• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem ve eşim

bende annemize cok acidim dogrusu tek evlat sana bunu yapsin. ayrica gelinlik bile giymedin cok deger goruyosun cocuklar gibi mutlusun. bana cocukmussun gibi geldi zaten ayaklarin yere basmiyor anneni cignemis koca ya kacmak ta bulmussun careyi. umarim mutlulugun uzun sursun cnm kocanin ve ailesinden kacmasaydin zorlami getirdik lafini duymassin insallah birgun. bir gelinligi bile cok goren o cok sevdigin kocanla mutlluluklar... ay bem anneme kiyamam canim annem annenizim kiymetini bilin arkadaslar. allah uzun omurler versin tum annelere.......

Aziz Nesin '' Bir insanı en çok annesi sever, en çok babası merak eder . Aşk nedir ki?'' demiş. İnsan yaşlandıkça bu sözlerin ne kadar doğru olduğunu anlıyor, canım. Anneciğini sakın üzme. Eşini de anneni de idare etmek senin elinde. Eğer sıkışır da bir taraf tutmak zorunda hissedersen kendini bu kesinlikle anacığının tarafı olsun. Koca dediğinin biri gider biri gelir. İnsan defalarca aşık olabilir. 10 kez evlenen insanlar var dünyada. Annesizliğin ne olduğunu da bileceksin bir gün. Pişman olacağın şeyler yapma canım. Mutluluğun daim olsun.

benimde kızım olacak kınamak istemiyorum sizi ama hayatımda gördüğüm en bencil insansınız allah kimseyi evladıyla sınamasın......

Sizin gibi bir insan var mi gercekten ? Hem konu aciyor, esi olmus, kizi kocaya kacmis annesini cekistiriyor, sonra da ben mutluyum beni kimse yargilayamaz diyor hic te cekinmeden. Bence bu gercek bir konu olamaz, eyer gercekse de yazik.

Son düzenleme:
Arkadaşlar konu sahibi konuyu neden evlendim diye açmamış, evlilikle ilgili problemini de anlatmamış. Olan olmuş, annesi istememiş evlenmesini, kendi de psikolojik olarak rahatsızlandığı bir dönem mutlu olmaya fazlaca ihtiyaç duyup evlenmiş.

Evliliği ile ilgili bir tavsiye istediğini göremiyorum ben. Annesiyle eşinin arasını düzeltmek istiyor belli ki, bunun için tavsiye istiyor.

Konu sahibi arkadaşım çözüm bulman, toparlaman lazım bu durumu, zamanı geriye alamazsın. İki tarafı da yumuşatmaya çalışıp annenle daha sık görüşmeli, bir araya gelmelisiniz bence. Annenizin kırgınlığı olması normal, haklı da ama artık bu durumu değiştiremediğine göre bir şeyleri toparlamak dışında seçeneğin yok.

Öncelikle annenle kendin vakit geçirmeye bak, bu konuyu konuş, psikolojik olarak etkilendiğin bir dönemde rızasını almadan evlilik yaptığın için üzgün olduğunu ama evliliğinin de güzel gittiğini, bir şeyleri çözmek istediğini söylemelisin. Hatayı kabul etmek de bir erdemdir. Evliliğin değil ama rıza almaman hata burada.

Annen de öyle zor bir durumda olmasa bu şekilde ters bir yaklaşımda bulunmazdı belki diye düşünüyorum. Karşılıklı kırgınlıkları konuşarak ve daha sık görüşerek aşabilirsiniz. Eşinin de annenden özür dilemesi ve artık rızasını alarak evliliğe devam etmek istediini söylemesi gerek annene. Böyle hassas durumlarda gerekenden daha fazla ilgi ve sevgi göstererek çözüme ulaşılıyor.

Umarım düzelir durumunuz... Hayatta bir tek ölüme çare yok derler, siz elinizden geleni yapıp birleştirici olmalısınız. Kendinizi toplayıp, neşeli bir telefon açın annenize, beraber plan yapın, bu planları sürekli hale getirin, gönlünü almaya çalışın bir an önce.

Evet arkadas annesi ile ilgili sorundan bahsediyor. Oneriler olmus ama diyor ki annem cok kincidir, 6 yasindayken yaptigim seyi hatirliyor. Istiyor ki annesi unutsun herseyi hemen affetsin kanimca. Ayrica anlamadigim bir seyde su. Madem manidepresif oluyodunuzda arkadasim, annenizi de kaybetmekten korkuyodunuz da ne diye sanki esinizi kaciricaklarmis gibi kactiniz ben onu anlamadim. Bu ne perhiz bu ne lahana tursusu. Kocanizda mi demedi hanim sen anneni kaybetmekten korkuyodun onu hemen nasil siliyorsun diye ? Genelde bu kadar sert yorumlar yapmam ama dayanamadim. Tamam herkes hata yapar ama siz hatanizi bile kabul etmiyorsunuz, boyle biraz zor yol alirsiniz annenizle.

sen eşine "annen beni aramasın" desen eşinde annesine uygun bi dille söylermiydi bunu acaba...
fazla ipleri eline veriyosun eşinin...
elin oğlu bugün iyi herşey güzey ama yarın en ufak sorunda annen açar kollarını sana...

