Annemden yıldım

Ne anne ne baba sevgisi görmedim.
Eşim sağ olsun bana baba da oldu.
Şimdi inşallah evladımıza iyi birer anne baba oluruz.
Ben artık onu kaale almıyorum aşağıya çekiyor beni.
Annedir diye bir yere kadar sabrettim ama onun bana verdiği tek şey negatiflik.
Bundan sonra benden uzak olur anca yine görüşürüz vs ama sanmam yani anne kız zaten değildik.
Artık tamamen koparız.
Maalesef ülkemizde herkes biyolojik anne baba oluyor ama gönülden olamıyor işte. Halbuki önemli olan 2. aslında.
Sabretme , alttan alma. İnan ki değmez. Sen üzüldüğünle kalırsın. Zerre değişmeyecekler çünkü. Belki ara ara yüzüne gülecekler ama ilk fırsatta gene dönecekler özlerine. Ne anne ne baba. Seni üzen , seni inciten şeylerden uzak. Anne baba huzur demek. Bunu da veremiyorlarsa uzak dursunlar. Sağlıkla kucağına al çocuğunu da. Umarım bütün bu üzüntülerini unutturacak kadar mutlu bir aile hayatın olur bundan sonra. 🤲

Maalesef ülkemizde herkes biyolojik anne baba oluyor ama gönülden olamıyor işte. Halbuki önemli olan 2. aslında.
Sabretme , alttan alma. İnan ki değmez. Sen üzüldüğünle kalırsın. Zerre değişmeyecekler çünkü. Belki ara ara yüzüne gülecekler ama ilk fırsatta gene dönecekler özlerine. Ne anne ne baba. Seni üzen , seni inciten şeylerden uzak. Anne baba huzur demek. Bunu da veremiyorlarsa uzak dursunlar. Sağlıkla kucağına al çocuğunu da. Umarım bütün bu üzüntülerini unutturacak kadar mutlu bir aile hayatın olur bundan sonra. 🤲

Inşallah Bissu 💜
Evet herkes anne baba olmamalı.
Biz inşallah layıkıyla bir anne baba oluruz çocuğumuza 🙏

Ya da vazgeçtim evlendir gelinlere sarar belki :) gelinleri gıcık etmek için de benim kızım söyle böyle diye över seni sürekli

Benim annem ve beni övmek😂
Kadının önünde evi yıkar yaparım yine de beğenmez.
Yıllarca herkese iş yapmıyor dedi durdu :)

Anneler hep mi böyle acaba? Ne anlıyorlar sevdiğin insanı yermekten merak ediyorum. Benim annem de tam kıyaslayan bir tip. “Onun kocasının iki evi ve yazlığı var bir sen bulamadım öylesini, biz de şans yok ki zaten…” bu da bizim evde geçen konuşmalardan

Anneler hep mi böyle acaba? Ne anlıyorlar sevdiğin insanı yermekten merak ediyorum. Benim annem de tam kıyaslayan bir tip. “Onun kocasının iki evi ve yazlığı var bir sen bulamadım öylesini, biz de şans yok ki zaten…” bu da bizim evde geçen konuşmalardan

Yıllarca beni kıyasladı zaten herkesle şimdi eşimde.
Kıyasladığı insanlarda eşimden üstün olsa bari.
Gayet okumuş etmiş, aklı başında, saygılı, beni el üstünde tutan her şeyden ziyade benim sevdiğim adam yani.
Kötü de olsa ( ki değil ) insan evladı için göz yumar.
Benim ki tam tersi adamın kötü huyu yok yerden yere vuruyor

Ben hep üzülmesinler diye yeri geldi babamı karşıma aldım.
Onun için neler yaptım kendisi anne olarak bana böyle davranması mi gerekiyordu 😔
Bende istemem başına bir şey gelsin ya da hayatımdan tamamen çıksın.
Hayatımdayken bana sadece iyi davransın huzurumu kaçırmasın ben fazlasını istemiyorum ki
Ablam 47 yasinda dusun hala karisir ona oysao evlenmis bosanmis falan :) ya basimizin tatli huysuzu diyoruz.Biraz hayati ciddiye almamaktan gecjyo bazi seyler.Ona he deyip bildigini oku..

Ablam 47 yasinda dusun hala karisir ona oysao evlenmis bosanmis falan :) ya basimizin tatli huysuzu diyoruz.Biraz hayati ciddiye almamaktan gecjyo bazi seyler.Ona he deyip bildigini oku..

