Annem ..

Ben açıldım 18 sene oldu, annem yüzüme karşı benden utandığını söyledi, çarşıya giderken filan onlara gidince birşeyler takiyordum. Artık onu da bıraktım, ben şehirde kapalı değilim burada da kapanmam beni gören böyle gorsun dedim aileme. Kızıyorlar ama tepkimi koyduğum için sesleri pek çıkmıyor artık.
Benim hayatım benim kararım, gerekirse görüşme annenle ne var? Ben komple sildim mesela, gitmiyorum da onu aramıyorum da.
Anne sevgisi şartlı surtlu olmaz, kendim anne olunca anladım.

Annemle görüşmemeyi bu yola girerken kabullenmiştim ancak üzülüyor olmasına çok dertleniyorum .
Bu denli hıçkıra hıçkıra ağlaması onu hasta edecek
İnanın konuşulmuyor da hemen ağlıyor evimde nasıl ağladı küçük çocuk gibi ağlaya ağlaya hıçkıra hıçkıra kalktı gitti
Keşke benden nefret etse ve beni silse
Ama bu denli acı çekmese
Anne değilim ben annelik bu değil diye düşünüyorum

Hanımlar selam
Herkese iyi bayramlar dilerim
Geçmiş konularımda bahsini ettiğim durumdan kaynaklı annem babam benimle konuşmuyordu.
Bayramın birinci günü konuşmadığımız için ben gidemedim ancak eşim gitmişti. Bugün de annem bize geldi.
Çok çirkin olduğumu delirdiğimi söyledi Ağladı bağırdı çağırdı isyan etti ve gitti..
Korkuyorum ya anneme benim yüzümden bir şey olursa diye ? Çok ağlıyor kendini çok hırpalıyor eşim dün babamında ağlamaklı olduğunu söyledi.
bir şey olursa kendimi affedemem ama bunu bana yapmasınlar artık beni rahat bıraksınlar istiyorum
Olduğum gibi bir kalıba sığdırmadan sevsinler istedim ama olmuyor olmayacak gibi de görünüyor .
Bu çıkmazdan nasıl çıkacağım çekip gitmek istiyorum herkesi herşeyi bırakıp
Lütfen bana yardım edin :KK43:
Siz onların istediği gibi olmayıp oluşturdukları kalıba girmediğiniz için hayırsız evlat oluyorsunuz onlara göre
Ama bence siz sonuna kadar haklısınız olduğunuz gibi bağırlarına bassalar sorun olmayacak onlar değişşin

Annemle görüşmemeyi bu yola girerken kabullenmiştim ancak üzülüyor olmasına çok dertleniyorum .
İnanın konuşulmuyor da hemen ağlıyor evimde nasıl ağladı küçük çocuk gibi ağlaya ağlaya hıçkıra hıçkıra kalktı gitti
Ama bu denli acı çekmese

Annenizin bu yaptığı normal değil ya. Sizi bu şekilde manipüle etmemeli. Annelik bu değil. Anne evladını her koşulda sever. İlla ki ortamınız gereği kabullenmesi zor olurdu. Ama bu yaptığı mantık dışı.
Sizdeki de iyi cesaretmiş bunları göze alarak kararlı davranmışsınız. Ben yapamazdım sanırım sizin yerinizde olsaydım.

Annenizin bu yaptığı normal değil ya. Sizi bu şekilde manipüle etmemeli. Annelik bu değil. Anne evladını her koşulda sever. İlla ki ortamınız gereği kabullenmesi zor olurdu. Ama bu yaptığı mantık dışı.
Sizdeki de iyi cesaretmiş bunları göze alarak kararlı davranmışsınız. Ben yapamazdım sanırım sizin yerinizde olsaydım.

Yıllarca bende cesaret edemedim
Ama sanırım bir sınır oluyor artık onu aşınca bir şeyler değişiyor
Tepkileri görünce işin çok zor diyorum kendime
Tek endişem annemin haksız da olsa bu durumdan dolayı zarar görmemesi sağlık sorununun oluşmaması
Umarım içi ferahlar bu benden nefret etmesi ile de olacaksa etsin isterim

Çirkin olan tek şey annenizin zihniyeti ve tavırları, yorumlara göre başörtüsü takmadığınız için mi bu cümleler, bu derece baskı? Duygu sömürülerine, psikolojik şiddete pabuç bırakmayın; hatta silin nedir yani çok mu lâzım böyle bir anne? Annelik, herkesin harcı değildir; bize sormadan bu dünyaya bizi getirdikleri için bizim sahibimiz olmuyorlar. Şahsen öyle anneye, ağlıyor musun zırlıyor musun ölüyor musun kendini beşinci kattan aşağıya mı atıyorsun ne halt yersen ye;ama benden uzak ol diyerek ölene kadar da görüşmem. Hayatımdan çıkarırım. Hiçbir şey için de vicdan azabı duymam. Edepsizlikle, rezillikle kendini yerlere atıyor bir de; üstüme iyilik sağlık.

