annem yıkıcı mı?

cekmece89

Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2012
37
0
16
Ankara
kızlar ben yeni evliyim ve bu ilk bayramımız, bayramın ilk günü de benim ailemle memlekete gidecegiz eşimin ailesiyle bayramlaşıp. Eşim arife günü annesigilde kalmamızı istedi sabah namaza birilikte gider kahvaltıyı birlikte yaparız diye aynı sehirde olmamıza ragmen evimizim arası biraz mesafeleri bende kabul ettim sonuçta o benim memleketime gelecek ve benim ailemin evinde de birkac kez yatılı kaldık. Kayınvalidemler de bu ilk yatılı kalışım olacak.
Anneme simdi bunu söyledim verdiği tepkiler,
aynı şehirde yatılı mı kalınır anne sizde de kaldık o hiç birsey dedi mi, kalmayın o zaman basıma kakacaksanız kalmayın
sen hizmetcisi misin orada kalacaksın herkese kahvaltı hazırlayacaksın tek hazırlayacagımız kahvaltı zaten yok yok sen razısın git kızım
anne o memlekete gelmeye birsey demiyor sen niye böyle yapıyorsun
gelmeyin ben zorla mı gelin diyorum kaynana yerles 3 gun kal orada zaten kalacaksan da
anne gelmeyelim mi diyorum niye böyle diyorsun
senin sesin zaten bana çıkar kimseye birsey diyemezsin vs....
annem çok mu anlayışsız anlayamıyorum haksız geliyor bana sizce de öyle mi?
birde benim eşimin maası iyi degil evin gecimini birazda ben saglıyorum zaten onun parası pulu yok birde sesimi çıkacak diyor bastan biliyordu birkac yıl böyle idare edeceğiz
sonradan mı parası olmadı bastan beri biliyordun dedigim de anneme yine bana kızıyor anlaşılması çok güç...beni yoruyor

Son düzenleme:
anneniz haksız bence de, maddi konuları keşke ailene söylemeseydin maalesef damadın maaşı iyi olunca sorun olmuyor ama kızın maaşı yüksekse sorun çıkıyor genelde, uygun bir dille biz böyle karar verdik de cnm bence

Anlamıyorum Anneniz Neden Karışıyoki Sizin Nerde Kalacağınıza? Pardon Ama Siz Hala Onun Bekar Kızı Değilsiniz :ssz:
Onay Verip "4 Atanın Hakkı Bir Evladım, Tabiki Kalın Onlarında Gönlünü Hoş Edin." Demesi Lazımken Resmen Sizi Kışkırtıyor
Valla Ben Annemden Böyle Birşey Ne Duydum Nede Gördüm
Sorunuzun Cevabı;Evet Anneniz Hem Yıkıcı Hemde Haksız
Sizin Yerinizde Olsam Fazla Aileme Karışırmazdım Annemi :19:

bende olumlu bir cevap bekliyordum aslın da zaten bayram da yoksunuz iyi olur kalmanız gibi ama umdugum gibi olmadı eşim iyi biri çok şükür itiraz etmez ne desem memlekete gitmeyi ben istedim o da kabul etti kırmaz beni o da bende birsey istedi bende onun kırılmasını istemem hiç.
anneme kalsa simdi maddi gücü çok olmadıgı için öyle yarın çok parası olsa degişir
annemler benim arkamdaymış o yüzden iyiymiş yarın döneriz arkamızı yalnız kalırsın o zaman görürsün ne kadar değerlisin de dedi annem ama sinir oluyorum onun düşüncelerine.
annemi karıştırmak değil aslında aileme, arife günü orada kalacagımızı söylemem yetti annemin konuşmasına.

anneniz haksız bence de, maddi konuları keşke ailene söylemeseydin maalesef damadın maaşı iyi olunca sorun olmuyor ama kızın maaşı yüksekse sorun çıkıyor genelde, uygun bir dille biz böyle karar verdik de cnm bence

Evlenirken şartlar belliydi canım ama ailemde bunu bilerek kabul etti benim bir şikayetim yok çok şükür bu durumdan biz idare ediyoruz.

annen bencillik yapıyor. yıkıcı davranıyor.

hiç kulak asma annene, eşinle aran iyiymiş, idare ediyormuşsunuz daha iyisi olmaz.

annene mümkün olduğu kadar az şeyini söyle... böylece daha az eleştirir. sende üzülmezsin.

benim kızım saraylara layık diye diye kızını 3 nişandan ayrılmaya ikna eden bir anne tanımıştım. erkek tarafı ne yapsa memnun edememişti.

