Annemden yıldım

İstedim ama anneye kalır dedi bana geldi onlar direkt dedi.
İnan artık uğraşmak istemedim.

Evliliğin ilk başları o kadar sıkıntılıydı ki başımın gözümün sadakası olsun dedim.
Ne diyeceğimi bilemedim şimdi.
Üzüldüm açıkcası anne kız ilişkisi böyle olmamalı bence daha sıkı bağlılık olması lazım bana göre.

Nasıl aştınız durumları ?
Aşamadım ki güzelim sadece kendimi yıpratmayı bıraktım. Bak abartmıyorum lisede başka caddeden geldim eve diye sürtük diye dövmüştü annem. Arkadaşıma kahvaltıya gittim diye ağlayarak ses atmıştı annen evde tek diye. İlk zamanlar hele biri sana bişey mi dedi neden gelmiyorsunz senşn kocanda bi beni aramıyor akşam yemeğe gelsin diye sürekli bi laf. İlaçla sakinleşti biraz daha iyi. Bir de ben artık açıklama yapmıyorum anlatmıyorum ikna etmiyorum Tamam anne öyle aman ya diyorum baktı umursamıyorum bıraktı

O zamanda alınıyor. Düşün sabah kalkıyor şikayetleriyle gece bebeğin sesinden uyuyamadım başım ağrıdı diye gece uyandırmamak için çocuğu gık deyince kalkıp emziriyodum gazı olunca bi iki kere duymuş eşim geldi yardıma kalkmış kapıyı açmış bizi görünce tabi bana ihtiyacınız yok ben neden buradayım ki diye trip attığını bilirim, ki başka zaman gündüz de gazını o çıkarsın diye de çağırttırır. Zaten yenidoğan bebeğin annesinden başka kimseye ihtiyacı yokki emmeye uyanıyor onu kim emzirecek annesi sen geri kalan işleri yapsana yok onu da yapmak istemiyor evi toparlamak çok yoruyormuş, bugün yemek yapmak istemiyormuş, of evin bulaşığı hiç bitmiyormuş yaparken ton laf. Çocuğun altını değiştirirken ıslak mendili başkası çıkaracak bezi alt açmayı başkası getirecek onu yapacağıma kendim değiştiririm. Yani inan bazen eşime trip atar gider odasına yatardı sebepte yok işte kaldırdığı kilimi eşim geri sermiş, eve alınacak pirinci ona değil bana sormuş yok iki laf etmemiş... yemeği eşim yapardı bulaşığı ben yıkardım düşün. 3 günlüğüne kayınvalidemler geldi tamam o çok iyi bir kadın diyemem ama sonuçta annem bizimle kalıyor ben bunlara hizmet edemem, yok eşin annene ne kadar iyi davranıyor bana davranmıyor diye eşyasını topladı teyzeme yatıya gitti ben daha 3 günlük sezaryanlıyım kayınvalide ayrı problem yok kalk piirincin yerini göster yok tencere nerde diye beni mahvetti bi yemek yapacaktı altı üstü. Sonra eşimde artık yıldı evdeki sorundan soğuk davranmaya başladı yani ben dayanamıyorum o ne yapsın bu kez 25 günlükken bebek, ağlayarak evi terketti sanki bişey olmuş gibi bir sene adım atmadı eşimi de kendi evine koymadı adam o kadar yola bizi bırakıp eve geri dönüyordu. Ay anlatsam roman olur vallahi anlatırken bile tüylerim diken diken.

Son düzenleme:
İstedim ama anneye kalır dedi bana geldi onlar direkt dedi.
İnan artık uğraşmak istemedim.

Evliliğin ilk başları o kadar sıkıntılıydı ki başımın gözümün sadakası olsun dedim.

ahah yaa çok uyanık anneye kalan altın da görmedim
erkek tarafı böyle yapsa ne olay olurdu valla. Bir başlık açılsasayfa sayısı min 32
ayıp etmiş.

doğumdan sonra bir sıkıntı olmazsa, inşallah yaşamazsın, 1 hafta sonra çocuğa kendin bakacak duruma geliyorsun
öyle 40 ı çıksın falan ben beklemedim hiç.
Ben senin açından doğumu sonrasını değil de çalışırken kim bakacak kısmını halletmeye çalışırdım.

