• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemden para teklifi

Merhana hanimlar siz olsaydiniz ne yaprdiniz.. konu şu:

Kardesim liseye gidiyor ve dersleri cok kotu.. ama ben her zman ders konusunda yardim etmeye hazirim.. gel calistir abla dese calistiririm.. ama pek yanasmiyor..kac kez de soyledim...

Bugun annem bana kardesine ders calistir sana para vereyim dedi.. o kadar bozuldum ve uzuldum kendimi yabanci gibi hissettim. Sanki kardesim öz cocuk ben komsu kiziyim da ozel ders teklifi yapiyor.. alindigimi soyledim belli ettim ama annem bir aciklama yapmadi sadce gelip öptu.. yani agzindan yanlislikla cikmadi o kelime bile isteye soyledi...
31 yaşındayım evli ve hamileyim ve calisiyorum. Disari çıktığımda onlarla bir su bile almaya kalksam annem ya da babam dur parasini verim diyo

Ya nekadar sacmalamissiniz bahanemi ariyosunuz alinmak icin benim kardesimde ufak kardesimize parayla ders calistiriyo ne var bunda? Emek veriyo annemlerde para veriyolar ne yani kardesim uveymi hayatimda boyle sacma bisey diymadim

Ne kadar alıngansınız yaf.Her zaman ders çalıştırmaya hazırım diyorsunuz ama alnınızda yazmıyor sonuç itibariyle.Çocuğa da hiç gel otur çalıştırayım falan demediyseniz anneniz napsın, iyi niyetinizi illa da anlamak zorunda mı..Bence daha çok anneniz sizi onore etmiş. Sizin akıllı, başarılı olduğunuzu düşünüyor.Kızım kendini kurtatdı ama oğlum napacak kaygısıyla size sığınmış.Para olayı saçma olabilir ama alınıp kırılacak bişey de değil. "Ne parası anne,o benim kardeşim,seve seve yardım ederim " deyip annenizi mutlu edebilirdiniz.

Ne kadar alıngansınız yaf.Her zaman ders çalıştırmaya hazırım diyorsunuz ama alnınızda yazmıyor sonuç itibariyle.Çocuğa da hiç gel otur çalıştırayım falan demediyseniz anneniz napsın, iyi niyetinizi illa da anlamak zorunda mı..Bence daha çok anneniz sizi onore etmiş. Sizin akıllı, başarılı olduğunuzu düşünüyor.Kızım kendini kurtatdı ama oğlum napacak kaygısıyla size sığınmış.Para olayı saçma olabilir ama alınıp kırılacak bişey de değil. "Ne parası anne,o benim kardeşim,seve seve yardım ederim " deyip annenizi mutlu edebilirdiniz.
Cocuk istemiyorsa abla zorla mi calistiracak? Benim erkek kardesim de bana soru sormazdi, calistir demezdi. O zaman dersanede calisiyordum. Annem babam bana kizadi niye calistirmiyorsun diye? Dovecek halimiz yok ya

Cocuk istemiyorsa abla zorla mi calistiracak? Benim erkek kardesim de bana soru sormazdi, calistir demezdi. O zaman dersanede calisiyordum. Annem babam bana kizadi niye calistirmiyorsun diye? Dovecek halimiz yok ya
Zorla mı çalıştırsın dedim:))) Nerde demişim,bi daha okuyun..Konu sahibinin annesine sinirlenmesinin gereksiz olduğunu söyledim sadece. Empati zor bir şey değil.Annesinin kardeşi için kaygılandığını anlayıp ona göre daha nazik davranabilirdi annesine.Ben bu kadar sinirlenecek bir şey göremedim ve bu benim görüşüm,siz katılmak zorunda değilsiniz.

Ayrıca...Anne babanıza öfkenizi gidin onlara yansıtın. Banane yani.Sanki ben size kızdım da gelip bana çemkiriosunuz.Tövbe tövbe :))

Zorla mı çalıştırsın dedim:))) Nerde demişim,bi daha okuyun..Konu sahibinin annesine sinirlenmesinin gereksiz olduğunu söyledim sadece. Empati zor bir şey değil.Annesinin kardeşi için kaygılandığını anlayıp ona göre daha nazik davranabilirdi annesine.Ben bu kadar sinirlenecek bir şey göremedim ve bu benim görüşüm,siz katılmak zorunda değilsiniz.

Ayrıca...Anne babanıza öfkenizi gidin onlara yansıtın. Banane yani.Sanki ben size kızdım da gelip bana çemkiriosunuz.Tövbe tövbe :))
Cocuga gel oturalim calisalim demediyseniz diye yazmissiniz yukarida.
Calismak ogrencinin sorumlulugunda olan bir sey. Zorla kimse kimseye bir sey ogretemez.

Benim annem de evi boyarsan ustaya vereceğim parayı sana veririm dedi. Hemen uçtum tabi öğrenciyim o zamanlar. Sonra vermedi.

Anneniz kötü bir şey dememiş bence. Daha ciddi bir çalışma olsun diye harçlık teklif etmiş. Ben olsam bozulmazdım.

