Annem ve eşim ???

Eşimi çağırdım bir iki kere hani annem seni soruyor gel artık falan diye yataktan çıkamıyorum cart curt bişeyler söyledi sinirlendim bende
Telefonda bı haltlar karistiriyor olmasın

hepimiz çalışıyor ve yoruluyoruz. tamam pazar günü yatıp yuvarlanarak geçirebilirsin fakat sadece bir haftalık evde olan kadının yanında da oturursun bence ya. ben eşinizi yüzde yüz haklı bulamadım yani. anne belki pazar günü normalde ne yaptığınızı bilemeyebilir, ben de bir haftalığına kızımın evine gitsem ve eşi akşam 7ye kadar odasından çıkmasa benimle ilgili bir rahatsızlığı olduğunu düşünebilirim belki. rahatsız ettiğimi düşündüğüm için de diken üstünde dururum o evde. sonuçta anladığım kadarıyla her dk gelen biri değil. aynı şekilde onun ailesine yapılsa, eşinizin de tepki göstereceğini düşünüyorum. bir aydaki 4 pazarından birinde de odanda yatmayabilirsin. haftaiçi işe dinlenmeden gitmiş sayılmazsın, çünkü normalde dışarı çıkmayan bir adamı zorla dışarı çıkarmamışsınız.. kaldı ki dışarı bile çıksanız 1 pazar evde yatmamış olması aşırı yormaz.. ne bileyim.

Bende ailesine o şekil davranıp deneyimleyeceğim

Annenizin ne suçu var anlamadım? Eşinize de keşke düzgün bir dille anlatsaydınız. Niye ağır konuşup haklı yerine haksız oluyorsunuz.

Eşimi çağırdım bir iki kere hani annem seni soruyor gel artık falan diye yataktan çıkamıyorum cart curt bişeyler söyledi sinirlendim bende
Bu durumda anneniz haklı. Yinede eşinizle tartışacak duruma gelmemeliydiniz. Anneniz gittijten sonra konuşabilirdiniz.

Bir gün de siz, eşinizin annesi sizde kaldiğında 1 güncük yatak keyfi yaparsınız eşiniz o zaman sizi daha iyi anlar

Empati önemli bence..

Annenizin ne suçu var anlamadım? Eşinize de keşke düzgün bir dille anlatsaydınız. Niye ağır konuşup haklı yerine haksız oluyorsunuz.
Annem bi daha gelmeyim falan diyince o sinirle patladım aslında bi önceki gün gayet güzel konuştum ama sert çıkınca anlamış gibi duruyor

Kesinlikle.

Forumdaki yorumları görünce aklıma bu olay tam tersi olsa neler olurdu diye canlandırmak geldi.

Mesela konu “kaynanam 1 haftalığına bize geldi odamdan çıkmadığım için eşimle kavga ettim” olsa olay şu şekilde ilerlerdi heralde:

Evde kaynanası geleceği için her şeyi hazırlamış gelin kahvaltı ve kahve sonrası odasından çıkmıyor. Çıkmadığı her an evde bir gerginlik hakim tabi ki. Kocası anlam veremiyor. Kaynana her geçen dakika kendine nasıl böyle bir saygısızlık yapıldığına inanamıyor ve başlıyor: Oğlum karın neden yanıma gelmiyor, ben ona bir şey mi yaptım, ta nerelerden çıktım geldim,nasıl buraya gelip benimle oturmaz,ne iş yapmış ki yorulmuş,sen ne biçim erkeksin karın annenin yanına çıkmıyor sen susup oturuyorsun,ben ömrümde böyle şey görmedim seni parmağında oynatıyor annene böyle saygısızlığa izin veriyorsun.

Tabi bunca gaza gelmeye erkek içeri girip karısıyla büyük bir kavga ederdi.

Sonra kaynana: Oğlum dur yapmayın, tamam gelmesin bırak siz mutlu olun yeter ben başka şey istemem,gelmesin istemiyorsa ben seni görmeye geldim tamam tartışmayın. Ve ağlayarak mağdur bir şekilde kenarda otururdu.