Ah canım benim..
Kocan sana deger verıyormus umarım öyledir..
Ben ne sıkıntılar yasadım aılemle .
Ne badireler atlattım .. Gittim milletin evinde kaldım ama kocam yine kacma olayına karsı cıktı ..
Neden ? Beni sevmediği için mi ..
Hayır ..
Bı sekılde aılemle aramı duzelttı ..
Bana geldi annen sevıyo senı don evıne kii öyle bişi yok ..
Anneme gıttı kızın pişman .. Yine oyle bişi yok ..
İşte böyle arada kala kala aramızı yaptı annemle.
Sabret dedi ve telli duvaklı gelin cıkardı beni evimden ..
Sırf içimde kalmasın diye .. Ne gerekiyosa da yaptı .. İyi ki de kacmamısım ıyı kı de kacırmamıs..
Sana gelecek olursak sakın eşini hayatının merkezine koyma ve ne yap ne et aıllenle aranı duzelt o senin annen ne olursa olsn

Ah canım benim..
Kocan sana deger verıyormus umarım öyledir..
Ben ne sıkıntılar yasadım aılemle .
Ne badireler atlattım .. Gittim milletin evinde kaldım ama kocam yine kacma olayına karsı cıktı ..
Neden ? Beni sevmediği için mi ..
Hayır ..
Bı sekılde aılemle aramı duzelttı ..
Bana geldi annen sevıyo senı don evıne kii öyle bişi yok ..
Anneme gıttı kızın pişman .. Yine oyle bişi yok ..
İşte böyle arada kala kala aramızı yaptı annemle.
Sabret dedi ve telli duvaklı gelin cıkardı beni evimden ..
Sırf içimde kalmasın diye .. Ne gerekiyosa da yaptı .. İyi ki de kacmamısım ıyı kı de kacırmamıs..
Sana gelecek olursak sakın eşini hayatının merkezine koyma ve ne yap ne et aıllenle aranı duzelt o senin annen ne olursa olsn

Helal olsun esine. Gercekten de cok takdir ettim.

Ben 7 aylık evliyim eşimi çok seviyorum ve kaçarak evlendim geçen sene babam öldü çalıştıgım şirkette eşimle tanıştım tek çocugum annem yalnız kalıcam dedi beni vermek istemedi bende eşimle elazığa kaçtım çocuklar gibi mutluyum ailesi beni sevdi deger verdi ama gelinlik giyemedim düğün olmadı 1ay kaldık elazığ'da sonra kocaeline geldik benim annem bu olayı hazmedemedi hala eşime düşman gidiyor onu istemiyor anneme gelicem diyorum eşini getirme diyor telefon'da eşimde duydu tabii ben zor durumda kaldım annem mutsuzsan evine dön diyor ben asla gitmem her seferinde annem problem çıkarıyor geçen eşim bana dedi söyle annene beni aramasın bende uygun bir dille söyledim ama oda zaten ben senin eşinin yüzüne bakmam senin hatırına katlanıyorum dedi şuana kadar tartışmalarımızın çogu sebebi annem ne yapmalıyım acaba:25::25::25:

Annen yalnız kalmış bir kadın ve hayallerine senin için neler vardı acaba…
Eşin de yaş itibariyle biraz alttan alması lazım. Ne olacak incileri mi dökülecek. Bence eşin gerçek samimiyet gösterip de saygı duyarsa annenin bir noktadan sonra buzları eriyecektir.

Bence annenizin tek derdi sizi gelinlikler icinde gorememesi her anne baba ister kiz olsun ister erkek bu heycani tatmak ister ilerde sizde anne olucaksiniz sizde anlarsiniz bence annenize biraz ilimli yaklasmaya calisin ve maddi durumunuz el versin veya vermesin ufakta olsa bir dugun yapin eminki anneniz sizi gelinlikler icersinde gorunce esinize olan tavrini kaldiricak belki sizde suan icin boyle bi dugun gereksinimi duymayabilirsiniz ama illerde evlenen kisileri gördükçe o giyemediginiz gelinlik icinizde bir ukte olarak kalicak ve emin olun bi gelin gordugunuzde iciniz bi tuhaf olucak

İlerde anne olunca o mutluluk takılır kalır boğazınıza..
Sizi yargılamıyorum sadece sizin gibi bir evlada sahip olduğu için annenize üzülüyorum..
ALLAH o kadına yar ve yardımcı olsun!

