• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemden parayı nasıl istemeliyim?

. para sıkıntısı çeken erkeği anlamıyor musunuz.
iyide bu erkek henüz öğrenci. çalışmıyor. para sıkıntısını yalnız kadınlar çekmez erkeklerde çeker. bu çocuk, polis kolejinde okuyor... demekki ihtiyacı var. arkadaşın elini cebine sokturmamış beraberliklerinde....
yani,,
böyle bir huyuda yokmuş.
devamlı para isteyen biride değil demek... kırk yılda bir gerekmiş ....
bana yanlış gelmedi.
Evet aynen böyle. Kesinlikle daha önce paranın konusu bile açılmamıştı. Evet evet kesinlikle onun yanındayken benim elimi cebime koydurtmadı.

iyide bu erkek henüz öğrenci. çalışmıyor. para sıkıntısını yalnız kadınlar çekmez erkeklerde çeker. bu çocuk, polis kolejinde okuyor... demekki ihtiyacı var. arkadaşın elini cebine sokturmamış beraberliklerinde....
yani,,
böyle bir huyuda yokmuş.
bana yanlış gelmedi.

Tabii ki para sıkıntısını yalnız kadınlar çekmez.Erkeğin de para sıkıntısı çekeceğini anlamayacak bir durum da yok Okicim..
Yanlış gelen durum; topic sahibinin, olmayan parası için kendini bu kadar yıpratması..

Yani parası var da ''verme '' denmiyor ki?
En azından ben, paran varsa bile sakın verme demiyorum..

Bir şekilde ihtiyacını görmek istemesi de normal ama fazla takıntı yapmış, fazla büyütmüş gibi geldi..
Sevgilisi de inşallah ''annemden nasıl isterim'' diye düşünüyordur bizim kız kadar..

Bilmem anlatabildim mi?

Varsa parası yollasın hemen..Yineleyim..

Son düzenleme:
Evet aynen böyle. Kesinlikle daha önce paranın konusu bile açılmamıştı. Evet evet kesinlikle onun yanındayken benim elimi cebime koydurtmadı.

O zaman hemen söyle annene, ya da babana ya da bul bir yerlerden.Bize neyi soruyorsun?

Anneme nasıl bir cümle kurayım diye mi?

Bak şöyle de..

---Anne Murat ı biliyorsun çok sıkışmış 50 lira verir misin..Bak çok acil..Ben sana ödücem geri..? lütfennnnnnnnnnn annneee..:jeyyar:

Nasıl ama :jeyyar:

ama bu okullarda o tür masrafları okul karşılar diye biliyorum ben

yani dürüstçe gidecek annesinden o parayı isteyecek. yalansız..
ha ben sana ödeyeceğim değil.
murat bir dahaki ay harçlığını aldığında geri ödeyecek borcunu diyecek. ..bu kadar...

Çocuğun hiçbir yakını olmasa neyse..Borç verilir o da..
Ama bu çocuk ağaç kovuğundan çıkmadı ya..Sana gelene kadar kimler var...

yani,,
böyle bir huyuda yokmuş.
bana yanlış gelmedi.

arkadaşım bu banaydı galiba

para sıkıntısı çekeni anlamıyorum demedim
para sıkıntısını anlatanı anlamıyorum dedim
maddi sıkıntı çekmeyenmi var
okudum ve anladım
bu benım fikrim bi erkek maddi sıkıntısını anlamamalı
karşısında sözlüsü,nişanlısı ,eşi yok sadece kız arkadaşı var
sınırları bilmeliiiii

bakın öyle aileler biliyorum ki,50 değil 10 ytl çıkaramayacak durumda. aile akrabalarda aynı şekilde....
belki hepsinin durumu iyi değil. çocuk son tercih olarak konu sahibinden istemiştir....

arkadaşının ailesinin durumu iyi değilmi? annesi babası 50 lıra gönderemezmi?

bence sakın karışma.. bak bir sefer verirsin sonra gerisi gelir..

senden direk istemez ama dolaylı yollarla : paramda az kaldı zart zurt yapar... senden bekler yine..

sana bunu anlatması bile : istemem yan cebime koy misali..

hiç tutmadım bu davranışı..

Kızım istese vermem,ama kafasına koymuşsa da bi şekilde vereceğini anlarsam verir ve çocuğu takip altına alırdım :delphin:

arkadaşım bu banaydı galiba

para sıkıntısı çekeni anlamıyorum demedim
para sıkıntısını anlatanı anlamıyorum dedim
maddi sıkıntı çekmeyenmi var
okudum ve anladım
bu benım fikrim bi erkek maddi sıkıntısını anlamamalı
karşısında sözlüsü,nişanlısı ,eşi yok sadece kız arkadaşı var
sınırları bilmeliiiii

neden. anlatabilir. kız arkadaşından neden saklasın. illa sözlü yada nişanlımı olmalı... bir sorunu varsa,erkek arkadaşımın maddi yada değil,benle konuşmalı saklamamalı. bir beraberlik varsa,ben açık olunması taraftarıyım. dertte yanabilir. kız arkadaşa yanmayacakta kimle paylaşacak sorununu.
bana değil başkalarına anlatsa,para sıkıntısını ,ben kızarım. onun , kötü anında yanında olmak isterim. yapacağım şey varsa tabiii.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evli değilsiniz, nişanlı değilsiniz. Neden para için kendinizi bu kadar sıkıyorsunuz ki.
Erkek arkadaşınız istesin ailesinden, hiç mi bir yakını yok. Bırakın kendisi bulsun ihtiyacı olan parayı.
Şimdiden böyle yaparsanız sonradan daha çok uğraşırsınız.

