• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemden para almaya utanıyorum

Zeze632

Anı yaşa
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2017
177
79
18
26
Merhaba
Ben 18 yaşındayım. Annemden para isterken çok utanıyorum. Kitap parası yemek parası ne bileyim kıyafet derdim bitmiyor sanki. Bir de lazere yazıldım.
Yazın ise girmeyi düşünüyorum. Üniversite sınavı kazanırsam böylece kimseden para istememe gerek kalmayacak diye düşünüyorum. Ama bu durum beni çok üzüyor. Sizce yük muyum? Babamda yok

Merhaba
Ben 18 yaşındayım. Annemden para isterken çok utanıyorum. Kitap parası yemek parası ne bileyim kıyafet derdim bitmiyor sanki. Bir de lazere yazıldım.
Yazın ise girmeyi düşünüyorum. Üniversite sınavı kazanırsam böylece kimseden para istememe gerek kalmayacak diye düşünüyorum. Ama bu durum beni çok üzüyor. Sizce yük muyum? Babamda yok
Kıyamam sana ben aynı yaşta oğlum var ve asla yük değilsiniz ,okuyun mesleğiniz olsun bizim için önemli olan o....

Ah cocugum,ne hossun. Sen meslegini edin,bol para kazan da annecigini guzelce yasat insallah. Bir yanda aile degil mi dogurdular elbet her seyimizi yapacaklar diyen kan emici evlatlar varken sendeki bu naiflik cok hosuma gitti. Umarim cok basarili olursun

Asla yük degilsiniz ama eger cekinerek para istiyorsaniz para konusunda kisitli bir durumdasiniz.
Lazerde öyle ucuz birsey degil .kendiniz calisip para kazandiginiz zaman yaptirabilirdiniz zira ben
bile pahali diye yapmadim.

Canım,sen okulunu bitirip mesleğini eline alınca annen nasıl gurur duyacak bilsen...Hem seninle,hem kendisiyle...Evet hayat çok zor,fakat herşeyimiz sizler için,yeterki ziyan olmayın,maddi manevi güçlü olun,hayata karışın hayırlısıyla.
Çalışabilirsinde tabii,kendine göre işlerde.
Bu kendini hayata karşı daha güçlü hissettirir ve güzel bir tecrübe olur.

Annem neden utanıyorsun annen o senin bireyere kadar sorumluluk sizden sorumlu olan evebeylerinizde
Lazere gelince maddi durumunuz eğer bunu karşılayamayacak durumda ise ertelersen daha öncelikli ihtiyaçlar giderilebilir
Aylık olarak öderim diyor annem ama ben konuşacağım haklısınız

Asla yük degilsiniz ama eger cekinerek para istiyorsaniz para konusunda kisitli bir durumdasiniz.
Lazerde öyle ucuz birsey degil .kendiniz calisip para kazandiginiz zaman yaptirabilirdiniz zira ben
bile pahali diye yapmadim.

Ben genel olarak para isteyemiyorum. Ama çok haklısınız

Canım,sen okulunu bitirip mesleğini eline alınca annen nasıl gurur duyacak bilsen...Hem seninle,hem kendisiyle...Evet hayat çok zor,fakat herşeyimiz sizler için,yeterki ziyan olmayın,maddi manevi güçlü olun,hayata karışın hayırlısıyla.
Çalışabilirsinde tabii,kendine göre işlerde.
Bu kendini hayata karşı daha güçlü hissettirir ve güzel bir tecrübe olur.
Bende öyle düşünüyorum hem kendi parami kazanmak istiyorum :)

Haklısın. O yaştayken ben de utanıyordum. Zira liseden beri de çalışıp masrafımı çıkardım, kimseden harçlık istediğimi bilmem. Lazer gibi bekletilebilir bir masrafı kendi paranı biriktirinceye kadar ertele bence. Bir işe girip çalışabilirsin.

Ben de senin gibiydim. Hiç isteyrmezdim bizimkilerden para. Bu yüzden liseden beri çalışırım. Üni de masrafımı minimuma çekmiştim ama ne yaparsak yapalım o dönem ben onlara muhtaçtım.
Hatta üni bitti iki sene işsşz kaldım. O yaşta daha çok koyuyordu.
Ama azmettim. Memuriyeti kazandım. Mesleğe başladım. Şimdi ben onlara destek oluyorum. Elimden geldiğince esirgemiyorum. Böyle bu işler. Sen hiç o güzel canını bunlara sıkma. Gün gelecek annen senin için gururlanacak.

Haklısın. O yaştayken ben de utanıyordum. Zira liseden beri de çalışıp masrafımı çıkardım, kimseden harçlık istediğimi bilmem. Lazer gibi bekletilebilir bir masrafı kendi paranı biriktirinceye kadar ertele bence. Bir işe girip çalışabilirsin.
Evet bende çalışmayı düşünüyorum

Ben de senin gibiydim. Hiç isteyrmezdim bizimkilerden para. Bu yüzden liseden beri çalışırım. Üni de masrafımı minimuma çekmiştim ama ne yaparsak yapalım o dönem ben onlara muhtaçtım.
Hatta üni bitti iki sene işsşz kaldım. O yaşta daha çok koyuyordu.
Ama azmettim. Memuriyeti kazandım. Mesleğe başladım. Şimdi ben onlara destek oluyorum. Elimden geldiğince esirgemiyorum. Böyle bu işler. Sen hiç o güzel canını bunlara sıkma. Gün gelecek annen senin için gururlanacak.
Çok haklısınız benimde hayalim bu

Ah cocugum,ne hossun. Sen meslegini edin,bol para kazan da annecigini guzelce yasat insallah. Bir yanda aile degil mi dogurdular elbet her seyimizi yapacaklar diyen kan emici evlatlar varken sendeki bu naiflik cok hosuma gitti. Umarim cok basarili olursun

bu tarz evlatlardan ben de hoşlanmıyorum. tabiki her anne baba doğurduğu çocuğa bakmak, büyütmek zorunda ama belli bi yaşa gelmiş, istese eli ekmek tutabilecek insanların çalışmayıpta "anne baba değil mi yapacaklar tabi" demesinden nefret ediyorum. çok acımasızlık bu. zaten bakıma muhtaçken, bebekken, çocukken, ergenken bakmışlar yeterince. bi süreden sonra da evladın onları rahat ettirmesi gerekiyor.
ben düğün zamanımdaki harcamalara yardım edebilmek için aylarca iş aradım, sonuç olarak bulamadım. kendimi öyle kötü hissettim ki onlar aldıkça.
yine de inşallah en kısa zamanda güzel bi işim olur da onlara da destek çıkabilirim.

Back
X