Her dediğini taksam zaten tımarhaneliktim ama dolma noktasına geldim demek ki ondan konu açma ihtiyacı hissettim 😊

Gebelik için tebrik ederim.
Anneni annen değil de kayınvaliden olarak düşün, bebeğini böyle bir kayınvalideye emanet etmem diyorsan, annene baktırmamalısın.
Toksik bir ilişkiniz var gibi görünüyor, çocuğunu buna maruz bırakmamanı tavsiye ederim.
Zira damadına bu kadar takık, kızını eleştiren bir insan, torunum demez, size yaptığı gibi annen böyle baban böyle diye o çocuğunda psikolojisine zarar verir.
Psikolojik yaralar görünmez, zamanla çıkar, sonra keşke dersin ama hiç olmamış gibi zamanı geri alamazsın.
Umarım başka bir yol bulabilirsin.

Oysa ki eskilern dilinde soyleyecegim, kizim el kapisinda damadin gonlunude hos tutayim kizimi mutlu etsin kaafasinda olmalilar.Ama biraz hep ben kafasinda bizimkiler.

Gebelik için tebrik ederim.
Anneni annen değil de kayınvaliden olarak düşün, bebeğini böyle bir kayınvalideye emanet etmem diyorsan, annene baktırmamalısın.
Toksik bir ilişkiniz var gibi görünüyor, çocuğunu buna maruz bırakmamanı tavsiye ederim.
Zira damadına bu kadar takık, kızını eleştiren bir insan, torunum demez, size yaptığı gibi annen böyle baban böyle diye o çocuğunda psikolojisine zarar verir.
Psikolojik yaralar görünmez, zamanla çıkar, sonra keşke dersin ama hiç olmamış gibi zamanı geri alamazsın.
Umarım başka bir yol bulabilirsin.

Teşekkür ederim 💜
Işin biraz maddi boyutu var, birde bebek çok küçük kalacak işimden dolayı tek ona emanet edebilirim diye düşündüm ama hata yani şimdiden görebiliyorum.
Yazdım ya kv olsa görmem, gitmem, gelmem ama insan annesi olunca biraz daha tolerans gösteriyor.
Keşke aynısını o bana gösterse.
Tek yaptığı eleştirsin, beğenmesin, mutlu olmasın, her şeye küssün.
Anneye dair içim çok buruk benim kendim onun gibi bir anne olmaktan çok korkuyorum 😔

Oysa ki eskilern dilinde soyleyecegim, kizim el kapisinda damadin gonlunude hos tutayim kizimi mutlu etsin kaafasinda olmalilar.Ama biraz hep ben kafasinda bizimkiler.

Bizimkiler tam tersi hem bana evlenirken yardımcı olmadılar hem eşimi beğenmiyorlar.
Ben onlar yüzünden ilk günler o kadar zor günler geçirdim ki bunun bile hakkını ödeyemezler.
Yine peygamber sabrı var tek kelime gidip laf etmedi.
Bana yardımcı olmadıkları gibi yok dediler gittiler sıfır araba aldılar.
Bu arada bana yardım etmek zorunda değillerdi ama benim birikmişim vardı onu aldılar yardım ederiz diye etmediler.
Ondan sürekli şikayet ediyorum

Bizimkiler tam tersi hem bana evlenirken yardımcı olmadılar hem eşimi beğenmiyorlar.
Ben onlar yüzünden ilk günler o kadar zor günler geçirdim ki bunun bile hakkını ödeyemezler.
Yine peygamber sabrı var tek kelime gidip laf etmedi.
Bana yardımcı olmadıkları gibi yok dediler gittiler sıfır araba aldılar.
Bu arada bana yardım etmek zorunda değillerdi ama benim birikmişim vardı onu aldılar yardım ederiz diye etmediler.
Ondan sürekli şikayet ediyorum
O zaman onlara onlarsiz birseyler basardiginizi ispatlayip manende ihtiyaciniz olmadigini azicik hissettir.Ama bunu esine cok yansitma iyi dedigin ne varsa birgun terse donebiliyor.Buna bende kizarim hem bizde herseyi kendimiz yaptik.Ama ne kiziyorum ne de icime atiyorum bombos hayat zaten cocuklarima odakliyim.

Evimde arabamda benim kimse olmadan benim bu harika bir duygu minnetsizce.

