Anneme dayanamıyorum

Yok öyle benden ayrı birey mirey benim sorumlulugum altında olan evladımın her şeyi beni alakadar eder
18 yasına da girse bu böyle.
Kurallara riayet etmek aynı çatı altında yaşayan herkesin görevidir.
Ben ipini salamam
Geç vakitlerde dönmesine izin veremem
Eşyasını da karıştırırım odasını da temizlerim
Kimlerle oturup kalkıyor merak ederim.
Özgür kız modunda takılmasına müsade edecegimi sanmıyorum
Tabi bunlar sadece düşündüklerim suan küçük uygulama safhasında ne kadar başarılı olurum bilemem.
Yine de ben fazla serbestlik yanlısı biri değilim.
Çevrede gördüklerim yeterince beni irrite ediyor.

Cüzdanımdan para alınmasına bende kızarım açık ve net.

Söylesin alırken kızım şu kadar aldım haberin olsun desin yeter. Ben bileyim yani.
Aynı şekilde bende annemin cüzdanından izinsiz 1 tl almam. Bize böyle öğretilmedi.

Annem odama evel ezel karışmadı. Okula giderdim erkenden canı isterse o gün yatağımı toplardı. Bişey demezdim. Odamın kendi sorumluluğu bendeydi. Haftasonları silerdim süpürürdüm. Nevresimlerimi kendim değiştirirdim.

Lisedeyken odamda bozuk para kutum vardı. Ben oraya para koyardım annem alırdı. Baktım ki biriktiremiyorum koymadım sonra.

Çalıştığım zamanda annem paramın yerini bilirdi lazım olsa bile bana sormadan almazdı. Bende maaşımı aldığımda anneme hediye alırdım, istediğini almasını için para verirdim.

Hırsızlık derken ağır olmuş. Çok istemiyorsan girilmesini kilitle odanın kapısını git.

Edit: Şu an seninle aynı yaştayım.

Kocanız size saygı duymasa ve "saygı istiyorsan git kendine ayrı ev tut" dese haklı mı sizce?
Saygı görmek aynı evde yaşayan insanların hakkı değil mi?
Kocanız hem para getirip hem pudinginizi yapar evinizi temizler hatta ekmek almaya bile markete giderse karışır elbette.saygı duyulmak istiyorsa yiyip içip odasını bile temizletmesin.Bakalım evlenince kocasinin donunu yıkarken kocası özel hayatına giriyorsun derse sasirmam haketmiş çünkü.

Cebimden 1,5 TL eksilse, hırsızlık demeyi bırak, fark etmem bile.

Takıntılı olabilir misiniz? Paranızı kuruşuna kadar kadar saydığınıza göre, hiç bişeyi odanızdan atmıyor olabilirsiniz. Belki anneniz temizlik amaçlı atıyordur.

Dışarıda kaç saat kalacağının hesabını da size vermesi gerekmez. Benim de kısa bir iş için diye çıkıp, sonra saatlerce gezesim geldiği oluyor.

Her insan, evli ya da bekar fark etmez, yetişkin ya da çocuk fark etmez, SAYGI ve kişisel sınırlarının ihlal edilmemesi HAKkına sahiptir.

Cok biliyorsunuz cidden Allah bilir toplamadigi odasinida anasi toplamistir pis camasirlarinida yikiyordur kac kere kisisel sinirmis bilmem neymis. Ergen gibi odanin kapisinada girilemez yazsin. Abartmayin.

Annelerın yerını hıc bısı dolduramaz ve sen bıgun bu dusunduklerın ıcın burda actıgın konu ıcın bıle cok pısman olcaksın.Anladın mı ?Şimdıye kadar hıc bı konu benı bu kadar kasmadı ya sen annenı nası hırsızlıkla suclayabılıyosun?
Bence annen bunu haketmıyo.Hıc bı anne haketmez.

ben demek istediğini anlıyorum benim annemde böyle sayılır. anne olarak herşeye hakkın olduğunu düşündüğü için böyle. sen büyüdüğün için kişisel sınır istiyorsun her anne öyle olmuyor.tabi sana böyle öğretip başkası ona aynı şeyi yapsa saygısızlıkla suçlar.kızsan bağırsan küser.annenin bu haline katlanamıyorsan evlenince fazla git gel yapmazsın ona göre gidersin.

