Arkadaşlar konu sahibi konuyu neden evlendim diye açmamış, evlilikle ilgili problemini de anlatmamış. Olan olmuş, annesi istememiş evlenmesini, kendi de psikolojik olarak rahatsızlandığı bir dönem mutlu olmaya fazlaca ihtiyaç duyup evlenmiş.
Evliliği ile ilgili bir tavsiye istediğini göremiyorum ben. Annesiyle eşinin arasını düzeltmek istiyor belli ki, bunun için tavsiye istiyor.
Konu sahibi arkadaşım çözüm bulman, toparlaman lazım bu durumu, zamanı geriye alamazsın. İki tarafı da yumuşatmaya çalışıp annenle daha sık görüşmeli, bir araya gelmelisiniz bence. Annenizin kırgınlığı olması normal, haklı da ama artık bu durumu değiştiremediğine göre bir şeyleri toparlamak dışında seçeneğin yok.
Öncelikle annenle kendin vakit geçirmeye bak, bu konuyu konuş, psikolojik olarak etkilendiğin bir dönemde rızasını almadan evlilik yaptığın için üzgün olduğunu ama evliliğinin de güzel gittiğini, bir şeyleri çözmek istediğini söylemelisin. Hatayı kabul etmek de bir erdemdir. Evliliğin değil ama rıza almaman hata burada.
Annen de öyle zor bir durumda olmasa bu şekilde ters bir yaklaşımda bulunmazdı belki diye düşünüyorum. Karşılıklı kırgınlıkları konuşarak ve daha sık görüşerek aşabilirsiniz. Eşinin de annenden özür dilemesi ve artık rızasını alarak evliliğe devam etmek istediini söylemesi gerek annene. Böyle hassas durumlarda gerekenden daha fazla ilgi ve sevgi göstererek çözüme ulaşılıyor.
Umarım düzelir durumunuz... Hayatta bir tek ölüme çare yok derler, siz elinizden geleni yapıp birleştirici olmalısınız. Kendinizi toplayıp, neşeli bir telefon açın annenize, beraber plan yapın, bu planları sürekli hale getirin, gönlünü almaya çalışın bir an önce.