Annemden Başka Yar Yokmuş Diyen Koca

Çok mu yutuyorsunuz tepkilerinizi?

Daraldım, sinirlendim diyorsunuz ama sakinsiniz sanki.

Aileye aynı evi paylaşmak ortak karar olabilir ama eşiniz sizi rahat ettirmek zorunda, sıkıntıda olan sizsiniz.

Son düzenleme:
Ayrı eve çıkma imkanınız varsa hiç durmayın bu şekilde çok yıpranacak gibisiniz.

ikinizde yıpranmışsınız eşin de sende
anne babanın anlayıp artık gitmeleri lazım
bikaç gün hasta ol olmazsa koalina kv yapsın bütün işleri..

Ah Koalina, bana söylenmiş gibi üzüldüm. Umarım her şey gönlünce olur.
Olur mu bilmiyorum, teşekkür ederim
Haydaaaa bu erkekler hakikatten kadın ruhundan anlamayan katışıksız öküz.benimkide dahil. ben derim ki eğer unutacaksan konuyu unut bir daha açma..eğer bu konunun intikamını almak istiyosan al ve konuyu kapat
Unutmam mümkün değil gibi görünüyor. Açıkçası "annemden başka yar yok" dedikten sonra pek de benimseyemedim onu. Anneyle eşi kıyaslamak çok mantıksız ve iğrenç. Ne yani ben eve gelmiyorum diye bu sonuç mu çıkıyor?

Evet keşke kabul etmeseydim. Belki İstanbul'u bilsem "başlarım senin ev derdine, bilmem etmem önce bir kiraya çıkalım, herkes ne yapıyorsa yapsın" derdim ama o zamanlar çok mantıklı gelmişti. Şimdi de belki bu ev ve kredisi olmasa çekip gitmem daha kolay olurdu.
Anne gibi görmüyorum zaten, olamaz. Benim annemin bazı huyları gerçekten çekilir gibi olmasa da kayınvalidemle aynı kefeye bile koyamıyorum. Ben şu an daha çok eşime kızıyorum. İnsan hiç mi eşiyle başbaşa vakit geçirmek istemez? İstemezmiş demek ki...

Bir ayda buhranlar geciren sizi gorunce buna 5yil nasil dayanabildim diye dusundum yine
Tebrik ederim.

Ben konuşurum da karşımdaki adam anlar mı ondan şüpheliyim.
İşi başka boyutlara taşıyacağına, ailemi istemiyorsun kıvamına getireceğine o kadar eminim ki...
Hayır evde oturmak istiyorsa oturuyorduk ama bana yağmur var gidemeyiz diyip bir kaç saat sonra etrafı sel götürürken çıkması büyük çelişki. O ara babası söyledi zaten "hani bunu yaptıracaktın" diye, hemen o an düşündü ve karar verdi gitmeye. E tek başına gitse sorun, hadi gezelim bahanesiyle çıkartayım ben bunu demiştir kesin. En başta söyleseydi babası için gittiğini "ben isteyince gitmiyorsun ama" diye kızacağımı da biliyordu. Bu sebeple oldu bittiye getirip çıkarttı beni.
Olay cumartesi gece olduğu için gitmek biraz zordu. Gitsem bile ertesi gün iş için geri dönmem gerekirdi.
Aslında rapor alabilirdim ama dönem sonu hazır konular bitmişken çok yoğun bir tekrar programı hazırladım çocuklara, iptal etmek hiç içimden gelmedi. Zaten kar tatili sebebiyle fazlasıyla boş kaldılar.

canım çok üzüldüm ama anladığım kadarı ile vakit geçirmeye ihtiyacın var eşinle bu kadar daraldıysan işin varsa izin al ailenn yanına falan git yada arkadaşlarınla gez he erkeklerin kafa yapısı biraz farklı bi şeyi bir kere söyle sus derler ya aynen öyle üsteleme biraz akışına bırak o zaman anlıyorlar hayatını o olmadan idame edebildiğini görsün o zaman bak nasıl planlarına dahil olmak isteyecek hasta olursun bu kadar takarsan allah korusun

Zaten gozlerine sokmayınca butun iyilik onlarda gibi oluyor

Onunla hayatta konuşmam, tipik içten içe oğlunu koruyan anne işte. Daha önce buna benzer tartışmalarımız yine olmuştu hatta yeni evliydik. Özetle bana "sen alttan al" mesajı vermişti.

