Annemden de, kardeşimden de buz gibi soğudum artık!

duygusal dawranıyor olabilirim. Doğru kelime seçememişte olabilirm. Çekememek değil ama kendileri en yakını biz olmamız gerekirken başkasına bu denli yakınlık, sahiplik vs den dolayı endişe de değil hayıflanıyor olabilirler.
Ne olacağınız belli değilden kastı evlilik yok gibi bişey değil, öyle olsa nişanlanmazdık. Yani düğüne 1hafta kalan ayrılanlar bile var, gelin ata binmiş ya nasip demiş anlamında diyorlar. Ki okuyor olsa dahi bnm için bi problem yok. Evlilik uzak değil. Çünkü bn mezun oldum. Eğer ben iş bulursam nişanlımda zaten genelde 2de 3te dersleri bitiyorken part time çalışsa geçinir gideriz huzurumuz olduktan sonra. 2gönül bir olunca samanlık seyran olur mantığıyla... Her neyse konuyu saptırmayayım da nişanlımla ilgili mesele yok yani. O hiç ortada yokkende annem böyleydi, çoook eskidende böyleydi, hep böyleydi...

doğru söylüyorsun. ben hep burda kaybettim. onlar anlamadıkça ben anlatmaya çalıştım. boşa çabaladım durdum. sonunda yine ben suçlu oldum üstüne bir de kavga ederek yıprandığımla kaldım. Nasılsa dinlemiyorlar yada anlamıyorlar deyip geçebilsem, takmamayı bir öğrenebilsem çok yol kat etmiş olacağım ama maalesef...
ki takmasamda durup düşünmezler hiç sorun yok bizim yaptığımız herşey doğru diye düşünürler. bu tepkilerime rağmen öyle düşündüklerine göre..

ailede huzur olmayınca insanın bütün dengesi bozuluyor biliyorum,bence bir an evvel işe gir sabah git akşam gel odana geç..sana sürekli olarak haksızlık yapılıyorsa o evde ve düzelmeyeceklerinede inanıyosan tartışmalara girerek sadece kendini yıpratmaya devam edersin bence..en güzel cevap bazen susmaktır sen sabrını korumaya calış ve kendi gelecegini düşün..allah ıslah etsin ne diyeyim onları..ben senin yerinde olsam bana el kaldıran kardeşle gelipte özür dileyene kadar konuşmazdım affedip konuşsamda kırgınlığım devam ederdi ne hakla sana vurabilirki hiç olmaması gereken bir durum..16 yasında neyin bunalımında kıskanclığındaki böyle yapıyor laf bunlar erkek kardeşininde karakteri bozuk bence...ablaya her ne sebepten olursa olsun el kalkmaz saygısızlık terbiyesizliktir bu...işte diyorum ya ben senin yerinde olsam hiç konuşmam bana bunu yapan kardeş ve senelerce sürekli bana haksızlık yapan bunalıma sokan annenin nesiyle konuşayımki...allah yardımcın olsun..

Ben de evin en büyüğüm ama okuduklarına çok şaşırdım doğrusu canım.
Biz de erke kardeşimle kavga edince annem kardeşime "O ablan, senden büyük, saygı göster,cevap verme" der.
Ki olması gereken de bu değil mi?
Ama bizim insanımızda erkeği göklere çıkarma durumu oluyor genelde maalesef.
İnşaallah tez zamanda evlenirsin ve de çook mutlu olursun...

valla ailene hak veremiycem.bende evin büyüğüyüm ve kavgalarda annem kardeşlerime ''o sizin ablanız terbiyeli olun'' der,bana kardeşlerim için ''eti senin kemiği benim'' der.

