışılmıyor, bütün maddi olanaklar öncelikle ona sağlanıyor vs vs.
Düğüne gitmek istememe fikrim ile birlikte annemin yaptığı bu davranışları sizler de ayrımcılık olarak değerlendirir misiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?