annem ve kv arasında kaldım, ne yapsam?

dertanasi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2012
169
1
66
İstanbul
merhaba,
ben kv ile aynı apartmanda oturuyorum, çalışıyorum bebeğime bakıyor 6 aydır,
annem de aynı semtte oturuyor,
yalnız kv gönüllü bakmıyor, hep iş çıkarıyor, annene getirir misin diyor,
annemde kv varken ben mi bakacam diyor,
2side bakmak zorunda değil tabikide,ben bakıcı tutmak istiyorum,eşim annemler dururken ayıp olur diyor,
e arada ben kalıyorum, her gün nereye bırakacamı düşünüyorum,

nasıl bi yol izlesem?

Son düzenleme:
Yine bazin en cok esine geçer, ikna et eşini bakıcı tut kimseye tamah etme. Biliyorum o kadar küçücük bebegi bakıcıya vermek istemezsin , esine de bu durumu anlat ikisi de birbirine atıp duruyor de birazcık ta abart. Bu durumun seni cok üzdüğünü söyle.
Ve iyi bir bakıcı tut.

Hepsinin bulunduğu bi zamanda açıkça söyleyin

Böyle her ikinize de zor oluyo

Ben bakıcı tutayım en iyisi gibisinden.. Bakalım o zaman ne diyecekler..

Ses çıkarmazlarsa eşinizde anlar ayıp filan olmayacağını..

Bence eşine söyle ikisi de birbirine göndermek için can atıyor de, bakıcı mı tutmak en iyisi olacak, o insanlar da sonuçta bakmak zorunda değiller de....Sonra da annenle kv'ne bakıcı tutacağız sanıyorum de, sizleri de çok yordum teşekkür ederim emekleriniz için de, bak bakalım neler olacak :) :) :)

Annenızın tutumuda hos degıl, Kayın valıdenızde zorunlu degılki.. Bence ıkısınede ayrı ayrı guzel bı sekılde soyleyın... Artık yasları ıtıbarıyle cocugumla ılgılenırken yorulmanızı ıstemedıgınızı, cocuguma bakıcı tutmak ıstıyorum.. dersınız tutumlarına bakarsınız..Hiç arıza cıkaracaklarınıda dusunmuyorum..Neden ayıp olsunki..

Yine bazin en cok esine geçer, ikna et eşini bakıcı tut kimseye tamah etme. Biliyorum o kadar küçücük bebegi bakıcıya vermek istemezsin , esine de bu durumu anlat ikisi de birbirine atıp duruyor de birazcık ta abart. Bu durumun seni cok üzdüğünü söyle.
Ve iyi bir bakıcı tut.

eşimi ikna edemedim işte,
annemler bakmayacaksa çalışma diyor :(

Hepsinin bulunduğu bi zamanda açıkça söyleyin

Böyle her ikinize de zor oluyo

Ben bakıcı tutayım en iyisi gibisinden.. Bakalım o zaman ne diyecekler..

Ses çıkarmazlarsa eşinizde anlar ayıp filan olmayacağını..

deneyeceğim, en azından belki olmaz öyle şey diyebilir, beni zor durumda bırakmazlar.

Annenızın tutumuda hos degıl, Kayın valıdenızde zorunlu degılki.. Bence ıkısınede ayrı ayrı guzel bı sekılde soyleyın... Artık yasları ıtıbarıyle cocugumla ılgılenırken yorulmanızı ıstemedıgınızı, cocuguma bakıcı tutmak ıstıyorum.. dersınız tutumlarına bakarsınız..Hiç arıza cıkaracaklarınıda dusunmuyorum..Neden ayıp olsunki..

bencede anneme gerçekten inanamıyorum,
kv bakmıyor diye oda sinirlenip bakmak istemiyor.
en iyisi uzakta olmak sanırım.

yazık ya bebek için üzüldüm, bunları söylemeyin büyüyünce ona istenmediğini düşünmesin yazık.

anneniz de bir garip kayınvalideniz de bakmak zorunda değiller evet de insan en yakını dururken bakıcıya da vermek istemez herhalde. biz küçükken bakıcıyı hiç istemezdik en sonunda anneannemlere yakına taşındık da kadıncağız baktı bize vefat edene kadar, allah razı olsun, mekanını cennet etsin. babannem bize hiç bakmak istemedi mesela halamın çocuklarına baktı. keşke annem bize söylemeseydi diye düşünüyorum şimdi bakmak istemediğini. 30 yaşıma geldim ama bu konuda hala hassasım.