Son düzenleme:
anneniz kesinlikle yıkıcı...

erkek kardeşiniz var mı bilmiyorum ama kendisi gelini geldiğinde hizmetçi olarak mı kullanır da sizin öyle olacağınızdan endişeli...

annenizin daha teşvik edici olması gerekirdi bana kalırsa... tabi ki kızım kalkın gidin, bayram sabahına orada uyanın... büyüklerinizin ellerini öpün diyerek...

kıskanıyor olabilir, fakat artık kabullenmeli siz evli bir bayansınız ve artık ziyaret etmeniz gereken başka bir aile var...

üzülür insan haliyle ama dert edinmeyin... siz doğru olanı yapıyorsunuz :34:

anneniz hem aşırı korumacı hem de biraz kıskanç geldi bana. yeni evlisin bence duruma tam alışmadığı için bu şekilde davranıyor. yani dizinin dibinde oturması gereken kızının gidip (onun bakışına göre) el aleme hizmet etmesi zoruna gidiyordur. bir süre geçince alışır normalleştirir kafasında. ama bu süre içince yaptığı duygusal çıkışlara teslim olmamaya çalış.

benzer bir ruh hali benim annemde de vardı. eşimin ailesi başka bir şehirde annemlerle aynı şehirdeyiz biz. bayramlarda hiç gidemedik k.validemlere ama hep bayramın birini orada geçirmemiz gerektiğini düşünürüm. çünkü onlar da evlatlarıyla beraber olmak isterler normal bişey bu. bu düşüncemi anneme ilk söylediğimde gitmediğim halde benzer bir tepkiyi almıştım. şu an 6 yıllık evliyim ve annem bu fikre alıştı şimdi kendi soruyor gitmiyor musunuz diye.

kızına çok kıymet veren, hep arkasında olan özellikle de maddi anlamda damadından istediği performansı göremeyen ailelerde oluyor bu tür durumlar. sen eşine duyduğun sevgi ve saygının maddi konulara bağımlı olmadığını, kazancı çok iyi olmasa da evin reisinin eşin olduğunu düşündüğünü hissettir annene. zamanla alışacaktır..

anneniz kesinlikle yıkıcı...

erkek kardeşiniz var mı bilmiyorum ama kendisi gelini geldiğinde hizmetçi olarak mı kullanır da sizin öyle olacağınızdan endişeli...

annenizin daha teşvik edici olması gerekirdi bana kalırsa... tabi ki kızım kalkın gidin, bayram sabahına orada uyanın... büyüklerinizin ellerini öpün diyerek...

kıskanıyor olabilir, fakat artık kabullenmeli siz evli bir bayansınız ve artık ziyaret etmeniz gereken başka bir aile var...

üzülür insan haliyle ama dert edinmeyin... siz doğru olanı yapıyorsunuz :34:

Teşekkür ederim...

kesinlikle yanlış düşünmüyorsun.. annen çok haksız. burda bu konusmayı annen değilde kayınvaliden oğluna yapmış olsaydı çok kıskanç derdim ki anne de malesf öyle....
aynı şehirde kalman senin ve eşinin alacagı bir karar.annein ordan kumandayla hareket etttirmeye calışması yanlış... bayramı kendi annenlerde gecireceksin ...kayınvalidenlerinde gönlünü orda kalarak alman kadra doğal birşey değil.. iç güveysimi verdiler kovanı... onlarda bir evlat sahibi.. sizden beklentileri var doğal olarak.. neden eşini ve onların kalbini kırasınki... bencede kal...
ayrıca eşin maaşı az oluyormuşta konuşmaya hakkı yokmuş muş ta... ya ne kadar kusura bakma ama cahilce düşünmüş... insanlar evlenince parasına göremi konuşacak.ozaman ev hanımları para kazanamıyor diye hiç konuşmasın..
şahsen annen bir kız annesi olarak fazlaca kaprisli geldi bana.. eşini küçümsüyor anladıgım kadarıyla. ama kendi kızının huzurunu bozuyor boşuna.. sana tavsiye annenin yanlışlarını görüyorsun ve uyanık akıllı bir kızsın. seni etkilemesine izin verme

anneniz hem aşırı korumacı hem de biraz kıskanç geldi bana. yeni evlisin bence duruma tam alışmadığı için bu şekilde davranıyor. yani dizinin dibinde oturması gereken kızının gidip (onun bakışına göre) el aleme hizmet etmesi zoruna gidiyordur. bir süre geçince alışır normalleştirir kafasında. ama bu süre içince yaptığı duygusal çıkışlara teslim olmamaya çalış.