ha onları da savunduğu olur ama baktılar yüz buluyorlar,bana bıraktılar işi,artı bırak arkadaşlık ilişkilerini,her türlü aile iş vs ortamlarında tartışmalara 3.kişi karışmamalı

artık sen biraz otoriteni kuracaksın,bu sorunları bende yaşadım ve cevap vermeye tenezzül etmedim,susa susa onlarda tartışmaktan bıktılar zaten

ne kötü ne şahanecim (nickinde amma uzunmuş he)
evlilik lafı falan etmişsin ama bence evliliği sırf bu yüsden düşünme
geçenlerde bi laf duydum ve sanırım doğru; " kız çocukları erken evlenirler çünkü eşlerinin yanlarında daha özgür olacaklarını düşünürler ama bu tamamen yanılgıdır. herşey tam tersi de olabilir"

Kendi yasadiklarim geldi bi an gözümün önüne
Bende ayni senin durumundaydim tek fark iki abim ve bitane kizkardesim var
Herzaman susmasi, alttan almasi gereken kisi benden
Cünki abilere karsilik verilmez dayak bbile yesen susup oturucaksin
Abiler durup dururken dövmez mutlaka bi sucun vardir
Hatta bir keresinde annem bana " Ne var sanki yabancimi dövüyor abin o senin "dedi ve ben 4-5 sene önce evlendim. Anneme bazen hala sen öyle dedin diyorum cünki icimden yasadigim bu haksizligi atamiyorum.
Bende doluymusum kusura bakma biraz uzun oldu

kesiinlikle bende söylediklerine katılıyorum ben anlamıyorum zaten bu aileler neden erkek çocuklarını el üstü baş üstünde tutarlarki kendilrine alıştırıyolar sonra evlen,ncede eşinden bunu bekliyo olmayınca boşanıyolar falan filan birsürü sorun ama bence de sen kendi otoriteni kurmaya çalış vede sen bu konuya taktıkça üzüldükçe onlar bundan faydalanıp daha ileriye gidecekler boşver salla gitsin şeklinde takıl kusura bakma anne baba hakkını veremeyiz ama seninkilerde biraz abartmışlar...kaydirigubbakcemilekardeşse kardeş erkkekse erkek aile kardeşler arasında sevgi saygıyı kurmalı ortalığı karıştırmamalı bence.

ortak noktamız çok fazla seni o kadar iyi anlıyorum ki.ne anlatsan da ne kadar neler hissettiğini anlatmaya çalışsan da "anlaşılmıyosun"sadece adın "kıskanıyo" oluyo

ama sana daha ACI bi şey söyleyim mi.varlığın da hissettiğin "sevgi eksikliğini" ALLAH gecinden versin öldüğün de inan daha çok hissediyosun.ben de öyle oldu en azından.hatta anlam veremiyosun diyosun ki"ben annemle anlaşamaz hatta bişi paylaşmazdım şimdi neden ve nasıl böle oldu"

bi de ananemlerin bi lafı vardı bi zamanlar anlam veremediğim."annesi olmayanın kimsesi olmazmış"die işte şimdi buna daha iyi anlam verebiliyorum.

ne kadar kötü olursa olsun ne kadar anlaşamıyo olursanız olun(bizde de durum sizden çok farklı değil di) "kötü anne" olarak değenlendirdiğimiz annenin bile zaten var olan sevgi eksikliğini o yok olduğun da hiç kimse ama hiiiçç kimse dolduramıyo.ne baban ne abin ne kardeşin...

lütfen bi şekilde aranızı düzeltmeye bakın.ona neler hissettiğinizi anlatan bi konuşma tasarlayın kafanız da bi kaç gün düşünün hatta ne konulacağınızı ve o konuşmayı yaparken sadece ikiniz olun.benim nacizane tavsiyem budur

:bbo: :roflol: CADIARZU :1shok:

okuduklarıma inanamadım.bazıları kardeşin ergenlik bunalımında demiş.ne yani bu ablasına vurma hakkı mı veriyor ona benimde aynı yaşta kardeşim var.bir kere bile bana karşılık vermemiştir.bu
yaşananlar bence annelerin klasik erkek çocuk ayrımcılığı hiçbir sebep ablaya el kaldırmayı haklı gösteremez.sizin yerinizde olsam bir dakika bile durmam o evde yaşayacağım bütün zorluklara katlanırım.geçmiş olsun söyleyecek başka bişey yok.

