Annem ve Kaynana adayım benimle küs :/

annemde dedi arkadan laf söylerler falan filan dönüp yüzüne bakmayacağım insanlar ne derse desin dedim açıklamamı da yaptım kimse de çenesini açmadı ailem bilir beni kimsenin sözüne bakmam mahalle baskısıyla düğün dernek yapılmaz usulünce sen annene eş adayında annesine anlatsın sen kv konuşursan sana bilenebilir oğlu halletsin o tarafı onun nazı geçer

Annende keyflne göre hareket etsin doğumdan sonra toruna bakmasın oda bencil davransın madem ki sen annenin isteğini kabul etmiyorsun herkes keyfi ne istiyorsa öyle davransın kimse fedar olmasını beklemesin
E zaten bakmak zorunda değil ki. İstemiyorsa bakmasın tabi. Konu sahibi nerede ben çocuk yapıp anneme baktıracağım dedi ki?

Bende sizin gibi düşünüyordum sade bir nikah yeter düğüne gerek yok diye çok direttim ama dinletemedim üstüne üstlük bir ton da azar yedim. O zaman düğün masrafları ailelere ait dedik eşimle hiçbir şeye karismadik 2 gün benim olduğum şehirde 2 günde eşimin yaşadığı şehirde düğün yapıldı salonlar yemekler vs. Bir sürü para gitti yani ama hicbirseye karismadik biz.
Şimdi geriye dönüp bakınca keşke onu da kabul etmeseydim diyorum çünkü berbat bir düğün oldu aileler arasında bir sürü anlaşmazlık çıktı biz gerildik hiç hatırlamak istemiyorum o günü videosunu bile izlemedim hatta kayıp sanırım bilmiyorum. Yani demem o ki istemiyorsanız yapmayın kim ne derse desin kabullenirler mecburen siz ikna olmayınca.sonucta gelinsiz düğün olmaz di mi

İnanın bana göre de dünyanın en saçma düğün adetleri tantanası vs ortadoğu ve hindistan dan sonra bizim ülkemizde. Hatta zaman zaman bu ikisini bile sollayabiliriz.
Hayat senin hayatın kimse karışamaz demiş çoğu üye fakat ben katılmorum ne size ne diğerlerine. Anneleriniz eşimiz olacak kişilerin annesi belli bir kültür ve kafalarında oluşan 'olur'lar ile yaşıyorlar. Düğündeki o birkaç saatlik abukluk için ben olsam annem kırmazdım. Pek tabi ikna edilebilir fekat gerçek manada hiçbir zaman ikna olamayacaklarını zaten biliyorsunuz. Annelerimizle yaşayacağımız şurda en iyi ihtimalle kaç yıl kaldıki. Hem canı istemediği onca şeye zamanında sizin için katlnanan da iki davul tıngırtısı ve birkaç bin lira için kıracağınız kendi anneniz. O parayla alacağınız hangi ev yapacağınız hangi tatil o kalpleri onaracak.
Babasını kaybeden arkadaşım 'ona cevap olarak söylediğim her hayır kelimesini hatırlıyorum, neden tebessümüne sebep olmak varken hayır dedim' diye diye harap etti kendini.
Garip adetli abuk törenli varoş gelenekli ülkeme kurban olurum ama annem içinde yemişim 18 binini

İsteğinizden ödün vermeyin bence.
İnsan istediğini yapabilmeli.
Nikah yapın ona gelsinler madem öyle.

kesinlikle sonuna kadar haklısnız

Öncelkle burada Yozgatlı olan arkadaşlarımızdan özür dileyin!!
Sonra derdinize derman arayın..
İnsanlarına hakaret yokki niye özür dilesin..Evet bazı iller gelişmediği için köy benzetmesi olabilir..
Konuya gelince evet 18000 çok ben 7 bine Eskişehirde yemekli düğün yaptım 300 kişi olduğy için de samimi oldu..Bu işler çok zor Ya nişanlını ikna edeceksin son sözü ikiniz söyleyeceksiniz..Diğer bir alternatifte çok az kişinin olduğu bi düğün hem masrafı az olur hem daha eğlenceli olur hemde herkes mutlu olur

18 bin ne ya 4 senede bu kadar artması imkansız. 2 bin liraya yemeksiz tuttuk biz salonu. Yemekli fiyat mı bu? Yemeksiz yapın çok çok 5 bin olsun , olsun bitsin işte.

Annelere laf geçmez , ben bırak düğün istemiyorum demeyi kırmızı kurdale istemiyorum dedim diye evlatlıktan reddedecekti annem. Tamam dedim abim tarafından kırmızı kurdale ile paketlenip eşime verilmeye razı oldum sen maneviyattan ne anlarsın diye yediğim paparalar da yanıma kaldı

Öncelkle burada Yozgatlı olan arkadaşlarımızdan özür dileyin!!
Sonra derdinize derman arayın..
Ben de bunda alınacak birşey göremedim , gümüşhanede yaşıyorum gümüşhane de gayet köyümsü bir şehir. Gümüşhaneli kimse varsa itiraz edeceğini de sanmıyorum. 50bin nüfuslu bir yer. Yozgattan da bikaç kere geçtim. Küçücük bir yer işte. Hakaret yok ki. Köy hakaret değil yani, küçüklüğü ifade etmiş arkadaş. Yozgatlıların da buna itiraz edeceğini sanmıyorum.

Ne olursa olsun burada bir şehir adı veriliyor.
Ben Yozgat'lımıyım değilim..

Ben öyle algılamam ama,ne kadar sevilmesede öyle bir yazım olmasaydı keşke..

Düğün denilince bile tüylerim diken diken oluyor. Garip garip adetler, laflar...Sırf millete dedikodu malzemesi. Hele o kırmızı kuşak... Kanımım son damlasına kadar direneceğim bağlatmamak için

Benim bi arkadaşım da düğün istemedi onun yerine Viyana ya tatile gitmek istiyorum dedi. Tamam dediler sadece nikah yaptılar belediye de.. noldu? Tatile de gidemediler düğünü de olmadı.

Ben olsam düğün yapardım..

Piyanist şantörün olduğu ,maket pastanın kesildiği ,füze görünümlü topuz saçları bende saçma buluyorum umarım ilerde kendimi bu tablonun içinde bulmam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…