Telefonda beddua ettiğinde tam olarak böyle düşünüyordum dedim ki içim soğumaz
Aslında afffetmiyorum çok kırgınım bana bir hayat borçlular onlar yüzünden çok eksiğim her yönden
Hıçkırarak Ağladığını görünce dayanamıyorum bilmiyorum neden böyle hemen her şeyi unutarak buna üzülüyorum ama sanki ben onun annesiyim o benim kızım gibi
Ağlamaktan kendini helak etmiş , dönse baksa mantıklı düşünse bunun ne ona ne bana ne yaşadığım duruma faydası var
Mantıklı düşünmüyoru geçtim ne hissettiğim ne istediğim asla umurunda değil
Çok çirkinsin elindeki imkanların gidince ben seni göreceğim dedi :) neden bunu isterki bir anne
İnanın hayatımı mahf ediyor aklımdan fikrimden çıkmıyor
İşin sonunda kendimi ona üzülürken buluyorum

Tesetturluydu . Tesettüru bırakma kararı almisti.
Ooo sıkıntı büyük.
Konu sahibi direkt uzaklaşın. Biraz mesafe alışmasını sağlar.
Ama kararlı durun. Ben de tesettürlüyüm ama kimsenin baskı ve etkisi ile tercih etmedim.

Çevremde tesettürden vazgeçen oldu,destek oldum. İnce bir nokta. Kimse istemediği hiçbir şeyi yapmamalı. Kararlı durun,zaman verin alışacaklar mecbur.
I isimsizbayan

Anneniz manipüle ediyor, duygu sömürüsü yapıyor bu başka bişey değil. İçten bi şekilde hıçkıra hıçkıra ağlayacak kadar duygusal bir insan olsaydı, size bu kadar eziyet etmeyecek empatiyi de gösterebilirdi. Size bunları yaşatmaya hakları yok.

Ama bu denli acı çekmese
Bana gore annelik her kosul ve sart altinda, ne yaparsa yapsin (suc haric tabi) evladinin yaninda oldugunu belli etmek ve oyle davranmaktir.

Annenizin mental sorunlari var, gorusmeyin. Size ve hayatiniza saygi duymayan kimseyle gorusmeyin. O saniyor ki aglayinca siz vazgececeksiniz acilmaktan, eger gorusmek istemediginizi soyleyebilirseniz bakin nasil bir ofke patlamasi gelecek. Asiri manipulatif anneniz var

Amaaan aglasin sızlasin boşver.
Uyuz oluyorum böyle kadınlara. Bence kocan seni aldatsa, dövse ağlamazdi senle beraber, yuvani bozma der geri gonderirdi. Bu tarz bir kadın annen , diğer yorumlarından da anladığım kadarıyla. Ama iş örtüye gelince ağlamalar, hickirmalar..öyle ya da böyle alışır.
Benim bir kuzenim var, on onbeş seneden fazla kapalıydı. Ben onu hep başörtülü hatırlıyorum. Ailesi de yaşamıyor, baskıyla değil tamamen içten kapanmıştı. İki yıl önce açıldı. İlk zamanlar bir muhabbeti döndü ama bak bugün bayram, yine görüştük ettik kalabalıkta . Kimse yadirgamadi bile. Gecen bayram da bu sehirdeydim, gecen bayram da herkes gayet doğal karşıladı.
Yani alışıliyor.
Bir diğer kuzenimin anne babası din görevlisi,o da küçük yaşta biraz baskıyla kapandı. Sonra bir açıldı pir açıldı, şimdi mor saçıyla,cropuyla,dovmeleriyle takılıyor. Kimse hatırlamıyor bile eskiden kapalı olduğunu.
Oysa ilk zamanlar açılması bile dedikodu malzemesi olmuştu.
Sen de aynen böyle devam et, insanlardan kaçma, seni gördükçe alisirlar zamanla.
Kardeşinin Nisani varmış,güzel güzel giyin git. Annen senin gelmeni istiyorsa ona 'orada ters bir lafini,aşağılamani duyarssm takımı takar evime donerim' dersin.

Bana gore annelik her kosul ve sart altinda, ne yaparsa yapsin (suc haric tabi) evladinin yaninda oldugunu belli etmek ve oyle davranmaktir.