kimi arkadaşlar demişki bizim evde tam tersi olur "olurmu o senin ablan, büyüğün terbiyesizlik etme" gibi uyarılarla. Bizde de uyarılar oluyor ama tam tersi: "sen büyüksün, güya üniversite bitirmişsin nerede olgunluğun, sen sus" yada "o çocuk, öyle yaptıysa uzatınca cevap verince yapmamış mı oluyor, sus." Ama bir kez olsun ona "sen sus, ne diyorsun. Bunu nasıl diyorsun" dendiğini görmedim. Saygıdan bahsetmişsiniz ya. Aramızda saygı kesinlikle hiç yok. Bu yüzden sevgi de yok. Kardeşim diyip sevebileceğim bir insan değil-ancak başına birşey gelirse üzülürüm o kadar. Çünkü sokaktan geçen bir yabancı bile daha çok dinler beni. Misal lisede değilmi, bölüm-alan seçecek, LYSye girecek. Ben bu yıl üniversiteyi bitirdim haliyle görmüş geçirmş sayılıyorum ona göre. Ve gayette tavsiyelerde bulunacak kadar çok şey biliyorum.Ama bi tavsiyede bulunacak olduğumda örneğin; "ha sayısal seçeymde senin gibi dandik bölüm okuyim dimi. doğru ya bn bunu niye düşünemedim" havasında. Dandik dediği de özel bir üniversitede %100 burslu kimya bölümünü bitirdim. Kendi sözel seçmeye çalışırken sayısalda erkeklere uygun daha çok meslek olduğunu söyledim. Bu ve benzeri sürü ile çok bilmiş tavırlar, kendini bişey sanan ukalalıklar ve dolayısıyla o büyük diye düşünmeden ezmeye çalışmalar. Ama tüm bunlar neden söylim: Babamın ve annemin o pisliğin önünden konuşmaları. Örneğin babam yüzünden sayısal seçtim ben, eşit ağırlık puanlarım daha iyi olduğu halde. Babam kardeşime gelince hemde onun önünde bana diyorki neyse ona karışmayayım, sana karıştım bak okuduğun bölüme diyor. Bu da noluyor? O pisliğin eline koz olarak geçiyor. Babam kötü niyetle söylememş olsa dahi açık kapı bırakmış oluyor. Mesela nişanlımın maddi durumu iyi değil. Hatta evlilik için acele edersek, onun düzen kurmasını beklemezsek benim çalışıp eve bakmam gibi bir durum olabilir. Babamın durumuysa çok iyi. Ve sırf beni sinir etmek için, takılmak için, ne tepki verceğimi merak ettiği için size bi ev alim diyerek pis pis sırıtır yada nebilim kardeşinin eşini ben seçicem, sn kendin buldun der. Yine kardeşimin önünde... Biliyorum kötü niyetli değil. Nişanlımı da çok sever her yönüyle. Benden iyi bulduğu taraflarıda çoktur, o sakin, o sinirlenmiyo cevap vermiyo şeklinde:) Beni denemek için, sinirlenip ne dicem diye böyle takılır. Ama sonra nolur? Kardeşime yine açık kapı bırakmış olur ve en ufak bi tartışmada babamın takıldığı şaka yaptıpı o konuyla ilgili o ciddi ve ağır konuşur. Yani yüz bulur bunu demek için. Biri neden öyle dedin diyecek olsa sende dedin geçen gün diye sıyrılmanın kolay olduğunu düşünüyordur belki. Babama geçen gün dedim; sen önünden böyle konuşuosun şaka yapıosanda napıosanda yalnızken yap. Anlamadı bile. Düşüncek olsa düşünür ben önünden diyincemi aklına geliyo bir şeyler diye düşünüyor ve tavrını değiştirmiyor. ÇOK UZATTIM. AMA NE KADAR UZATSAMSA ÇÖZÜM YOK BİLİYORUM:)

