- Konu Sahibi bendekidurumlar
-
Yerini bildirmişsiniz ne demek ya ,o bir anne ...
Bence annenizin gönlünü alın.
Genel olacak ama, kk üyeleri eşlerinizden örnek alın ,anaları babaları için karılarına nasıl kızıyor laf söyletmiyorlar .Eşiniz için de olsa sakın ailenizi kırmayın yanlış yapıyorsunuz ,diyeceğiniz varsa dahi uslubu ile diyin .Bakın nerdeyse 40 olacağım annem eşimle zorla evlendirdi ,evliliğimde eşimin ailesi yüzünden çok sorun yaşadım ama 1 defa dahi anneme laf etmedim , bir sürü koca bulursunuz ama anneniz giderse geri gelmez.
Ben " annedir , anneler ne dese haklıdır " demiyorum ki ,karşınızda ki anneniz kalp kırmadan konuşmak gerekir ,evet annelerin de çok hatası olur ,bazen yanlış karar da verebilirler ,kuşak çatışması da olabilir ama annemiz bizim yaşıtımız ya da arkadaşımız değil ,o bizim annemiz ,anne ile saygılı ,doğru bir uslupta konuşmak gerekir bunda yanlış ne var neyse ...Niye anneler hata yapamaz mı?? Bunlar insanüstü varlıklar mıdır?? Hata yaptığı halde aferin anne, böyle devam et mi demeliyiz??
Arkadaşın annesi terbiyesizlik yapmış. Sırf köyden geldikleri için tanımadığı insanları aşağılamış..Kızı da biz de köydeniz,neden kendine bakmadan tanımadığın insanları aşağılıosun demiş.Neresi yanlış??? Tek hatası sesini yükselttiyse odur,ama sinir anında kimse çiçekler,böcekler halinde olamıor doğal olarak.Ses tonunu ayarlayamadıysa tabi gitsin annesinin gönlünü alsın ama laflarının arkasında durmazsa annesi tanımadığı insanları aşağılamaya devam eder.Neyse gün gelir sizi de bir kadın aşağılarlarsa ama o anne der susarsınız.
evleneceğim diyorCiddi bişey var mı arada yoksa sadece sevgili misiniz ?
Sevgilim de diyor.evleneceğim diyor
kız ufuruktenprenses daha evlenmemişler, evlenecekler ama karı koca tiksintisi başlamamis sevgilim diyor o yuzdenSevgilim de diyor.
Ana fikir doğru üslup yanlış olmuş
Gönlünü alın
Bu kk de bir güruh var ki beni benden alıyor. Anne ,baba,büyük nedir bilinmeyen . Neymiş sirf benden 20 yıl önce doğduğu için saygı duyulmayı haketmiyormus. Böyle böyle kültürümüz yok oluyor . Senden 20 sene önce doğdu demek senden 20 sene daha fazla şeyler gördü attı bilgi hazinesine demek. Yani onlara göre anneye de had bildirilebilir,yer bildirilebilir. Kimse anneler her zaman doğruyu bilir demiyor ama 9 ay taşıyıp ömrü boyunca bize hizmetçilik eden annelerimize bari saygimiz olsun .Pardon ama kızan ve beğenmeyenler nesi yanlış ,yerini bildirmişsiniz demek yanlış demem mi ,uslubu çok ağır,gönül al demem mi ?
Kim ne derse desin kimse için anneye böyle ağır laf söylenmez, diyeceği varsa haklı da olsa daha sakin ve güzel izah edebilir .
Evet kimse dört dörtlük değil herkes hata yapabilir ama annemize had bildirmek bizim haddimiz değil .Büyüklerimizle konuşurken biraz saygı hepsi bu ,annesine had bildirenlerin yani anne ile konuşurken saygısızca konuşanların, kimseye saygı duyabileceğini sanmıyorum ,umarım günün birinde had bildirdikleri annelerinin kucağında ağlamazlar.Bu kk de bir güruh var ki beni benden alıyor. Anne ,baba,büyük nedir bilinmeyen . Neymiş sirf benden 20 yıl önce doğduğu için saygı duyulmayı haketmiyormus. Böyle böyle kültürümüz yok oluyor . Senden 20 sene önce doğdu demek senden 20 sene daha fazla şeyler gördü attı bilgi hazinesine demek. Yani onlara göre anneye de had bildirilebilir,yer bildirilebilir. Kimse anneler her zaman doğruyu bilir demiyor ama 9 ay taşıyıp ömrü boyunca bize hizmetçilik eden annelerimize bari saygimiz olsun .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?