Annem

pelinn09

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2015
40
5
1
30
Merhaba kızlar ben sizinle annemle yasadıgım bir olayı paylaşmak istiyorum.Dün aksam ben annem kardeslerim evde oturuyoruz uyumaya geçecegim icin ustumu degistiriyorum cebimdeki bozuk paraları cuzdanıma koymak icin actım cuzdanımda bir miktar paranın olmadığını gördum harcadıgımıda hatırlamıyorum annemde surekli cantamı karıstıran biri ne kadar yapma desemde yaptıgını arada görüyordum anneme gittim anne paramı gördün mü dedim ilk başta hayır ne parası ben bir şey görmedim dedi anne emin misin dedim birden evet ben aldım dedi bende ne diyecegimi şaşırdım anne ben ne zaman sen para istedin de vermedim niye böyle yapıyorsun dedim bende sürekli anneme paran veren biriyim yani kardeslerim için olsun kendi için olsun her zaman tek kelime etmeden veririm inanın ben biraz tepki gösterince ağlamaya başladı ve benimle artık konuşma dedi öyle ağlayınca bende çok üzüldüm ya kendimi çok suçlu hissettim ne yapacağımı bilmiyorum lütfen bir şeyler söyleyin

benim bildiğim durum tersi olur genelde.....neyse annenin gönlünü alırsın ama izinsiz almaması gerektiğini söylemelisin....bir yetişkine yakışmıyor dersin.!

Git özür dile bence. Annen o senin. İstemeye cekinmistir kadıncağız. Niye üstüne gidip mahcup ettin ki...

Canım senin kendini suclu hissettirmeni gerektirecek bir durum yok ki ortada bak annenede veriyormussun hatta hem anneni hemde kardeslerini ihmal etmiyormussun eger boyle bir durum olsaydi (ne kadarda haklilik payi olmasa) belki senden istemeye utanip cekindigi icin boyle birseye kalkosmos diyecektim Allah muhafaza acaba bu yonde psikolojik bir sorunu mu var kleptomani mi denir ne denir oylesi iste

Bak benimde calistigim bi donemde annemin cantami falan karistirdigini fark etmistim ama bisey almadigini biliyorum bi kac kendini bilmez işgüzarın evvel sana harclik veriyor mu vs gibi soylemleriyle acaba soyledigimden fazla mi aliyorum iste genelde param olmazdi zaten cidden maas 3-5 kurusluk nirseydi birde ustune ustluk geciktirilip geciktirilip verilince bende birsey kalmazdi

O yuzden sanirin dogru mu soyluyorum yalan mi soyluyorum var mi yok muvdiye vaktigini anladim
Bir keresindede borc almistim ona bi sure vermeyince varda vermiyorum diye kontrol etmis sanirim

Ama iyikide soylemissin fark etmedigini dusunse yine yeltenebilirdi

Bence yanlış kimden olursa olsun yanlıştır Anne bile olsa yaptığı davranış doğru değil zaten her zaman veriyormuşsun zaten üstelik siz onu mahcup edecek bir davranışta bulunmamışsın ama mahcup olmuş kendisi siz gönlünü uygun bir dille alın yine de

Anne olması her şeyi meşru kılmıyor onun için.Siz yapsaydınız buraya kızım cüzdanımdan para çalmış diye konu açabilirdi ve yorumlar da hiç hoş olmazdı.
Gönül alınır kolaydır,özür dilersin geçer.Ama neden gizli yaptığını merak etmez misiniz?Ekmek alınacaksa istemek zor olmazdı sanırım.

anneler bu göz yaşını çok kullanıyor suç bastırmak için sen sonuna kadar haklısın üzülme.bence sen tavır koymalısın bir daha öyle şeylere yeltenemesin anneniz olgun bir insan değil galiba çok ayıp etmiş örnek olması gerekirken yaptığı şeye bak

Bence yanlış ve yakışmamış. Ama şu da var ki annen istemeye çekinmiş olabilir.
İlk defa olan bir şeyse bence üstüne gitmeseydiniz en azından daha sonra annenizi bu hatasını anlaması için gerektiği zaman anne paraya ihtiyacın var mı diyerek yada daha fazla para vererek bir yol izleyebilirdin.

annenin yaptığı kesinlikle yanlış..belki sen o paraya güvenip bakmadan biryerlere gitseydin sende mahçup olacaktın..annene öncelikle bunu anlat...ve kırdıysam özür dilerim de..

Değil annem 6 yaşındaki yiğenim sormadan bri tek eşyama dokunmaz.
Anneniz olması bir şeyi değiştirmez.
Yanlış olayları amalarla meşrulaştırmayın!

git özür dile gönlünü al zaten bundan sonra yapmaya cesaret edemez ve yapmaz da ama yine de sık sık paraya ihtiyacı var mı die sor yada sormadan ona para bırak

hic suclu hissetme,anneligin arkasina siginmis gozyaslariyla.
annenin yaptigi yanlis izinsiz para almak ve bunu inkar etmek.
birdaha boyle bisey olursa guzellikle uyar ya da ortada birakma cuzdanini.

git özür dile gönlünü al zaten bundan sonra yapmaya cesaret edemez ve yapmaz da ama yine de sık sık paraya ihtiyacı var mı die sor yada sormadan ona para bırak

zaten surekli para veriyormus konu sahibi.
neden ozur dileyecek? annenin para almasi da sorun degil ama aldigini inkar etmesi cok yanlis.
bence bu olayin ustune konusulmamali,anne de olsa hatasini anlamali.
ozur dilese yaptigini desteklemis olur konu sahibi bu cok yanlis.

özür dileme bence. zaten devamlı yaptığı bişeymiş. yanlış olduğunu anlaması lazım.

anne olması habersiz senden para almasını hatta önce inkar etmesini doğru kılmaz

Anneni suçlama diyenler, ya o paraya güvenip bir lokantada yemek yeseydi, mağazaya gidip birşey alsaydı, hesabı öderken parası yetmeyince nasıl bir duruma düşecekti? İkincisi konu sahibi zaten veriyormuş, gizli saklı almak hoş birşey mi? Annesinin böyle şeylere karşı olup çocuğuna nasihat vermesi gerekiyorken kendi yapması doğru mu? Anne de olsa yaptığı şey yanlış.

ayyy ne bilim anne olunca kırılsın istemiyorum haklısın ama özür dilemesin ozman aslında ben bunu cok yakın akrabamdan gördüm kadın tüm sülaleden cocuklarından para calıodu ama kimse bilmiodu konduramıodu ta ki dedemin cüzdanı elindeyken dedem yakalayana kadar.. neyse herkes öğrendi tüm bişeyleri çalınanları tasları yerine oturttu.. daha önce anlayan ve onu deneyenler konustu.. rezil oldu ama inkar etti.. şimdi hala yüzsüz yüzsüz herkesle samimi ama insanlar temkinli ve unutmuolar

Diyelimki annen sana her istediğinde para veriyor sen yinede çantasını karıştırıp habersizce para alıyorsun. Annen ne tepki verirdi?

Bence annen hatasının farkında ve duygu sömürüsü yaparak işin içinden sıyrılmış. Bundan sonra o sormadan para bırak arada bir belki istemeye utanıyorsa falan bu sorun çözülmüş olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…