Annem ve kayınpederim

Ailelerde ya erkek baskın olur yada kadın bu durumda kayınpeder baskın ama karşı taraftata anneniz baskın olduğundan bu kayınpedere göre kadınlar susacak erkekler konuşacak aklı sıra anneni susturmaya kalkıyor, artık iğneliyerek, artık evleneceğiniz adam nasıl olur onu bilemem?!

Ailelerde ya erkek baskın olur yada kadın bu durumda kayınpeder baskın ama karşı taraftata anneniz baskın olduğundan bu kayınpedere göre kadınlar susacak erkekler konuşacak aklı sıra anneni susturmaya kalkıyor, artık iğneliyerek, artık evleneceğiniz adam nasıl olur onu bilemem?!

nişanlımdan yana şimdilik sıkıntım yok ama bu tür nedenler kavga yapmamamıza neden oluyo tabi evlilik hayatımz hakkında en ufak bi fikrim yok evlilik insanı değiştiriyor malum allahtan hayırlısı

Tatlım yaza düğünü olan biri olarak seni o kadar iyi anlıyorum ki...
Ne olur sakın ama sakın böyle şeyler için sıkma canını.
Bence annen en ufak bir noktada bile haksız değil aksine kadın sonuna kadar haklı.
Durduk yere ortaya atılıp "şöyle yapın böyle yapın yoksa vermem kızı" dememiş ki kadın.
Onlar sorunca söylemiş.
Bence terbiyesizlik eden kayınpederin :26:
İnsan böyle birşey için dünürünü tersler mi ya ne akdar ayıp kocaman adam :47:
Üstelik sen annenin tek değil 10. kızı da olsan her anne kızını gönlüne göre uğurlamak ister.
Kadının en doğal hakkı.

Mesela bizde durum tam tersi.
Nişanlımın ailesi daha geleneksel bir yapıda.
Bu çeyiz meselesi de geçen hafta bizde şöyle ceryan etti:
Annem kayınvalideme "ev tutulunca pisipisinin eşyalarını yavaş yavaş götürücem" demişti laf arasında.
Akşam da kayınvalidem kayınpederime laf arasında söylemiş.
Daha sonra bir akşam bize geldiklerinde kayın pederim şöyle dedi:
-"Dünür siz kızın eşyalarını götürüp yerleştircekmişsiniz, ben çeyiz çıkartmak istiyorum.
Benim çok hevesim var size de uygun olan bir tarihte pisinin eşyalarını gelip biz alalım."
Annem de "Siz nasıl derseniz öyle yaparız" diye cevap verdi.

Normalde bizde çeyiz çıkartmak gibi adetler pek yoktur aslında.
Ama kimse kayınpederime olmaz demedi.
Çünkü nasıl benim annemin hevesleri varsa onların da var.
Tabi ki herkes yavrusunu yuvasına gönlüne göre uğurlayacak.
Kaldı ki kayınpederiniz lafa karışması da ayrı bir durum.
Benim bildiğim böyle gelenek görenek işleri kadınlar arasında konuşulur, kararlaştırılır.
Babalar sadece kendilerine verilen görevleri üstlenirler:26:

Canım tebrik ederim Allah hayırlısıyla tamamına erdirir inşallah..
Kendinizi suçlu hissetmenize,yanlış birşey mi yaptık diye düşünmenize gerek yok tamamen kayınpederin kabalığı..
Öncelikle bir bayanla konuşuyor,bu şekilde laf sokmalar -her ne kadar hoş olmasa da-hanımlar arasında görülür..
Bir erkeğin bu şekilde laf sokması,kabalık etmesi çok çirkin..
Kayınvaliden anlayışlıymış bak ne güzel..
Bence kayınvalidenden rica et de daha önemli anlarda boşuna densizliğiyle germesin ortalığı..

Tatlım yaza düğünü olan biri olarak seni o kadar iyi anlıyorum ki...
Ne olur sakın ama sakın böyle şeyler için sıkma canını.
Bence annen en ufak bir noktada bile haksız değil aksine kadın sonuna kadar haklı.
Durduk yere ortaya atılıp "şöyle yapın böyle yapın yoksa vermem kızı" dememiş ki kadın.
Onlar sorunca söylemiş.
Bence terbiyesizlik eden kayınpederin :26:
İnsan böyle birşey için dünürünü tersler mi ya ne akdar ayıp kocaman adam :47:
Üstelik sen annenin tek değil 10. kızı da olsan her anne kızını gönlüne göre uğurlamak ister.
Kadının en doğal hakkı.

