ANNEM VE KAYINVALİDEM!!! Artık çıldırıcam ben....

Evet biraz var p huydan bana kalsa düğün yapmam kına yapmam gereksiz ama elalem ne der şeyleri var annemde

bilmiyorum benim bu zaman kadar gördüğüm herkestede durum bu şekilde bohça zaten yapıyosun o ayrı damatlık kız tarafınındır.

hemen satmazsa bir de 22 ayar alırsa cok kaybolmuyor.2 yıl içinde işçilik abörte oluyor.bazıları işçilik almıyor ya da çok dusuk alıyor pazarlığa bağlı.

Alınmış eşyaların taşınma ücreti, benim gibi örfi kurallar ve anane dışında durmaya gayret gösteren biri için bile, erkek tarafı tarafından karşılanması gereken bir masraf.
Bunun dışında, düğün arefesinde yapılmış ya da yapılacak hiç bir masraf, düğün sonrası mutluluğu pozitif yönde etkilemiyor. İsterseniz otuz bin liralık bir takı seti alın.. Aksine bu tarz durumlar genelde evliliği negatif etkiliyor. Herkes gücü nispetinde bir şeyler yapmaya çalışırsa ne güzel. Hatta içinden geleni.. Bu tarz durumlarda kimseye minnet dahi edilmese diyeceğim ama bu da nedenlerini sayamayacağım için eminim ters gelecektir.
Evlilikte sonradan ortaya mutlaka çıkacak ikili problemlerde, kimseye minnet etmemiş olmak, bunu yaparken mesafeli ve üstten bir duruş sergilemek, sonra ki dönemlerde inanılmaz pozitif etki ediyor evliliğe. Daha o aşamada her iki tarafın ailesini de "İçinizden geleni yapın" diyerek bir kol mesafesi uzakta tutmak, sorun çıktığında "Evliliğin ilk adımında herkes ne kadar karıştı ise, böyle durumlarda da o kadar karışmalı" diyerek yine üstten bir tavırla uzakta tutmak daha doğru.. Mesafeli durmaya şimdiden başlamalı. Müstakbel eşi de şimdiden bu mesafeye alıştırmalı.

Valla isin zor o zaman, ama elinizden geldigi kadar 2 tarafi karsi karsiya getirmemeye calisin

annene agzının payını ver, nişanlına da şimdiden alttan alttan '' annen kınaya gelmez, elin agzına benı sakız ederse benden bişi beklemesın!'' tarzında konus ve topu sen degıl nişanlın devralsın
sonucta onun annesı ve onun konusması gerekıyor
sen hem kendı annenı hem onun annesını nıye dert edeceksın kı!
Kızlar annem hala kesinlikle aynı fikirde ve onu bunu örnek veriyo kıyaslama yapıyo çıldırdım ya artık ben boşverdim napıyosan yap beni karıştırma nişanlımoda açın büyükler halledin bize de birşey anlatmayın sakın dedim

çok güzel anlatmışsınız gerçekten
alınan hiçbirşey sana mutluluk getirmiyor , aksine borçla alınan herşey bir kavga gürültü sebebidir.

İşçiliksiz kimse satış yapmaz. Kuyumcuların karı dükkanın giderleri çoğunlukla işçilikten kazanılır. Aldığınız takı setini pırlantayı değer kaybı olmadan satmanız mümkün değildir. Ancak kuyumcu tanıdığınız olur. Kendi karını almaz o başka. Ama buradaki durum o değil.

şurada tertemiz yuva kurmaya çalışıyorsunuz

bu kv ler niye bu kadar dangalak bilmiyorum ya
konuş nişanlınla hallet canım ne kendi anneni nede kvni karıştırma hiçbir işine

Yine de annenle ilgili olumsuz seyler konusup paylaşma derim..

Annenin amacı ne ara bozmak mi hiç hoş değil bence mağazalar gonderiyosalar daha neden para odensin yazık değil mi karşı tarafta insan sokaktan toplanmiyo para hiç actirma bile konuyu mağazalara haber verin göndersinler eğer kabul ederlerse.

O onun görevi bu bunun görevi yapacak tabi diye davranışla yaptirirsan her şeyi o da gelir söz sahibi (olamaz tabi ama) öyle davranır. Sonra nolur sen hasta olursun. Ne gerek var hep topu 7-10 bin liralık bir yardım için.

