• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem ve içinden cikamadigim sorunlar

Papatyam_ege

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2016
74
56
88
40
Daha once kayinvalidem ile ilgili sorunlari yazmıştım. Şimdilik iyiyiz cok şükür.

Ama bir dert biter biri başlar.

Ben 12 yaşından itibaren babasız büyüdüm. 2 kardesim ve anneme hep destek oldum.

16 yaşında çalışmaya başladım. Eve hep ben baktım. Iyi kötü kardeşlerimi okuttum. Anneme maddi manevi destek oldum. Genç kızlık nedir bilmeden evin babasi oldum.

Annem babamin ölümü ile agir depresyondan geçti. Cok buhranlı yillarimiz oldu. Simdi evli ve cocuk sahibiyim. Kardeslerimde evlendi.

Iste asil sorunlar hep burada basladi. Ben sehir disina evlendigim icin issiz kaldim. Mecburen tasarruflu olmak zorundayim. Esimle elele verdik evimizi ve arabamızı aldik. Kredi borclarimiz var. Sukur ki kimseye muhtac olmadan ödüyoruz.

Annem erkek kardesime cok duskundur. Hep onu düşünür. Her turlu maddi destegi ona sağlar. Ben de arada biz de cok zorlanıyoruz dedikce " siz idare ediyorsunuz kardesin ne yapsın onun durumu daha zor " der.

Gelini ve oğlu mutlu olsun diye yagmur gibi para yagdirir. Sonra da "ben herseyi yapiyorum ama onlar bana sık gelmiyor" diye dunyanin derdini anlatir.

Butun dertlerini ben dinlerim itiraz edincede bana darilir. Kiz kardesim paraya sikisti biraz yardim ettik. Borcunu 1 yil oldu hala az az oder ama ustu başı yepyeni elinde telefonlar kocası ise her istediğini taksitle bile.olsa alir.

Ben tasarruf eder para biriktiririm. Onlar her istediğini alir. Kiz kardesimden alacagimi istedim mahcup olacagina suclu ben oldum.

Annem hep onlari kayirir. Bebegim dogdu ve bebek.odasi almadik. Onum yerine park yatak aldik. Herseyden birer takim.aldik. herkes gibi cok yapamadik diye annem ve kardesim arkamdan "çocuğuna bile hic ozenmedi" diyorlarmis.

Ben ne yapayim bilemedim bir akil verin lütfen

Hepsine bakacak gücü genç kizken gosterebilen biri oldugunuz için hala o halleder zaten o bilir işini diye düşünüp kendilerini zorda görüyorlar..
Annenizin durumu var kardeşler evli.. siz önce esiniz ve çocuğunuz için varsınız artık.. içinizi bilen sizsiniz ne derseler desinler..

Mesafe iyidir ,kullaniliyorsunuz ve siz yok diyince saka gibi geliyor onlara belli ki ,
Ne borc isteyin ne borc verin ,
Herkes kendi yaginla kavrulsun ,
Birsey isteyen olunca artik hersey cocugum icin ,bitti o eski gunler ,
Herkesten once evladim gelir diyip kestirip atin ,
Kimin ne dediginide umursamayin

Sen zamanında zaten büyük fedakarlıklar yapmışsın şimdi herkes yuvasını kurmuş düzenini oturtmuş bence siz evin babası psikolojisinde davranıyorsunuz ayaklarını yorganlarına göre uzatsınlar senin yuvan ayrı artık öncelik eşin ve çocuğun olmalı böyle davranırsan duyduğun sözlere de üzülmezsin

Daha once kayinvalidem ile ilgili sorunlari yazmıştım. Şimdilik iyiyiz cok şükür.

Ben 12 yaşından itibaren babasız büyüdüm. 2 kardesim ve anneme hep destek oldum.

16 yaşında çalışmaya başladım. Eve hep ben baktım. Iyi kötü kardeşlerimi okuttum. Anneme maddi manevi destek oldum. Genç kızlık nedir bilmeden evin babasi oldum.

Annem babamin ölümü ile agir depresyondan geçti. Cok buhranlı yillarimiz oldu. Simdi evli ve cocuk sahibiyim. Kardeslerimde evlendi.

Iste asil sorunlar hep burada basladi. Ben sehir disina evlendigim icin issiz kaldim. Mecburen tasarruflu olmak zorundayim. Esimle elele verdik evimizi ve arabamızı aldik. Kredi borclarimiz var. Sukur ki kimseye muhtac olmadan ödüyoruz.

Annem erkek kardesime cok duskundur. Hep onu düşünür. Her turlu maddi destegi ona sağlar. Ben de arada biz de cok zorlanıyoruz dedikce " siz idare ediyorsunuz kardesin ne yapsın onun durumu daha zor " der.

Gelini ve oğlu mutlu olsun diye yagmur gibi para yagdirir. Sonra da "ben herseyi yapiyorum ama onlar bana sık gelmiyor" diye dunyanin derdini anlatir.