Bence hemen bir işe girmelisin.Üniversite sonrası iki yıl iş bulamadım. Annemin gözüne batıyordum resmen. Hep erkek kardeşimi savunurdu. Sonra işe girdim aileye biraz yardım ettim, bu davranışlardan kurtuldum.Şimdi evliyim annem çocuğuma bakıyor, bana melek gibi. Hala anlamadım neden öyle davrandığını.

niltang76 haklı olabilirsin cnm. İş bulmam gerek ama sırf evde daha az zaman geçirmek için. Yoksa para kazanmadığım için göze batmam gibi bir durum olduğunu sanmıyorum. Çünkü çok şükür durumumuz iyi ve evde en az para harcayanda benim. Hatta annem pek çok kez cimri olduğuma kızar. Birşey alacağımda bir sürü yere fiyat sormama kızar bile. Yani onlarınki savurganlık derecesindeyken bir de bnm göze batma durumum olcağını sanmıyorum. Ama iş bulmam şart evet. Enazından onlardan daha bağımsız olmak, evde daha az zaman geçirmek için.

slm allah yardımcın olsun aynı sorun bendede var bende evin en buyuğüm sorunu derdi olan bana gelir 3 tanekardeşim var hepsınde emeğim çok ama onları bebekliklerini bildiğimden bebek gibi kucaklar severim ama kuçucuk bişey olduğunda senden kötusu olmaz annemde sen buyuksun der araya girer kardeş susar anne devam eder malesef okadar çook konuştumki annemle bi defada de o senın ablan saygılı olun ama yok kuçukler değerli oluyo he bu arada kuçukler buyusede kuçuk buyukler 5 yasındada buyuk bizimkiler 25.26.18 yasında duşunun hala kuçukler allaha havele ediyorum ne diyim bana saygısız olan anasınada oluyo ama acıtmıyo onlar nedense ahhh ne dertlerim var sen nişanlısın bi sevdiğin var en azında bunları duşunme geleceğini duşün yıprranma ancak elimden bu kadarı gelir bunlar duzelmez teneşir paklar ancak bu arada benimannemde evin ufağıymış belki ondandır diye duşunuyorum:)):enbuyukkk:

bak bu ayrıntıyı hiç düşünmemiştim. Benim annem de 5kardeşin en küçüğü. Dediğin gibi bana saygısız olan kendine de saygısız. Kendine gelince saygısızlık neler diyo, büyüğüm diyip saygı bekliyor konuşuyorda yapılan saygısızlık bana olunca tam tersi oluyo benim büyüklüğüm gözde olmuyor. Hoş ben saygıda beklemiyorum zaten. Sadece yüz verme, tepeme çıkartma,benim koyduğum mesafeyi sen şımartıp kaldırma diyorum. Buarada kendi evin en küçüğü ama bir abisi var düşman başına. 45yaşında hala anneanneme çocuk gibi manevi eziyetleri var, hala doğru düzgün çalışmaz işlerini başkalarına yıkmaya çalışır, çorabını bile çıkarttırır bazen eşine yada çocuklarına. Neden? Anneannemin yetiştirişinden. 4kız 1erkek olan ailede başta anneannem herşeyi kendi yapmıştır eminim. Sonra kızlar azcık büyüyünce kızlara... O erkek yapamaz, o getiremez, beceremez diye diye bu yaşında hala ayakları üzerinde duramayan bir tip yetiştirmiş. Dedem yaşadığı ilçenin en zenginiyken dedm ölünce dayım herşeyi batırdı. Bir gecede arkadaşlarıyla 500tl yedim diye övünürdü. Anneannemse napim dinlemiyor havasında bişey demezdi oğulcuğuna. Ama cezasınıda en çok kendi çekiyor. Anneme diyorum aynı olucaksınız, anneannemden beter olucaksın. Önünde böyle bir örnek varken hala aynı, hala aynı. 15 20yıl sonra yaşayıp görsün ozaman ben demiştim dicem, senin eserin dicem ama o saatten sonra ne fayda...

o yukarıda saydığın olumsuz erkek tiplerinde geri zekalılık vardır bazı anne babalar farkına varıyor bazılarıda bunu bilmeden kahrından gerçekleri bilmeden ölüp gidiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…