allah kısmet ederse benim çocuğum olursa ben de kayınvalideme ve anneme baktırmak isterim ama madem sizinkiler böyle yapıyor eşinle açık açık konuş "ne ayıbı işlerine gelir istemiyorlar baksana" de kimseye de minnet etme. inşallah güvenilir bir bakıcı bulursun çocuğun da çok sever bakıcısını.

yazık ya bebek için üzüldüm, bunları söylemeyin büyüyünce ona istenmediğini düşünmesin yazık.

anneniz de bir garip kayınvalideniz de bakmak zorunda değiller evet de insan en yakını dururken bakıcıya da vermek istemez herhalde. biz küçükken bakıcıyı hiç istemezdik en sonunda anneannemlere yakına taşındık da kadıncağız baktı bize vefat edene kadar, allah razı olsun, mekanını cennet etsin. babannem bize hiç bakmak istemedi mesela halamın çocuklarına baktı. keşke annem bize söylemeseydi diye düşünüyorum şimdi bakmak istemediğini. 30 yaşıma geldim ama bu konuda hala hassasım.

allah kısmet ederse benim çocuğum olursa ben de kayınvalideme ve anneme baktırmak isterim ama madem sizinkiler böyle yapıyor eşinle açık açık konuş "ne ayıbı işlerine gelir istemiyorlar baksana" de kimseye de minnet etme. inşallah güvenilir bir bakıcı bulursun çocuğun da çok sever bakıcısını.

seni anlayabiliyorum, benim istememeleri zoruma gidiyor açıkcası,
birbirlerine nispet ediyorlar resmen,
ve dediğin gibi kv kızının çocuğuna 4yıl bakmış,
bilmiyorum ya, canım çok sıkkın,

bakmak istemiyorlarsa neden ayıp olsun ki onlara
bence bu karar neticesinde memnun bile olacaklardır
arkadaşların dediği gibi ortak bir zamanda güzelce açılırsa konu anlayışla karşılayacaklardır
ama keşke onlar bakabilse çok iyi olurdu hem bebeğiniz küçükken farklı yüzlere alışmak zorunda kalmasaydı ama hayat işte
her zaman planlanan şekilde gitmiyor

Şimdi belli bir yaşa gelmiş kadınların sabrı ve tahammül gücü maalesef zayıf oluyor. Benden sana 2 çocuklu bir anne tavsiyesi, Bir bakıcı bul ve kv'ne ve annene arada kontrole gider misiniz? diye tembihleyin. Emin ol bakıcı varken sizinkiler sizde durmak için yarışırlar.. Yanında yeter ki yardımcı olsun, sohbet edecek birisi olsun...

Ben kv olsam düşünmeden edemem ben burda bebek bakıyorum, annesi ne güzel geziyor tozuyor. Ee tabi bebekte küçük olunca malum kış dışarıda çıkamıyor. Yani bakıcı olsa yine vakit ayırır ama eve sürekli bağlayan birşey olmaz. Az da olsa hava almak için dışarıya çıkabilir...

Eşini de böyle izah edip ikan et... Tam keyif yapacakları, gezip tozacakları zaman torunun eve bağlaması çok zoruna gider insanın :emir_bebek:

Son düzenleme:
bakmak istemiyorlarsa neden ayıp olsun ki onlara
bence bu karar neticesinde memnun bile olacaklardır
arkadaşların dediği gibi ortak bir zamanda güzelce açılırsa konu anlayışla karşılayacaklardır
ama keşke onlar bakabilse çok iyi olurdu hem bebeğiniz küçükken farklı yüzlere alışmak zorunda kalmasaydı ama hayat işte
her zaman planlanan şekilde gitmiyor

şöyle ayıp olur, eğer bakıcıya verirsem gerçekten utanak tipte insanlar,
yani biz dururken millete mi kaldı bakmak, gülerler bizi kızım derler, (ama lafta)

bebeğinin anneanne-babaanne savaşının ortasında büyümesini istemiyorsan tez elden bir bakıcı bul.eşini ikna edersin.

evet arada kalmışsın ama öncelik sana daha yakın oturandadır bence ama birinin işi olduğunda diğeri baksın seni neden üzüyorlarki bizde dünürle sıra kapmaca oynuyoruz bakmak için bebişe sıraya girdik ama tabi ben daha çok bakıyorum torunuma kız anneleri daha öncelikli daha düşkün oluyoruz daha iyi bakıyoruz elimde olsa kimseye bırakmamda