Kızlar takıda ayarında değilim ya artık onları karıştırmamak yerine nişanlınla kendimi dışta tutucam onlar ne yapıyorsa yapsın bize de hiç bir şekilde bişe söylemesinler

Yaa canım senin annen biz kız tarafıyiz nazlı oluruz her istediğimiz yapılır. Mantıği ile düşünüyor. bunlar da çok cimriymis kV bi çeyrek takmamak için kınayan gelmedi yuh diyordur. Kos bey kız bedavaya gidiyor diyordur. :)) üzme canını kuzum ya. Şimdi sen sanırım kV nin olduğu şehre gideceksin galiba. O kiskaniyordur seni ve damadı. Anne falan diyor musun onun yanında? Yani ya annen anlattıklarına göre paragöz. Harcatalim da değerimiz bilinsin mantığında. Ya da sen başka memlekete gideceksin diye huzursuz oradan değil buradan yürüyor.

Damatligi da annenler almak istemiyorsa zorlama. Hiç de mahcup olma. Kocan alsın kendi damatligini bir zahmet. KV ve onların taraf siz halledin diyorsa pekçok şeyi onlar da oğulları düğüne gelirken giyecek kıyafeti bi zahmet hallediversinler
Valla bilmiyorum annem ne hissediyor ama sürekli kıyaslıyor o şöyle bu böyle diye ya ne bileyim canım çıkamıyorum işin içinden valla dedim siz napoyosanız yapın bana bişe demeyin de

Kızlar herkesmi bunları yaşadı herkestemi aynı olaylar oldu yemin ederim artık çıldırıcam. Ben başka bir şehire gelin gidicem 2 ay var düğünüme şimdi de gündemde benim eşyalarım gidicek ve onun ücretini kim ödeyecek erkek tarafı aldığınız mağazalar göndersin dedi en baştan bişeden haberleri yokken annem de şimdi başka bi iş çıkardı ki kamyona yükleyelim herşeyi erkek tarafı ödesin. Bazen annem çok zorluyo ben abartıdan nefret eden biriyim gerdanlık setini kibar narin bişey aldım4. 700 falan annem de niye 7mlyarlık bişe almadın zaten ne yaptılarki falan deyip moralimin içine ediyor ya resmen annem ve birde kv mıymıntılığı yüzünden biz kötü oluyoruz bıktım.... Kayınvalidem de birşey bilmem benle bu tür şeyler konuşmayın ben bakmam ben etmem deyip kenara çekiliyo ondan sonrada benden gelinlik yapmamı bekliyo ya varmı böyle bişe kınama bile gelmeyecek kadın.....

Kızlar sizde neler oldu ne yapmalıyım akıl verin. Açıkçası nişanlımın tarafı da biraz pinti annesi ve babası.
eşimin tarafı da öyleydi ve annem sadece şunu söyledi . bırak kızım ne yaparlarsa sesini çıkarma yoksa evlilik olmaz dedi çünkü herşeyde dediğiniz gibi şeyler oluyordu. nişanlını gerçekten seviyorsan bırak hiç tartışma, annene de akıl ver çok karışmasın.evlenince ne isterseniz alırsınız zaten.çünkü çoğu nişan bu aşamada bozulur.

eşimin tarafı da öyleydi ve annem sadece şunu söyledi . bırak kızım ne yaparlarsa sesini çıkarma yoksa evlilik olmaz dedi çünkü herşeyde dediğiniz gibi şeyler oluyordu. nişanlını gerçekten seviyorsan bırak hiç tartışma, annene de akıl ver çok karışmasın.evlenince ne isterseniz alırsınız zaten.çünkü çoğu nişan bu aşamada bozulur.

