- Konu Sahibi Karadenizincisi
-
Kızlar doğumuma cok az bir süre kaldı dolayısıyle dogum sonrası yardımcıya ihtiyacım var tabiki annem gelecek yardıma ben baska ildeyim annemler başka ilde eşimin ailesi baska ilde falan böyle bir durumdayız..doğum sonrası ücretsiz izin almayı düşünüyorum 1 yıl kadar sonrası allah kerim anneminde en azından ben toparlanana kadar yanımda kalması lazım babamda gelecek tabii
neyse buraya kadar herşey normal benim işgüzar kocamda kayınvalideme ''anne doğum sonrası sen yardımcı olursun eşime ve bebeğe''demiş kayınvalidem de kabul etmiş banada biraz önce herşey olup bittikten sonra söyledi.annem gelecek doğum sonrası o yardımcı olacak dedim benim annemi istemiyormusun dedi ya dedim anneme nazım geçer kayınvalidemin yanında kasarım rahat olamam ben hem annenin zaten dizleri ağrıyo ilgilenemez geliyorlarsa buyursunlar gelsinler dedim ..yok ben çok bencilmişim yok onun ailesini önemsemiyormusum vs vs saydı durdu
bu sebep yüzünden telefonda dalaştık benmi hassasım o mu alıngan anlamadım .ben onların gelmesini dert etmiyorum ki tabiki gelecekler torunlarını görmeye ama benimle annem ilgilensin istiyorum ben kayınvalidemin yanında göğsümü açıp bebeğimi emziremem ki tek ben ve bebekte değil yemek yapılıcak bir sürü iş olur kayınvalidem zaten biraz iş yapsın of puf der durur..oturdugu yerden emirler yağdırır başkada birşey yapmaz zaten annemdende bir hayli büyük bilmiyorum nasıl olacak
ha bu arada kayınvalidemle en son konustugumuzda ne zaman geleceksınız diye sormustum onun da verdiği cevap şuydu kızım biraz toparlan kendine gel sonra geliriz zaten 2 saat var aramızda demişti...
Eşime çok kızgınım!!
k.valide size bakmaya bayıldığı için değil; oğlunu kırmamak için tamam demiş belli ki
olay tamamen eşinizin işgüzarlığı
sizin anneniz/babanızla ilgili bir rahatsızlığı var mı eşinizin?
tabi ki de bu durumda sizinle ilgili oıldugu için degil sadece ogluna kıyıp hayır diyemediginden gelecektr kimsenin kendi annesi kadar iyi bakamaz yeni anne bir bayana muhtemel olarak saymıs oldugunuz of puflaı sıkca duyacaksınız..
eşiniz düşüncesizlik etmiş ama erkeklere kolay geliyor o anne de benimki anne değil mi , senin annen yaparda benimki yapmaz mı gibi.sanki bütün günü bütün ayı beraber gecirecekler ya.sinir oluyorum valla.ben olsam bende annemi isterdim gerci Allah razı olsun kaynanamda annem gibi cekineceğim bişey olmaz.demeden de yapıyor ama anneme bi ayrı nazım gecer heralde.annemden su isterim de kaynanamdan isteyemem mesela Allah yardımcınız olsun.hayırlı doğumlar olsun saglıcakla kucagınıza alın yawrucugunuzu
daha önce konuşmadınız mı kimin geleceğini kimin kalacağını?
sonuçta o da babaannesi ilk doğduğunda görmek ister yanında olmak ister.boşuna tatsızlık çıkarmayın.
konusmadık konusmaya gerek görmedik zaten bu durumlarda genelde kızın annesı gelır yardımcı olur.ayrıca ben tatsızlık cıkarmıyorum hersey olup bittikten sonra duyuyorum ona kızıyorum yoksa gelen gelsın ev büyük benım için sıkıntı olacak birşey yok eşimden beklerdim ya annemde senın yanında olsun hem 2 annede yorulmamıs olur falan deseydi iyi olurdu
bencede kendi annen daha iyi,,kayınvalideyle anlaşamazsınız,zaten oda eşini kırmamak için gelirim demiş,senle konuşurkende sen toparlan geliriz demişler
Bu konuda bizdede gündemde bu sıralar:) her üçümüzde farklı şehirlerde olunca....