Annenizin mental sorunlari var, gorusmeyin. Size ve hayatiniza saygi duymayan kimseyle gorusmeyin. O saniyor ki aglayinca siz vazgececeksiniz acilmaktan, eger gorusmek istemediginizi soyleyebilirseniz bakin nasil bir ofke patlamasi gelecek. Asiri manipulatif anneniz var

Ne hissettiğim ne istediğim onun için hiç önemli değil. Delirdiğimi düşünüyor
Sen bunu ailem artık benimle görüşmesin diye yaptın diyor ya .
İstediğin zaman gelebilirsin benim seninle bir sorunum yok ama böyle gelmee bana diyorum yok yani hemen ağlamaya devam etmeler
Bu halimi gören çocuklarım seninle konuşursa onlar da benim çocuklarım değil onları da red ederim diyor . Zaman vs ilaç derler ya bence aileme ilaç olmayacak onlar her geçen gün daha da öfkeliler
Öfkeli olsun sevmesin istemesin beni dert değil
Böyle ağlamalar ile kendine bir şey yapacak sonra herkes yine üzerime yürüyecek ve ben bu vicdan azabı ile yaşayamayacağım o olacak

Amaaan aglasin sızlasin boşver.
Uyuz oluyorum böyle kadınlara. Bence kocan seni aldatsa, dövse ağlamazdi senle beraber, yuvani bozma der geri gonderirdi. Bu tarz bir kadın annen , diğer yorumlarından da anladığım kadarıyla. Ama iş örtüye gelince ağlamalar, hickirmalar..öyle ya da böyle alışır.
Benim bir kuzenim var, on onbeş seneden fazla kapalıydı. Ben onu hep başörtülü hatırlıyorum. Ailesi de yaşamıyor, baskıyla değil tamamen içten kapanmıştı. İki yıl önce açıldı. İlk zamanlar bir muhabbeti döndü ama bak bugün bayram, yine görüştük ettik kalabalıkta . Kimse yadirgamadi bile. Gecen bayram da bu sehirdeydim, gecen bayram da herkes gayet doğal karşıladı.
Yani alışıliyor.
Bir diğer kuzenimin anne babası din görevlisi,o da küçük yaşta biraz baskıyla kapandı. Sonra bir açıldı pir açıldı, şimdi mor saçıyla,cropuyla,dovmeleriyle takılıyor. Kimse hatırlamıyor bile eskiden kapalı olduğunu.
Oysa ilk zamanlar açılması bile dedikodu malzemesi olmuştu.
Sen de aynen böyle devam et, insanlardan kaçma, seni gördükçe alisirlar zamanla.
Kardeşinin Nisani varmış,güzel güzel giyin git. Annen senin gelmeni istiyorsa ona 'orada ters bir lafini,aşağılamani duyarssm takımı takar evime donerim' dersin.

Kocam beni aldatsa yuvanı yıkma derdi evet .
Geçen sene kayın validem bir daha gelip 6 ay kalsa oğlunu kapının önüne koyarım demiştim sadece tepkisini ölçmek için nasıl köpürdü sen yıkıcısın bilmem ne. Çok eski kafalı anlatılmaz yani
Ben bu örnekler gibi olamayacağım biliyorum
Çünkü bunlar asla hoş karşılamayacaklar beni
Böyle görmektense , ölmüş olmamı tercih ediyorlarmış..
Kardeşimin nişanına gitmeyeceğim o da annemi üzdüğüm için bana taraf oldu ve benimle görüşmek istemediğini söyledi .
Ciddi ciddi bu psikolojileri ile bana zarar vermelerinden korkuyorum

Ne hissettiğim ne istediğim onun için hiç önemli değil. Delirdiğimi düşünüyor
Sen bunu ailem artık benimle görüşmesin diye yaptın diyor ya .
İstediğin zaman gelebilirsin benim seninle bir sorunum yok ama böyle gelmee bana diyorum yok yani hemen ağlamaya devam etmeler
Bu halimi gören çocuklarım seninle konuşursa onlar da benim çocuklarım değil onları da red ederim diyor . Zaman vs ilaç derler ya bence aileme ilaç olmayacak onlar her geçen gün daha da öfkeliler
Öfkeli olsun sevmesin istemesin beni dert değil
Böyle ağlamalar ile kendine bir şey yapacak sonra herkes yine üzerime yürüyecek ve ben bu vicdan azabı ile yaşayamayacağım o olacak
Hic gorusmeyin, esiniz de gorusmesin

Back
X