Aynen kulak tıkamak lazım, kendi istediklerine odaklanmak lazım.
Ben öyle yaptım.
Mesela gelenek sevmem, hiç bir geleneğe uymadım. Teyzemler küstü, annem bile trip attı.
Memlekette en azından yemek verelim dediler. İstemiyordum hiç ve yapmadım. Teyzem bir koca hafta bana trip attı annemi gazladı. Kulak tıkadım. Kendiniz evlenirken yapsaydınız bu benim evliliğim dedim.
Başta bencil dediler şımarık dediler. Umursamadım.
Kyaınvalidem illa kına diye tutturdu. Annemi fitlemeye kalktı, kayınpederimle baskı kurmaya kalktılar hatta en son ilk mürüvvetim diye duygu sömürüsü de yaptı. En yakın arkadaşım ay kınasız olmaz kayınvaliden haklı yap yap dedi. Sevmiyordum o şalvarlı kına kıyafetini, ömrümde elime kına sürmemişim kokusunu sevmiyorum diyorum, olsun çeyrek verecekler diyor. E izi kalıyor diyorum hemen yıkarız diyorlar. Ne baskılar ama. Asla olmayacak dedim yapmadım. Kayınvalidem ve anneme göre asi ilan edildim ve bana ciddi ciddi tavır aldılar. Bana ama kimse o kıyafetleri giydirip elime o kına denen şeyi sürdüremezdi.
Bohçada teyzem inanılmaz baskı yaptı. Yok kardeşi evlenir, ona bohça yaparlar bak kıskanırsın dedi. Rahmetli ananemin güya vasiyetiymiş benim kayınvalideme el işlemesi seccade yapmışmış. Yalan on tane torundan neden tek bana yapsın ki. Kadının ona yaptığı çeyiz üstünden duygusal tarafıma yürüdüler. Yine de istemedim. Ne ben eşime o saten takımdan yada traş takımından aldırdım ne kendime gecelik. Kayınvalideyle don sutyen aldıramazdı hiç kimse. Utanç verici geliyordu yapmadım. Yine o en yakın arkadaşım bak harika makyaj seti alacaklar yaptır yaptır dedi. Ben makyaj malzemesinde çok kılımdır, kahverengi yada gri hariç far sürmem tüm o farları ne yapacağım, allık kullanmam, fondötende her markayı kullanmam diyorum, olsun sen mi ödeyeceksin diyorlar. Mantık da buydu aldır aldır..
Düğünde bir tek baskılara boyun eğdim. Onda da her şeye hayır demiştim mecbur kaldım. Bana kalsa o da saçmaydı ya. Yakın bir arkadaşım nikah sonrası bir meyhanede en samimi arkadaşlarıyla eğlence düzenlemişti. Bu tip bir eğlencede gerçekten eğlenmek isterdim, düğün de göbek atmaktan daha çok eğleneceğim gerçekti en azından olmadı.
Şunun için diyorum. Bu süreçte en yakın arkadaşından tut teyzen halan annen herkes yap yap baskıları kuruyor. Dinlemeyeceksin. Gerekirse sesini çıkar ve rest çek ama dinleme. Sadece nişanlınla kendine odakla. İkinizin isteklerini gerçekleştir. Başka türlü mutlu olamazsın.
Bak beni gelin almaya geldiler, tüm akrabaları var. Kayınpederim tutturdu kırmızı kuşak bağlayacağım diye. Asla bağlatmam o çirkin şeyi dedim bağlatmadım. Adam akrabalarına rezil oldu belki ama ben yine de geri adım atmadım. Umurumda da değildi.
Biraz bencil olmasın bu süreçte... Yoksa şu süreçte kendini yıprattığınla kalacaksın. Denge kuramıyorsan kendi dediğini yap. Israrı dinleme ve sert çık. Sen evleniyorsun annen değil. Millete el alemi salla, mutsuz olduğunda yada ayrıldığınızda onlar olmayacak yanında.

vallahi ben konuyu okurken darlandım
gayet çözülebilir sorunlarınız var ama karışmış ortalık
maalesef sebebi de annen
belki annen kaynananın hiç bir şeye el sürmemesine sinirleniyor belki başka şeye kızdı maddi şeyleri öne sürüyor belki de maddiyata düşkün
ne olursa olsun bu kadar karışmamalı işinize 4500 lük takıyı da siz takacaksınız 7000 lik olanı da
anne ben seçtim ben beğendim deyip bitireceksiniz

eşyalar konusuna gelirsek o konuda biraz annen haklı ben hiç görmedim çeyizin nakliyesini kız tarafına ödeteni
yapılacak tek şey anneni ikna et beyaz eşyaları satın alınan yer göndersin hem eşyalar sigortadan çıkmasın yanlış kurulum olmasın falan
diğer eşyada yatak yorgan falan hepsini küçük bir minibüs bile götürür
o konuyla da biraz nişanlın ilgilensin

damatlık konusunda yine annen haksız zaten damada alınanlar belirli damatlık saat alyans vs. onu da yapmayacaksa ne yapacak
kendisi koç bayramlık takı istemeyi biliyor ama damatlığa gelince bizde öyle adet yok oh ne ala