Geçen baya resti çektim inanmadı ama olayın üstünden geçse de aramadım.
Arayıp artık durumları düzeltmek bile istemiyorum.
Görüşelim ama böyle kalsın arada gitsin gelsin ben gideyim geleyim ama yeter ki beni arayıp kocamla ailesiyle yada benimle ilgili eleştiri yapmasın.
Ya ben 18 yaşından beri çalışıyorum.
Hayatta çoğu şeyi kendim başardım.
Yapılmaz denen şeyleri yaptım ona rağmen ne takdir ne tebrik hiç bir şey duymadım.
Ölürsem gözlerim açık gidecek. 😔

Üstteki senin yazın, kopyaladım. Yıllar geçtikçe bu kadar üzüldüğüne daha çok üzüleceksin, ama tecrübe etmeden anlaşılmıyor işte. Yabancı olarak hayal et onu, o zaman daha az acıyor. Anneli öksüzler diyorum ben bizim gibilere, eşine çocuğuna sarıl, onun annen olduğunu unutmaya çalış, farzet ki o da kv, genelde 2 kaynana gücünde oluyorlar zaten

O zaman onlara onlarsiz birseyler basardiginizi ispatlayip manende ihtiyaciniz olmadigini azicik hissettir.Ama bunu esine cok yansitma iyi dedigin ne varsa birgun terse donebiliyor.Buna bende kizarim hem bizde herseyi kendimiz yaptik.Ama ne kiziyorum ne de icime atiyorum bombos hayat zaten cocuklarima odakliyim.

Evimde arabamda benim kimse olmadan benim bu harika bir duygu minnetsizce.

Bana diyor ki herkes evlenir 1 2 sene içinde evini alır.
Durumu bilmiyor olsa anlarım ama bildiği halde nasıl ev almamızı bekliyor hayret ediyorum.
Onlar yüzünden 2 sene düğün kredisi ödemişim ben bana dediği şeye bak.
Şimdi bir şeyler yapmaya çalışıyoruz ama takdir beklemiyorum.
Bazen çok zor durumda oluyorum ona rağmen rabbimden başkasına el açmadım🙏

Geçen baya resti çektim inanmadı ama olayın üstünden geçse de aramadım.
Arayıp artık durumları düzeltmek bile istemiyorum.
Görüşelim ama böyle kalsın arada gitsin gelsin ben gideyim geleyim ama yeter ki beni arayıp kocamla ailesiyle yada benimle ilgili eleştiri yapmasın.
Ya ben 18 yaşından beri çalışıyorum.
Hayatta çoğu şeyi kendim başardım.
Yapılmaz denen şeyleri yaptım ona rağmen ne takdir ne tebrik hiç bir şey duymadım.
Ölürsem gözlerim açık gidecek. 😔

Üstteki senin yazın, kopyaladım. Yıllar geçtikçe bu kadar üzüldüğüne daha çok üzüleceksin, ama tecrübe etmeden anlaşılmıyor işte. Yabancı olarak hayal et onu, o zaman daha az acıyor. Anneli öksüzler diyorum ben bizim gibilere, eşine çocuğuna sarıl, onun annen olduğunu unutmaya çalış, farzet ki o da kv, genelde 2 kaynana gücünde oluyorlar zaten

Ya insanların en ufak başarısı oluyor yada başka bir şeyi ona rağmen anası babası yere göğe koyamıyor.
Ama ben dağı da delsem evde var sıfır :)
Amma şikayet ettim dimi bugün😊

Durumu bilmiyor olsa anlarım ama bildiği halde nasıl ev almamızı bekliyor hayret ediyorum.
Vursana yüzüne, birikmişimi ve takılarımı yiyenler utansın diye. Ne susuyorsun. zoruna gider de ödemeye kalkarsa (ki sanmıyorum) sakın almamazlık da yapma
Ya insanların en ufak başarısı oluyor yada başka bir şeyi ona rağmen anası babası yere göğe koyamıyor.
Ama ben dağı da delsem evde var sıfır :)
Amma şikayet ettim dimi bugün😊
Dök içini rahatla kuzu, damdan düşenin halinden damdan düşen anlar 🤗

O zaman bir tesellin olmali ! Sen boyle bir anne olmayacaksin.Her yanlis bize tecrube.Cekirdek ailene odaklan.Ama sitemlerini eşe sakın yansitma benden sana nasihat unutma sakin bu dedigimi.

Bu kadar şey yapan Allah korusun boşansan eve almaz.. Tam bir aileni seçemiyorsun isyanı🙄

Back
X