• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemden para teklifi

Gelirim var ayrica bana para vermesi icin boyle bir yol mu izlenecek senin yorumuna gore ailemden para almam icin oz kardesime ders mi okutacagim
Ne alaka yahu
Buda sadece başka bir yol diyorum ben
Normal şartlarda da verir bu şekilde de verir
Biraz da aile yapısına bağlı galiba
Aynı şeyi ben yaşasam gülerim ve yemek sgk da var mı der geçerim
Sen alındığına göre ya çok alıngansın ya da ailede iletişim gergin

Bedava yapacağım iş için bana extra para teklif edilirse tabi ki üstüne atlarım :) desem de... Yeğenlerime ders verirken ablam bana para teklif etmişti ve tabi ki duymamazliktan gelmistim. Konuyu okuyunca hatırladım ablama tekrar sinir oldum :)

[
Sadece şu olaya bakarak hassas düşündüğünüzü söyleyebilirim. Ama diğer zamanlardaki hissettiğiniz olayları bilmiyorum. Peki öyle hissettiğiniz durumlar çocukluktan beri gelen bir şey mi yoksa son zamanlarda mı daha çok oldu? Kardeşiniz erkek mi? Bazı ailelerde erkek ile kız arasında bazen ayrımcılık oluyor. Ailenizle mi yaşıyorsunuz şuanda?

Evet ailemle yasiyorum.. kardesimin psikolojik sorunlari vardi o siralarda.. bi ara sinir krizi gecirdi annem ile ben onun uzerine fazla gitmistik ama oyle buyuk bir olay degildi sorunlari oldugu icin oyle tepki vermisti.. kendimi cok suclu hissetmistim annem de beni hatali gormustu.. o siralar sehir disindaydim ara ara eve geliyordum o zmanlar basladi..

Sadece şu olaya bakarak hassas düşündüğünüzü söyleyebilirim. Ama diğer zamanlardaki hissettiğiniz olayları bilmiyorum. Peki öyle hissettiğiniz durumlar çocukluktan beri gelen bir şey mi yoksa son zamanlarda mı daha çok oldu? Kardeşiniz erkek mi? Bazı ailelerde erkek ile kız arasında bazen ayrımcılık oluyor. Ailenizle mi yaşıyorsunuz şuanda?
Aslinda ailemi seviyorum cok iyi insanlar.. ama bazi seyleri unutamiyorum.. bu da depresif duygulardan kolay bir sekilde arinmami engelliyor ..sehir disindayken gidip gelirken kardes kavgasi olmustu.. babam da bana geldin huzurumuzu bozdun demisti bir kere de :))) bayagi zman oldu ama insan unutamiyor

Bedava yapacağım iş için bana extra para teklif edilirse tabi ki üstüne atlarım :) desem de... Yeğenlerime ders verirken ablam bana para teklif etmişti ve tabi ki duymamazliktan gelmistim. Konuyu okuyunca hatırladım ablama tekrar sinir oldum :)

:))) bir de annenin oz kardesin icin ciddi ciddi teklifini dusun :p

[

Evet ailemle yasiyorum.. kardesimin psikolojik sorunlari vardi o siralarda.. bi ara sinir krizi gecirdi annem ile ben onun uzerine fazla gitmistik ama oyle buyuk bir olay degildi sorunlari oldugu icin oyle tepki vermisti.. kendimi cok suclu hissetmistim annem de beni hatali gormustu.. o siralar sehir disindaydim ara ara eve geliyordum o zmanlar basladi..