Kızlar herkesmi bunları yaşadı herkestemi aynı olaylar oldu yemin ederim artık çıldırıcam. Ben başka bir şehire gelin gidicem 2 ay var düğünüme şimdi de gündemde benim eşyalarım gidicek ve onun ücretini kim ödeyecek erkek tarafı aldığınız mağazalar göndersin dedi en baştan bişeden haberleri yokken annem de şimdi başka bi iş çıkardı ki kamyona yükleyelim herşeyi erkek tarafı ödesin. Bazen annem çok zorluyo ben abartıdan nefret eden biriyim gerdanlık setini kibar narin bişey aldım4. 700 falan annem de niye 7mlyarlık bişe almadın zaten ne yaptılarki falan deyip moralimin içine ediyor ya resmen annem ve birde kv mıymıntılığı yüzünden biz kötü oluyoruz bıktım.... Kayınvalidem de birşey bilmem benle bu tür şeyler konuşmayın ben bakmam ben etmem deyip kenara çekiliyo ondan sonrada benden gelinlik yapmamı bekliyo ya varmı böyle bişe kınama bile gelmeyecek kadın.....

Kızlar sizde neler oldu ne yapmalıyım akıl verin. Açıkçası nişanlımın tarafı da biraz pinti annesi ve babası.
Annen haklı

Evet annesiyle yaşadığı her uyumsuzluğu gelip anlatırsan sen unutur gidersin nisanlinda kalır. Sonra önüne çıkarıp çıkarıp durur. Kaldı ki kV çok ilgisizmis. Nisanlina bundan hiç bqhsetmediysen üstümüze düşeni yapti anacigim algısı vardır zaten.

annende hata satılık mal gibi 7 milyarlık takı mı isteyecektin? bizde erkek tarafı hiçbişey yapmadı hatta evlenmeye karar verdiğimizde nikahtan evlenin düğüne gerek yok size masraf olmasın dediler mahcup bile olmadn. kayınvalidem de 1 bilezik taktı onu da her yerde övünerek söyler 1500 tl lik bilezik aldım en ağırından diye. kendi görgüsüzlüğü deyip geçiyorum onun parası da umrumda diil

Ne kadar iyi olursa olsun karsi tarafa fazla koz vermemek gerekiyor.. Evlilik savas veya politika degil elbet ama bazi konularda tedbirli olmakta fayda var.. Gerci insan olan her seyi gorse de lafini etmez, insan degilse bisey bulamazsa uydurur kusur yapistirir, o da ayri bi konu..