Mesela bizde durum tam tersi.
Nişanlımın ailesi daha geleneksel bir yapıda.
Bu çeyiz meselesi de geçen hafta bizde şöyle ceryan etti:
Annem kayınvalideme "ev tutulunca pisipisinin eşyalarını yavaş yavaş götürücem" demişti laf arasında.
Akşam da kayınvalidem kayınpederime laf arasında söylemiş.
Daha sonra bir akşam bize geldiklerinde kayın pederim şöyle dedi:
-"Dünür siz kızın eşyalarını götürüp yerleştircekmişsiniz, ben çeyiz çıkartmak istiyorum.
Benim çok hevesim var size de uygun olan bir tarihte pisinin eşyalarını gelip biz alalım."
Annem de "Siz nasıl derseniz öyle yaparız" diye cevap verdi.

Normalde bizde çeyiz çıkartmak gibi adetler pek yoktur aslında.
Ama kimse kayınpederime olmaz demedi.
Çünkü nasıl benim annemin hevesleri varsa onların da var.
Tabi ki herkes yavrusunu yuvasına gönlüne göre uğurlayacak.
Kaldı ki kayınpederiniz lafa karışması da ayrı bir durum.
Benim bildiğim böyle gelenek görenek işleri kadınlar arasında konuşulur, kararlaştırılır.
Babalar sadece kendilerine verilen görevleri üstlenirler:26:

yani hiçbiri aynı olmaz ama anlayıslı olmak gerek hele düğün arifesi

Canım tebrik ederim Allah hayırlısıyla tamamına erdirir inşallah..
Kendinizi suçlu hissetmenize,yanlış birşey mi yaptık diye düşünmenize gerek yok tamamen kayınpederin kabalığı..
Öncelikle bir bayanla konuşuyor,bu şekilde laf sokmalar -her ne kadar hoş olmasa da-hanımlar arasında görülür..
Bir erkeğin bu şekilde laf sokması,kabalık etmesi çok çirkin..
Kayınvaliden anlayışlıymış bak ne güzel..
Bence kayınvalidenden rica et de daha önemli anlarda boşuna densizliğiyle germesin ortalığı..

tşk ederim güzel dileklerin için bakalım yarın yemeğe gelcekler ne olacak merk edıyorm

arkadaslar yanlıs anlasıldım galiba annemle birebir konustugumda evet yapmasaydın falan dedim ama kayınvalideme annemde hatalıydı derken söylediği konu için değil tamamen üsluptan dolayı anneme yakısmadı haa karsıdaki haketmedimi etti ama ne bilim daha yumusak olsaydı diye düşünüyorum belki o zman utanırlardı

yoo yanlis anlasilmadin...
bazi insanlara boyle yapmak gerekiyor...iyi olmus...

annen yanlış bir şey yapmamış canım.
yanlış olan k.pederinin yaptığıdır. onların evindesiniz diye misafiri böyle dalamasına gerek yok.
asıl çağ dışı olan o ki bu davranışı yapmış.
tatlım asla onlara karşı anneni babanı kardeşlerini haksız bile olsalar kötüleme. ellerine bir kez koz verirsen ömür boyu çok ama çok üzülürsün.

üzülme canım her düğünde tatsızlıklar olur mutlak. yalnız babanda konuşsun biraz ki karşı taraf ta yanlış yaptığının farkına varsın canım benim.

dün oturmaya geldiler yine malum bu konular konusuldu ama kayınpederımde ınanılmaz fark vardı gayet uysal kımseyı kırıp dökmeden konustular ve sonuc bizim istedıgımz gibi olacak cok sevındım böyle olmasına bu defa babamda üstü kapalı konustu birbirimizi kırmaya gerek yok hep yüzyüz bakıcaz yavrularımz mutlu olsun yeter hersey hale yola girer ama kırgınlık oldummu onlarada yansız falan gibilerinden neyseki şimdi herşey süt liman kızlar teşekür ederım okuyup yorum yaptıgınz için :D

