annem ve düğün takı mevzuları

Firstnight

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2015
233
70
98
31
Kızlar selam az önce ablamla konuştuk içim şişti biraz.. Düğünde takılan takıları eniştem ablama vermişti altınlar senin nasıl istersen öyle harca diye. Düğün ev masrafları içinde hep taksitle borçla aldılar. Eniştem ablamı hiç bir şeye zorlamadı ama ablam enişteme yardım etmek istedi babası vefat etmiş kendi kendini evlendiricek diye . Evlendiler taksitleri beraber ödüyorlar her ay. Ablam da her ay her ay maaşımızdan taksit yatıracağımıza altınları bozup komple kapatalım taksitleri sonra maaşımızı biriktirriz demiş ve bozmuş altınlarını. Annem ablama altınları ne yaptığını sormuş babamın işi için borç isteyecekmiş sanırım, ablam bozduğunu söyleyince kıyameti koparmış kocanın sözünden çıkmıyosun onun sorumluluğunu üstleniyorsun bu adam seni boşasa elinde avucunda ne olacak salak mısın sen kendini garantiye almıyorsun falan demiş baya tartışmışlar. Malum yaza doğru benim de bir aksilik çıkmazsa söz nişan vs düşünüyoruz. Bütün bunlar başıma gelecekmiş gibi geliyor. Sizce bu konularda bir mesafe koymak mümkün mü? ne bileyim çok ayıp değil mi bunları sormak ne yaptın ne ettin altınlarını vs diye. İkidebir akıl veriyor zaten kocanı çok alttan alıyorsun her dediğini yapıyorsun bilmem ne diye.Ablamla eniştem gayet mutlu bu arada bir sorunları yok ama annem sürekli böyle akıl verme peşinde. Aynı şeyleri yaşamayı hiç istemiyorum rabbim mecbur etmesin de aynı şehirde kalmayalım inşallah. ama eminim annem benim eşimle iligli de konuşacak ablam böyle yaptı diye benim merasimlerde btün masrafları karşı tarafa yıkmaya çalışacak. Annem vakti zamnında babam için çok şey yaptı çok mutlu bir evlilikleri yok açıkçası hala da yapıyor komik bir şekilde babamın haberi olmadan babam için borç istiyor ablamdan ama ablama tutup yapma etme diyor. Velhasıl kelam içim şişti annemin eşime laf etmesini eşimle olan ilişkime müdahale etmesini hiç istemem açıkçası :/ bu nasıl engellenir az görüşmekten başka bilmiyorum.

Şimdiden renginizi belli edin ablanın mevzusu olduğunda benim işime böyle karışılması hiç istemem inşallah kayınvalide huysuzluk yapmaz soğurum ondan falan gibi başkası üzerinden düşüncelerinizi açın e olacakları da evlenince göreceksiniz o zaman da yaparsa net bir dille söylersiniz bu kadar karışman hoşuma gitmiyor diye

analar konuşur durur .. kendi hayatlarından pay biçerek akıl vermeye çalışırlar.. bizler bile burda bir konuya yorum yaparken kendi yaşadıklarımızdan yola çıkarak yorumluyoruz..
iş sizde bitiyor etkilenmemeniz gerekli .. iki kişi aradında problem yoksa dış seslere kulak tıkamayı bilmek gerek..

İşe bu olanlarda ablanızı haklı bulduğunuzu annenize yansıtarak başlayabilirsiniz. Karı koca karar vermişlerse, başkasına ne ki anlamadım. Anneniz gercekten sizi zorlayacak gibi

Zor bir durum. Ben de altınları bozdurup borçları kapattım şimdi rahat ediyorum. Ama bunun dengesini siz kuracaksiniz.

Annenizle mesafe koymaniza gerek yok sadece isteklerinizde fikirlerinizde net olun

Annenin tavrına anlam veremedim genelde kız anneleri daha yapıcı olur senin ki biraz farklı belki de kendi evliliğinden pay biçip yaptığı hataları siz yapmayın diye akıl veriyordur,eğer söz konusu mutluluk ise ve beni mutsuz edeceğini düşündüğüm kişi annemse az görüşürüm mesafe koyarım net.

