Annenizin dominantlığı ayrı bir mesele.. Ama ben se olsam kızımın
alkol alan,evinde alkol masaları kurulan biri ile evlenmesini asla istemezdim. Allah uzak tutsun...
Ama şurda bi tezat var tabii, babanız da içermiş, evde sofralar kurulur içermiş hem de.. O halde annenizin çok da yadırgamaması lazımdır.
Ve erkek arkadaşınız çok saygılıymış gerçekten, çoğu kişi tersler, tavrı güzel..
Ama anneniz terslenmeyi de hak etmiş açıkcası.
Daha hiç muhattap olmamış, tanışmamışken çok ayıp etmiş. Yanlış yapmış..
Hayır biz tartışmıyoruz hanımefendi..Mesaj sahibi onemi olmadigini belirtmemis zaten. Onemi olan cok fazla sey oldugunu, bunun tek kistas olamayacagini belirtmis.
Mesela bu da tartismaya acik degil, cumleler gayet net, ama siz anlamayip tartismaya acabilmissiniz.
Tanısa kesinlike böyle düşünmiceğinden eminim. Kötü biri olsa zaten o mesaja vericeği cevapta belliydi. Annem beni yedi bitirdi şimdi sıra erkek arkadaşımda ama böyle bi hakkı yok anlatamıyorum işte ona
Mesaj sahibi onemi olmadigini belirtmemis zaten. Onemi olan cok fazla sey oldugunu, bunun tek kistas olamayacagini belirtmis.
Mesela bu da tartismaya acik degil, cumleler gayet net, ama siz anlamayip tartismaya acabilmissiniz.
Tabiki kimse istemez ama alkol kullanıyo diye de kimse diğer iyi huylarını görmezden gelmez bence aynı sekilde. Dozunda olduğu sürece.
Babam da içer evet annem babamın bu gibi şeylerine karşı çıktığı için şimdi de bana 'ben aynı şeyleri gördüm sende mi görüceksin' gibilerinde şeyler söylüyor. Ama benim babam içip içip eve gelip tatsızlık çıkaran biri değil içmesinde de bize bugüne kadar hiç bi zararı olmadı. Ben onayladığım için demiyorum yanlış anlaşılmasın. Ama kalkıpta benim erkek arkadaşım bana ' senin baban ne ki annen bana böyle bişey söylüyor' dese kalıcam öyle çünkü haklı.
Konu tartışmaya açık değil demişsin de bayağı bayağı tartışmaya çekmişsin.Arkaaşın mesajda yazdığı cümle,senin anladığın şeyle alakası yok.Müslümanlığa laf etmemiş.Nice demiş.Yani bazı örnkelerden bahsetmiş.Bırakın insanların düşünce yappılarının yanlışlığını doğruluğunu yargılamayı artık."nice alkol alan müslümanım diyenden daha müslüman"
Bu cümle size mantıklı mı geldi sahiden.
Niyetim polemik değil ama siz de böyle yanlış cümleler kuramazsınız.
Yediğinin içtiğinin pekala da önemi vardır bir kişi eğer Müslümansa...
Bu tartışmaya açık bir konu değil zaten...
Eminim ilk çocuksundur. Aileler ilk çocuklarında genellikle hatalar yaparlar. Kardeşlerin varsa onların erkek veya kız arkadaşına bu şekilde patavatsızlık yapmayacağından da eminim :)
Anneler babalar daha sonra bakacakları yüze, utanacağı şeyler söylememeli diye düşünüyorum. Anneni karşına alıp sakin sakin konuşmayı dene. Anneciğim aynı yaklaşımı bana erkek arkadaşımın annesi sergilese ne hissederdin diye sor. İkinizin arasında kalmak istemiyorum lütfen beni böyle zor durumda bırakma. Nasipse bu kişi senim damadın olacak, daha tanismadan munakasaya girerseniz ömür boyu yuzyuze nasil bakacaksiniz de...
Yahu size ne?Konu tartışmaya açık değil demişsin de bayağı bayağı tartışmaya çekmişsin.Arkaaşın mesajda yazdığı cümle,senin anladığın şeyle alakası yok.Müslümanlığa laf etmemiş.Nice demiş.Yani bazı örnkelerden bahsetmiş.Bırakın insanların düşünce yappılarının yanlışlığını doğruluğunu yargılamayı artık.kirmizibalikgolde Ben de senle aynı fikirdeyim.
Konu tartışmaya açık değil demişsin de bayağı bayağı tartışmaya çekmişsin.Arkaaşın mesajda yazdığı cümle,senin anladığın şeyle alakası yok.Müslümanlığa laf etmemiş.Nice demiş.Yani bazı örnkelerden bahsetmiş.Bırakın insanların düşünce yappılarının yanlışlığını doğruluğunu yargılamayı artık.kirmizibalikgolde Ben de senle aynı fikirdeyim.
