Annemden yıldım

Nasıl yapacağım ki?
1 sene en fazla bebeğime kendim bakarım sonrasında çok küçük olacak.
Kreşler alır mı ?

İnan var ya erteledim hep bugüne kadar ama Allah yukarda şahit ikisine de gebe kalmak istemiyorum.
Alır evet i, biraz zor oluyor ama 14 aylıkken kızımı kreşe başlatmıştım ben.

Annene gelince asla takma
Ben 10 senedir evliyim, kızımız da 3 yaşında. Babam hala eşimi kabullenemedi. Çocuktan sonra da şöyle bir şey olacak annen eşinin babalığını beğenmeyecek. Durmadan ona takacak ve çocuğunun beğenmediği yanlarını da kocana benzetecek

Alır evet i, biraz zor oluyor ama 14 aylıkken kızımı kreşe başlatmıştım ben.

Annene gelince asla takma
Ben 10 senedir evliyim, kızımız da 3 yaşında. Babam hala eşimi kabullenemedi. Çocuktan sonra da şöyle bir şey olacak annen eşinin babalığını beğenmeyecek. Durmadan ona takacak ve çocuğunun beğenmediği yanlarını da kocana benzetecek

Sanki kendileri çok iyi anne babalar ya bizimkileri sorgulamaları kaldı.
Anlarım kendin en iyisi olursun karşı tarafı eleştirirsin tamamdır ama sen en iyisi değilken nedir yani bu huzursuzluk?
Yıllarca aynısını kendi ailesi ona yaptı oda bana yapıyor.
Bence annemin sıkıntısı bu.

Ayrıca bundan sonra şey kafasındayım Spizella, beğenen gelir beğenmeyen gelmez

O zaman bir tesellin olmali ! Sen boyle bir anne olmayacaksin.Her yanlis bize tecrube.Cekirdek ailene odaklan.Ama sitemlerini eşe sakın yansitma benden sana nasihat unutma sakin bu dedigimi.

Yok yok önceden anlatırdım o bile şaşırırdı.
Artık anlatmıyorum kendim yıldım.
Eşim nasıl dayansın :)

Vursana yüzüne, birikmişimi ve takılarımı yiyenler utansın diye. Ne susuyorsun. zoruna gider de ödemeye kalkarsa (ki sanmıyorum) sakın almamazlık da yapma

Dök içini rahatla kuzu, damdan düşenin halinden damdan düşen anlar 🤗

Para muhabbeti yapınca görgüsüz oluyorum ben.
Zamanında onunda çok hakaretini yedim iyi bilirim.

Sana görgüsüz diyene o zaman benim evimin parasına karışmanız da görgüsüzlük, herkes kendi işine baksın diyebilirsiniz

O para konusuna hiç girmiyorum inan ne göz yaşlarım var içinde ama sorsan kendileri haklı.
Ben artık onların yanında hak falan aramıyorum.
Birbirine zorla bağlı olan bir topluluğuz biz.

Bana tekrar sorsalar o anne babayı ister misin diye, asla yani

O para konusuna hiç girmiyorum inan ne göz yaşlarım var içinde ama sorsan kendileri haklı.
Ben artık onların yanında hak falan aramıyorum.
Birbirine zorla bağlı olan bir topluluğuz biz.

Bana tekrar sorsalar o anne babayı ister misin diye, asla yani
Çok iyi anlıyorum seni, ailem diye görüşmeye zorlama kendini kv ile ne kadar mesafeliysen onunla da öyle olmaya çalış, en güvenlisi bu, ailemdir diye sık görüşme çabasına girmemeye çalış. Şimdi zor geliyor sana ama uzaklaşınca iyi ki yapmışım diyeceksin

Çok iyi anlıyorum seni, ailem diye görüşmeye zorlama kendini kv ile ne kadar mesafeliysen onunla da öyle olmaya çalış, en güvenlisi bu, ailemdir diye sık görüşme çabasına girmemeye çalış. Şimdi zor geliyor sana ama uzaklaşınca iyi ki yapmışım diyeceksin

Evet doğrusu bu hatta sağlıklı olanı da.
Kafam rahat acaba arayıp canımı sıkacak mı diye düşünmüyorum :)
Teşekkür ederim tüm tavsiyeler için KK iyi var :KK200:

Benim annem hep böyleydi ki.
Yıllarca ne çektim
Benimki de seninkine yakın.ben iki çocuk annesiyim dusun büyüdüler hala beni üzer.
Her lafta her sözünde yerecek bişey bulur.
Bende anneyim evladımı niye uzeyim yaa moral veririm yaptığına destek olurum yanlışı varsa söylerim.
Benim eşim çok ağır sakin bir insandır efendi herkes sever annemde çok sever fakat ısrarla soğuk mesafeli durmasına takik mesela.yahu bu insanın yapısı bu sana oğlun gibi davramazki.
Başkalarını ornek verir aynı annen gibi.
İsteyorki herşey kendi isteidgi gibi olsun.
Saçını kestirirsin gelirsin görür hiç beğenmez hatta derki hiç bir fark yokki ya erkek gibi kısacık kestirip fark mi yaratayim.ne istiyor anlamıyorum.
Sen düşün 4 yıllık evlisin ben 13 yıllık aynı terane aynı huy değişmez bunlar .
Kendini hiç yorma anlamıyorlar hiç degismez.
Bir Gr değişmesi benim annem aynı küçükken neyse o.
Ben anne olunca çocuklarıma onun gibi anne olmayacag dedim asla annem gibi olmadım.iki kızım var beni annem gibi davrandirmasin Allah'ım çocuklara başkada bişey demiyorum