Ben öyle yaptım.
Mesela gelenek sevmem, hiç bir geleneğe uymadım. Teyzemler küstü, annem bile trip attı.
Memlekette en azından yemek verelim dediler. İstemiyordum hiç ve yapmadım. Teyzem bir koca hafta bana trip attı annemi gazladı. Kulak tıkadım. Kendiniz evlenirken yapsaydınız bu benim evliliğim dedim.
Kyaınvalidem illa kına diye tutturdu. Annemi fitlemeye kalktı, kayınpederimle baskı kurmaya kalktılar hatta en son ilk mürüvvetim diye duygu sömürüsü de yaptı. En yakın arkadaşım ay kınasız olmaz kayınvaliden haklı yap yap dedi. Sevmiyordum o şalvarlı kına kıyafetini, ömrümde elime kına sürmemişim kokusunu sevmiyorum diyorum, olsun çeyrek verecekler diyor. E izi kalıyor diyorum hemen yıkarız diyorlar. Ne baskılar ama. Asla olmayacak dedim yapmadım. Kayınvalidem ve anneme göre asi ilan edildim ve bana ciddi ciddi tavır aldılar. Bana ama kimse o kıyafetleri giydirip elime o kına denen şeyi sürdüremezdi.
Bohçada teyzem inanılmaz baskı yaptı. Yok kardeşi evlenir, ona bohça yaparlar bak kıskanırsın dedi. Rahmetli ananemin güya vasiyetiymiş benim kayınvalideme el işlemesi seccade yapmışmış. Yalan on tane torundan neden tek bana yapsın ki. Kadının ona yaptığı çeyiz üstünden duygusal tarafıma yürüdüler. Yine de istemedim. Ne ben eşime o saten takımdan yada traş takımından aldırdım ne kendime gecelik. Kayınvalideyle don sutyen aldıramazdı hiç kimse. Utanç verici geliyordu yapmadım. Yine o en yakın arkadaşım bak harika makyaj seti alacaklar yaptır yaptır dedi. Ben makyaj malzemesinde çok kılımdır, kahverengi yada gri hariç far sürmem tüm o farları ne yapacağım, allık kullanmam, fondötende her markayı kullanmam diyorum, olsun sen mi ödeyeceksin diyorlar. Mantık da buydu aldır aldır..
Düğünde bir tek baskılara boyun eğdim. Onda da her şeye hayır demiştim mecbur kaldım. Bana kalsa o da saçmaydı ya. Yakın bir arkadaşım nikah sonrası bir meyhanede en samimi arkadaşlarıyla eğlence düzenlemişti. Bu tip bir eğlencede gerçekten eğlenmek isterdim, düğün de göbek atmaktan daha çok eğleneceğim gerçekti en azından olmadı.
Şunun için diyorum. Bu süreçte en yakın arkadaşından tut teyzen halan annen herkes yap yap baskıları kuruyor. Dinlemeyeceksin. Gerekirse sesini çıkar ve rest çek ama dinleme. Sadece nişanlınla kendine odakla. İkinizin isteklerini gerçekleştir. Başka türlü mutlu olamazsın.
Bak beni gelin almaya geldiler, tüm akrabaları var. Kayınpederim tutturdu kırmızı kuşak bağlayacağım diye. Asla bağlatmam o çirkin şeyi dedim bağlatmadım. Adam akrabalarına rezil oldu belki ama ben yine de geri adım atmadım. Umurumda da değildi.
Biraz bencil olmasın bu süreçte... Yoksa şu süreçte kendini yıprattığınla kalacaksın. Denge kuramıyorsan kendi dediğini yap. Israrı dinleme ve sert çık. Sen evleniyorsun annen değil. Millete el alemi salla, mutsuz olduğunda yada ayrıldığınızda onlar olmayacak yanında.

vallahi ben konuyu okurken darlandım
gayet çözülebilir sorunlarınız var ama karışmış ortalık
maalesef sebebi de annen
belki annen kaynananın hiç bir şeye el sürmemesine sinirleniyor belki başka şeye kızdı maddi şeyleri öne sürüyor belki de maddiyata düşkün
ne olursa olsun bu kadar karışmamalı işinize 4500 lük takıyı da siz takacaksınız 7000 lik olanı da
anne ben seçtim ben beğendim deyip bitireceksiniz

eşyalar konusuna gelirsek o konuda biraz annen haklı ben hiç görmedim çeyizin nakliyesini kız tarafına ödeteni
yapılacak tek şey anneni ikna et beyaz eşyaları satın alınan yer göndersin hem eşyalar sigortadan çıkmasın yanlış kurulum olmasın falan
diğer eşyada yatak yorgan falan hepsini küçük bir minibüs bile götürür
o konuyla da biraz nişanlın ilgilensin

damatlık konusunda yine annen haksız zaten damada alınanlar belirli damatlık saat alyans vs. onu da yapmayacaksa ne yapacak
kendisi koç bayramlık takı istemeyi biliyor ama damatlığa gelince bizde öyle adet yok oh ne ala

Kızlar nihayet hallettik tüm eşyalarımı mağaza göndercek benim bi kaç eşya kalıyo onlarıda ben bir ay sonra ev tutmaya giderken otobüsle gidip bagajda götürücem böylece herşey çözüldü Hepinizden Allah razı olsun annemle de hallettik konuştum çok şükür En Büyük KK:KK49::KK49::halay::halay::halay::KK9::KK9:

