Annem..

Ayrıca belli anne tipleri vardır annen kıskanç anne modeli bence. Çocuğunun kendi dışında başarılı olması mutlu olması bu anneyi rahatsız eder. Çocuğu mutsuz olacak onun kollarına koşacak teselli edecek vs.

Zaten bana kıyamayacağı için yüzyüze gelmek istemiyor kaçıyor. Çünkü yüz yüze gelsek hemen yumuşayacak, o da aklınca beni cezalandırmak istediği için kaçıyor

Evet, çok üzgünüm ama öyle sanırım Annem..

Zaten bana kıyamayacağı için yüzyüze gelmek istemiyor kaçıyor. Çünkü yüz yüze gelsek hemen yumuşayacak, o da aklınca beni cezalandırmak istediği için kaçıyor
Sen git işte söylediğim gibi kapısına.
Yumuşacağına eminsen gidip yatacaksın kapısında.
Açıkçası 10 gün görüşmediğinizi bilmiyordum,ben daha sert düşünüyorum bu konuda.

Evlilik dönemlerinde eşlerde ailelerde farklı yanlış davranışlarda bulunabiliyor stressten, duygusallıktan çünkü hem iki yabancı aile kaynaşıyor hem çocuklar ayrılıyor. Ama burada en çok dikkat etmesi gereken ve en çok yorulacak olan evlenecek çifttir. Sizin ailelerinizi ve birbirinizi idare etmeniz gerekir. alttan almanız herşeyi yansıtmamanız gerekir kırmadan dökmeden düğünü atlatırsanız sonrası güzel devam eder

Kendi maaşı yetmeyebilir ama ev arkadaşı tutabilir.Veya ailesi yanına gelebilir.Gerçekten ayrılık olsa ailecek konuşulur.Böyle sessiz bir şekilde senden kaçmazdı bence.
Ailesinin gelme durumu yok. Gelme durumu olsa bile maddi güçleri yok. Bu ev Nişanlımın iş yerine de uzak ama ben beğendiğim için buraya yerleştik. Ayrılık düşüncesi varsa burada oturmaz. Ne ailesi ne kendisi ailemi hiçbir şekilde aramadı bu iş olmayacak vs diye. Hatta ayrı kaldığımız 10 günde bile kimse bir şey bilmiyormuş söylememişler. Kaçmasının nedeni de, beni gördüğünde yumuşayacağını bildiği için.

Bunlarda sana ders olsun inşallah düzelir aranız. Bir daha da yorma bu kadar sevdiğini. İyi haberlerini bekliyorum.

Sen git işte söylediğim gibi kapısına.
Yumuşacağına eminsen gidip yatacaksın kapısında.
Açıkçası 10 gün görüşmediğinizi bilmiyordum,ben daha sert düşünüyorum bu konuda.
Şuan hala sinirli gergin olabilir bana karşı.. çekiniyorum da açıkcası. Her şey daha çıkmaza girer gdiye korkuyorum. Biraz kendi halinde kalsın diyorum ama burda da içim içimi yiyor..

O zaman senin burnunu sürtmeye çalışıyor aklınca.Sen kovaladıkça o daha da kaçacak.Biraz geri dur madem.İpleri eline verme

Ve artı.. Nişnalım ile annemin arasında ağır ve saygısız konuşma yapılırken dahi Nişanlım Anneme anne diye hitap etmiş...

O zaman senin burnunu sürtmeye çalışıyor aklınca.Sen kovaladıkça o daha da kaçacak.Biraz geri dur madem.İpleri eline verme
Burada yazdığım her şeyi ve annem adına özür dilediğimi dün akşam kendisine de mesaj olarak yazdım. Ve biraz sessiz kalmayı düşünüyorum. Çünkü onun yerinde bende olsam hemen sakinleşmezdim.

Burada yazdığım her şeyi ve annem adına özür dilediğimi dün akşam kendisine de mesaj olarak yazdım. Ve biraz sessiz kalmayı düşünüyorum. Çünkü onun yerinde bende olsam hemen sakinleşmezdim.
Ayrılmaz nasılsa sen de çok fazla üzerine düşme.Özürünü dilemişsin yoksa hep böyle sindirir seni.

