Annem çok düşüncesiz, sorumsuz, laftan anlamayan bir insan. Yıllardır aynı şeylerden kavga ediyoruz, güzellikle söylüyorum, baktım anlamıyor kavga ediyorum ama yine anlamıyor yine anlamıyor. İzin almadan odama giriyor, eşyalarımı kurcalıyor, hatta izin almadan kullandığı oluyor. Kafasına göre eşya atıyor evden. Sürekli yalan söylüyor. Bir saatliğine diye evden çıkıyor saatler sonra geliyor. Cüzdanımdan para alıyor bana sormadan. Az önce bu yüzden kavga ettik. Markete gidecekti 1.5 lira almış. Ne var 1.5 lira için neden böyle yapıyorsun diyor. Ama mesele 1.5 lira değil ki. Bu hırsızlık bana göre. Siz ne düşünüyorsunuz? Bir insanın cüzdanından izni dışında parasını almak hırsızlık değil midir?
mesele 1. 5tl değil desen de mesele o olmuş yorumlara bakılırsa:))
ne yazık ki tahilsiz bir örnek senin açından.
ben seni gayet iyi anladım.
senin kişisel hiçbir eşyana saygı duymadığı ortada.
açıkcası ben 10 yaşındaki oğlumun cüzdanından para alırken bile (yani acil durumlarda el atabiliyorum:)) )
izin istiyorum veya sonradan aldım diye haber ediyorum ki o da bunu böyle öğrensin.
babasının annesinin dahi eşyalarını izinsiz alamayacağını öğrensin.
annenin genel olarak sorunlu bir kişilik yapısı var sanırım.
evde babana kardeşine karşı tutumu nasıldır?
genel durumundan biraz daha bahsedersen iyi olacak.
zira burada anneni hırsızlıkla suçlamakla etiketlendin bile.:))
her ne kadar mevzu 1. 5 cik kadar küçük olmasa da.
ancak diğer yandan da;
bazı şeyler anne kız arasında tolore edilebilir tabi ki.
mesela odana girip çıkması,ihtiyacı olan bir şeyi alıp kullanması vs.
bunlar aile içinde normal şeyler.
ancak sen kişilik itibari ile bu tür ailevi paylaşımları bile özgürlüğüne müdahele olarak algılıyorsun sanırım.
ve de tabi annenin diğer tüm davranışlarının etkisi ile de normalde vermemen gereken tepkileri veriyorsun.
aşırı hassaiyet geliştirmişsin bir nevi annene karşı.
annenin sürekli yalan söylemesi vs. ise gerçekten ciddi konular.
herhangi bir psikolojik rahatsızlığı var mı peki annenin?
genel olarak çevrede nasıl tanınır ?