- 31 Ekim 2022
- 380
- 271
- 33
- 30
- Konu Sahibi isimsizbayan
-
Hanımlar selam
Herkese iyi bayramlar dilerim
Geçmiş konularımda bahsini ettiğim durumdan kaynaklı annem babam benimle konuşmuyordu.
Bayramın birinci günü konuşmadığımız için ben gidemedim ancak eşim gitmişti. Bugün de annem bize geldi.
Çok çirkin olduğumu delirdiğimi söyledi Ağladı bağırdı çağırdı isyan etti ve gitti..
Korkuyorum ya anneme benim yüzümden bir şey olursa diye ? Çok ağlıyor kendini çok hırpalıyor eşim dün babamında ağlamaklı olduğunu söyledi.
bir şey olursa kendimi affedemem ama bunu bana yapmasınlar artık beni rahat bıraksınlar istiyorum
Olduğum gibi bir kalıba sığdırmadan sevsinler istedim ama olmuyor olmayacak gibi de görünüyor .
Bu çıkmazdan nasıl çıkacağım çekip gitmek istiyorum herkesi herşeyi bırakıp
Lütfen bana yardım edin
Eski konunuza baktım baş örtüsü yüzünden aranız açılmış. Anne babanız bile olsa kimse size başınızı örtmeniz konusunda baskı yapamaz. Maalesef toplumumuzun bazı kesimlerinde baş örtüsü yüzünden baskıya maruz kalan pek çok kadın var. Yani baş örtüsünü bu kadar sorun yapmalarını anlayamıyorum.Hanımlar selam
Herkese iyi bayramlar dilerim
Geçmiş konularımda bahsini ettiğim durumdan kaynaklı annem babam benimle konuşmuyordu.
Bayramın birinci günü konuşmadığımız için ben gidemedim ancak eşim gitmişti. Bugün de annem bize geldi.
Çok çirkin olduğumu delirdiğimi söyledi Ağladı bağırdı çağırdı isyan etti ve gitti..
Korkuyorum ya anneme benim yüzümden bir şey olursa diye ? Çok ağlıyor kendini çok hırpalıyor eşim dün babamında ağlamaklı olduğunu söyledi.
bir şey olursa kendimi affedemem ama bunu bana yapmasınlar artık beni rahat bıraksınlar istiyorum
Olduğum gibi bir kalıba sığdırmadan sevsinler istedim ama olmuyor olmayacak gibi de görünüyor .
Bu çıkmazdan nasıl çıkacağım çekip gitmek istiyorum herkesi herşeyi bırakıp
Lütfen bana yardım edin
Konu sahibi baş örtülü olmadığı için ailesi sorun yapıyormuşSiz çirkinseniz ne diye ağlayıp dövünüyor anlamadım ben. Eski konunuzu bi özet geçseydiniz keşke. Bu haliyle anneniz ilgi istiyor gibi görünüyor.
Sadece konu sahibinin annesi problemli değil. Maalesef toplumumuzun bazı kesimlerinde baş örtüsü ile baskı yapılıyor.Anneniz aşırı tepkiler veriyor. Keşke uzman yardımı alsa.
Sizin üzülmenizi de anlıyorum ama ağlayarak, böyle abartı tepkilerle her istediklerini size yaptıramazlar ki. Yetişkin bir kadınsınız siz.
Evet, özellikle burada böyle konular çok açılıyor. Hak helal etmemeler, ısrarlar ve baskılar çok olabiliyor.Sadece konu sahibinin annesi problemli değil. Maalesef toplumumuzun bazı kesimlerinde baş örtüsü ile baskı yapılıyor.
Daha önce böyle bir baskı bende yaşadım. Akrabalarım ve babam tarafından. Ama kimseyi dinlemedim. Bu baskıcı yobaz zihniyetten oldum olası nefret ediyorumEvet, özellikle burada böyle konular çok açılıyor. Hak helal etmemeler, ısrarlar ve baskılar çok olabiliyor.
Ama konu sahibinin annesinin tepkileri biraz daha anormal geldi bana.
En iyisini yapmışsınız. Bez parçası yüzünden baskı yapan kim olursa olsun uzak durmak lazımBen açıldım 18 sene oldu, annem yüzüme karşı benden utandığını söyledi, çarşıya giderken filan onlara gidince birşeyler takiyordum. Artık onu da bıraktım, ben şehirde kapalı değilim burada da kapanmam beni gören böyle gorsun dedim aileme. Kızıyorlar ama tepkimi koyduğum için sesleri pek çıkmıyor artık.
Benim hayatım benim kararım, gerekirse görüşme annenle ne var? Ben komple sildim mesela, gitmiyorum da onu aramıyorum da.
Anne sevgisi şartlı surtlu olmaz, kendim anne olunca anladım.
Neden ailenizle aranıza mesafe koymak yerine bu şekilde hayatı kendinize zehir ediyorsunuz?
Ben daha önceki konunuza yazmıştım, madem aileniz sizin kapanmanızı dert edecekler, niye telefonla arayıp tek tek hesap veriyorsunuz, gerek yok yazmıştım bayramda görecek vs demiştiniz. Ee gitmemişsiniz? Madem gitmeme şansınız vardı, ne bilim hastayım vs bile der bu bayramı atlatırdınız.
Birkaç ay uzaktan telefonla görüşürdünüz yeterdi. Ya da zaten kendi evinizde görüşürsünüz bir baş örtü sorunu olmazdı. Niye onlara ısrarla hesap verme amacındasınız?
Ben yerinizde olsam aileme bu şekilde hesap vermezdim. Sadece kendi evimde görüşürdüm bayramda, başım ağırmazdı. Aynı durum eşin ailesi için de geçerli, en kötü evde ince bir şal atardınız, iki üç saat idare edersiniz. Ama böyle aşırı kaosa sürüklenecek bir durum değil bu. Sonuçta 7/24 aynı evde sürekli yaşayan insan değiller, ya da karşı komşunuz değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?