Önce annenle konuşman lazım. Uygun bir dille ilişkinize karışmamasını söyle , bunun zarar verdiğinden bahset. Anlayacaktır , senin kötülüğünü istemez.
Daha sonra nişanlınla görüşmek için çabala. Sana ceza verdiğini düşünmüyorum. Gerçekten kırılmış ve üzülmüş gibi geldi bana. Ona ulaş ve annen dahil hiç kimsenin ilişkinize dışarıdan köstek olamayacağını , buna izin vermeyeceğini içtenlikle dile getir. Sevgine ve sana inanırsa sizi kazanabilirsin ancak.

Siz evlenecek olgunlukta biri değilsiniz,olduda bu çocuk barıştı evlendiniz evliliğiniz hiç sağlam olmaz.
Anneler fikir verir tecrübelerini paylaşır,ancak sizinki kendi egemenliine alt kadro kurmuş.
Nişanlınızın annesi bunları yapsaydı size ne olurdu konu?
Benim annem nişanlımı arayıp ağzına geleni söylüyorsa orada hiç sınır,mesafe yok herşey laçka demektir.Ben zaten bir daha yüzüne bakamazdım.
Siz evlensenizde onun bunun gazıyla evliliğinizi mahvedersiniz.
Nişanlınız sizinle barışmayacaktır,o evden gitmenizi bekliyor besbelli.
Sizde evlilik yerine olgunlaşmayı bekleyin bir süre

Daha önce yine sıkıntı yaşayıp aynı konuşmayı anneme yapmıştım ama yine dilimi tutamadım her şeyi her sıkıntımı anlattım anneme, o da biraz benim gazıma gelip doldurdu beni.. sonuç bu işte

O zaman kendini frenlemen gerek arkadaşım. Annenin gazına gelme. He de geç.

Merak ettim diğer konuna baktım
Konu başlığın hiç olmamış.
Annen değil sorun tamamen sensin.

Sende ilişki yürütme kabiliyeti yok.
Her sıkıntı, her sorun anne ile paylaşılmaz.
Bak sen olanları unutup hatalarından ders çıkarabiliyorsun
Ama annen bunu yapamaz.

Diyelim bugun barıştınız tüm olanlara rağmen döndü sana
düğünü yaptınız.
Sonrası?
Annen yine bugune kadar ona vermiş olduğun cesaretle
her şeyi irdeleyecek, soracak, anlatmanı bekleyecek.
Artık asla paylaşmam
Kavga etmiş olsak bile ooo süperiz anne bir sorun yok diyebilecek misin.
Bana kalırsa yine dökülecek gibisin.
Sen nişanlına, nişanlın sana, annen nişanlına, sen annene..
Böyle bir döngüde hiç biriniz mutlu olamazsınız.
Kimse de böyle bir evliliği yürütmek istemez.
Bir çeker, iki çeker, üçte bay bay.

Şuan hala sinirli gergin olabilir bana karşı.. çekiniyorum da açıkcası. Her şey daha çıkmaza girer gdiye korkuyorum. Biraz kendi halinde kalsın diyorum ama burda da içim içimi yiyor..
Sen bilirsin tabii...
Ama zaten araya 10 gün gibi uzun bir süre girmiş.
Malum her geçen dakika ikinizin de aleyhine.
Ben 10 gün nasıl dayandınız derken bunu söylemek istedim,yarın 11 gün,diğer gün 13,sonra da 15 gün olur...
Bilmem gözden uzak gönülden ırak olur mu?

Annem istersen arayıp konuşayım dedi Nişanlım için.. Annemin de kötü niyeti yok ama o da benim gazıma geldi, üzülmeme dayanamadı ve savunmaya geçti..
İstersen özür dilerim, siz mutlu olun ben istemem mutsuz olmanızı, eğer sorun oluyorsa da daha mesafeli görüşürüz dedi..

Ne yapayım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…