Ah anneler ah,ne onlarla ne onlarsız.

Benim annemin de beni gerdiği, strese soktuğu çok zamanlar oldu.

Hatta 2. cocugumda 2 yil ucretsiz izin kullanip annemden hicbir sey beklemeyecektim sözde.

Ama oyle olmadı hamileyken 1 ay hastanede yattım yine annem ilgilendi. kayinvalidem komsunun gelinine ugrar gibi 10 dk ugradi sadece yanima o kadar.

Dogumdan sonra yine hastanelik oldum bebegim daha 3 gunluktu bebege yine annem baktı. caresizdim para ile adam tutsam nasil guvenip 3 gunluk cocugu birakayım.

Simdi bebegim 3 aylık kalp ameliyatı olacağım annem bebegime bakacak. durmadan kayinvalideme laf sokuyor benimle ilgilenmiyormus. ne yapayim anne zorla kadina benimle niye mi ilgilenmiyorsun diyeyim diyorum sende bakmak zorunda degilsin yatili bakici tutarim diyorum. Bu sefer baslıyor sacmalama elalemin kadinina geceleri 3 aylik bebek emanet edilir mi ona benden baska kimse bakamaz (haklı cok iyi bebek bakar uykusu hafiftir gik dese uyanir)

Yani ne annemle ne annemsiz ama şükürki var laf saysada yeri gelip esime dokundurmalar yapsada ameliyata giderken bebegimi gozumu kırpmadan emanet edebilecegım tek kisi yine de annem.

yani diyecegim tamamen ipleri koparmayın her ne kadar onlara ihtiyacimiz yok diyorsak bile hastalik olunca yine onlar bakıyor cocuklarımıza da bize de.

Yeni doğum yapmış anneye yapılanlara bak hiç hoş değil.
Ben çok korkuyorum o ilk başlarda yapılan kavgalarla evlilikler çok çatırdıyor diye.
Benim eşim de sabırlıdır ama şimdiden oda korkuyor.

Annem zaten tam bir elektrik kaçağı girdiği yeri havaya uçuruyor.

kayınvalide ayrı problem yok kalk piirincin yerini göster yok tencere nerde diye beni mahvetti bi yemek yapacaktı altı üstü.
Evet aynısını bende yaşadım geçen sene sözde bana bakmaya geldi.
50 kere kalktım yataktan tencere nerde suyuna gel bak, eline iç çamaşırımı almış bunu renkliyle mi yıkıyorsun beyazla mı diye soruyor.
Sen 40 yıllık ev kadınısın onu da mı bilmiyorsun be kadın.
Rezillikti yemin ederim.

Onlar gitti ben iyileştim.

Kv allah yukarda kızarım ederim ama düğünden sonra ona getirip para/altın verenler olmuş.
Getirdi tek tek verdi kızım dedi üstüne yatamam ama benim annem onu yapmadı.
Çoğu konuda annemden daha çok çekiyorum zaten.
Bir anımı anlatayım kısaca nişanlıyız evi tuttuk temizliğe gideceğiz annem ben kv eşim.
Ben çalışıyorum deli gibi tek tatilim pazar kalktık kahvaltı yaptık.
O gün o kadar alakasız bir yerden kavga çıkardı ve benimle gelmedi.
Eşim geldi ağlaya ağlaya gittim.
Ev inşaat pisliğindeydi, kv hiç iş yapmadı o gün tek başıma evi temizledim akşam 11e kadar.
Eve gittim ertesi gün işe gittim.
1 hafta belim tutuk gezdim bana mısın demedi.

2 gündür doğum sonrasını düşünüyorum bakalım neler olacak.