YAHU senin başkasının mesajını alıntılayıp eleştirme hakkın oluyorsa ben de aynı şeyi yapıyorum.Bak hatta senin fikriyatınla cevap vereyim.Bu o hanımla konu sahibi arasında ki 2 yorumdan ibaret.Yahu size ne?
Yanlış anladıysam da bu o hanımla aramdaki 2 yorumdan ibaret..
Senin fikrinle ilgili bir problem yok zaten.arkadaşlar ben sadece yaşayıp gördüklerimden dolayı bu fikre sahibim ve paylaşmak istedim. bunu söyledim ama şunu da belirtmek isterim ben alkol kullanan birisi değilim.
yadırgadığım şey annesinin alkol içenleri kastederek beni bunlara mı bulaştıracaksın demesi. içini bilmeden kimse kimseyi yediği içtiğiyle yargılamamalı.
Hayır biz tartışmıyoruz hanımefendi..
Yorumunu alıntıladığım hanım gayet kibar cevap vermiş.
Siz niye karıştınız onu anlamadım..............
Tekrar ediyorum bana "sen" diye hitap etme hakkını vermiyorum size.YAHU senin başkasının mesajını alıntılayıp eleştirme hakkın oluyorsa ben de aynı şeyi yapıyorum.Bak hatta senin fikriyatınla cevap vereyim.Bu o hanımla konu sahibi arasında ki 2 yorumdan ibaret.
İnsan önce kendine bir ayna tutmalı.
Oldu o zaman iyi günlerAldiginiz cevabin kibarligi sizin mesajinizla ilgili bir gosterge degil, o uye ile ilgili bir gosterge.
Iyi gunler dilerim.
Böyle düşünemiyor işte malesef annem. Erkek annesinin yapmasını geçtim. Benim de erkek kardeşim var ve benim ailemde de içki ortamı olur. İleride biri kalkıp benim erkek arkadaşıma aynı şeyi yapsa erkek annesi olarak önce annem kabarır onlara noluyor diye. Ki bu durumda da kalkıpta kimseye öyle bi hak tanımaz. Amacı ne cözmüs degilim
Zaten hiç bir zaman kesinlikle kendi başına buyruk birisi olmadım. Hep annemin doğrultusundaydım ve görüldüğü gibi hala da öyleyim. Büyüdüm diye kafa tutan büyüyp kendi başına bişeyler yapmaya çalışan biride değilim ama eminim ki benim yerimde bir başkası olsa çoktan çok büyük hatalar yapardı. Bu durumda nasıl tanıştırırım inanın bilmiyorum çünkü annemin sorun çıkarmayıp kabul ediceğini hiç sanmıyorumAilelerimizi çok seviyoruz, diyecek bir şey yok buna. Ama ailelerimiz bizi sadece çocukları değil, birer birey olarak da görmeyi başarabilmeliler. Bu nedenle sen de annene artık kendi kararlarını vererek, bu kararların sorumluluğu alabildiğini hatırlatmalısın. Tabii onların deneyimlerinden yararlanıp akıl almalıyız, uyarılarına kulak kabartmalıyız ama onlara durmaları gereken yerleri de gösterebilmeliyiz.
Erkek arkadaşının davranışı gerçekten duyarlı bir yaklaşım, insanlar başkalarının sınırlarına müdahale etmedikleri sürece istedikleri tarzda yaşayabilmeliler. Ama belki de erkek arkadaşın ile anneni tanıştırmalısın, annen zaman geçtikçe kendi deneyimleyerek tanıyacaktır.
Öncelikle ve en kısa zamanda, annen ile iki yetişkin insan gibi konuşmanızı tavsiye ederim.
Evet ilk çocuklarıyım ve ailenin tek kızıyım. Ama ilkim diye bu kadar şeyi çekme gibi bi zorunluluğum mu var ben çözemiyorum
Zoruma giden de zaten daha sonra yüz yüze bakıcak olmaları. Ciddi oldugumuzun, mutlu oldugumuzun gayette farkında cünkü. Annemin bu yaptıgını baskası yapsa direk diceğim sey 'mutluluğum da gözü var' olucak. Ama anne yani bu sonuç olarak
SEN istediğini yapabilirsin biz yapamayız mı.SENden hakta istemedim.İnsanalr yanlışını düzeltince karşı atağa geçme.Ya da sen dedin şu oldu bu olduyla başka yöne çekme.SEN in zihniyetin ve yanlış algılaman karşısında benim tek hatam SEN olsun ya.YApmayın.Şu düşünce yapılarınızı değiştirin.Uzatma.Tekrar ediyorum bana "sen" diye hitap etme hakkını vermiyorum size.
İşinize bakın..iyi forumlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?