Kızlar nihayet hallettik tüm eşyalarımı mağaza göndercek benim bi kaç eşya kalıyo onlarıda ben bir ay sonra ev tutmaya giderken otobüsle gidip bagajda götürücem böylece herşey çözüldü Hepinizden Allah razı olsun annemle de hallettik konuştum çok şükür En Büyük KK:KK49::KK49::halay::halay::halay::KK9::KK9:
ne kadar güzel çözülmüş gerçekten canım, bütün yazılanlardan bunu mu çıkardın- 500 -1000 tl lik eşya parasını sorun yaptınız mağaza göndermeye karar verince evliliğiniz kurtuldu yani tebrik ederim gerçekten.

benim annemde aynıydı engel olamadım ve şuan eşimle boşanmak üzereyim herşeyi abartıyor kayınvalidemlerle küs onlar bana gelince kavga çıkarıyor annem bana gelmiyor filan.iki aileden de uzak ol benden sana tavsiye.
4 aylık evliyim depresyondayım 10 yıl beklediğim adamla konuşamıyoruz bile

Ah canııımmm düğün öncesi dönemlerimi hatırlattın bana:KK61: öncelikle evet herkes olmasa da büyüüüük bi çoğunluk bi dert yaşıyor düğün öncesi. Neden? Bi işe bi sürü insan karışmasından, aman elalem ne der diye düşünmekten :ukala: set olayında annene bakma , ilerde de severek kullanabileceğin bi takı aldıysan sorun yok:super: annen bence kv bişeye karışmadıkça gıcık oluyo, bari çok para harcatayım da öyle zorlayım diyo:) benim annemin de aynen bu durum yüzünden çok bunalttığı oldu:mad: neyse eşya konusunda da mobilya mağazası gönderebilse çok iyi olur, onların kurması iyi çünkü. Aslında alırken konuşsaydınız bazıları gönderrz diyo zaten, ama göndermezse de erkek tarafı tutsun kamyonu canım yani bence:KK64: inşallah az sorunla atlatırsın bu dönemi:) sana tavsiye müstakbel eşinle birbirinizi asla kırmayın , hiç unutulmuyor çünkü o dönemki kırgınlıklar. Herşey hallolur inşallah, mutluluklar diliyorum :KK68:

Ay yeni farkettim halletmişinZ herşeyi. Çok Sevindim canım .. Hadi artk düğünü düşün, güzel güzel oyna stres at, en güzel tarafı:halay:

Ben öyle yaptım.
Ay valla hayran kaldım sana, şuan evlensem benim de asla yapmayacağım çok şey var :KK51: ne boş şeyler için canımı sıktımm, üzülüyorum hatırladıkça :KK61:

Ay valla hayran kaldım sana, şuan evlensem benim de asla yapmayacağım çok şey var :KK51: ne boş şeyler için canımı sıktımm, üzülüyorum hatırladıkça :KK61:

Ya zaten o saçma sapan gelenekler görenekler yüzünden evlilikler sakat başlıyor. Benim önümde berbat bir örnek vardı ondan bu kadar keskin ve sert oldum.
En sevdiğim, kardeşim dediğim kuzenimin düğününde olaylar çıktı. Dünürler birbirine girdi, karı koca balayında bile senin anan benim anam kavga etti. Kız iki sene kayınvalide ve kayınpederle görüşmedi, kardeşi kocasını eve almadı yine iki sene. Ne için altın için para için, bizim adetimiz olmadı da sizin adetiniz oldu mevzuları için.
Kızın cicim ayları kabus gibiydi ya.
Şimdi çocuk oldu barıştılar ama hala içinde kırgınlıklar var ve çocuğunun babaannesinden dedesinden nefret ediyor.
Değer miydi ya tüm bunlara?
Baştan sakat bir evlilik oldu yani. Saygı sevgi kalmadı, tek sebebi maddi mevzular saçma sapan gelenekler.
Sırf gayet içinde yaşadığım için tüm bunları, kimseye söz hakkı tanımadım. Pişman da değilim. Altınmış, setmiş, bohçaymış, kınaymış saçma sapan gereksiz şeyler yüzünden ağzımın tadını kaçırmadım.
Cidden bu aptal geleneklerin hepsinden kurtulsak evlilikler de mutlu başlayacak.