Senin derslerin kötü olsa büyüğün olsa belki ona da teklif edecek bu kadarcık şeyde ark niyet arıyorsan ileride işin zor

Merhana hanimlar siz olsaydiniz ne yaprdiniz.. konu şu:

Kardesim liseye gidiyor ve dersleri cok kotu.. ama ben her zman ders konusunda yardim etmeye hazirim.. gel calistir abla dese calistiririm.. ama pek yanasmiyor..kac kez de soyledim...

Bugun annem bana kardesine ders calistir sana para vereyim dedi.. o kadar bozuldum ve uzuldum kendimi yabanci gibi hissettim. Sanki kardesim öz cocuk ben komsu kiziyim da ozel ders teklifi yapiyor.. alindigimi soyledim belli ettim ama annem bir aciklama yapmadi sadce gelip öptu.. yani agzindan yanlislikla cikmadi o kelime bile isteye soyledi...

Özel ders veriyor musunuz peki?
Benim özel derslerimin yoğun olduğu bir zamanda annem de bana böyle bir teklif yapmıştı ama sitemle karışık gibi. Kardeşine de bi zaman ayır, diğer öğrencilerin gibi programına kat parasını vereyim dedi ki evli bile değildim o zamanlar öğrenciydim daha. Ben sinirlenince de başka türlü zaman ayıracağın yok kardeşine demişti.
Muhtemelen sizin anneniz de durumun kardeşinizin isteksizliğinden değil sizin kardeşinize olan ilgisizliğinizden kaynaklandığını düşünüyor.

Dalga gecer gibi boyle ornekler vermeniz cok komik.. beni kardesimle karsilastirarak para teklifi yapti.. mutfagi toplayim para vereyimle ayni konu mu.. kardesime gore kendimi yabanci hissettim.. onun icin bana para teklifi yapilmasi zoruma gitti...
Yaptığın çok gereksiz bir alınganlık değil mi?

Özel ders veriyor musunuz peki?
Benim özel derslerimin yoğun olduğu bir zamanda annem de bana böyle bir teklif yapmıştı ama sitemle karışık gibi. Kardeşine de bi zaman ayır, diğer öğrencilerin gibi programına kat parasını vereyim dedi ki evli bile değildim o zamanlar öğrenciydim daha. Ben sinirlenince de başka türlü zaman ayıracağın yok kardeşine demişti.
Muhtemelen sizin anneniz de durumun kardeşinizin isteksizliğinden değil sizin kardeşinize olan ilgisizliğinizden kaynaklandığını düşünüyor.

Oyle bir sey yok ilgisiz degilim kac kez gider derim annem de duyar zaten

Senin derslerin kötü olsa büyüğün olsa belki ona da teklif edecek bu kadarcık şeyde ark niyet arıyorsan ileride işin zor

Art niyetten ziyade annem kardesimin sorunlariyla bayagi bir ilgilidir bi de bunun icin gelip bana para teklifi yapmasi yabanciymisim hissini verdi

Çok abartmışsınız. Anneniz size dolaylı yoldan yardımcı olmak istemiş olabilir, emeğinizin karşılığını almanızı istemiş olabilir, kardeşinizin ders işini ciddiye alacağını düşünmüş olabilir. Gerçekten sizin neye alındığınızı anlamadım, kusura bakmayın bana çok saçma geldi tavrınız

ahh gene bir ya benim fikrimi onaylarsınız yada hepinize kızgın suratlar, beğenmedimler bırakırım konusu.
gerçekten kendisinden başka fikirlere açık olmayan ve anında saldırgan cevaplar verenlerin böyle sanal platformlarda konu açmasına anlam veremiyorum.
50 insan gelip bu durum abes diyorsa demek ki bir durup düşünmek lazım. ama yok illa hak verip konuyu büyütmek lazım.

ahh gene bir ya benim fikrimi onaylarsınız yada hepinize kızgın suratlar, beğenmedimler bırakırım konusu.
gerçekten kendisinden başka fikirlere açık olmayan ve anında saldırgan cevaplar verenlerin böyle sanal platformlarda konu açmasına anlam veremiyorum.
50 insan gelip bu durum abes diyorsa demek ki bir durup düşünmek lazım. ama yok illa hak verip konuyu büyütmek lazım.

Ne sacmaladin su an burda zaten bana hic kimse katilmamis ve bundan yola cikarak da sacma oldugunu anladim yaptigimin..

sadce sana kizgin emoji attim 50 yorumun hepsine degil yani:) o da mesaj yazdiktan sonra "buna ne kulp bulacaksin acaba" diye sacma bir yorum yapip sonra da baska birinin bana yazdigi cevabi alintilayip benim cevaplarimi taklit ederek "kardesinle ayni konu mu bu allesen :)" gibi dalga gecerek cevap yazdigin icin...sonra niye benim fikrim begenilmiyor de.. gizlilige siginarak insanlarin konularinin altina dalga gecerek yorum yapmamayi ogren ilk once .. simdi ikile...

Dikkat edıyorum da insanlar ne kadar anne konusunda alıngan..

Benım annem bana deseydı böyle bişi
Havaya ucardım 😄 niçin böylr alıngansınız anlamıyorum. Versin ne olacak. Ne sekıldr söyledıgının ne önemı var

Back
X