benzer bir ruh hali benim annemde de vardı. eşimin ailesi başka bir şehirde annemlerle aynı şehirdeyiz biz. bayramlarda hiç gidemedik k.validemlere ama hep bayramın birini orada geçirmemiz gerektiğini düşünürüm. çünkü onlar da evlatlarıyla beraber olmak isterler normal bişey bu. bu düşüncemi anneme ilk söylediğimde gitmediğim halde benzer bir tepkiyi almıştım. şu an 6 yıllık evliyim ve annem bu fikre alıştı şimdi kendi soruyor gitmiyor musunuz diye.

kızına çok kıymet veren, hep arkasında olan özellikle de maddi anlamda damadından istediği performansı göremeyen ailelerde oluyor bu tür durumlar. sen eşine duyduğun sevgi ve saygının maddi konulara bağımlı olmadığını, kazancı çok iyi olmasa da evin reisinin eşin olduğunu düşündüğünü hissettir annene. zamanla alışacaktır..

evet hala evlendiğimi bir eşimin oldugunu onunla birlikte kararlar almam gerektigini düşünemiyor ne yazik ki. Burada görüyorum maddi gücü olmayan erkeklerin eslerine ne kadar da kötü davrandıgını ama anneme göre güç maddiyatta parası olanın sesi çıkar gibi Allah'tan ben anneme benzemiyorum bu konu da :)
Benim eşimin biraz çok kardesi var bense tek kızım annem kıyamaz cidden ama benim bir şikayetim yok bana iyi davranıyorlar çok şükür aile de okumuş tek gelinleri de benim saygı da duyuyorlar aile de eşimden başka yüksek okul okumuş kardesi de yok zaten ama annem bunları görmezden geliyor biraz.

Anneniz bulmuş da bunuyor yani burada o kadar çok okuduk ki bayramda hep kendi ailesine giden eşinin ailesine bir kez olsun bile gidip kalmayan saygı göstermeyen terbiyesiz erkekleri. Anneniz de böyle davranmaya devam ederse eşiniz de bu durumu öğrenirse saygısını ve sevgisini yitirebilir annenize karşı.

kesinlikle yanlış düşünmüyorsun.. annen çok haksız. burda bu konusmayı annen değilde kayınvaliden oğluna yapmış olsaydı çok kıskanç derdim ki anne de malesf öyle....
aynı şehirde kalman senin ve eşinin alacagı bir karar.annein ordan kumandayla hareket etttirmeye calışması yanlış... bayramı kendi annenlerde gecireceksin ...kayınvalidenlerinde gönlünü orda kalarak alman kadra doğal birşey değil.. iç güveysimi verdiler kovanı... onlarda bir evlat sahibi.. sizden beklentileri var doğal olarak.. neden eşini ve onların kalbini kırasınki... bencede kal...
ayrıca eşin maaşı az oluyormuşta konuşmaya hakkı yokmuş muş ta... ya ne kadar kusura bakma ama cahilce düşünmüş... insanlar evlenince parasına göremi konuşacak.ozaman ev hanımları para kazanamıyor diye hiç konuşmasın..
şahsen annen bir kız annesi olarak fazlaca kaprisli geldi bana.. eşini küçümsüyor anladıgım kadarıyla. ama kendi kızının huzurunu bozuyor boşuna.. sana tavsiye annenin yanlışlarını görüyorsun ve uyanık akıllı bir kızsın. seni etkilemesine izin verme

tesekkurler ben bildigimi kafama koydugumu yaparım zaten kimse etkileyemez merak etmeyin :) annemin olumsuz düşüncelerinin farkındayım ama ben mi yanlış düşünüyorum diyordum sayenizde öyle olmadığını anladım

bende olumlu bir cevap bekliyordum aslın da zaten bayram da yoksunuz iyi olur kalmanız gibi ama umdugum gibi olmadı eşim iyi biri çok şükür itiraz etmez ne desem memlekete gitmeyi ben istedim o da kabul etti kırmaz beni o da bende birsey istedi bende onun kırılmasını istemem hiç.
anneme kalsa simdi maddi gücü çok olmadıgı için öyle yarın çok parası olsa degişir
annemler benim arkamdaymış o yüzden iyiymiş yarın döneriz arkamızı yalnız kalırsın o zaman görürsün ne kadar değerlisin de dedi annem ama sinir oluyorum onun düşüncelerine.
annemi karıştırmak değil aslında aileme, arife günü orada kalacagımızı söylemem yetti annemin konuşmasına.