Sizde roller değişmiş,annen hatalı nedeni ise üzerindeki otorite ve saygıyı yitirmiş;sanırım sıkıntı senin yetiştirilme tarzında!Çok kabahatli çok,ve sen çoook haklısın!sanırım duymak istediğin şeyleri söyledim!

Kocanız size saygı duymasa ve "saygı istiyorsan git kendine ayrı ev tut" dese haklı mı sizce?
Saygı görmek aynı evde yaşayan insanların hakkı değil mi?

Genelde yorumlarınızı beğeniyorum ama buna katılmıyorum.

Evlilikle kıyaslanmamalı bu durum.Eşler birbirinin anne babası değildir belli bir çizgi vardır asla aşılmayan aşılmaması gereken.Yani eşittirler.Sorumluluk ortaktır,masraf,dert,tasa her şey ortaktır.

Eşine hırsız yalancı dersen ayrılmasa bile soğur insan mesela.O yüzden ağızdan çıkan her kelimeye daha dikkat ederiz.Ve hayır gidemezsin yapamazsın değil,yapmasan iyi olur deriz çünkü karşımızdaki insan bizim sürekli lafımızı dinlemek zorunda değil biz ona yıllarca emek vermedik kendi hayatını idame ettirebilecek güçte ve olgun biri.

Ama burda ki ilişki çok farklı.Anne beş dakikalığına çıkıyorum deyip bir saat sonra geldi diye annesine yalancı diyen bir kız var.Demekki annesinin parası yoktu ki kızının cüzdanından aldı belki o sıra kızın işi vardı,ya da büyük bir tutar olmadığı için sorun olmayacağını düşündü ama bunu da resmen adi suç gibi hırsız demiş annesine.

Zaten bu kızı okutan o aile.Harçlığı veren yarın bişey olsa yanında olacak olan,emek veren bu aile.Eminim çocuklarına aldıkları kıyafeti eşyayı kendilerine almamışlardır annenle eşyayı paylaşmak zor olmamalı.
Annesi aldığında istediğinde kızın nasıl tepki verdiğini bilmiyoruz.Belki giyecek bir şeyim yok yine kızar düşüncesiyle alıyor.

Evet bu kızda birey.Bazı şeylere saygı duyulur özel mesajlar okunmaz,iç çamaşırları karıştırılmaz şu bu olur.
Ama tam anlamıyla karışma bana diyebilmek için kendi sorumluluğunu alıp çalışacak kendine bakacak duruma gelmesi gerekir.

Hem anne babadan harçlık alıp hemde benim paramı bana sormadan almış şunu yapmış demek saçma geliyor. En azından anne kız bağları çok çok sıkı fıkı yakın değil.

Ben liseden itibaren harçlık almadım kendim okudum anneme kardeşime de yardım ettim.parası olmadığı için annem çok para aldı benden bi o kadar kıyafet.Ama umursamadım çünkü cidden yaşadığı zorlukları gördüm.
Anne babanın ne çektiğini görmeden bilmeden farkına varmadan kırmak saygısızlık.

Kimsenin annesi evlenince gel bakayım eşyalarına demez çünkü orası onun ayrı kurduğu yuva karışmamam gerek diye düşünürler.

Evli insanla,bekar insanın haklarının bir olmadığının düşünenler var ya ne güzelmiş,işte birey olamamal bunu gerektirir,evin tapusu kiminse o zaman o kişi her odaya girip istediğini yapsın hakkı çünkü di mi,kimse de ses edemesin,çok değişik kafalar...

Valla çok üzüldüm. Bizim annelerimiz öyle Amerikan filmlerindeki anneler gibi değil olamaz da. Öyle yetiştirilmemişler. Onlar kendi kültürlerinde yetiştirilip o kültürle büyüdüler. Doğal olarak çocuklarını büyütürken de o etkilendiği kültürle büyütecekler. Ha bizden sonraki nesil belki dediğiniz gibi olabilir.

