Annem ve erkek arkadaşım!! Acill lütfen!

Annen kesinlikle haddini aşıyor.
Aile ortamında çekilen bir resmi eleştirme hakkı asla yok.
Kaldı ki merhaba bile demediğin bir insana
damat adayı da olsa fotoyu gönderip
aşşağılar gibi başka koyacak resmin yok mu gibi
bir yaklaşım asla kabul edilemez.

Bu koruma güdüsü değil bildiğin terbiyesizlik.

Erkek annesi şunu yapmış olsaydı darağacı çoktan hazırdı...

Daha üç hafta önce ben de babamla rakı sofrasındaydım. Fotoğraf çektik, babam da koydu ben de.
Sevgilimin daha tanışmadığım annesi bu şekilde mesaj atsa hiç hoş karşılamazdım açıkçası.

Sevgilinizin annenize verecek bir hesabı, yapacak bir açıklaması yok.

22-23 yaş. Babamın alkol almasına annem taktığı için aynı şeyi bana söylüyor işte şuan. Ama bu zaten rahatsız edici derece de olsa ben bunu görebilirim ayırt edebilirim öylede değil

Erkek arkadaşınız ne cevap verir bilmiyorum ama sizin annenizin boyunduruğundan artık çıkmanız gerekiyor.
Koskoca reşit bir kadınsınız, ailelerin tabi ki belli şeylere karışmaya, erkek arkadaş hakkında fikir belirtmeye hakkı var ama bu kadar müdahale abartılı. Bu müdahaleler erkek arkadaşın hayatına kadar uzanıyorsa durum çok vahim. Erkek arkadaşınız alttan alabilir şu durumda ama siz almayın. Alttan alacak aşamayı geçmişsiniz, dişinizi gösterme vakti.

Evet yok. Sen kim oluyosun da bana böyle bişey söylüyosun benim ailem bana karışmıyo dese yeridir malesef. Allahtan ki öyle biri değil ama gelinde bunu anneme anlatın tabi

"nice alkol alan müslümanım diyenden daha müslüman"
Bu cümle size mantıklı mı geldi sahiden.
Niyetim polemik değil ama siz de böyle yanlış cümleler kuramazsınız.
Yediğinin içtiğinin pekala da önemi vardır bir kişi eğer Müslümansa...
Bu tartışmaya açık bir konu değil zaten...

Evet yok. Sen kim oluyosun da bana böyle bişey söylüyosun benim ailem bana karışmıyo dese yeridir malesef. Allahtan ki öyle biri değil ama gelinde bunu anneme anlatın tabi
Annenize devamlı açıklama yapmak zorunda değilsiniz.
"Ailesiyle öyle uygun görmüş, öyle yapmışlar" deyin geçin.

sep'e katılıyorum bence de annenizin egemenliğinden artık çıkmanız lazım çünkü bunun sonu yok.

Tanısa kesinlike böyle düşünmiceğinden eminim. Kötü biri olsa zaten o mesaja vericeği cevapta belliydi. Annem beni yedi bitirdi şimdi sıra erkek arkadaşımda ama böyle bi hakkı yok anlatamıyorum işte ona

Annenizin dominantlığı ayrı bir mesele.. Ama ben se olsam kızımın
alkol alan,evinde alkol masaları kurulan biri ile evlenmesini asla istemezdim. Allah uzak tutsun...

Ama şurda bi tezat var tabii, babanız da içermiş, evde sofralar kurulur içermiş hem de.. O halde annenizin çok da yadırgamaması lazımdır.

Ve erkek arkadaşınız çok saygılıymış gerçekten, çoğu kişi tersler, tavrı güzel..
Ama anneniz terslenmeyi de hak etmiş açıkcası.
Daha hiç muhattap olmamış, tanışmamışken çok ayıp etmiş. Yanlış yapmış..

Son düzenleme:

Çok ayıp etti ve farkında değil beni de yerin dibine soktu. Fotoğraf dışarda olur farklı bi şekilde olur ya da ne biliyim gerçekten bağımlı olur tabiki haklılık payı olabilir ama ona bile bi derece. Bu şekilde benimde ilişkime zarar vericek farkında değil ve uzun zamandan sonra ilk defa böyle mutlu olduğumun farkında. Beni çıkmaza soktu bıraktı sağolsun.

Böyle düşünemiyor işte malesef annem. Erkek annesinin yapmasını geçtim. Benim de erkek kardeşim var ve benim ailemde de içki ortamı olur. İleride biri kalkıp benim erkek arkadaşıma aynı şeyi yapsa erkek annesi olarak önce annem kabarır onlara noluyor diye. Ki bu durumda da kalkıpta kimseye öyle bi hak tanımaz. Amacı ne cözmüs degilim

Alttan alacak bi durumum yok ki suan normalde hic bi sekilde konuları uzatmam susarım üstüne gitmem. Ama bu durum gercekten cok farklı ve gercekten beni cok sarstı. Çok afedersiniz ama 'köpeğin hatrı yoksa, sahibinin hatrı vardır' diye bi laf var herkes bilir. En azından benim hatrım icin erkek arkadasımın degil annemin susmasını beklerdim

23 yaşında kıyafetlerini annen seçiyo rahatsız olduğun halde önce bunu çözün bence evlendiğinizde çocuk yapıp yapmayacağınızada o mu karar verecek

Fotoğraf dışarda da olabilir.Yapmayın Allah aşkına ya.Kimse kimseyi kendi yaşam tarzına göre,kendi isteklerine göre kalıba sokmasın.Çıkmazda olduğun bir durum yok.Sevgilin hiç muhatap olmayacak.Sen de onun hayatı bizi bağlamaz yaptığıda kötü birşey yok.Anası babası kendi irade gücü var diyeceksin.

Tepkini vermelisin. Sağlam ve ciddi sert bir tepki olmalı. Annen duracağı yeri bilmiyor.

23 yaşında kıyafetlerini annen seçiyo rahatsız olduğun halde önce bunu çözün bence evlendiğinizde çocuk yapıp yapmayacağınızada o mu karar verecek
Evet durum o kadar vahim. Seçmek değil ama ona ters olan bişeyi giyince bütün günümün zehir olduğunu bilirim. Çözemiyorum bunu. Ve artık gerçekten sabrım kalmadı

Eminim ilk çocuksundur. Aileler ilk çocuklarında genellikle hatalar yaparlar. Kardeşlerin varsa onların erkek veya kız arkadaşına bu şekilde patavatsızlık yapmayacağından da eminim :)

Anneler babalar daha sonra bakacakları yüze, utanacağı şeyler söylememeli diye düşünüyorum. Anneni karşına alıp sakin sakin konuşmayı dene. Anneciğim aynı yaklaşımı bana erkek arkadaşımın annesi sergilese ne hissederdin diye sor. İkinizin arasında kalmak istemiyorum lütfen beni böyle zor durumda bırakma. Nasipse bu kişi senim damadın olacak, daha tanismadan munakasaya girerseniz ömür boyu yuzyuze nasil bakacaksiniz de...

amacım polemik yada tartışma yaratmak değil zaten . insanın içi kötü olmaya görsün yediğinin içtiğinin bir önemi kalmıyor. bu benim düşüncem. size göre yanlış gelebilir. sizin düşüncenize de saygı duyuyorum.

Mesaj sahibi onemi olmadigini belirtmemis zaten. Onemi olan cok fazla sey oldugunu, bunun tek kistas olamayacagini belirtmis.

Mesela bu da tartismaya acik degil, cumleler gayet net, ama siz anlamayip tartismaya acabilmissiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…