Bu arada benim annem ablamın çocuğuna doğduğundna beri bakıyor ama benim çocuklarıma toplasan 3 ay bile bakmamıştır. Ablam bir türlü evinin ve çocuğunun sorumluluğunu alamadı, boşandı... Şimdi annemin yanındalar. Önceden yiğenim eve giderdi geceleri artık sürekli yanında... Tabi benim çocuklarla ilgilenmesi iyice hayal oldu. Düşün düşük tehlikesi atlattım, Annem eşimin isyanlarıyla geldi 15 gün anca kaldı. Neler neler çektiğimi bir ben bir Allah bilir. Seni öldürmeyen şey güçlendirir. Bebeğine bakmayı cazip hale getireceksin. Bakan kişiye yada destek olan kişiye Ara ara hediyeler götür, çiçek götür hiç yoktan not yaz bebeğime değer ve kıymet gösteren biricik babannesine,ananesine diye , Ödüllendir yani :) Ödüllendirme her zaman işe yarar... :32: :12:

Son düzenleme:
Şimdi belli bir yaşa gelmiş kadınların sabrı ve tahammül gücü maalesef zayıf oluyor. Benden sana 2 çocuklu bir anne tavsiyesi, Bir bakıcı bul ve kv'ne ve annene arada kontrole gider misiniz? diye tembihleyin. Emin ol bakıcı varken sizinkiler sizde durmak için yarışırlar.. Yanında yeter ki yardımcı olsun, sohbet edecek birisi olsun...

Ben kv olsam düşünmeden edemem ben burda bebek bakıyorum, annesi ne güzel geziyor tozuyor. Ee tabi bebekte küçük olunca malum kış dışarıda çıkamıyor. Yani bakıcı olsa yine vakit ayırır ama eve sürekli bağlayan birşey olmaz. Az da olsa hava almak için dışarıya çıkabilir...

Eşini de böyle izah edip ikan et... Tam keyif yapacakları, gezip tozacakları zaman torunun eve bağlaması çok zoruna gider insanın :emir_bebek:

haklısın hemde çok,
eve bağlanıyorlar, annem kursa gidiyor normalde,
kv diyor ben arkadaşa gidecem, annen kursa gitmesin bi gün nolur, (ama bunu her hafta 2 3 kez yapıyor)
annemde diyor, o arkadaşına gitmesin.... yarışıyolar sanki..
ANLAYACAĞINIZ OLMUYOR OLMUYOR :(

Bu arada benim annem ablamın çocuğuna doğduğundna beri bakıyor ama benim çocuklarıma toplasan 3 ay bile bakmamıştır. Ablam bir türlü evinin ve çocuğunun sorumluluğunu alamadı, boşandı... Şimdi annemin yanındalar. Önceden yiğenim eve giderdi geceleri artık sürekli yanında... Tabi benim çocuklarla ilgilenmesi iyice hayal oldu. Düşün düşük tehlikesi atlattım, Annem eşimin isyanlarıyla geldi 15 gün anca kaldı. Neler neler çektiğimi bir ben bir Allah bilir. Seni öldürmeyen şey güçlendirir. Bebeğine bakmayı cazip hale getireceksin. Ara ara hediyeler götür, çiçek götür hiç yoktan not yaz bebeğime değer ve kıymet gösteren biricik babannesine,ananesine diye , Ödüllendir yani :) Ödüllendirme her zaman işe yarar... :32: :12:

alıyorum tabikide hediyeler,
hatta bazen para veriyorum ben alcak bişey bulamadım, istedini sen alırsın diye,
ama işte diyorum ya tek sorun 2side aynı yerde,
yani mevzu NİSPET.

En iyisi bakıcı tutun, eşiniz de onlar varken yakışır mı bakıcı tutmak? derken annenizle kayın validenizin gönülsüz baktığını hesaba katmıyor herhalde? Zorla da baktırılmaz ki? :ssz:

evet arada kalmışsın ama öncelik sana daha yakın oturandadır bence ama birinin işi olduğunda diğeri baksın seni neden üzüyorlarki bizde dünürle sıra kapmaca oynuyoruz bakmak için bebişe sıraya girdik ama tabi ben daha çok bakıyorum torunuma kız anneleri daha öncelikli daha düşkün oluyoruz daha iyi bakıyoruz elimde olsa kimseye bırakmamda

Herkes sizin gibi düşünmüyor ne yazık ki..

Back
X