Annem

Merhaba.
Nerden nasil baslayacagimi bilmiyorum. Sadece anlatmak istiyorum. Surc-i lisan edersem affola.

Ben 21 yasindayim. Zor bir cocukluk donemi gecirdim, babam canim babam kanserdi. Gozlerimin onunde eridi, eridi. Hayatini kaybettiginde elleri elimdeydi. O gittiginde annemle ben kaldik, babamin ailesi tarafindan reddedildik. Babamin bize biraktigi ev icin babasini gomduler, parasini yiyorlar dediler.
Annemin ailesi ise annemi babamla evlendigi icin affedemiyorlar. Hala.
Bu hayatta bir annem kaldi beni bagrina basan. Annem ve ben. Biz ikimizdik artik.
Babami kaybettikten sonra annem canini disine takti, o gune kadar hayatinda hic calismayan kadin beni okutmak , evini gecindirmek icin didindi. Tek dilegi okumamdi, yeter ki kizim okusun'la basladi her cumlesi.
Onun bu kadar emeginin yaninda ben bir hicim. "Anne" diyince benim icim ciz eder. Anne dedigimde gozlerim dolar,suan doldugu gibi.
Okudum, elimden geldigince. Basarisiz oldum, vazgectim. Biraktim. Annem arkamdaydi, destekcimdi. Basarisiz oldugumda bile bana inancini kaybetmedi, ben kaybettim. O kaybetmedi. Gecemi gunduze kattim. Uyumadim, calistim. Calistim...
Universite sinavinda dereceye girdim. Ustun basari bursu ile okuluma basladim.
Annem o kadar cok yoruldu ki benim icin suan hasta. Cok hasta.
Kanser illeti buldu yine bizi. Yakamizi birakmadi. Cok korkuyorum.
Beni yapayalniz birakir diye cok korkuyorum. Ona layik bir evlat olamam diye cok korkuyorum. Okulu bitirip onu rahat ettirecek zamanim olmayacak diye cok korkuyorum.

Sadece icimi dokmek istedim..

Yaaa:KK43:çok üzüldümm.Allah annenizi size bağışlasın.bu zamanda kanser tedavisi olmayan bir hastalık değil.Allah in izni ile şifa bulur inşallah.çok geçmiş olsun

Gözlerim dolu dolu okudum.
Lütfen umudunu kesme, gün doğmadan neler doğar ? derler.
Sen o güzel annenle , o güzel babanın kızısın. Bu her cümlende o kadar belli ki...
Rabbim sana, çalışıp anneni rahat ettirmeyi nasip ettirsin.

Merhaba.
Nerden nasil baslayacagimi bilmiyorum. Sadece anlatmak istiyorum. Surc-i lisan edersem affola.

Ben 21 yasindayim. Zor bir cocukluk donemi gecirdim, babam canim babam kanserdi. Gozlerimin onunde eridi, eridi. Hayatini kaybettiginde elleri elimdeydi. O gittiginde annemle ben kaldik, babamin ailesi tarafindan reddedildik. Babamin bize biraktigi ev icin babasini gomduler, parasini yiyorlar dediler.
Bu hayatta bir annem kaldi beni bagrina basan. Annem ve ben. Biz ikimizdik artik.
Babami kaybettikten sonra annem canini disine takti, o gune kadar hayatinda hic calismayan kadin beni okutmak , evini gecindirmek icin didindi. Tek dilegi okumamdi, yeter ki kizim okusun'la basladi her cumlesi.
Onun bu kadar emeginin yaninda ben bir hicim. "Anne" diyince benim icim ciz eder. Anne dedigimde gozlerim dolar,suan doldugu gibi.
Okudum, elimden geldigince. Basarisiz oldum, vazgectim. Biraktim. Annem arkamdaydi, destekcimdi. Basarisiz oldugumda bile bana inancini kaybetmedi, ben kaybettim. O kaybetmedi. Gecemi gunduze kattim. Uyumadim, calistim. Calistim...
Beni yapayalniz birakir diye cok korkuyorum. Ona layik bir evlat olamam diye cok korkuyorum. Okulu bitirip onu rahat ettirecek zamanim olmayacak diye cok korkuyorum.

bence asıl sizede bu illetin gelemsinden korkun babada ve annede var ise genetik yatkınlığınız çok fazla demektir..
anneniz için tek yapacağınız ona manevi detsek olup onu başarılarınız ile onurlandırmak o sizden başka şey beklemez..
ve umudunuzu asla kaybetmeyin..

Maşallah ne güzel annen var, Rabbim annenin çabalarını bu dünyada da boş bırakmaz inşallah. Rabbim bol bol şifa, bol bol sabır versin inşallah. Sakın okulunu bırakma, annen senin için o kadar çabalamış, sırf annen için o okulu bitirmen lazım. Bir kadının en büyük zenginliği ekmek tutan elleri emin ol, hele ki bir de okumuşsa daha iyi: biraz daha rahat/iyi şartlarda çalışabilir yani. Sen gönlünü ferah tut ki ferahlık bulsun sizi de.

Rabbim şifasını versin inşallah.
Size bağışlasın annenizi.
Eminim zaten sizinle gurur duyuyordur anneniz.
İyi düşünün,kötüyü çağırmayın. En kısa zamanda toparlanır inşallah anneniz.

Annesinden böyle gururla bahseden bir evlat emin ol annesine vermesi gereken gururu da övüncü de vermiştir. .
Allah annenize şifa versin..
Şimdi annenize destek olma sırası sizde.El birliği ile bunun da üstesinden geleceginize içten inanıyorum:KK200:

Merhaba.

Gözlerim doldu okurken , Rabbim annene şifa versin , sen ne güzel bir evlatsın dua et :KK200:

Back
X