Annem ve kardeşim ve bebeğim

Komodo ejderi

yaprak döker bir yanımız ,bir yanımız bahar bahçe
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2022
622
772
53
Kızlar selam
Geçen iftara davetliydik annem ve kardeşimden rica ettim bebeğime bakar mısınız diye (ilk defa). kardeşim teravihe kadar gelirsin di dedi gittiğimiz yer de uzak biraz yani yiyip kalkcaz ki ancak yetişelim. Çok zor dedim. Kardeşim de ama biz teravihe gidicez deyip kestirip attı. Çok üzüldüm. Sonra kızımla gittik ama kızım da sağ olsun 1 dakika durmadı.eve döndük. Çok içerledim bu durumu.namazı evde kılabilirlerdi sonuçta.kendimi başka bir şehire gelin gitmiş gibi yalnız hissetim aile konusunda. Sizce içerlemekte haklı mıyım?

Kızlar selam
Geçen iftara davetliydik annem ve kardeşimden rica ettim bebeğime bakar mısınız diye (ilk defa). kardeşim teravihe kadar gelirsin di dedi gittiğimiz yer de uzak biraz yani yiyip kalkcaz ki ancak yetişelim. Çok zor dedim. Kardeşim de ama biz teravihe gidicez deyip kestirip attı. Çok üzüldüm. Sonra kızımla gittik ama kızım da sağ olsun 1 dakika durmadı.eve döndük. Çok içerledim bu durumu.namazı evde kılabilirlerdi sonuçta.kendimi başka bir şehire gelin gitmiş gibi yalnız hissetim aile konusunda. Sizce içerlemekte haklı mıyım?
Ben olsam ben de üzülürdüm. Haklısınız. Sıkmayın canınızı.

Evet haklısınız ama sonuçta onlar da sizin bebeğinize bakmak zorunda değil onlarında başka planları olabilir ama ben olsam bende kirilirdim yinede uzatmazdim bu konuyu. başka zaman eminim yanınızda olacaklardır

Değil evet ama ben annem ve babam şehir dışına gittiklerinde kendi evimi bıraktım kardeşlerimle kaldım biri çalışıyor diğeri okula gidiyor. Bebeğimle gittim yemek yaptım her şeylerini yaptım. Eşim de sağ olsun müsade etti . Çok üzüldüm böyle yapmalarına. Ailesine fedakarlık yapmayacakta kime yapacak ki insan .
Evet haklısınız ama sonuçta onlar da sizin bebeğinize bakmak zorunda değil onlarında başka planları olabilir ama ben olsam bende kirilirdim yinede uzatmazdim bu konuyu. başka zaman eminim yanınızda olacaklardır
l

Aşiri acil saglikla ilgili bir sorun yoksa kimsenin cocuguna bakmam ben de gezmeye gidecek diye. 🤷

Siz de sonucta zor durumda degilsiniz kendi keyfi gezmenizde cocukla ugrasmamak icin birakiyorsunuz. Anneler genelde bakar ama kardeşinizin yaptigini da cok haksiz bulamadim.
Kardeşim yok ama kardeşim gibi olan kuzenim var ve cocugu var hani o dese al bak bakamam zaten cocugunu birilerine birakan biri degil. 🙄

Değil evet ama ben annem ve babam şehir dışına gittiklerinde kendi evimi bıraktım kardeşlerimle kaldım biri çalışıyor diğeri okula gidiyor. Bebeğimle gittim yemek yaptım her şeylerini yaptım. Eşim de sağ olsun müsade etti . Çok üzüldüm böyle yapmalarına. Ailesine fedakarlık yapmayacakta kime yapacak ki insan .

l

O kötü yahuu, tanıyorum böyle insanlar aile için her şeyi yapıyorlar ama karşılığı sıfır. Bir daha isterlerse siz de bebeğe bakıyorum yardımcı kimsem yok diyin geçin.

Beklentiler her zaman üzer benim ailemle aram 10 dakika çoğu zaman bebeğimi birakamiyorum herkesin kendi planları işleri oluyor çok mecbur kalmadıkça soylemiyorum bile . Tırnağın varsa başını kaşı demişler
Bende ayniy çoğu zaman demem bile büyük ablaya birkarim küçüğünü.halbuki ann dört bina yanımda oturuyor

kırılmaniz çok insani bir şey diyemiyorum
ama ben haklı olduğunuzuu düşünmüyorum,
bu namaz muhtemelen onlar için önemlidir uzun ve özel bir namaz
sadece ramazanda kılınıyor sanirim.
siz gezmeye gideceksiniz diye bunu neden kaçırsinlar ki?
evde çocuk varken nasıl kılınacak bir saat filan sürüyor?
ayrıca cemaatle kılmanın ayrı bir olayı var dinde.
muhtemelen camiiye gittikleri tek namaz budur
onlar içinde önemsiz bir şey değil yani.