öncelikle şöyle düşünüyorum ki benm k.validem annemden daha hareketli ve daha genç ama ben yine de annemi istiyorum....kustugum dönemlerde ikiside kalmıştı ve tabi ki anneyle daha rahat ediliyor....
insan ne olursa olsun hassas ve sinirli oluyor anneme off puff derken ona diyemiyorsun iyice geriliyorsun...
bir de ben mesela çekmecem dağınıksa utanıyorsun k valideden ama anneme ay anne şurayı bir düzenlesene diyebiliyorsun...
bir diğer konuda babanızın gelmesi..o halde rahat edebilecekmisiniz diye düşünüyorum...
Benim eşimde dedi sen benm annemi istemiyormusun diye ama sorun ben olucam belki wc yaparken bile anneeee diye bağırcam banyodan:) dedim sana bir şey olsaydı senin annenin gelmesi mantıklı olurdu ama ben olunca benim annem ki normali budur... aslında vary aeşler izin alcak kimse gelmicek:) anneme de dedim iyileştiğimde git anne git dememi bekleme diye...ben kustugum zamanlarda ev kalabalıktı bana basmıştı herşey...herkes gitti ben normale dönmüştüm... bu dönemler bu kararlar birde kimseyi kırmama fikri off çok can sıkıcı....ama doğumdan sonra bakıma ihtiyacı olan bebek değil sizsiniz..çünkü bebeğe siz zaten bakıcaksınız...sizede bebek gibi bakıcak tek kişi de annenizdir.bu şekilde açıklayın benceee
konuşmaya gerek görmezseniz bu durumların yaşanması çok normal,sizde ailenizi çağırırken ona danışmamassınız ki.
madem ev büyük sizin için sıkıntı yok boşuna konusunu yapıyorsunuz işte bırakın gelsin zaten annenin yanında olduğunu görünce o da çok fazla kalmaz gider.
bana da deseler annem gelicekti yardıma diye bende annemi istemiyor musun diye sorardım.
nasıl kızıyorum bu düşüncesiz adamlara anlatamam .....Kızlar doğumuma cok az bir süre kaldı dolayısıyle dogum sonrası yardımcıya ihtiyacım var tabiki annem gelecek yardıma ben baska ildeyim annemler başka ilde eşimin ailesi baska ilde falan böyle bir durumdayız..doğum sonrası ücretsiz izin almayı düşünüyorum 1 yıl kadar sonrası allah kerim anneminde en azından ben toparlanana kadar yanımda kalması lazım babamda gelecek tabii
neyse buraya kadar herşey normal benim işgüzar kocamda kayınvalideme ''anne doğum sonrası sen yardımcı olursun eşime ve bebeğe''demiş kayınvalidem de kabul etmiş banada biraz önce herşey olup bittikten sonra söyledi.annem gelecek doğum sonrası o yardımcı olacak dedim benim annemi istemiyormusun dedi ya dedim anneme nazım geçer kayınvalidemin yanında kasarım rahat olamam ben hem annenin zaten dizleri ağrıyo ilgilenemez geliyorlarsa buyursunlar gelsinler dedim ..yok ben çok bencilmişim yok onun ailesini önemsemiyormusum vs vs saydı durdu
bu sebep yüzünden telefonda dalaştık benmi hassasım o mu alıngan anlamadım .ben onların gelmesini dert etmiyorum ki tabiki gelecekler torunlarını görmeye ama benimle annem ilgilensin istiyorum ben kayınvalidemin yanında göğsümü açıp bebeğimi emziremem ki tek ben ve bebekte değil yemek yapılıcak bir sürü iş olur kayınvalidem zaten biraz iş yapsın of puf der durur..oturdugu yerden emirler yağdırır başkada birşey yapmaz zaten annemdende bir hayli büyük bilmiyorum nasıl olacak
ha bu arada kayınvalidemle en son konustugumuzda ne zaman geleceksınız diye sormustum onun da verdiği cevap şuydu kızım biraz toparlan kendine gel sonra geliriz zaten 2 saat var aramızda demişti...
Eşime çok kızgınım!!
Çocuğu emzireceksin kayınvaliden dibinde düşünsene.Hiç de kolay değil,ben istemem şahsen. :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?