Damat kv deyi arayacak ne diyecekse sürekli ne kadar saçma ya.
Bende kv deyi aramıyorum işimiz yoksa.

Bende senin gibi düşünüyorum aslında ama o kadar yıprandım ki sesine bile tahammülüm kalmadı.
Her olayı kafama kalkan, kv denin her yaptığını defalarca anlatan, sürekli her şeyi şikayet eden bir kadına karşı enerjim düştü
Cidden bu kararı vermesi çok zor benim içinde

Damat kv deyi arayacak ne diyecekse sürekli ne kadar saçma ya.
Bende kv deyi aramıyorum işimiz yoksa.
Bikere annemde kaldım sabah eşim özlemiş geç uyanınca aradı napıyorsun merak ettim diye anneme diyorum ki kocam merak ettim bana ne dese beğenirsn ? Ee seni merak etmişse arasın beni alla alla bu çocukta hiç aramıyor yazmıyor. Diyorki köye geldim durum gördü insan bi yazar. Ay hele ilk evliyken. Bende açıklama yapmıyorum ne yazcak anne sana ya aman bende yazmıyorum kaynanama alla takılma diyorum savunmayınca onu bir de açıklama yapmayınca geri çekiliyor sizinde öylemi ?

Benimki de aynı hemen küser her şeye hep kendini haklı görür günlerce konuşmayız

Allah'tan sosyal medyada neden yazmıyor diye sorun yaratmıyor.
Ama bir ara aramamasından çok şikayetçiydi.
Sen ara sor dedim ondan vazgeçti :)

Anneniz olmadan idare edebileceksiniz yapın bence görsün sizin ona ihtiyacınız olmadığını.
Benim annemde faydası ara sırada olsa olur tabi.ama her anne gibi değil.
İşe başladım kızıma bakmadı ne işin var ise gitme bu çocuk yazık garip kaldi dedi en ihtiyacım olan dönem mecburum işe gittim bakmadi.
Bnde ne yaptım başımın caresine baktım.
Karşı komşum kızıma baktı hafta sonları sırf anne bırakmamak için 7 yaşındaki kizimi eve bırakıp gittin cumartesi leri işe düşünün.bu s kilde çalıştım.
İkinci b Begüm doğdu işten çıktım k ndim bakıyorum Allah'a bin şükür rabbim beni kimseye muhtaç etmesin.
Hep duam bu bu şekilde başımın çaresine baktım.Şimdi ben bu anneye nasıl yakın davranmayın soruyorum.

Sonra arar yine bir ton sitem, elde ne evlatlar var sen bana böyle yapıyorsun ile başlayan.
Tabi tabi aynısının tipkisi tepki gösterir.
Ben artık ne yapıyorum hiç oralı olmuyor eşim evladım bana yetiyor.butun işimi gucimu ona muhtaç olmayacak gibi yapıyorum hiç bulasmqmak için.gelincr dört dörtlük agirlarim oturur gider.torunlatlq oynar .bis y alırsın bumu buda neymiş nasılmış kırk bahane bulur seni bozar.vallaha anlamadım ben bu tarz annneleri

Benimki bakarım diyor ama ben ona güvenemiyorum işte.
Birden bir şey olur pat diye ortada kalırım ben biliyorum, tanıyorum.
Cidden çok zor çok yani hiç böyle olacağını düşünememiştim

Sen yine büyütmüşsün çocukları darısı başıma.

Ay yok ben istemiyorum işini falan gelince oda sorun oluyor.
Ben kendim yaparım olur, olmazsa da pislik içinde yaşarım en azından mutluyum.
Sende baya resmisin annenle :/

Bizlerde anneyiz yeri gelir hatada yaparız,yeri gelir evladımızdan özürde dileriz.
İnşallah durumlar düxelsin diyecemde ne kadar düzelir orası muamma işte.

Yok günler oldu konuşmuyoruz kendini hala haklı sanıyor.
Ne özrü özür onun için ego

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…