anneme ağır konuştum, üzgünüm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bendekidurumlar

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2015
1.276
821
123
annem yakında evleneceğim sevgilimi ve ailesini aşağılıyordu, köyden olmalarından, yaptığı işlerden durumlarının olmamasından vs. aşağılayıcı cümleler kuruyordu. en son sinirlerim tepeme çıktı, bende sen nerden geliyorsun da böyle konuşuyosun seni de biliyoruz mahalleni de kimseyi böyle görmeye hakkın yok dedim. bir anda ağzımdan çıktı ben bile şaşırdım böyle konuştuğuma. şimdi napacağım bilemiyorum.

Yani bazen bazı şeyler hakedilir
Bunun annesi evladı kocası karısı yok.

Ama yaşınızda ufaksa annenizin karışma deliye dönüp herşeyi saydırma hakkı biraz var bence

Aşağılama hakkı yok elbette, isterse padişah kızı olsun fark etmez.
Durumları yok derken, sevgiliniz iş güç sahibi mi, sabit bir geliri var mı? Hani o konuda bir sıkıntı varsa, anneniz tepkisini böyle gösteriyor olabilir.
Çok da ağır bir şey dememişsiniz ayrıca. İnsanın annesiyle durduk yere böyle konuşması çok ayıp ama durduk yere olmamış, patlama olmuş. Annenizin genel tavrı böyle değilse, karşılıklı sakinleşin, sarılır barışırsınız. Ha hep aşağılayıcı bir tavrı varsa, ama sevgiliniz düzgün bir insansa, o zaman tepkinizi göstermekte haklısınız.

sevgilimin işi var ama ailesinin eğitim durumu farklı ilkokul mezunu onlar benim ailem okumuş insanlar

Onu bunu bilmemde kultur farki cok onemli
Annenizin hakaret etmesi kabul edilemez
Ama kultur farkini gozardi etmeyin
evet kültür farkı var ama sadece sevgilim değil corona durumları biraz daha azalsa söz yapıp bir kaç aya da evlenicez ama annem hala böyle konuşuyor niye hala soğutmaya çalışıyorsun artık evleniyorum evleneceğim adamdan niye soğuyum diye sinir oldum

Acaba aradaki ucurumumu görüyor
Sizi boylemi vazgecirmeye çalışacak

İlkokul mezunu insanlar ama yobazlar mı, baskıcılar mı, cahiller mi, insani vasıfları nasıl ona bakmak lazım. Keşke diplomaya baksa her şey.
ben ailesiyle yakından tanışmadım bir kere görüştüm bir de telde konuştum biraz. çok tanıyorum diyemem ama uyumsuz insanlar değiller bunu biliyorum

Bana söylediğiz ağır gelmedi.Bende mi tuhaflık var?

Anneniz haddini aşmış, yerini bildirmişsiniz.Bir daha konuşmadan iki kez düşünür.

Yerini bildirmişsiniz ne demek ya ,o bir anne ...

Bence annenizin gönlünü alın.

Genel olacak ama, kk üyeleri eşlerinizden örnek alın ,anaları babaları için karılarına nasıl kızıyor laf söyletmiyorlar .Eşiniz için de olsa sakın ailenizi kırmayın yanlış yapıyorsunuz ,diyeceğiniz varsa dahi uslubu ile diyin .Bakın nerdeyse 40 olacağım annem eşimle zorla evlendirdi ,evliliğimde eşimin ailesi yüzünden çok sorun yaşadım ama 1 defa dahi anneme laf etmedim , bir sürü koca bulursunuz ama anneniz giderse geri gelmez.

Annenizin dedikleride pek hoş değil.Düşünceleri böyle olsa bile dile getirmemeli hele ki bu üslupta.Ama el oğlu içinde anneyi karşıya almaya karşıyım.Gönlünü al şahsi fikrim.O da senden bu tepkiyi gördükten sonra söylediklerine dikkat eder umarım.

Her doğru her yerde söylenmez. Haksız buldum seni. Daha doğrusu Haklıyken haksız duruma düşmüşsün maalesef. Biraz zaman geçsin konuşursun, onun insanları aşsğılayarak yanlış yaptığını söylersin. Gemen çok hatalıyım çok özür dilerim dersen bundan sonra daha şiddetli vuracaktır.

Niye anneler hata yapamaz mı?? Bunlar insanüstü varlıklar mıdır?? Hata yaptığı halde aferin anne, böyle devam et mi demeliyiz??

Arkadaşın annesi terbiyesizlik yapmış. Sırf köyden geldikleri için tanımadığı insanları aşağılamış..Kızı da biz de köydeniz,neden kendine bakmadan tanımadığın insanları aşağılıosun demiş.Neresi yanlış??? Tek hatası sesini yükselttiyse odur,ama sinir anında kimse çiçekler,böcekler halinde olamıor doğal olarak.Ses tonunu ayarlayamadıysa tabi gitsin annesinin gönlünü alsın ama laflarının arkasında durmazsa annesi tanımadığı insanları aşağılamaya devam eder.Neyse gün gelir sizi de bir kadın aşağılarlarsa ama o anne der susarsınız.

ben ailesiyle yakından tanışmadım bir kere görüştüm bir de telde konuştum biraz. çok tanıyorum diyemem ama uyumsuz insanlar değiller bunu biliyorum
Uyumsuz insanlar olmadıklarını tanımadan bilemezsiniz. Sevgilinize evleneceğim insan demeden önce, bir ailesini tanıyın, aile ilişkilerini bizzat gözlemleyin bence. Annenizin tavrı yanlış ama bu tavrın altında haklı endişeler olabilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…