Canım inan bana da o kadar ters ki kuşak bağlama adeti filan.
Kayınvalidemler bağlanmasını isteselerdi hayatta izin vermezdim.
Zorla bağlasalar keser atardım o derece hoşlanmıyorum o kuşak olayından...
O yüzden kayınpederini biraz anlıyorum.
İnsanlar evlenirken iki farklı aile bir araya geliyor.
Anlaşmak o kadar zor ki...
Birine siyah gelen diğerine beyaz geliyor.
Orta yolu bulmak en doğrusu.
Anladığım kadarıyla kayınvaliden ılımlı bir insan.
Sorun çıkacağını sanmıyorum.

dün oturmaya geldiler yine malum bu konular konusuldu ama kayınpederımde ınanılmaz fark vardı gayet uysal kımseyı kırıp dökmeden konustular ve sonuc bizim istedıgımz gibi olacak cok sevındım böyle olmasına bu defa babamda üstü kapalı konustu birbirimizi kırmaya gerek yok hep yüzyüz bakıcaz yavrularımz mutlu olsun yeter hersey hale yola girer ama kırgınlık oldummu onlarada yansız falan gibilerinden neyseki şimdi herşey süt liman kızlar teşekür ederım okuyup yorum yaptıgınz için :D
Cumartesi okudum konunu, giriş yaptım yorumumu yazdım sonra baktım mesajım çıkmadı. Sorun çözülmüş gibi görünüyor ama yine de ben bir kaç tavsiyede bulunmak istiyorum. Ben de geçen sene evlendim, bir yıl nişanlı kaldım. Adetleri, kuralları bilmem, takmam da. Memleketler uzak olduğu için ailem çok anlayışlı davrandı, hiç zorluk çıkarmadı, isteme olduğu gün söz takıldı. Eşimin ailesi pek birşeye karışmadılar, ev için leğen, tabak, süzgeç tarzı şeyler aldılar. Biz ikimiz ailelerden hiçbir şey beklemedik. Ben kına istemedim, kendi memleketimde yapmadık son anda onlar kına yapalım dediler kendi aramızda, ben de normal kıyafetle gittim sanıyorum ki sadece biz bize olcaz. Bir gittim bütün herkesi çağırmışlar, ev tıklım tıklım. Bana biryerden bir elbise ayarladılar, altına ayakkabı, onları giydim. Yani ben öyle olcağını bilseydim bir elbise falan alırdım, hiç istediğim gibi olmadı. Düğünü oldu bittiye getirdiler, gelinliğimi diktiremedim hazır aldım, pek içime sindi diyemem. Adetleri uygulamayalım diyen insanlar düğüne gelen bütün akrabalarına tek tek bohça hazırlamış, gidip herşeyi marka almışlar. Tabi parasını eşimden aldılar. Kendilerine 2 şer 3 er elbise almışlar, eşime karşılattılar bunları. Düğünde bizim aldığımız bilezikleri taktılar. O yüzden onların sizin adetlere dudak bükmesine bakmayın, herşeyi istediğiniz gibi yapın, sonra onlar bir güzel kendi adetlerini yapıyor. Erkek tarafı zaten işine geldiği gibi yapar herşeyi. Bu arada kayınpederin anneni iki de bir bozmaya çalışması seni rahatsız etmiyor mu, annen birşey diyemiyorsa sen söyle. Hiç kimse bir anne kadar değerli değildir, annene sahip çık bunun için sana ne derlerse desinler, anneni üzmeye hakları yok.

Gözünüz aydın umarım bir daha gerginlikler yaşanmaz

tşk ederim canım umarım yasanmaz birdaha

Canım inan bana da o kadar ters ki kuşak bağlama adeti filan.
Kayınvalidemler bağlanmasını isteselerdi hayatta izin vermezdim.
Zorla bağlasalar keser atardım o derece hoşlanmıyorum o kuşak olayından...
O yüzden kayınpederini biraz anlıyorum.
İnsanlar evlenirken iki farklı aile bir araya geliyor.
Anlaşmak o kadar zor ki...
Birine siyah gelen diğerine beyaz geliyor.
Orta yolu bulmak en doğrusu.
Anladığım kadarıyla kayınvaliden ılımlı bir insan.
Sorun çıkacağını sanmıyorum.