Namazı evde nasıl kilabilirler ki, teravih dediğin 30 rekat, bir saat sürer. Bebeğe kim bakacak?
Soru sormuşsun 'uygun musunuz?' diye, 'uygun değiliz' demişler.
Bence bunda bir şey yok ki. Ben de yeğenimi müzeye vs götürmek istiyorum bazen, annesi 'hayir' diyor, tamam diyorum. Ne yapayım, elin çocuğunu kaçıracak halim yok ya.
Siz de zorla bırakacak haliniz yok ya. Soru sormuşsunuz , cevap vermişler. Böyle şeylerden kusmeyin bence. Onlar da sizden size fedakarlık yaptıracak şey isterlerse siz de hayır dersiniz

Namazı evde nasıl kilabilirler ki, teravih dediğin 30 rekat, bir saat sürer. Bebeğe kim bakacak?
Soru sormuşsun 'uygun musunuz?' diye, 'uygun değiliz' demişler.
Bence bunda bir şey yok ki. Ben de yeğenimi müzeye vs götürmek istiyorum bazen, annesi 'hayir' diyor, tamam diyorum. Ne yapayım, elin çocuğunu kaçıracak halim yok ya.
Siz de zorla bırakacak haliniz yok ya. Soru sormuşsunuz , cevap vermişler. Böyle şeylerden kusmeyin bence. Onlar da sizden size fedakarlık yaptıracak şey isterlerse siz de hayır dersiniz
Ben zaten ısrar asla etmedim etmemde . Dediklerinde tamam dedim kapattım konuyu ama üzüldüm yani . Zaten aylardır dışarı çıkmıyorum . İlk olacaktı o da böyle oldu işte.

Ben zaten ısrar asla etmedim etmemde . Dediklerinde tamam dedim kapattım konuyu ama üzüldüm yani . Zaten aylardır dışarı çıkmıyorum . İlk olacaktı o da böyle oldu işte.
yani bebek sahibi olurken bunu dusunmussunuzdur diye düşünüyorum

siz çocuklu bir insansınız ve çocukla bir yerlere gitmeye alışmanız gerekiyor, çocuğunuz huzursuz oluyorsa da gitmemeye alışmanız gerekiyor.
Bunu kabullenirseniz daha rahat olur kafanız, evet siz onlar için fedakarlıklar yapmış olabilirsiniz ama hayat böyle, birçoğumuz bir sürü davete çocuklarımızla uygun olmadığı için katılmıyoruz.

Ayrıca ben akşam gezmesine giderken çocuğun bırakılmasını saçma buldum. Tek çocukla halledebileceğinizi düşünmüşlerdir, koca yıl ramazanı bekliyor insanlar, niye gidemesinler?

Boşver ya . Sana da ders olsun işte, bak ne güzel, insanlar hayır diyebiliyor. Sen kocanı çocuğunu bırakıp camis kadar insanlara yemek yapmaya gidiyorsun.
Gözün açılsın biraz bence bu olaydan sonra. Hiiiiiiic kendinden fedakarlık etme sağlık vs sorunu olmadıkça,kimsenin keyfi için. Koca insanlar, aç kalirsa makarna haslar,kahvaltı yaparlar. Her sulalenin herkesin her şeyine koşup kimseye yaranamayan bir enayisi vardır,sizin sulalede bu sen olma.
Benim annem kardeşinin tüm çeyizini yaptı,bizim evden gelin çıktı kadın . Ablasının kızı evlenecegi zaman onların evine kamp kurdu resmen dikiş makinasıyla, perde bile dikti 😂 tüm yaz kızın ceyizinde işçi gibi çalıştı. Ev aldılar temizlemeye yardıma gitti vs vs vs.
E sonuc? Kendi kızı evlenirken bir kis yalandan 'bir şey lazım mi' demedi bile, hatta bir özel durum vardı - kimse düğüne gelmedi bile .
Ki bu bir örnek, sizden de annemin vibe'ini aldım. Olmayın böyle fedakar. Siz yapmayınca size yapılmayan da gözünüze batmaz. Daha mutlu olursunuz

İnsanların böyle nazını kaprisini cekecegime cocumla gittiğim yerde zorlanirim daha iyi (ki öylede yapıyorum). İki çocuğum var buyugu 5.5 yaşında mecbur kalmadikça çocuklarimi kimseye bırakmadım bırakmamda. Zorunlu olarak biraktigim zaman bile bir ton lafini ediyorlar keyfi olarak bıraksam sonucunu dusunemiyorum. Allah maddi manevi kimseye muhtac etmesin bu zamanda.

Cocukla gezmeyi ogrenmeniz lazimdi. 🤷
Aylarca eve kapanirsaniz cocukta ilk disari cikisinca ortam, kalabalik gorunce coşar yani normal olarak.

Back
X