Her genç kızın hayalidir beyaz gelinligi giymek ve kızın oldugu kadar ailesinde,kaçan kişiler gelinlik giyip düğünlerini yapmıyor mu yapıyor siz niye yapmadınız annenizin eşinize olan kinini bitirmek istiyorsanız giyin gelinliginizi ufak bir eğlence tarzı birşey yapın annenizin eşinize olan kini sizinle evlendigi için degil,eşinizin size olan tutumuna karşı kinleniyor gelinlik giyip düğün tarzı ufak bir eglence yapmak çok mu zordu,eğer düğün yapmış olsaydınız anneniz ne size nede eşinize karşı kin tutmazdı ama henüz 7 ay olmuş evleneli geç kalmış sayılmazsınız uygun yollu bir gelinlik kiralayıp ufak bir eğlence tarzı birşeyler yapın hem de annenizin gönlünü almış olursunuz.

Son düzenleme:
Ben 7 aylık evliyim eşimi çok seviyorum ve kaçarak evlendim geçen sene babam öldü çalıştıgım şirkette eşimle tanıştım tek çocugum annem yalnız kalıcam dedi beni vermek istemedi bende eşimle elazığa kaçtım çocuklar gibi mutluyum ailesi beni sevdi deger verdi ama gelinlik giyemedim düğün olmadı 1ay kaldık elazığ'da sonra kocaeline geldik benim annem bu olayı hazmedemedi hala eşime düşman gidiyor onu istemiyor anneme gelicem diyorum eşini getirme diyor telefon'da eşimde duydu tabii ben zor durumda kaldım annem mutsuzsan evine dön diyor ben asla gitmem her seferinde annem problem çıkarıyor geçen eşim bana dedi söyle annene beni aramasın bende uygun bir dille söyledim ama oda zaten ben senin eşinin yüzüne bakmam senin hatırına katlanıyorum dedi şuana kadar tartışmalarımızın çogu sebebi annem ne yapmalıyım acaba:25::25::25:

babamı 6 yıl önce kaybettim bende, 2 kardeştik ablam 1,5 yıl sonra evlendi , annemle 4yıl aynı evde yaşadık hem anne kız hem de arkadaş gibi, babamı kaybedişimiz hepimizi yıkmıştı ortada kalmış gibiydik birbirimize sarıldık. Ablam evlenince 2 kişi kaldık o zaman bile çok üzülmüştü annem ama alışmak zorundaydık aradan 4 yıl geçti bende evlenmek istedim annem bir yandan sevinse de bir yandan yalnız kalacağı için üzülüyordu ama biz onu yalnız kalmayacağına ya bende ya da ablamda yaşayacağına ikna ettik düğünümden 2 ay sonra bize gelecekti evimde onun için bir oda ayırmıştık planlar yapmıştık. Ama olmadı düğünümden 10 gün sonra akciğer yetmezliğinden kaybettim onu. Ama emin olun ki babamdan sonra toparlanmamız zaman aldı ama hayat devam ediyordu acımızı da yaşadık hayata da tutunduk keşke biraz sabretseydin annenin de senin de tekrar hayata dönmesi için kim bilir ne kadar yalnız hisseti kendini eminim ikna ederdiniz eşinle. Ama mutluymuşsun sana tavsiyem annenle aranızı iyileştirmek için elinden gelenin fazlasını yap asla pes etmeyin eşinle . Annesizlik babasızlık gibi olmuyor arkadaşım

Arkadaşlar konu sahibi konuyu neden evlendim diye açmamış, evlilikle ilgili problemini de anlatmamış. Olan olmuş, annesi istememiş evlenmesini, kendi de psikolojik olarak rahatsızlandığı bir dönem mutlu olmaya fazlaca ihtiyaç duyup evlenmiş.

Evliliği ile ilgili bir tavsiye istediğini göremiyorum ben. Annesiyle eşinin arasını düzeltmek istiyor belli ki, bunun için tavsiye istiyor.

Konu sahibi arkadaşım çözüm bulman, toparlaman lazım bu durumu, zamanı geriye alamazsın. İki tarafı da yumuşatmaya çalışıp annenle daha sık görüşmeli, bir araya gelmelisiniz bence. Annenizin kırgınlığı olması normal, haklı da ama artık bu durumu değiştiremediğine göre bir şeyleri toparlamak dışında seçeneğin yok.