Butun dertlerini ben dinlerim itiraz edincede bana darilir. Kiz kardesim paraya sikisti biraz yardim ettik. Borcunu 1 yil oldu hala az az oder ama ustu başı yepyeni elinde telefonlar kocası ise her istediğini taksitle bile.olsa alir.

Ben tasarruf eder para biriktiririm. Onlar her istediğini alir. Kiz kardesimden alacagimi istedim mahcup olacagina suclu ben oldum.

Annem hep onlari kayirir. Bebegim dogdu ve bebek.odasi almadik. Onum yerine park yatak aldik. Herseyden birer takim.aldik. herkes gibi cok yapamadik diye annem ve kardesim arkamdan "çocuğuna bile hic ozenmedi" diyorlarmis.

Sanırım değersiz hissediyorsunuz kendinizi... Neden mesafe koymak yerine hislerinizi paylaşmıyorsunuz. Kardeşiniz ve anneniz o sizin. Hadi anneler küsüp psikolojik şifdet uyguluyır. Kardeşinize söyleyin. Üstelik arkamdan böylr söylemişsiniz ve çok üzüldüm deyin. Onlar sizin aileniz. Mesafe koyabileceğiniz bir ilişki ağı değil. Ancak kendinizi anlatırsanız ilerleme kaydedersiniz. Diğer türlü herkes durumdan memnun olduğunuzu sanır.

mutlu huzurlu yuvana, kocana ve çocuğuna şükredip bunları dert etmeyeceksin. ve mümkün mertebe ilişkilerini belli seviyelerde sürdüreceksin. kimsenin bu anne ve kardeş dahi olsa seni üzmeye hakkı yok.

çok beklentiye girmişsin artık sen sadece eşine ve çocuguna yoğunlaş evlendikten sonra çok şey farklı oluyor annelerin erkek evladını desteklemesı yoğun üülkemizde çünkü geleceklerini es geçtikleri için

Bence bu bı tercıh meselesı olmalı. Bugun varken gelıyorken tutma ımkanınız varken tutmayıp 1 ay gıyebılecegı seyden 30 tane alırsanız yarın obur gun o cocugunuzun gelecegı ıcın hıc bırsey yapamazsınız. Bence boyle dusunun

mesafe koyun

onların saçma laflarına da üzülmeyin

ama cevap da verin

ona buna borç takıp çul çaput alacağıma güzelce her şeyimi hallettim borç alanlar borcuna sadık olursa daha neler neler alırım deyin mesela oldu bitti

bir de bundan sonra kimseye tek kuruş koklatmayın, annenizin de derdini vs çok da dinlemeyin yanş içselleştirip kendinizi üzmeyin

Tabiri caizse en guzel yillari evin babasi konumunda gecirmissiniz aile icin herseyi yapmissiniz simdi cok sukur desenizde eksiklikte yoklukta cokta yaninizda olmamislar ister istermez kirginlik olmus artik batiyor anladigim
Eskiden takilmadiginiz simdi rahatsiz edici cunku yorulmussunuz annede hala sizi baba gibi gormeye musaitki sikintida siz araniyorsunuz

İster canin olsun ister 40 yabanci insan denilen varlik nankordur.Yapilan kotulugu unutmazda iyligi unutur o yuzden narin narin arada bam teline dokunmak gerekirki hatirlayip kendini toparlasin

Mesela arkanizdan konusanlar icin bir gun dertlenin anne isim vermeyecegim ama birileri benim icin alamadigim seyler icin cocuguna hic ozenmedi diyormus agirima gitti ben herkesin cafelerde oturma yasinda calisiyordum yokluga zorluga gogus geriyordum kimse onumden alip adima koymadiki EN İYİ SEN BİLİRSİN simdide gucumun yettigince yapmaya calisiyorum niye cocuguma ozenmiyim sen biraz toplumda bu konulara deginde cenelerini kapatsinlar uzuluyorum ben

Ardindanda Mesafe koyun mesela annenizle his sohbet girgir yapin ama sikayetlenmeye basladiginda aaa kapi aaa cocuk agliyor aaa komsu geldi ben seni sonra ararim gibi ama kirmadan kacin

Kardesede tek ve net bizimde ihtiyacimiz var kisa surede kapatko bir daha ihtiyacin oldugunda yine verebileyim cnm

Bundan sonra biri para istediginde de borc oduyoruz isler iyi degil cocukta var verecek durumumuz yok deyip Gecistirin onlar mutlu siz mutlu

Iki cocugumda park yatakta buyutum, bunun neresi ayip... Kucuk evlere cok idial, bük koy bir kenara diger bebiste kulan gine tekrar.. O lafi nerden duyduysan ben yuzlesirdim.. Bak gine gele biliyorlarmi.. Banka misin sen.. Senin tutumlu oldunu biliyorlar ,birikimin oldugu icin geliyorlar.. Tabi sende vicdan yapip veriyorsun.. Cocugun var artik onun gelecegi icin , artik dur demen lazim karşındakilerine...

Back
X