Yok yok önceden anlatırdım o bile şaşırırdı.
Artık anlatmıyorum kendim yıldım.
Eşim nasıl dayansın :)
Peki sana bir soru ,Cok yillar sonra.
Esin annenle ilgili ,yasadiginiz sorunlara dair agir bir elestiride bulunursa tepkin ne olurdu? Ben mesela esimle annemin eksi yonlerini asla konusmam.Annemede esimi anlatmam.Kale gibi olmak iste bu..

Peki sana bir soru ,Cok yillar sonra.
Esin annenle ilgili ,yasadiginiz sorunlara dair agir bir elestiride bulunursa tepkin ne olurdu? Ben mesela esimle annemin eksi yonlerini asla konusmam.Annemede esimi anlatmam.Kale gibi olmak iste bu..

Düğün zamanı yaşanılan sıkıntıları sonradan konuşunca eşim annemin yaptığı olumsuz şeyleri söyleyince hak veriyorum çünkü haklı.
O zaman da olsaydın anlardın yani sürekli olumsuzluk çıkardı karşımıza ama güçlü durup evlendik.
Ayrıca annemin eksi yanlarını söylememe gibi durum olmuyor ki.
Kadın sürekli arayıp taciz ediyor yada tartışınca zaten anlaşılıyor.

Sessiz sedasız aramızda halledemiyoruz.

Benimki de seninkine yakın.ben iki çocuk annesiyim dusun büyüdüler hala beni üzer.
Her lafta her sözünde yerecek bişey bulur.
Bende anneyim evladımı niye uzeyim yaa moral veririm yaptığına destek olurum yanlışı varsa söylerim.
Benim eşim çok ağır sakin bir insandır efendi herkes sever annemde çok sever fakat ısrarla soğuk mesafeli durmasına takik mesela.yahu bu insanın yapısı bu sana oğlun gibi davramazki.
Başkalarını ornek verir aynı annen gibi.
İsteyorki herşey kendi isteidgi gibi olsun.
Saçını kestirirsin gelirsin görür hiç beğenmez hatta derki hiç bir fark yokki ya erkek gibi kısacık kestirip fark mi yaratayim.ne istiyor anlamıyorum.
Sen düşün 4 yıllık evlisin ben 13 yıllık aynı terane aynı huy değişmez bunlar .
Kendini hiç yorma anlamıyorlar hiç degismez.
Bir Gr değişmesi benim annem aynı küçükken neyse o.
Ben anne olunca çocuklarıma onun gibi anne olmayacag dedim asla annem gibi olmadım.iki kızım var beni annem gibi davrandirmasin Allah'ım çocuklara başkada bişey demiyorum

Ben beni de eşimi de sevsin istemiyorum artık sadece eleştirip kıyas yapmasın oda yeter.
İnsan yoruluyor artık benim neyim eksik diye.
Değişmeyecek artık bende anladım.
Kaç gün oldu hala konuşmadık.

Kendini haklı gördüğüne o kadar eminim ki.

Düğün zamanı yaşanılan sıkıntıları sonradan konuşunca eşim annemin yaptığı olumsuz şeyleri söyleyince hak veriyorum çünkü haklı.
O zaman da olsaydın anlardın yani sürekli olumsuzluk çıkardı karşımıza ama güçlü durup evlendik.
Ayrıca annemin eksi yanlarını söylememe gibi durum olmuyor ki.
Kadın sürekli arayıp taciz ediyor yada tartışınca zaten anlaşılıyor.

Sessiz sedasız aramızda halledemiyoruz.
Benimki sesiz sedasız tartışmayı sevmez zaten keşke sadece kocam duysa, mahalle duyuyor çoğu zaman

Ben beni de eşimi de sevsin istemiyorum artık sadece eleştirip kıyas yapmasın oda yeter.
İnsan yoruluyor artık benim neyim eksik diye.
Değişmeyecek artık bende anladım.
Kaç gün oldu hala konuşmadık.

Kendini haklı gördüğüne o kadar eminim ki.
Sakın geri adım atma, o kendi bildiğini okuyorsa sen de yap aynısını, gemileri yakmadan kurtuluş yok çünkü bu modelden

Benimki sesiz sedasız tartışmayı sevmez zaten keşke sadece kocam duysa, mahalle duyuyor çoğu zaman

Benimki de öyle işte.
Tartışırız mesela bir kaç gün geçer ararım ya da evine giderim hani bir şey olmamış gibi ona rağmen eşimin yanında bile laf sokar, suratı 5 karış gezer. ( önceden artık yapmıyorum )
Eşimin yanında da tartıştık bir kaç kere sonra vicdan yapıyor damada rezil oldum diye.