Öncelikle annenle kendin vakit geçirmeye bak, bu konuyu konuş, psikolojik olarak etkilendiğin bir dönemde rızasını almadan evlilik yaptığın için üzgün olduğunu ama evliliğinin de güzel gittiğini, bir şeyleri çözmek istediğini söylemelisin. Hatayı kabul etmek de bir erdemdir. Evliliğin değil ama rıza almaman hata burada.

Annen de öyle zor bir durumda olmasa bu şekilde ters bir yaklaşımda bulunmazdı belki diye düşünüyorum. Karşılıklı kırgınlıkları konuşarak ve daha sık görüşerek aşabilirsiniz. Eşinin de annenden özür dilemesi ve artık rızasını alarak evliliğe devam etmek istediini söylemesi gerek annene. Böyle hassas durumlarda gerekenden daha fazla ilgi ve sevgi göstererek çözüme ulaşılıyor.

Umarım düzelir durumunuz... Hayatta bir tek ölüme çare yok derler, siz elinizden geleni yapıp birleştirici olmalısınız. Kendinizi toplayıp, neşeli bir telefon açın annenize, beraber plan yapın, bu planları sürekli hale getirin, gönlünü almaya çalışın bir an önce.

aynen katılıyorum size. toplum olarak bize akıl danışan, bizden yardım isteyen, yaşadığı olay sonrası çözüm arayan bir insanı bir bayanı ne kadar da hor görüyor kınıyoruz. onun kınanmaya değil yardıma ihtiyacı. hiç kimse kimsenin yaptıklarını hayatını sorgulayamaz.

sadece kız bir soru sordu bu konuda ona fikir verebiliriz. bütün hayatına bunrnumuzu sokup ahkam kesmek kimsenin haddi değil.
bizde onun durumunda olabilirdik. insan buhran dönemlerinde kaçıp kurtulmak isteyebilir. ayrıca aşk bu insanın aklını başından alır. (aşk kalbe girince akıl senelik izne çıkar derler :) bunun için seni hiiiç suçlamıyorum arkadaşım. babanın ölümüne çok üzüldüm anneni de çok iyi anlıyorum. çok haklı kadın. senin onun yanında olmanı kimbilir ne kadar isterdi. ama geçmişe mazi derler. biz şimdiye bakalım

annene yalnız git. onunla ilgilen sevgini göster. evinden eşinden bahsetme. eşinede annenden. iyi veya kötü. eşinin yanında annenle telde konuşma . başka yere geç. bir müddet böyle devam etsin . zaman her şeyin ilacıdır. çocuk olur dargınlıklar biter. ömür boyu kırgın olacak değillerya.

Toplum olarak genelde en mağdur olana yönelme eyilimimizin olduğu doğru.
Ama eğer mağdur eden, durumdan pişman ifadelerle yardım talep ederse yine toplum olarak mağdur edene de yardım etmeye çalışıp, yönlendirmeler yapabiliriz.

Burada mağdur olan bir anne var ve mağdur eden evlat annesi mutsuzken, kendisinin çok mutlu olduğunu ve bundan dolayı yargılanamayacağını dile getiriyor..

Kusura bakmayın ortada bir anneye yapılmış ağır bir haksızlık varken, yaptığı haksızlıktan dolayı gram üzüntü ve pişmanlık duymayan birine yol göstermek benim vicdanıma sığmıyor.

Bir hata yapmışlarsa hem konu sahibi hem eşi af edersiniz "eşşek" gibi, o anne bu ikisine ne yaparsa yapsın, alttan alacak ve katlanacaklar. Tek bir bir laf etmeye hakları yok, ta ki o anne umarsızca kızını kendinden kaçıran adamı af edene kadar.

Konu sahibi eğer bu gün, kendisini doğurmuş, büyütmüş, okutmuş, iş sahibi etmiş bir annenin en zor ve belki de ilk defa evladından destek alacağı bir zamanda bekleme, rıza alma, saygı gösterme, babası yok diye annesini adam yerine koyma gereksinimi duymadan kendisini kaçıran ve bundan dolayı pişmanlık duyma erdemini göstermeyen eşine annesine laf söyleme hakkı veriyorsa ve bunu vicdan sahibi bir topluma anlatıp, pişman değilim naralarıyla danışıyorsa kime kusura bakmasın ama yol göstermeden evvel bir kendine gel deme hakkına sahibiz...

Ohh iyi etmişsin, kendi mutluluğun için anneni ez mi diyelim?

eşin ve ailesi sana gerçekten deger vermiş olsa küçük bir düğün yapar gelinlik giydirirdi.kaçan kızlara bile kaç gün kaç gece düğün yapılıyor herşeyi düzülüyor.

çok yanlış yapmışsın mutlaka evlenirdin bunu da anneni kırmadan yapardın hemen evlenmesen ölmezdin heralde. annene üzüntüden bir şey olmaz umarım

Back
X