neden. anlatabilir. kız arkadaşından neden saklasın. illa sözlü yada nişanlımı olmalı... bir sorunu varsa,erkek arkadaşımın maddi yada değil,benle konuşmalı saklamamalı. bir beraberlik varsa,ben açık olunması taraftarıyım. dertte yanabilir. kız arkadaşa yanmayacakta kimle palaşacak sorununu.
bana değil başkalarına anlatsa,para sıkıntısını ,ben kızarım. onun , kötü anında yanıda olmak isterim. yapacağım şey varsa tabiii.

ben bunun örneklerini etrafımda gördüğüm için fikrimi belirttim

kabul etmek durumunda da değilsin

kız arkadaşa gelinceye kadar anne, baba,kardeş ve diğer yakın akrabalar var

kız arkadaşıylada paylaşacağı şeyler var

paylaşmış konu sahibinin sevgilis

ama kızı strese sokmuş iyimi olmuş?

bana çok tuhaf gelmedi bu durum yani milyarlar vermiyecek ya bi 20-30 falan vericek....sonuçta s.iz sevgilisiniz he şeyi paylaşıyosunuz seninde ona yardım etmen gerekir diye düşünüyorum ha etmezsende sen bilirsin suç değil...

yani sözlüyken söyleyebilir o zaman strese girmeyecek mi, sevgilisi... yada nişanlıyken ...

bence farklı düşünüyoruz. ben normal karşılıyorum ve diyebilir diyorum,sizler hayır diyorsunuz....ayrı pencerelerden bakıyoruz. elbetteki kabul etmeyeceğim. görüşlerimiz farklı
....

yani sözlüyken söyleyebilir o zaman strese girmeyecek mi, sevgilisi... yada nişanlıyken ...

bence farklı düşünüyoruz. ben normal karşılıyorum ve diyebilir diyorum,sizler hayır diyorsunuz....ayrı pencerelerden bakıyoruz. elbetteki kabul etmeyeceğim. görüşlerimiz farklı
....

size katılıyorum ayrıcada illa evli,sizlü nişanlı falanken mi yardım edilir...yani eğer birisni seviyosan ona yardım etmek istersin..mücevherler milyon dolarlar vermeyeceksin normal bir arkadaşı istese herkes ver derdi heralde ee sevgili olunca ne değişiyo hem bu arkadaşımız para sıkıntısı yaşasa diyelimki annesi babasıda uzakta sevgilsiine söylese sıkıntısı ama istemese çocuk kızı para göz olarak görmez sonuçta sevgililer ya ....ben böyle düşünüyorum

bi ilişkinin adı olduğu zaman herşey daha kolaydır

kendi anne babasında yoksa bile karşı tarafın ailesi bunu sorun yapmadan yardımcı olur

evliler ve bekarlar farklı düşünüyor

onun için ayrı pencereden bakıyoruz

dolayısıyla görüşlerimizde farklı oluyor

neden. anlatabilir. kız arkadaşından neden saklasın. illa sözlü yada nişanlımı olmalı... bir sorunu varsa,erkek arkadaşımın maddi yada değil,benle konuşmalı saklamamalı. bir beraberlik varsa,ben açık olunması taraftarıyım. dertte yanabilir. kız arkadaşa yanmayacakta kimle paylaşacak sorununu.
bana değil başkalarına anlatsa,para sıkıntısını ,ben kızarım. onun , kötü anında yanında olmak isterim. yapacağım şey varsa tabiii.

bende sıze katılıyorum..ve ben ne yapıp edıp erkek arkadasıma yardımcı olurdum..gerekırse arkadaslarımdan yardım ısterım bır sekılde derdıne care bulmaya calısırım..ve bunu benımle paylastıgı ıcın de mutlu olurum ona yardım edebılırsem de coook mutlu olurum..
ve bunu da yasadım.erkek arkadasıma maddı anlamda destek oldugum zamanlar oldu yerı geldı o da bana oldu..hayatımda en sevmedıgım seydır zaten para muhabbetı...bugun bende vardır yrn bende yoktur onda vardır..
bugun bır arkadasınız aynı sekılde bır yardım ıstese yardım etmıycekmısınız?ha erkek arkadasım ıstemıs ha kız arkdasım..ıkısıne de feda olsun

Ben de senin sevgiline para vermeni pek uygun görmüyorum açıkçası sen nasıl utana sıkıla annenden para istemeyi düşünüyorsan o da ailesinden istesin sonuçta eğitim görüyor ailesi de ona yardım etmesi gerekiyor. Eğer maaşını da alacaksa maaşını aldıktan sonra ailesine verir tabi aralarında öyle bir ilişki varsa yani borç ilişkisi. Eğitim gören bir öğrencinin ailesine ne borcu olacaksa onu da anlamış değilim. Ailenin görevi zaten ona eğitim imkanı vermek.

Arkadaşlar annemde çoğunluk gibi düşünüyor. Şimdiden alıştırma onu dedi. Kesinlikle olmaz sonra alışırsa baş edemezsin faln dedi :S Artk inşallah ailesi gönderir. Ya allah büyük dua edebilirim ancak :( Uf hayırlısı olsun... Böyle yardm edemiorm ama inş. Allah büyük ya :( çok isterdim göndermeyi ama malesef ooffff

Son düzenleme:
Back
X