Ya zaten o saçma sapan gelenekler görenekler yüzünden evlilikler sakat başlıyor. Benim önümde berbat bir örnek vardı ondan bu kadar keskin ve sert oldum.
En sevdiğim, kardeşim dediğim kuzenimin düğününde olaylar çıktı. Dünürler birbirine girdi, karı koca balayında bile senin anan benim anam kavga etti. Kız iki sene kayınvalide ve kayınpederle görüşmedi, kardeşi kocasını eve almadı yine iki sene. Ne için altın için para için, bizim adetimiz olmadı da sizin adetiniz oldu mevzuları için.
Kızın cicim ayları kabus gibiydi ya.
Şimdi çocuk oldu barıştılar ama hala içinde kırgınlıklar var ve çocuğunun babaannesinden dedesinden nefret ediyor.
Değer miydi ya tüm bunlara?
Baştan sakat bir evlilik oldu yani. Saygı sevgi kalmadı, tek sebebi maddi mevzular saçma sapan gelenekler.
Sırf gayet içinde yaşadığım için tüm bunları, kimseye söz hakkı tanımadım. Pişman da değilim. Altınmış, setmiş, bohçaymış, kınaymış saçma sapan gereksiz şeyler yüzünden ağzımın tadını kaçırmadım.
Cidden bu aptal geleneklerin hepsinden kurtulsak evlilikler de mutlu başlayacak.
çok çok doğru keşke bende görebilseydim böyle bir şey.beni ailem boşanmaya zorluyor şunu yapmadılar bilmem ne diye.resti çekip o benim kocam umrumda değil para pul ama korkuyorum Allahtan ya böyle dersem ve eşimi allah elimden alırsa kalırsam bir başıma ve ailem kalkıpta biz demiştik gel diye bak yine sonunda geldin derler diye
aileleri karıştırmayın bir yer yatağınız olsun o yeter

çok çok doğru keşke bende görebilseydim böyle bir şey.beni ailem boşanmaya zorluyor şunu yapmadılar bilmem ne diye.resti çekip o benim kocam umrumda değil para pul ama korkuyorum Allahtan ya böyle dersem ve eşimi allah elimden alırsa kalırsam bir başıma ve ailem kalkıpta biz demiştik gel diye bak yine sonunda geldin derler diye
aileleri karıştırmayın bir yer yatağınız olsun o yeter

Çok üzüldüm. Umarım aşarsınız eşinizle sorunları.
Ya bazı aileler cidden bencil oluyor ve evliliği parayla ölçüyor. Bilmem kimin kızına takılandan yada alınandan bize ne diyemiyorlar.
Rahmetli ananem hiç bir gelininde damadının da dedikodusunun edilmesine izin vermezdi. Teyzem yada dayım azıcık bir şikayet edecek olsun, atıyorum çayını bile almıyor desin. Bana deme kızım, sen ailesin, bugün sinirlenirsin kavga edersin, yarın affedersin unutursun ama ben anneyim unutmam, bizi birbirimize düşman edersin sonra kendin arada kalırsın derdi. Bana anlatma kendiniz çözün derdi. Ve asla dinlemezdi de... Ondan ama yengelerim de kendi anneleri kadar sevdiler damatları da. Cenazesinde en çok onlar ağlamıştı.
Ben de onu kulağıma küpe ettim. Çözülemeyecek kadar büyük sorunum yoksa asla ne anneme anlatırım ne bir başkasına, kendi içimizde konuşa konuşa yada kavga ede ede de olsa çözeriz. Çözemeyeceğim duruma geldiyse artık bitti dersem söylerim yani.
Bazen anneler objektif olamadığından olaylar büyüyor çünkü.
En basiti bu olayda işte, anne kimbilir neye sinirlendi. Belki kınaya gelmemesine, belki de yeni evlenen bir tanıdığına 7bin liralık bir şey takıldı benim kızım daha değerli diye içlendi. Yada sadece aşırı gelenekçi her şeyi damat tarafından bekliyor ve kızının değerini maddiyatla ölçmeye kalkıyor. Bilemiyorum. Ama bir şeylere sinirlenmiş, o hırsla kendi kızını hırpalıyor.
Gerçekten de aileleri çok fazla işin içine katmadan, çift olarak sevdiklerini istediklerini yapacaklar başka yolu yok yani.