yani annenden kıssadan bir tehditte var. neden arkalarını döneceklermiş anlamadım...

yani annenden kıssadan bir tehditte var. neden arkalarını döneceklermiş anlamadım...

huy diyelim :))

benim kıskanç kendini bilmez birde erkek kardeşim var, geçen gün anneme çok yüz veriyorsunuz yarın tepenize çıkacaklar bu yaptıklarınıza pişman olacaksınız demiş bizden için,

annem de hemen beni odaya çekip bunu yetiştirdi aman kızım böyle böyle diyor bizim mahçup etme,

anne, o kendini bilmez konuşuyor sende bunları bana söylüyorsun dedim odadan çıkarken kardesim geldi karsıma benimle konuşmak istedi bende konuşmadan yürüdüm tam da

evden çıkacaktık zaten annemlerdeydik neden konuşmamışım annem arada kalıyormuş

sen oğlunun ağzının payını vermediysen benim suçum ne

bazen kendi ailemin beni yordugunu hissediyorum

Ben ailemle aynı ildeyim, esimin ailesi başka ilde. Biz bir bayramı orda Dgrinin burda geçiriyoruz. Burda geçirdiğimiz bayramda da arefe gunünden annemlere gidip orda geçiriyoruz bayramı aynı sehirde olmamıza rağmen.
Aynı ilde olunca o güzelliği tatmak icin kalmamak garip kalınır ve bence oyle olmalı. Bir kahvaltı hazırlayınnca hemen hizmetçi mı olunur?
Anneniz fazlaca yıkıcı, ona artık evli oldugunuzu kararlarınızı kendinizin alması gerektiğini hissettirin.
Ben bazı durumlarda kayınvalidemin müdahalesini anlatarak yanlış oldugumu bize karışmalarının doğru olmadıgını söyleyerek anneme de mj veriyorum, akıllı kadın alıyor da :) evlendiğimiz ilk yıl o da birazcık öyleydi simdi alıştı siz bilirsiniz kızım der gecer :)

evet hala evlendiğimi bir eşimin oldugunu onunla birlikte kararlar almam gerektigini düşünemiyor ne yazik ki. Burada görüyorum maddi gücü olmayan erkeklerin eslerine ne kadar da kötü davrandıgını ama anneme göre güç maddiyatta parası olanın sesi çıkar gibi Allah'tan ben anneme benzemiyorum bu konu da :)
Benim eşimin biraz çok kardesi var bense tek kızım annem kıyamaz cidden ama benim bir şikayetim yok bana iyi davranıyorlar çok şükür aile de okumuş tek gelinleri de benim saygı da duyuyorlar aile de eşimden başka yüksek okul okumuş kardesi de yok zaten ama annem bunları görmezden geliyor biraz.

benzer durumlar vardı bizde de. benim eşimin ailesi de kalabalıktır. annem bizi el üstünde tutarak büyüttü oraya gidince hizmetçilik edeceğimi söylerdi. evime gelseler yerleşeceklerini bi daha asla gitmeyeceklerini söylerdi. çok olumsuz etkilendim bunlardan. hep olmayan durumlar üzerinden komplo teorileri anlattı durdu. insan etkileniyor tabi. ama öyle olmadığını anlayınca rahatladı biraz. ben de tabi :) aynen benim eşim de okumuş oğul ben de okumuş ve istanbullu gelin olduğum için fazla yüklenemediler zaten.

annen zamanla alışır. sen ondan etkilenmemeye bak.

anneniz yıkıcı falan değil

sadece anne

bu tip sorunlar yeni nişanlı yeni evli kızı olan çoğu annede baş gösterir

pamukara sarıp büyüttüğü kızını birileri kullanmasın hor görmesin ezmesin istiyor

ayrıca ortaya çıkan ikinci bi anneyi çok doğal sebeplerle kıskanıyor

sizi kıskanıyor

çünkü sizin bir tek anneniz var o da sizi doğran ve büyüten kadın

duygularını dolaylı yollardan anlatmaya çalıyor bunu yaparken sizi kırmak istemez elbet asla böyle bi düşünceye kapılmayın siz anne olduğunuzda ne hissederdiniz bunları düşünmeye çalışın bu annenizi anlamanıza yardımcı olur

yapmanız gereken en güzel şey annenizden asla vazgeçmeyeceğinizi ona hissettirmek, sizin ondan uzaklaşmadığınızı bilmesi gerek, alışacaktır ama sevgiyle...

Back
X