Annen fazla abartıyor kimsenin hayatına karismaya hakkı yok. Annene açıkça soyle annecim elbette ki bizi dusunuyosun o yuzden akıl veriyosun seni anlıyorum ama ablama da bana da karışma bu bizim hayatımız ve merak etme uzulmeyecegiz diye gönlünü ferah tut başka da bişey bilmiyorum.

yok gelinine böyle davranmıyor gayet bırakmış kendi halinde annem diktatördür sürekli kendisinden izin alınsın ister. Ama abime kızıyor mesela memlekete geliş gidiş tarihlerini ona sormadan ayarladıkları için.

Ablanızın artık ayrı bir yuvası var. Eşiyle aldığı kararlar da annelerin karışmasını hiç doğru bulmuyorum. Onlar kendi aralarında, borçlarını o şekilde kapatmayı seçmişler. Buna da kimse karışamaz.
Annenize mesafe koymaktansa, karışmasından rahatsız oldugunuzu belli edin. Anneniz bu konuları açınca, biz hallederiz bir şekilde deyip kapatın konuyu.

Annen haddini çok aşıyormuş. Bu kadar müdahale edilmez. Sen evlendikten sonra değil de evlenmeden önce rengini belli etmelisin. Mesela ablan Hakkı'nda konuştuğunda anneni eleştirebilirsin. Huzurlarını bozuyorsun, ablamı dolduruyorsun diyebilirsin. Beni de böyle doldurma sakın diyebilirsin. Şimdi demekten çekiniyorsan evlendiğinde dersin, beni doldurma dersin. Baktın aynen devam ediyor, gelme gitmeyi aramayı kısaltırsın, anlar.

Guzel guzel konusup anlatin bence ,daha sonra tekrarlanirsa uyarin ve yine tekrarlanirsa mesafe koyun. Mesafeden kastim aramamak ,sormamak ,konusmamak ,surat asmak filan degil ...esinizle aranizdaki iyi kotu hic biseyi anlatmamak ,detay vermemek v.s gibi

Annen ne biçim insan.

Ablanızın altını annenizi ilgilrndirmez
Karı kocanın kendi aralarındaki hesabını didiklemek anneye düşmez
Boşanan kadını da iki parça teneke kurtarmaz.
Ben sizin yerinizde olsam tavrımı baştan koyar bunlara karışmasına müsaade etmezdim.

Yani şuan annemle çok iyiyiz ama nasıl desem zaten ayrı illerdeyiz haftada bir defa telefonlaşıyoruz bir sorun yok. Lakin eminim bu söz nişan mevzuları gündeme gelince başıma ekşiyecek bir sürü eşimden eşimin ailesine kadar her şeyi sürekli eleştirecek zira olumsuz şeyleri görmeye odaklanmış. Ama haklısınız bundan sonra bana ablamla ilgili bir şey dediğinde bu onunla eşinin arasında karışmamak lazım diyeceğim. Geçen sefer eniştem kızmış ablama bir mevzudan ötürü gelip gidip onu söylüyor ablama kocan sana bağırdı diye. Bunu görüyor. Ama eniştemin ablama ev işlerinde yardım ettiğini sildiğini süpürdüğünü ablam yemek yapmadığında bir şey demediğini görmüyor. Eniştem sırf ablam gebeliğinde rahat etsin diye bizim memlekete tayin istedi tası tarağı toplayıp taşındılar bütün arkadaşları iç güveysi diye dalga geçti adam gık demedi önemli olan eşimin çocuğumun sağlığı diye bunların annemin yanında hiç bir kıymeti yok. Büyük konuşmak istemem asla kader bana ne gösterir eşimi alır memlekete dönmek durumunda kalırmıyım bilmiyorum asla gitmem demem ama istemiyorum. Şimdilik erkek arkadaşımda ben de istanbulda yaşayacağız gibi görünüyor başka bir yerde iş bulma imkanımız çok az. Haliyle farklı illerde olacağız ablama oranla daha az problem yaşayacağımı umut etmek istiyorum...

Annenize durması gerektiği yeri söyleyin adabınca. Anne olması, onu başkasının ailevi ilişkilerinde söz sahibi yapmaz, bu kendi kızı bile olsa. "O onların bileceği iş, bize ne?" gibi bir şey diyerek konuyu kapatıp susturabilirsiniz. Ablanız da siz de böyle meselelerini annenize anlatıp işinize karıştırmayın. İlle karışıyorsa sınırlarını adabıyla bildirin bence.

ya ablam sanırım çok fazla gereksiz şey anlattı anneme hem eşinin ailesiyle ilgili hem eşiyle ilgili şimdi sonuç böyle oldu. sürekli eşini eleştiriyor ailesini eleştiriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…