Forumdaki yorumlar: Aa ne kadar saygısızsınız ne demek odanızdan çıkmamak, kocanız az bile yapmış kadın evinize gelmiş siz odada mı durdunuz, ne olurdu çıksaydınız yaşlı kadınla otursaydınız bir yeriniz mi eksilirdi, kendi anneniz olsa yanından ayrılmazdınız, çalışmak eve gelen misafirin yanına çıkmamaya engel mi bu mu bahaneniz, o haftada pazar günü dinlenmeyin ölmezdiniz, vb.

Fakat odadan çıkmayan erkek olunca herkes bir anlayışlı bir anlayışlı.
Annenizle ne paylaşacak ( kadın kocasının annesiyle ne paylaşıyorsa onu) , adam bütün hafta çalışmış bırakın dinlensin ( biraz sohbet etmekle kimse yorulmaz) , adamı rahat bırakmamışsınız anneniz sizi doldurmuş ( damadıyla zaman geçirmek istemek rahat bırakmamak mı oluyor) , ikiniz otursaydınız huzursuzluk çıkarıyorsunuz ( o eve kızını ve damadını görmeye gelmiş bir anne var kızı bekar değil )

Belki bu küçük bir olay ama beni çok sinirlendirdi.
Aklıma bir tweet geldi. Erkek bir doktor pandemi yasaklarının başladığı zamanın kaynanasının onlardan gideceği güne denk gelmesini ve onlarda kalmak zorunda kalmasını esprili bir dille yazmıştı. Herkes çok gülmüştü.
Allah kolaylık versin, işin çok zor, yandın sen benzeri tepkiler vardı.
O tweeti bir kadın yazmış olsa eminim gelecek tepkiler: yaşlı kadının sana ne zararı var, ne olmuş gidememiş kalmış oğlunun evi değil mi, şimdiki kızlar hiç zorluk çekmek istemiyor tarzında olacaktı.

Toplumun bu ikiyüzlülüğünden nefret ediyorum. Dediğim gibi bu konu belki benim abarttığım kadar abartılcak bir konu değildir ama gelen yorumlar beni çok sinirlendirdi.

Kadın ve erkeğin eşit olduğu,ataerkilliğin bittiği bir dünyada yaşamak istiyorum.

Konu sahibi konunu dağıttıysam kusura bakma.

Biraz akıllı ve politik olup anne, ben eşime sen tek takıl ben annemle baş başa vakit geciregim dedim .oyuzden pek çıkmıyor ben senle anne kız vakit geçirmek istiyorum derdim.

Eşime kızmazdim. Hep böyleyse karakteri bu. Hiç cikmamista değil.
Annenize durumu izah etseydiniz keşke.. ama olan olmuş. Eşinizle gzuelce konuşun. Annenize de durumu anlatın. Annecim benden bıktın mi hayırdır falan deyin

Olayı kaynana değil kayınpeder olarak okumak lazım. Gelin kahvaltı yapmış, birlikte kahve içmiş, alışveriş işlerini halletmiş aralarda da kendi başına takılmış veya yatmış olsa ayıplanmazdı. Onlar da erkek erkeğe tavla oynar, maç vs izlerlerdi.

Benim eşimde benzer. Gelir ötürür yanlarında arada muhabbet ama telefonla oynar. Huyu öyle. Annenize eşim hafta içi yoruluyor bugünde uzanmak istiyor şenlik durum değil her pazar böyle diyin.annenize onunla alakalı durum devil diyin.esinizde kusura bakmayın anne yanınızda oturmuyorum ama bir pazarım var azıcık uzanayim ben desin

Anneniz alınacak yer aramış kendine. İyi ya işte, çıkmasın, anne kız konuşun dertlesin bol bol.

Kayınpeder gelmiş olsa gelin mutfakta olurdu akşam yemeği hazırlığı,aralarda ikram edilecek ürünlerin hazırlığı için. Ayrıca ben eşimin babası bize tek gelse de ikinci günden gidip odaya tıkılmam. Sonuçta başka şehirden gelmiş beni de görmek için gelmiş. Bana o yüzden garip geldi adamın yaptığı.
Aynı şehirde yaşayan ve sık sık görüşen insanlarda normal karşılanabilir o durum.

Sizi atakta alkışlamak istiyorum :) Var olunnnn…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…