Açıkcası bir anneye bu kadar uzak davranılması beni üzdü. Annem odama izinsiz de girse, cüzdanımdan para da alsa bunu dert etmek haddim değil. Binbir zorlukla büyütmüş, yememiş yedirmiş, giymemiş giydirmiş, buna karşı ben ona laf edecem. Asla. Benim annemin bana yaptığı fedakarlıkları düşününce bunları dert etmeye utanırım ben. Benim annem benim böbreğimi alsa izinsiz yemin olsun sesim çıkmaz bırakın cüzdanımı açmasını.

Kızım var benim de, senin gibi düşünse kahrımdan ölürdüm sanırım. Şimdi çocuğumu ne kadar sevdiğimi düşünüyorum annem de beni böyle seviyor diyorum. Kızım üstüme kussa, elime işese, gece yarısı memeeee diye uyandırsa rahatsız olmadan onunla ilgilenirim. Annem de benim için yapmıştır aynısını. Kızımın ayağını öpüyorum o anda annemin de benim ayağımı öptüğünü düşünüyorum. Benim kızım için yaptıklarımın fazlasını annem bana yaptı. Ona bu şekilde davranamam ben.

Anne kız arasında ufak sürtüşmeler olur elbetteki, doğaldır. Ama kötü bir anne gibi burada konu açman hata olmuş.

valla konu sahibini ve seni anlıyorum da bunu bir anneye anlatmak imkansız.yoksa aynısı annene yapılsa o da isyan eder.

Demekki annesinin parası yoktu ki kızının cüzdanından aldı belki o sıra kızın işi vardı,ya da büyük bir tutar olmadığı için sorun olmayacağını düşündü

Öncelikle yorumlarımı beğendiğiniz iltifatınıza çoookkk teşekkür ediyorum.
Ama yukarıda yazdığınızı anlayamıyorum, gerçekten.
Ben 9,5 yaşındaki kızımın kumbarasından bile izinsiz para almıyorken, annesinin parası olmadığı için aldığı bahanesine mantığım yatmıyor ne yazık ki.
Odasının kapısına "girilmez" yazısı astığı için 9,5 yaşındaki kızımın odasına girmediğim için bu yazdıklarınızı anlayamıyorum.

Hele de kızım bana "yapma" dese, o hareketi hayatta bir daha yapmam. Bugün ben kendi kızıma saygı göstermiyorsam yarın da o bana göstermez.

İşin kötüsü yarın evlense ve birileri sınırlarına tecavüz etse, bunu normal zannedebilir, iş hayatı olur, evlilik hayatı olur fark etmez. Ben bunu ona öğretmeliyim ki ileride üzülmesin, kırılmasın, kendine saygısını kaybetmesin.

Son düzenleme:

Neden sizi ve sizin gibi düşünenleri anlamadığımı açıklamaya çalışıyorum, lütfen kişisel algılamayın olur mu? Sizi alıntılayıp duruyorum sürekli

Her 2 kızım da doğdukları günden itibaren takılan altınlarını, doğum günlerinde takılan altınları, bayram ve kandil paralarını, karne paralarını her ikisinin adına biriktirdim.

Tek kuruşuna dokunmadım.

Onları ben doğurdum, o yüzden geldi bu altınlar, paralar diye düşünmedim.
Onlara yedirdiklerimin, üstlerine aldığım kıyafetlerin hesabını yapmıyorum. Onlara emek vermek vermek başka, kişisel haklarına saygısızlık yapmam başka.

En kısa zamanda hayırlı bir kısmetinin çıkmasını diliyorum sen o yuvadan bi uç
bence de
çalışmasın kocasından harçlık alsın sonra kocam benim cebimden 1.5 lira aldı hırsız desin
kocası evi temizleyip kendi yaylanırken onu bunu attı diye kıyamet koparsın
sonra kocası ona puding yapıp sarılıp öpüyor mu yoksa başka bir şey mi yapacak görsün
hep evlilikle kayınvalideyle karşılaştırılıyor ya bir de böyle bakılsın olaya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…