ben de boyle arada kalanlardandim. erkek tarafi kasinti kasinti durup hicbirseye el atmayinca anneler de soyleniyorlar tabi. bil iyorum okuyor musun yazdiklarimi ama. annen eger sana deger verdiklerini dusunse o takinin parasinin lafini etmezdi. sana o taki parasi uzerinden baska bisey anlatmaya calisiyor. biz evlenirken o stresten asktan bisi gormuyoruz ama ilgili kayinvalidelerde niye kiz anneleri sacmalamiyor bi dusundunuz mu. ben 4 yillik evliyim. ilk gunden kayin validem kendi kafasina gore yapti herseyi ne sordu ne etti. bi ic camasir olcumu sordu. tek dert buydu demek ki onun icin. herkes maddi olanagina gore guzel biseyler yapmalilar ve kiz aliyorlar once sen iyi davranip yerini yapacaksin ki gelin de yaninda rahat hissedip sevsin seni. ben herseyimi esimle yaptim. artik bir noktada cok sikistik, benim annem dedi beyaz esyalari biz alalim odeyemezsini diye. annem aldi diye de mecbur aldilar onlar da. annem mutfagimi yatak odami yapmis evimi yerlestirirken aa bu kadat cok tencereye ne gerek var dedi. evime sadece bi kat yatak getirmisken, ha bi de english home tek kisilik nevresim almisti. hakkini yemiyim. bak guzelim. evin esyalarini erkek tarafi aenin evinden aldirsin. onu da odersen daha da bi lafini geciremezsin ben sana diyeyi. bak 4 yil oldu. hala ayni tas ayni hamam benimki. sorsan da herseyin en mulemmelini yapmis. boyle seylerin lafi edilmezmis. hele bir de birsey biliyormus gibi durup da bi seyden anlamayansa allah yardim etsin simdiden. annen s3nin kotulugunu istemez. net!

ben de boyle arada kalanlardandim. erkek tarafi kasinti kasinti durup hicbirseye el atmayinca anneler de soyleniyorlar tabi. bil iyorum okuyor musun yazdiklarimi ama. annen eger sana deger verdiklerini dusunse o takinin parasinin lafini etmezdi. sana o taki parasi uzerinden baska bisey anlatmaya calisiyor. biz evlenirken o stresten asktan bisi gormuyoruz ama ilgili kayinvalidelerde niye kiz anneleri sacmalamiyor bi dusundunuz mu. ben 4 yillik evliyim. ilk gunden kayin validem kendi kafasina gore yapti herseyi ne sordu ne etti. bi ic camasir olcumu sordu. tek dert buydu demek ki onun icin. herkes maddi olanagina gore guzel biseyler yapmalilar ve kiz aliyorlar once sen iyi davranip yerini yapacaksin ki gelin de yaninda rahat hissedip sevsin seni. ben herseyimi esimle yaptim. artik bir noktada cok sikistik, benim annem dedi beyaz esyalari biz alalim odeyemezsini diye. annem aldi diye de mecbur aldilar onlar da. annem mutfagimi yatak odami yapmis evimi yerlestirirken aa bu kadat cok tencereye ne gerek var dedi. evime sadece bi kat yatak getirmisken, ha bi de english home tek kisilik nevresim almisti. hakkini yemiyim. bak guzelim. evin esyalarini erkek tarafi aenin evinden aldirsin. onu da odersen daha da bi lafini geciremezsin ben sana diyeyi. bak 4 yil oldu. hala ayni tas ayni hamam benimki. sorsan da herseyin en mulemmelini yapmis. boyle seylerin lafi edilmezmis. hele bir de birsey biliyormus gibi durup da bi seyden anlamayansa allah yardim etsin simdiden. annen s3nin kotulugunu istemez. net!
annesi bu kıza söylenince ne değişecek kendini küçükltüp bana 4 bin liralık set aldınız 7 bin liralık olmalıydımı diyecek.kız kendi beğenmiş zaten.bana set bile alınmadı ayrıca.insanlardan beklentinizi düşürün.kimse kimseye bir şey yapmaya mecbur değil.herkes kendi çocuğuna yapıyor ne yaparsa

Kayınvalidelerin hepsi aynı sanırım benim evimede çeyiz sermeye geldi eli bomboş insan bi baklava alır... Bence annene kızma seni el üstünde tutsunlar istiyo ama kayınvalidene de cevabını ver

Back
X