- 7 Ekim 2015
- 233
- 70
- 98
- 31
- Konu Sahibi Firstnight
-
anneyle az gorusmek ve mesafe koymak kulaga hic hos gelmiyor
Annen ne biçim insan.Kızlar selam az önce ablamla konuştuk içim şişti biraz.. Düğünde takılan takıları eniştem ablama vermişti altınlar senin nasıl istersen öyle harca diye. Düğün ev masrafları içinde hep taksitle borçla aldılar. Eniştem ablamı hiç bir şeye zorlamadı ama ablam enişteme yardım etmek istedi babası vefat etmiş kendi kendini evlendiricek diye . Evlendiler taksitleri beraber ödüyorlar her ay. Ablam da her ay her ay maaşımızdan taksit yatıracağımıza altınları bozup komple kapatalım taksitleri sonra maaşımızı biriktirriz demiş ve bozmuş altınlarını. Annem ablama altınları ne yaptığını sormuş babamın işi için borç isteyecekmiş sanırım, ablam bozduğunu söyleyince kıyameti koparmış kocanın sözünden çıkmıyosun onun sorumluluğunu üstleniyorsun bu adam seni boşasa elinde avucunda ne olacak salak mısın sen kendini garantiye almıyorsun falan demiş baya tartışmışlar. Malum yaza doğru benim de bir aksilik çıkmazsa söz nişan vs düşünüyoruz. Bütün bunlar başıma gelecekmiş gibi geliyor. Sizce bu konularda bir mesafe koymak mümkün mü? ne bileyim çok ayıp değil mi bunları sormak ne yaptın ne ettin altınlarını vs diye. İkidebir akıl veriyor zaten kocanı çok alttan alıyorsun her dediğini yapıyorsun bilmem ne diye.Ablamla eniştem gayet mutlu bu arada bir sorunları yok ama annem sürekli böyle akıl verme peşinde. Aynı şeyleri yaşamayı hiç istemiyorum rabbim mecbur etmesin de aynı şehirde kalmayalım inşallah. ama eminim annem benim eşimle iligli de konuşacak ablam böyle yaptı diye benim merasimlerde btün masrafları karşı tarafa yıkmaya çalışacak. Annem vakti zamnında babam için çok şey yaptı çok mutlu bir evlilikleri yok açıkçası hala da yapıyor komik bir şekilde babamın haberi olmadan babam için borç istiyor ablamdan ama ablama tutup yapma etme diyor. Velhasıl kelam içim şişti annemin eşime laf etmesini eşimle olan ilişkime müdahale etmesini hiç istemem açıkçası :/ bu nasıl engellenir az görüşmekten başka bilmiyorum.
ya ablam sanırım çok fazla gereksiz şey anlattı anneme hem eşinin ailesiyle ilgili hem eşiyle ilgili şimdi sonuç böyle oldu. sürekli eşini eleştiriyor ailesini eleştiriyor.Annenize durması gerektiği yeri söyleyin adabınca. Anne olması, onu başkasının ailevi ilişkilerinde söz sahibi yapmaz, bu kendi kızı bile olsa. "O onların bileceği iş, bize ne?" gibi bir şey diyerek konuyu kapatıp susturabilirsiniz. Ablanız da siz de böyle meselelerini annenize anlatıp işinize karıştırmayın. İlle karışıyorsa sınırlarını adabıyla bildirin bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?