Allah yardımcın olsun... Kv ile yaşamıyorum ama yazın eşimin ablası kocası 3 çocuğu hollanda'dan bize 5 haftalığına kalmaya gelmişlerdi de kafayı yememe az kalmıştı! Daha 1 yıllık evli olmama ragmen yatak odamızı bile onlara vermiştik rahat etsinler diye , sonra yine de en kötü insan ben olmuştum! Yani diyeceğim o ki insanlara ne yaparsan yap yaranamıyorsun . Ne güzel hizmet hürmet ediyosun sanki kendi ailen gibi ( kocan bilgisayarla oynarken ) ...
Bence eşinle güzelce konuş rahatsız olduğun konuları söyle , onunla özel vakit geçirmek istediğini vs. Anlamazsa da sen dışarı çık gez evde ne halleri varsa görsünler...

Okurken ben bunaldim canim kusura bakma..içim daraldi..herşeyi alttan almak herseye goz yummak ailelerin bu kadar evliliklere dahil

Allah YARDIMCINIZ olsun..

Allah sabır versin bu kadarı görünmek zorunda değilsin kimseye

Çok mu yutuyorsunuz tepkilerinizi?

Daraldım, sinirlendim diyorsunuz ama sakinsiniz sanki.

Aileye aynı evi paylaşmak ortak karar olabilir ama eşiniz sizi rahat ettirmek zorunda, sıkıntıda olan sizsiniz.
Genel olarak sakinim aslında, beni bağırtmak, çileden çıkartmak falan bayağı emek ister.
İşte ben de aynen bunu düşünüyorum.
Bir şekilde ortak karar aldık, ben genelde herkesle anlaşabilirim geçimsiz biri değilim ama yine de eşimin özel zamanlar yaratması gerekmez mi?

Gözünüzü kararttığınızı anlayabiliyorum. Ama sonuçta geri döndünüz.
Onu söylemek istedim.
Evet bir sebepten geri döndüm, belki o da bir sebepten geri döneceğimi biliyordu. Hatta ailesini kırmamaya özen gösterdiğimi bildiği içni belki de "onlara bir şey olursa affetmem, bak seni soruyorlar" gibi şeyler söyledi.

Ayrı eve çıkma imkanınız varsa hiç durmayın bu şekilde çok yıpranacak gibisiniz.
Ev zaten bizim.

Aynen katılıyorum.
Onun anası varsa senunde var.bukadar iyi olma alışmış senin alttan almana .
Ona göre ben şeytanın tekiyim, hayatımda bir kere alttan almamışım.

ikinizde yıpranmışsınız eşin de sende
anne babanın anlayıp artık gitmeleri lazım
bikaç gün hasta ol olmazsa koalina kv yapsın bütün işleri..
Kayınvalidem de hasta zaten, hasta haliyle yine de elinden geldiğince yapıyor. Bir bakıyorum ekmeğe gitmiş, markete gitmiş, kalkmış yemek yapıyor. İki dakika oturmadığı için ben de ayaklarımı uzaıp oturamıyorum.

Allah yardımcın olsun bacım denecek çok şey varda yuttum geri. Unutma hemen hemen hepimizde aynı sorunlar bende benzeriyle yuzlestım ama eşim kıracak kelime kullanmıyor bu durumlarda sadece annem o ne yapabılırım biraz daha idare et falan diye sakınlestırıyor ve sanırım benden daha dertlilerini okuyunca daha sakin oluyorum.
Allahım gonlune gıre versin canım inşallah yuvan huzur bulur eşin kıymetini bilir.