tabiki her ailenin yörenın adetlerı farklı olur kii bizim aynı yöre insanı sadece iller farklı ama nihayetınde orta yol bulundu annemınde en buyuk arzusuydu bunlar yerine getırmesm vicdan azabı duyabılrdım aslında gelın alma kına ceyız serme falan mantıklı gelıyorda kusak baglamanın bende anlamını çözemedım ama anneciğim istiyorum boynum kıldan ince :D:D:D kayınvalıdem her konuda sağolsun idarecıdır zaten öyle olmasydı büyük kırgınlıklar olurdu

Cumartesi okudum konunu, giriş yaptım yorumumu yazdım sonra baktım mesajım çıkmadı. Sorun çözülmüş gibi görünüyor ama yine de ben bir kaç tavsiyede bulunmak istiyorum. Ben de geçen sene evlendim, bir yıl nişanlı kaldım. Adetleri, kuralları bilmem, takmam da. Memleketler uzak olduğu için ailem çok anlayışlı davrandı, hiç zorluk çıkarmadı, isteme olduğu gün söz takıldı. Eşimin ailesi pek birşeye karışmadılar, ev için leğen, tabak, süzgeç tarzı şeyler aldılar. Biz ikimiz ailelerden hiçbir şey beklemedik. Ben kına istemedim, kendi memleketimde yapmadık son anda onlar kına yapalım dediler kendi aramızda, ben de normal kıyafetle gittim sanıyorum ki sadece biz bize olcaz. Bir gittim bütün herkesi çağırmışlar, ev tıklım tıklım. Bana biryerden bir elbise ayarladılar, altına ayakkabı, onları giydim. Yani ben öyle olcağını bilseydim bir elbise falan alırdım, hiç istediğim gibi olmadı. Düğünü oldu bittiye getirdiler, gelinliğimi diktiremedim hazır aldım, pek içime sindi diyemem. Adetleri uygulamayalım diyen insanlar düğüne gelen bütün akrabalarına tek tek bohça hazırlamış, gidip herşeyi marka almışlar. Tabi parasını eşimden aldılar. Kendilerine 2 şer 3 er elbise almışlar, eşime karşılattılar bunları. Düğünde bizim aldığımız bilezikleri taktılar. O yüzden onların sizin adetlere dudak bükmesine bakmayın, herşeyi istediğiniz gibi yapın, sonra onlar bir güzel kendi adetlerini yapıyor. Erkek tarafı zaten işine geldiği gibi yapar herşeyi. Bu arada kayınpederin anneni iki de bir bozmaya çalışması seni rahatsız etmiyor mu, annen birşey diyemiyorsa sen söyle. Hiç kimse bir anne kadar değerli değildir, annene sahip çık bunun için sana ne derlerse desinler, anneni üzmeye hakları yok.

bizzde bohca olayı olmadı sadece ben nişanlıma nişanlım bana yaptı o kadar bu defa işlerine geldiği gibi davranamadılar anneme yapılan tabiki rahatsız ediyor sırf bu konuda degıl diğer zamanlardada o an söylemesem bile mutlaka sonradan dile getiriyorum saygısızlık yapmadan annem galip geldi yani anlayacagın :D:D dün tatlıya baglandı şükürler olsun kayıınpederde ılımlı yaklastı

İşte o yüzden sevmiyorum ya...

Konu sahibi mutlu, sorunlar çözülmüş. Her zaman ılımlı olmakta yarar var.

evet ben de bu yüzden sevmezdim. kurbanlık koyun gibi hissedeceğim zannederdim. kayınvalidem özene bözene kuşak işlemiş diye yapalım dedik.ona da gelmedi sağolsun. ama evden çıkarken hemen çıkardım, sadece evdekiler öyle gördü yani beni:1: hiç bana göre değil yoksa hem gelinliğimin modeline uymuyordu.
bi şekilde herkesin gönlü olsun diye ortayı bulmak lazım, hayatınızın en güzel hatırlanması gereken günlerinden biri. inş çok mutlu olursunuz bunları da gülerek hatırlarsınız ilerde:71:

Açıkçası kuşak işi bana da ters.
Ne tarzıma ne de gelinliğime uygun.
Herkesin gönlü olsun diye takacağım evden çıkarken.
Arabaya biner binmez kuşak doğru çantaya gidecek :1:
Kimseyi kırmamaktan yanayım ben.
Herkesin gönlü olsun

Back
X