Aslinda ailemi seviyorum cok iyi insanlar.. ama bazi seyleri unutamiyorum.. bu da depresif duygulardan kolay bir sekilde arinmami engelliyor ..sehir disindayken gidip gelirken kardes kavgasi olmustu.. babam da bana geldin huzurumuzu bozdun demisti bir kere de :))) bayagi zman oldu ama insan unutamiyor
Siz o zaman kendinizi suçlu gördünüz daha sonra da anneniz sizde hata bulduğu için sanırım sonrasında annenize biraz kızgınlık oluşmuş içinizde. Belli ki o olayda sizi etkilemiş. Geçmişi ve o olayı bırakabiliyorsanız geride bırakın. Anneniz sizi o olayda hatalı görmüş olabilir ama bu bütün hayatı boyunca sizi hep hatalı göreceği anlamına geliyor olamaz. Ayrıca bakın siz de o olay sırasında kendinizi çok suçlu hissetmişsiniz -olayın sıcaklığından kaynaklı belki kendinize olması gerekenden daha fazla yüklenmişsiniz, anneniz de o olayın sıcaklığından öyle düşünmüştür ama sonradan fikirleri değişmiştir. - Eğer bu durum sizi kötü hissettiriyorsa hâlâ bir gün annenizle oturup sakince annenizi suçlamadan sadece kendi duygu durumunuzu ve hislerinizi anlatarak konuşabilirsiniz. İletişim ile inanın bu sorunu çözebilirsiniz, bir deneyin.
Babanızın o lafına da muhtemelen içten içe sinirlenmişsinizdir. Ama onu gerçek anlamıyla söylememiştir. Hangimiz o lafı duymadık ki :) Biraz hassas birisiniz ve alındığınızı ya da hissinizi iletişim kurarak daha önce dile getirmediğiniz için -belki dile getirseniz onlar bu konuda size tatmin edici bir konuşma yapar ve siz de bu düşüncelerden(kardeşiniz ile size farklı davranıldığı) kurtulursunuz.
Çoğu anne baba evlatlarını birbirinden ayırmaz. Sizin konunuza bakınca bence sizin aileniz de böyle. Bakın mesela anneniz o para teklifini yaparken sizi de kardeşinizden farklı görmemiştir. Eğer farklı görse sizin gönlünüzü almak için gelip öpmezdi. Açıklama yapmadı demişsiniz ama herkesin gönül alma biçimi, olaya yaklaşımı bir değil. Mesela anneniz sizi üzgün görünce gelip öpünce kendince sizi sevdiğini, sizin kardeşinizden bir farkınız olmadığını dile getirmek istemiş ama size yeterli gelmemiş.

Gereksiz alınganlık etmişsiniz ama kalbiniz temiz bence. Zaten annenizin de hoşuna gitmiş ben kardeşime para ile mi yardım edeceğim tavrınız. Benimkiler de birsürü iş konusunda rüşvet veriyor böyle. Canıma minnet diyip alıyorum ne olacak ki.

Siz o zaman kendinizi suçlu gördünüz daha sonra da anneniz sizde hata bulduğu için sanırım sonrasında annenize biraz kızgınlık oluşmuş içinizde. Belli ki o olayda sizi etkilemiş. Geçmişi ve o olayı bırakabiliyorsanız geride bırakın. Anneniz sizi sadece o olayda hatalı görüyor olabilir ama bu bütün hayatı boyunca sizi hep hatalı göreceği anlamına geliyor olamaz. Ayrıca bakın siz de o olay sırasında kendinizi çok suçlu hissetmişsiniz -olayın sıcaklığından kaynaklı belki kendinize olması gerekenden daha fazla yüklenmişsiniz, anneniz de o olayın sıcaklığından öyle düşünmüştür ama sonradan fikirleri değişmiştir. - Eğer bu durum sizi kötü hissettiriyorsa hâlâ bir gün annenizle oturup sakince annenizi suçlamadan sadece kendi duygu durumunuzu ve hislerinizi anlatarak konuşabilirsiniz. İletişim ile inanın bu sorunu çözebilirsiniz, bir deneyin.
Babanızın o lafına da muhtemelen içten içe sinirlenmişsinizdir. Ama onu gerçek anlamıyla söylememiştir. Hangimiz o lafı duymadık ki :) Biraz hassas birisiniz ve alındığınızı ya da hissinizi iletişim kurarak daha önce dile getirmediğiniz için -belki dile getirseniz onlar bu konuda size tatmin edici bir konuşma yapar ve siz de bu düşüncelerden(kardeşiniz ile size farklı davranıldığı) kurtulursunuz.
Çoğu anne baba evlatlarını birbirinden ayırmaz. Sizin konunuza bakınca bence sizin aileniz de böyle. Bakın mesela anneniz o para teklifini yaparken sizi de kardeşinizden farklı görmemiştir. Eğer farklı görse sizin gönlünüzü almak için gelip öpmezdi. Açıklama yapmadı demişsiniz ama herkesin gönül alma biçimi, olaya yaklaşımı bir değil. Mesela anneniz sizi üzgün görünce gelip öpünce kendince sizi sevdiğini, sizin kardeşinizden bir farkınız olmadığını dile getirmek istemiş ama size yeterli gelmemiş.
Tesekkur ederim vakit ayirip da yazdiginiz icin tavsiyenizi dikkate alacagim.. hayirli sahurlar :)