Neden sizde kalıyorlar sürekli eşinizin ailesi?
Birde konuşmaya fırsatımız olmuyor demişsinya, kayınvalide ve kayınpeder kızlarına gittikleri zaman yalnız kalmış olmuyor musunuz ozaman peki?
Yani hesap kitap işleriniz vardıya onları ozaman yapabilirdiniz neden o sıra yapamadınız..
Koltukta sızıp kaldı mı eşiniz ya da bilgisayar başından mı kaldıramadınız eşinizi?
Birde erkekler çok rahat ve geniş oluyorlar.
Saat 5'de çıkacağız diye anlaşmışsınız saat 7 olmuş.
Baktı ki sizden ses yok o da susmuş bizim gibi değiller ki...
Ve saat 7 olmuş olsa bile geç bir saat değil ki.. Bu saatten sonra nereye gideceğiz demişsinizya hani..
Yanii benim kocam yanımda olduktan sonra isterse saat 10 olsun yani.
Ama burda eşinizin geniş olması hiç hoş değil...
Adam akıllı konuşmalısınız....

Bunun tek sebebi yalniz kalamamis olmaniz.
Surekli evde birileri varken esinle ne paylasabilirsin ki...
Yalniz kaldiginiz ilk firsatta da birbirinize sariyorsunuz iste boyle.
Ne zaman tam anlamiyla yalniz kalirsiniz peki?

Son düzenleme:

Bazen öyle tepkileri oluyor ki eşimin ben düşüncemden utanıyorum.
Geçenlerde bana "senin ailen de burada yaşasaydı ne güzel hep beraber olurduk" dedi. Yani benimkiler de gelse aylarca kalsa razı demek ki. Yazdan beri bu durumdan bahsediyorum aslında.
Burada ne derece aynsıtıyorum bilmiyorum ama inanılmaz ketum bir insanımdır ben ve söyleyeceklerimi, anlatacaklarımı kırk kere düşünmem lazım. Bu sebeple insanların içinde annem-babam bile olsa her şeyi pat diye anlatmam, anlatamam. özel mevzuları hiç konuşamam. Eşimle malum hayat arkadaşı olduğum için daha rahat konuşuyorum bu sebeple özel zamanlar beni de rahatlatıyor ama kendisi anlamıyor. Bu yüzden normalde akşam davetlerini kabul etmediğim halde bilerek gittim dün. Geldiğimde suratı on karıştı ve hiç konuşmadı, hala da konuşmuyor geç geldiğim için.
Ben 6.30 da evden çıkmak zorunda olduğumdan ve bizim buralar tenha yerler olduğundan o da benimle çıkıp beni bırakıp işe gidiyor. Bırakmak dediğim otobüsle ve 1.5 saat uzuyor yolu. Normalde zaten 1.5 saat sürerken 3 saatte ancak işte oluyor. "ben sen karanlıkta gitme diye işe 3 saatte giderken sen nasıl karanlıkta eve gelirsin" dedi bana. Ben de "karısını bu kadar düşünen adam gece sokakta tek başına bırakmazdı, nasıl olsa kocaman kadınım sanane" dedim. SOnuç bu.

eşiniz şımarık büyümüş gibi geldi bana o yüzden kıymet bilmiyo.çok sinir bozucu gerçekten.kayınvalideleriniz gidene kadar sıkıcaksınız dişinizi başka yolu yok.artık.çünkü eşiniz hiç anlıycak gibi durmuyo sizin derdinizi.ama tepki gösterim tabi

bu kadar sinirlenip, içerleyip duygularınızı belli etmemenize hayran kaldım. ama artık biraz tepki göstermeniz gerekiyor sanırım. eşinizin anladım anam gibi kimse olmaz lafı da ağır olmuş. bence artık bu kadar alttan almayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…