Olursun tabi sen bir anne olarak azıcık geri de dursan, çeneni kapatsan her şeye karışmasan daha güzel olacak hayat.

Herkese kucak dolusu sevgiler.

Artık sabrımın son demlerindeyim.
Bu onunla ilgili açtığım kaçıncı konu bilmiyorum.
Artık başım ağrıyor sinirimden bebeğime bir şey olacak diye korkuyorum.
Konu annem; artık durup durup arıza çıkarmasından, her şeye alınıp küsmesinden, her şeyin istediği gibi olmasından olmayınca da kavga çıkarıp bir de haklı gibi özür dilenmesini beklemekten bıktım usandım!
O kadar çok şey sıralarım ki buraya ama yorgunum, sinirlerim yıpranmış halde.
En son beni çıldırttığı konuda benim eşim bana göre biraz daha sakin bir yapıya sahiptir.
Çok konuşmaz, tanımadığı ortamlara hemen ısınamaz.
Kadın şimdi kafaya taktı damadı neden böyleymiş?!
Ölemesin öldüremesin.
Bana kuzenlerimin eşlerinden örnekler, sana hiç yakışmıyorlar, keşke daha iyisi olsaydılar vs artık kaldıramıyorum.
Ben evleneli 4.seney girdim bebek bekliyorum ve eşimi seviyorum.
Evet zor yanları bazen beni delirttiği noktaları var ama dünyanın en iyi adamıdır.
Kim dört dörtlük? Ben değilim mesela.
Araya mesafe koy, arama diyenler olacak mutlaka mesafeliyim zaten normal anne kız ilişkimiz yok.
Bugüne kadar o kadar çok tartıştık ki kalmadı tükettik her şeyi.
Böyle olunca arayıp ona da ağlıyor.
Bebek haberini ilk alınca doğum izni bitsin ben bakarım dedi artık baksın da istemiyorum.
Onun kaprisleriyle de uğraşmak istemiyorum.

Bıraksalar eşimi alıp gideceğim o kadar bıktım insanlardan.
Öyle bir yazıp rahatlayayım dedim uzun olduysa af ola :KK200:
seni o kadar iyi anlıyorum ki.. Maalesef benim annem de öyle.. Yıllardır ne yaptıysam yaranamadım.. Varsa yoksa oğulları.. Oğlanlar da benim gibi ilgilense içim yanmayacak.. Anlatsam roman olur derler ya . Bazen bu tip durumlarda basiretimiz bağlanıyor. Çünkü mevzu anne olunca kalakalıyoruz . Tabiri caizse yukarı tükürsen bıyık,aşağı tükürsen sakal.. Çözüme gelince istemeyerek ve üzülerek mesafe koymakta buldum. . Diğer türlü olmayacaktı çünkü.. Sürekli anneyle tartışıp,karşılıklı kalp kırmak daha çok yıpratıyordu bizi.. Keşke daha samimi,birbirimizi anlayabildiğimiz bir ilişkimiz olsaydı .. yaklaşık 3 ay sonra torunun olacağını bile bile olmadı işte. Olmayınca olmuyor. Çok yazdım affet . Bence mesafe koymayı dene. En azından daha az yıpranırsın

seni o kadar iyi anlıyorum ki.. Maalesef benim annem de öyle.. Yıllardır ne yaptıysam yaranamadım.. Varsa yoksa oğulları.. Oğlanlar da benim gibi ilgilense içim yanmayacak.. Anlatsam roman olur derler ya . Bazen bu tip durumlarda basiretimiz bağlanıyor. Çünkü mevzu anne olunca kalakalıyoruz . Tabiri caizse yukarı tükürsen bıyık,aşağı tükürsen sakal.. Çözüme gelince istemeyerek ve üzülerek mesafe koymakta buldum. . Diğer türlü olmayacaktı çünkü.. Sürekli anneyle tartışıp,karşılıklı kalp kırmak daha çok yıpratıyordu bizi.. Keşke daha samimi,birbirimizi anlayabildiğimiz bir ilişkimiz olsaydı .. yaklaşık 3 ay sonra torunun olacağını bile bile olmadı işte. Olmayınca olmuyor. Çok yazdım affet . Bence mesafe koymayı dene. En azından daha az yıpranırsın

Bizim içinde artık çok geç anne kız olamayız bizde.
Yani hayatta varken yokluğunu çekiyoruz aslında ne acı :(
Çok isterdim anlayışlı olsun, yapıcı olsun ama olmadı.
Uzak durmak en güzeli olacak ama adım gibi eminim onunda tribini atacak.

Artık umursamaz olmayı öğrenmem lazım :)

Back
X