Ya gercekten boyle kiyaslariniza sasirdim oyle seyler biz de soyleniyor ve alinmiyorum ayni sey degil.. kardesim icin bana yabanciymisim gibi para teklifi yapilmasi zoruma gitti.. sanki o öz ben komsu kizi
Boyle düşündüğüne göre daha önceden de böyle hissettirecek bir seyler olmuş olmalı

Çok alingansın.
'olur mu öyle şey' demen yeterli. Eğer bir işin yoksa annen kendi paranı kazanma mutluluğu yasa diye demiştir. Bir işin varsa da işten güçten duzenli vakit ayirabilmen icin söylemiştir.
Geçen yıllarda işten istifa etmiştim,parttime çalışıyordum. Kuzenimin çocukları benden epey küçük ve iyi anlasiyoruz. Kuzenim ve eşi eğlenmeye çıkacakken çocuklara bakmamı istediler. Kredi kartı falan bırakmışlar pizza söyleyelim diye:) bana para vermek istedi,hatta çok ısrar etti. Ama kabul etmedim , 'parayla değil sırayla, onbeş sene sonra da ben eglenmeye çıkarken onlar bakar cocuklarima' dedim (espri tabii ki) almadım.
Hiç de alınmadım 'ben üniversite mezunuyum, ne sanıyorlar beni,bebek bakicisi mi' falan diye. Bence kibar bir davranıştı...
Geçen yaz iş yerinde biraz işler çığırından çıktı. Bir gece saat onikiye kadar mesaiye kalmak zorunda kaldım. Merak eden annem yüz bin kere arayınca onu da çağırdım ofise,bir de basit ama el oyalayan bilgisayar işi verdim. Yaptı sağolsun... İşimiz bitip çıkarken 'hakettin bunu' deyip mesai ucretimin yarisini,elli lirasını anneme verdim.
O da demedi ki 'ne parası,annenin ben senin. Sen beni ne sandin' falan :)) gayet de mutlu oldu,aldı parayı. Hatta telefonda ananeme falan anlattı ...
Hayat böyle şeylere Alinmak gucenmek için çok kısa.
Kadın para da veriyormuş,al parayı. Onunla kendine istedigin bir şey alirsin

Benim bebeğim olduğunda annem bakacak ve bende para verecem dedim annem de bana kızdı ama amacım yük olmamak nazım geçmediği için değil. Annenizde yük olmamak için demiştir

ders aldirsa kardesine parayi ele verecek.. evde siz calisitirin resmilessin, iki tarafta disiplinle yapsin bu isi hatir icin olunca simdi mesgulum, simdi uykum var vs bahaneler bitmiyor. kizmayin aile icinde normal.

Anne gibi anne kinaye yapmıyorum. Çok şeker gelsi bana tavrı. Senin işe yarar biri olduğuna dair inancını arttırıyor, diğeri parasız ders alsa belki savsaklar onu önlüyor. Neyine alındın anlamadım. Ver dersini parana bak.

Bu arada liseliler bilmez eskiden kışlık kömür gelirdi kapıya bundan 30 yıl öncelerinden bahsediyorum. Ben de bize gelen kömürü para ile taşırdım. Amele oluyorum bende şu halde bi de tek çocuğum düşünün :KK53:

ay konu sahibi madem herkesi tersleyip kafanın dikine gideceksin neden konu açıyorsun ki ?
şimdi buna da ama bilmem neyle aynı konu mu bu demezsin inşallah..

kardeşin yanındaysa o an, ciddiye alması için yapmış olabilir.
buna nasıl bir kulp takılacak merakla bekliyorum..

Back
X